Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kommer han lämna sin fru?

  Sön 21 mar 17:16 Läst 0 gånger Totalt 254 svar
  Visar endast inlägg av Fjäril kär - Visa alla inlägg
 • Sön 21 mar 17:16 #41

  Det bästa är väl att faktiskt ställa ultimatum så kommer hon verkligen få veta hur långt ner han prioriterar henne.

  Så länge hon accepterar att han är otrogen så har han ingen anledning att skilja sig. Krasst men sant. Så länge han inte behöver deala med konsekvenserna av sina handlingar så kommer han helt enkelt aldrig att skilja sig. Ever.

  Det är hon själv som är orsaken till att han aldrig kommer välja henne.

 • Sön 21 mar 18:56 #56 +1
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 18:43:03 följande:

  Det här har jag också sagt till henne men hennes svar blir då att hon vet att han väljer familjen. Och då tar hon hellre lite än inget...


  Fast hon har ju ingenting. Hon får sex lite då och då och han behåller intresset genom uppenbart smicker via sms och lite lögner. Så vad exakt är det hon tycker att hon har?

  Du måste börja vara realist mot henne. Hon måste börja tänka.

  Jag har själv varit älskarinna i 5 år och det tar inte många veckor innan man själv börjar använda hans egna förklaringar som egna ord. Det är liksom en del av hjärntvätten och lurendrejeriet. Man slutar tänka och använder hans färdiga formuleringar när man möter motstånd från omgivningen.

  Bästa sättet är att börja be henne förklara med egna ord hur allt det här ska gå till. Han väljer henne, men sen då? Det kommer en asförbannad exfru som garanterat kommer dra det till vårdnadstvist, hon måste deala med denna exfru i sin vardag och tåla att hon inte kommer att få vara en del av barnens liv, vänner och familj kommer att välja sida i flera år framåt. Inga släktkalas och inga bjudningar. Vem skulle våga komma på en förlovningsfest eller bröllop? Till och med du skulle ju tveka över en sån inbjudan. Konsekvenserna av hans otrohet kommer slå henne hårt. Be henne förklara allt det där och vad som är hennes plan i realiteten.
 • Sön 21 mar 19:06 #60

  Vänd på frågan:

  Han har själv sagt ordagrant att han inte kommer lämna frun. Varför skulle han ljuga om det?

 • Sön 21 mar 19:44 #69 +2
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 19:11:02 följande:

  Oj, han skulle göra en vinst på att välja henne! Hon är bättre än hans fru på alla plan... Eller, av det jag vet i alla fall!

  Tror du inte, pga sättet de träffades på, att hon skulle märka om något inte stod rätt till?


  Hade hon verkligen varit bättre än hans fru hade han ju inte haft några problem med att välja henne för länge sedan.

  Han säger ju helt enkelt bara det hon vill höra.
 • Sön 21 mar 19:52 #70
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 19:12:20 följande:

  Han har sagt att han inte kan göra det NU. Så hon väntar tålmodigt...


  Och han kommer alltid fortsätta med att säga samma sak. För om ett tag så är det nedskärningar på fruns jobb så då kan han inte lämna, han själv får dålig hälsa och kan inte lämna, hans gamla mamma behöver extra hjälp pga ålder och kan ju inte lämna så länge hon lever, deras barn behöver stöttning i något livsval och självklart kan han inte lämna då, frun börjar ana något så det vore inte bra att det kommer fram så dom måste vänta tills det lugnat ner sig, han lovar familjen en thailandsresa till nästa år så det går inte att lämna, de måste planera studentfesten, ett barn förlovar sig, huset måste renoveras.... Osv år efter år...

  Han talar alltså sanning här, han kommer aldrig lämna. Överhuvudtaget. Nånsin

  Det vet väl du också att par som verkligen bestämt sig för att skiljas också gör det i relativt snabb takt. Dom drar ju inte ut på det i all evighet år efter år bara för att de måste göra något först.. Så funkar det inte.
 • Mån 22 mar 09:17 #99

  Jag fick barn med en gift man och han valde inte mig ändå... Det säger en hel del i denna fråga...Tio år senare är det HON som är otrogen mot honom och väljer hans bästa vän (som också är gift) och gifter om sig med honom.

  Så frågan är ju också åt andra hållet... Om din kompis kan välja en upptagen man, vilka garantier finns det för att hon inte blir kär igen i nån annan gift man? Det är ju lika illa det att vara den som tycker att det är okej att vara älskarinna. Hur ska han kunna lita på henne? Det kan ju lika gärna vara hon som bedrar honom...

 • Mån 22 mar 11:17 #101

  Inte att förglömma att majoriteten av otrogna män är det för att dom kan.. Dom har givetvis ett fungerande äktenskap, ett aktivt sexliv, framtidsplaner etc men dom väljer ändå att krydda vardagen med en sexig älskarinna och skaffar lite egoboost.

