Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kommer han lämna sin fru?

  Lör 27 mar 16:10 Läst 0 gånger Totalt 254 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Buset) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Buset­)
  Återställ
  Lör 27 mar 16:10 #207
  Anonym (Holger) skrev 2021-03-21 14:48:31 följande:

  Hahah ja alltså så här funkar det.

  Vi män är väldigt simpla människor. Vi överanalyserar inte. Om en man älskar en annan kvinna så kan du ge dig fan på att han lämnar sin familj bums. Inte barnen, men relationen. Vi män är ganska ego, vi stannar sällan j en dålig relation av omsorgsskäl.

  Den här snubben har ett bra liv med sin familj. Men han använder sin vän som en krydda. Förmodligen så gör denna krydda att även hans sexliv med frun sprakar lite extra.

  Har han inte lämnat första året så kommer det aldrig ske.

  Varför när han kan äta pizza och dricka cola samtidigt?


  Och min erfarenhet är den totalt motsatta att män ofta stannar av omsorgsskäl- särskilt om frun inte har ett så välbetalt arbete. Det är så lätt att generalisera när det gäller människor. Att det är så lätt att lämna och att män gör si och kvinnor gör så...

  En nära vän till mig ligger i skilsmässa nu, det är hon som valt att separera. Jag är helt säker på att han egentligen inte älskar henne men han har hjärnspöken från sin barndom som säger honom att det är viktigare att hålla ihop familjen till varje pris än att vara lycklig med sin partner. Så han försöker framhålla saker som har med barnen att göra - snarare än att visa varför de borde vara ett par.

  Jag har en killkompis (eller kille - han är 50) som har ett riktigt dåligt förhållande med sin fru, han mår så dåligt. Men har också samma inställning - som familjefar lämnar man inte sin familj. Det går bara inte. Man gör bara inte så enligt honom. Vet inte hur många samtal vi haft om detta. Sen älskar han allt det materiella de har - bostad, stuga, bilar etc. Han vill inte att det ska delas. Så han står ut för han vill ha paketet och för honom är ytan viktig - att allt ser fint ut utåt. Men inombords dör han lite varje dag.

  Jag tror att det är svårt för de allra flesta att lämna sin familj och till det ska läggas erfarenheter från barndomen, personlighetsdrag etc. Det är lättare att vara kvar och blunda för problemen - om det finns några - än att lämna. Och har man då en älskare eller älskarinna så blir vardagen lättare och roligare.

  Men jag håller med om att om man inte lämnat ganska snabbt minskar sannolikheten att det ska ske för varje månad och år. Sen är det inte så konstigt att det spricker med den som varit älskare/älskarinna. Jag tror att livet ofta inte blir som man tänkt sig med den nya. Och det tror jag beror på att när bonusfamiljens alla problem kickar in och man jämför med det man hade i början, dvs den himlastormande förälskelsen och hemligheten som var så förenande och spännande - då känns livet ganska tråkigt och hemskt. Fallet blir liksom längre och hårdare då. Jämförelseobjektet är så romantiskt och vardagen så grå och krånglig.
 • Anonym (Buset­)
  Återställ
  Lör 27 mar 16:13 #208

  [quote=81033434][quote-nick]Anonym (Olggkhgcv) skrev 2021-03-27 06:36:36 följande:[/quote-nick]Väldigt ovanligt. De som verkligen skiljer sig gör oftast det efter en kortare tids otrohet.

  De bra personerna som blir kära i någon annan gör slut FÖRST, sen tar de kontakt med den nya.[/quote

  Förlåt men det här är kvalificerat struntprat. Inte lämnar man sin familj och allt man byggt upp för att man förälskat sig i någon annan. Kär blir man ju efter ett tag. Älska kommer en stund efter det. Jag tror det är vanligt att man testar testar den nya innan man bestämmer sig - men jag tror kanske inte att man testar i flera år.

 • Anonym (Buset­)
  Återställ
  Sön 28 mar 16:22 #213
  Anonym (Suck) skrev 2021-03-28 15:17:28 följande:

  Håller med. Hon är korkad, elak, självcentrentisk och förtjänar verkligen INTE bättre! Hoppas hon får lida när älskaren blir påkommen, utkastad och ändå INTE väljer våpet!


  Du låter så bitter. Ta och lugna ner dig lite.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll