• Sun 21 Mar 2021 19:05
    28574 visningar
    254 svar
    +1
    254
    28574

    Kommer han lämna sin fru?

    Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 18:47:19 följande:
    Jag har varit ärlig, jag har sagt att han är ett rövhål, men jag har också sagt att jag förstår henne och hennes val. Hon lyssnar på mig och typ analyserar det, det är ju bara mig hon kan prata med, men vi har pratat så mycket om det här att jag känner att jag inte kan få henne att göra något annorlunda.
    Hon är gammal nog att ta ansvar för sina val och vad jag förstår har hon gått in i detta med öppna ögon. I ditt ställe hade jag inte gjort något annat än lyssnat när hon vill prata. Du behöver inte ta ansvar för hennes kärleksliv och eventuella felbeslut.
  • Tue 23 Mar 2021 17:02
    -4
    Fjäril kär skrev 2021-03-23 11:41:21 följande:
    Du tycker alltså på riktigt att din vän inte förtjänar bättre än att vara ett billigt och lättlurad ligg? För det är ju sanningen.

    Vad exakt ger han henne som ingen singelman nånsin kan ge henne?

    Hon får sex, hon får sms, hon kanske blir uppvaktad med nån middag och blommor. Kanske nån liten present... Men sen då? Hon sitter ju lik förbannat ensam hela veckan med mobilen i handen utifall att han ringer... Han är hemma hos sin familj och lever vardag och älskar med sin fru och planerar för sommarens semester... Har han tur hinner han skicka en puss vid sängdags...

    Är hon inte värd mer?

    Hur schysst kompis är du egentligen?
    Men så kan du inte säga, bara för att någon är singel eller lämplig på annat vis uppstår inte attraktion och kärlek. Det handlar inte om SMS och uppvaktning, det kan hon få från vem som helst. Det måste finnas någon kemi mellan dem, åtminstone från hennes sida, men det är inte alls lätt att hitta igen.

    TS´ kompis är vuxen och måste ta ansvar för sitt eget liv. Låter hon sig luras så gör hon det. Är det äkta kärlek från bägge så är det så. TS ska inte lägga sig i annat än när hon blir tillfrågad. Riktig vänskap innebär respekt för vännen, inte nedlåtande kommentarer om sådant man inte har koll på 
  • Tue 23 Mar 2021 20:36
    -2
    Anonym (Hedda) skrev 2021-03-23 20:19:49 följande:
    Riktig vänskap betyder väl även att kunna säga som man tycker och tror och inte bara sitta och hålla med..

    Behöver ju inte betyda att man säger nåt nedlåtande till sin vän - utan om hur tycker du han behandlar dig egentligen - jag tycker han behandlar dig illa tex - och få henne att "vakna" upp ur sin dröm om att han är den rätta och  att han skulle aldrig bedra mig??

     Han bedrar ju redan sin FRU, så att ens tro att mig skulle han aldrig bedra låter ju väldigt naivt!

    Sen blir ju TS tillfrågad hela tiden...
    Ja och då säger hon  ju vad hon tycker - och har redan gjort det vad jag förstår. Men sen är det bra, hon ska inte tjata på vännen och behandla henne som mindre vetande, som många här i tråden gör.
  • Wed 24 Mar 2021 21:24
    -3
    molly50 skrev 2021-03-24 12:01:04 följande:
    Men har TS verkligen tjatat på sin vän?
    TS vän är den som kommer till TS och berättar om det här då hon är den enda som vännen kunnat prata om det här med.
    Och i en äkta vänskap ingår väl även att stötta en vän i att inte ta beslut som vännen i slutänden kan ta skada av och/eller bli djupt sårad utav.
    TS verkar snarare bete sig som en medberoende.
    Jag får intrycket att TS, om inte tjatat så i alla fall uttryckt skepsis mot relationen och den eventuella framtiden med honom. Och det flera gånger då kompisen gärna talar om detta.
    I vänskap ingår också att stötta sin vän i de beslut denne fattar även om man ogillar dem (så länge det inte är olagligheter eller innebär fara för andra förstås).Som du skrev är vänner 40 år och alltså gammal nog att stå för sina val. Att vara naiv är bara ett annat ord för att tänka positivt och det är inget brott.
  • Thu 25 Mar 2021 18:21
    molly50 skrev 2021-03-25 08:37:43 följande:
    Tycker du att TS ska fortsätta uppmuntra sin vän att stanna kvar i förhållandet med den gifte mannen, trots att han flera gånger visat med all önskvärd tydlighet att han inte kommer att lämna sin fru?
    Ska en äkta vän verkligen uppmuntra en vän att stanna kvar i något där hon riskerar att bli djupt sårad?
    Att försöka uppmuntra en vän att komma på bättre tankar är inte att tjata.
    TS ska säga vad hon tycker, varken uppmuntra eller tjata om att bryta. Hon ska förhålla sig neutral och respektera vännens beslut.
    Låt oss säga att du träffar en man som din vän ogillar, skulle  du då uppskatta om hon ständigt försökte bryta er relation?
  • Thu 25 Mar 2021 18:48
    Anonym (Suck) skrev 2021-03-25 18:39:26 följande:
    Det går inte att jämföra med ts vän. Den vännen kastar bort sitt liv på ingenting och kommer bli rejält sårad. Ts verkar dessutom gilla det där aset. Ingen bra vän. smile4.gif
    Man kan kasta bort sitt liv och bli sårad även av killar som inte är otrogna. Det går utmärkt att jämföra, tänk bara på alla tjejer som blir ihop med kriminella, players eller killar som tidigare burit sig illa åt mot kvinnor.
Svar på tråden Kommer han lämna sin fru?