  Självklart kan dessa män ha riktiga känslor för sina älskarinnor och i sin förälskelse lova månen men det kommer aldrig hända eftersom dom älskar din fru ännu mer. En del av männen kan ju vara polyamorösa och ha förmågan att älska fler samtidigt.

  Jag var nyligen älskarinna i 5 år, vi pratade om förlovning, köpa hus, en framtid etc.. Samtidigt kände jag ju hans fru och visste att de hade det bra tillsammans och ett fantastiskt sexliv. Han hade ingenting att klaga på, men ändå föll han för mig.. Och jag visste dessutom att han under sitt långa äktenskap varit otrogen fler gånger. Han var ute efter egotrippen, förälskelsen, bekräftelsen och fri tillgång på sex.. Han uppvaktade mig, förtrollade mig totalt och till och med friade till mig men självklart visste jag att verkligheten inte såg ut som han målade upp den. Jag hade liksom första parkett i hans liv och visste att det livet skulle aldrig kunna bli mitt liv.

 • Tis 23 mar 11:29 #124 +2
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-23 07:18:29 följande:

  Det är faktiskt en vän det handlar om, sen om ni tror på det och svarar efter det spelar ju egentligen ingen roll. Kunde lika gärna skrivit att det handlar om min syster, min kollega eller mig tipsen/råden/svaren är väl ändå desamma?!!

  Hur som, jag vet det mesta om deras "förhållande". Eftersom min vän bara har mig att prata med om detta gör hon det ofta, hon kan läsa upp meddelanden han skrivit och diskutera efter det eller ta upp saker han sagt eller gjort.

  För mig känns det som att de verkligen älskar varandra! Han är den som skriver först, de ses inte i perioder men hörs alltid dagligen. Det är hjärtan, bilder och gulligull... Jag tror det är kärlek men jag tror han är en för stor toffel för att lämna "sitt liv". Oavsett anledning så är ju min vän den som kommer att stå ensam kvar...


  Om du på riktigt vill få din vän på andra tankar måste du börja med att själv sluta glorifiera honom.

  Skulle du ryggdunka nån närstående killkompis på samma sätt om han var otrogen mot sin fru och tycka att han är en bra man?
 • Tis 23 mar 11:41 #126 +4

  Du tycker alltså på riktigt att din vän inte förtjänar bättre än att vara ett billigt och lättlurad ligg? För det är ju sanningen.

  Vad exakt ger han henne som ingen singelman nånsin kan ge henne?

  Hon får sex, hon får sms, hon kanske blir uppvaktad med nån middag och blommor. Kanske nån liten present... Men sen då? Hon sitter ju lik förbannat ensam hela veckan med mobilen i handen utifall att han ringer... Han är hemma hos sin familj och lever vardag och älskar med sin fru och planerar för sommarens semester... Har han tur hinner han skicka en puss vid sängdags...

  Är hon inte värd mer?

  Hur schysst kompis är du egentligen?

 • Ons 24 mar 11:36 #147 +1
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 14:09:01 följande:

  Hur vanligt är det egentligen? Eller ovanligt... Att en gift man träffar en kvinna, blir kär i henne, har en relation bakom sin frus rygg i flera år för att slutligen skilja sig för ett liv med älskarinnan?


  Om man på riktigt vill bli det undantag som alla älskarinnor tror att de är så finns det ett par gyllene regler att förhålla sig till, då kan det i alla fall finnas en möjlighet att det kan inträffa.

  1: ligg inte med honom förrän han skilt sig

  2: ställ ultimatum och visa att du menar allvar

  3: sluta var ett jävla handlingsförlamat mähä

  4: presentera en kärlekshistoria som verkligen sticker ut som inte nån nånsin har hört talas om och som INTE innehåller floskler och klyschor man redan hört tusentals gånger. DÅ först kan vi snacka om riktig kärlek.

  5: den upptagna personen måste vara öppen och ärlig med sitt eget liv. Ett sms är inget bevis för nånting alls överhuvudtaget. Vill man leva ihop så bjuder man in personen till privata saker som tex följa med på bankmöten, prata med mäklare, gå på husvisning, se skilsmässopapper, följa med på barnens idrottstävlingar, man kan ringa oavsett tidpunkt, han ska kunna följa med på hennes familjemiddag, ta en promenad på stan.. etc etc..

  6. Vara öppen mot alla hur man träffades. Inga undantag

  7. Vänta minst 5 år efter hopflytt innan man uttalar en stavelse om att det lyckades

  8. Inse att det inte finns en garanti för att det håller även om han väljer henne.
 • Tor 25 mar 14:47 #178 -1 +2
  Anonym (MR Trix) skrev 2021-03-25 14:44:27 följande:

  Tycker att tråden börja spåra ur just nu men några klargöranden i all enkelhet;

  * Jag träffade en dam obetydligt yngre än mig

  * Vi var tillsammans under mkt kort period innan jag talade om det för mitt X

  * Vi har en mkt bra kommunikation med våra vuxna barn

  * Vi gjorde en rättvis fördelning av våra tillgångar (50-50)= Vi hade båda två möjlighet att köpa lägenheter utan belåning

  *Det känns att många har tråkiga liv och är totalt fastspända med en fet tråkig gubbe man måste försvara...

  *....eller är det så att man måste försvara sig själv? Det tråkiga inrutade livet?


  Det kanske snarare handlar om att majoriteten av oss i tråden antingen är bedragen eller Fd älskarinnor och därmed har vi full koll på allt patetiskt nonsens och bortförklaringar.
 • Fre 26 mar 09:35 #200 +2
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-25 19:14:23 följande:

  Jag läser allt ni skriver men kan inte svara enskilt på varje inlägg.

  Min vän ser det inte som att "kasta bort sitt liv", hon tycker att stunderna med honom och deras telefonkontakt är värt mycket. Tar hellre det än är utan honom helt...

  Jag har förstått det som att hans förhållande inte är dött, det flyter på med en ganska trist ton. Jag lyssnar inte bara på vad hon säger när jag drar mina slutsatser kring dem utan jag läser det han skriver, det hon skriver och försöker förstå vad som händer mellan dem. Jag tror det är kärlek. Därmed inte sagt att jag verkligen tror att de kommer bli tillsammans, men inte heller att de inte kommer bli det. Jag tror han vill lika mycket som henne, men jag vet inte om han någonsin kommer våga ta steget. Detta pga att jag tolkar det som att han själv inte vet...

  Det verkar som att han inte varit otrogen innan och han verkar tycka situationen är så pass jobbig att han inte kommer sätta sig i samma sits igen, tror jag! Min vän har aldrig varit otrogen och kommer nog heller aldrig vara det. Sen är ju det hon gör lika fel som det han gör, det vet både hon och jag (fast jag tycker hennes agerande är mer okej än vad hon själv verka tycka).

  Hon har bestämt sig för att vänta på denna mannen, tills de blir tillsammans eller tills han bestämmer sig för att avsluta med henne och jag har valt att stötta henne i det valet. Samtidigt säger jag vad jag tycker och tänker om det, både positiva och negativa saker.

  Någon frågade om jag kände frun och nej, det gör jag inte. Jag känner inte mannen heller egentligen. Men det känns ju så genom min vän...


  Fast hon ÄR ju utan honom. Hon har ingenting med den den här mannen förutom ett snabbt ligg då och då och några smetiga sms. Hon har ingenting. Skulle hans fru få reda på detta så är det precis så han säger. Att det inte är nånting.

  Varför ställer hon inga krav? Vad är hon rädd för?

  Tycker du verkligen att hans fru och barn förtjänar att pappan/maken är otrogen? Tycker verkligen din kompis det?

  Varför vågar inte DU inse sanningen? Det är ju du som får skrapa ihop din kompis när han föraktfullt dumpar henne om sisådär ett halvår... Vad ska du komma med för tröst då? Han hade i alla fall en snygg kuk? Eller?
 • Sön 28 mar 13:34 #210 +3
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-28 11:56:00 följande:

  Min vän vet vad jag tycker. Hon borde ge sig ut och dejta, träffa någon som kan träffa henne på samma villkor, någon som kan ge henne det hon vill ha. Men hon är fast besluten om att detta är mannen för henne... Det är i det valet jag stöttar henne. Jag har sagt till henne att trots att de båda ser sig som ett par i framtiden kan han när som helst vända och bestämma sig för att stanna hos frun (precis som han gjort hittills), han kan när som helst avsluta deras kontakt. Allt är på hans villkor. Jag vill inte se henne sårad, jag tycker hon förtjänar bättre. Men om hon nu anser att detta är det bästa och jag inte kan få henne på andra tankar så kan jag inte göra annat än att stötta henne. Inte stötta det de gör eller hur hon behandlas, men stötta henne!


  Du ska stötta och uppmuntra henne att göra slut. Inget annat.

  Eller tycker du att otrohet är något bra? Skulle du själv vilja bli bedragen? Är det ingen av er två som tänker på frun och barnen?

  Sluta dadda henne och se vad hon egentligen är för något! Skulle du uppmuntra en otrogen killkompis på samma sätt?
 • Sön 28 mar 20:58 #235
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-28 20:36:54 följande:

  Vill ändå inte berätta för mycket... Jag känner dom inte men känner folk som är bekant med deras bästa vänner. Lång story...


  Och det folk berättar i 3-4:e hand är självklart helt sant?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll