Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kommer han lämna sin fru?

  Sön 21 mar 20:48 Läst 0 gånger Totalt 247 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Pernilla) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 21 mar 20:48 #77

  Jag läser alla era inlägg och skriver ner saker jag eventuellt ska ta med min vän. Jag kommer chocka henne...

  Känner mig nästan medberoende i det här, JAG tror typ han är världens finaste man och den mest perfekta för min vän.

  Tack för all feedback, även jag behövde visst ett uppvaknande!

 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 23 mar 07:18 #117

  Det är faktiskt en vän det handlar om, sen om ni tror på det och svarar efter det spelar ju egentligen ingen roll. Kunde lika gärna skrivit att det handlar om min syster, min kollega eller mig tipsen/råden/svaren är väl ändå desamma?!!

  Hur som, jag vet det mesta om deras "förhållande". Eftersom min vän bara har mig att prata med om detta gör hon det ofta, hon kan läsa upp meddelanden han skrivit och diskutera efter det eller ta upp saker han sagt eller gjort.

  För mig känns det som att de verkligen älskar varandra! Han är den som skriver först, de ses inte i perioder men hörs alltid dagligen. Det är hjärtan, bilder och gulligull... Jag tror det är kärlek men jag tror han är en för stor toffel för att lämna "sitt liv". Oavsett anledning så är ju min vän den som kommer att stå ensam kvar...

 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Tor 25 mar 19:14 #185 -2

  Jag läser allt ni skriver men kan inte svara enskilt på varje inlägg.

  Min vän ser det inte som att "kasta bort sitt liv", hon tycker att stunderna med honom och deras telefonkontakt är värt mycket. Tar hellre det än är utan honom helt...

  Jag har förstått det som att hans förhållande inte är dött, det flyter på med en ganska trist ton. Jag lyssnar inte bara på vad hon säger när jag drar mina slutsatser kring dem utan jag läser det han skriver, det hon skriver och försöker förstå vad som händer mellan dem. Jag tror det är kärlek. Därmed inte sagt att jag verkligen tror att de kommer bli tillsammans, men inte heller att de inte kommer bli det. Jag tror han vill lika mycket som henne, men jag vet inte om han någonsin kommer våga ta steget. Detta pga att jag tolkar det som att han själv inte vet...

  Det verkar som att han inte varit otrogen innan och han verkar tycka situationen är så pass jobbig att han inte kommer sätta sig i samma sits igen, tror jag! Min vän har aldrig varit otrogen och kommer nog heller aldrig vara det. Sen är ju det hon gör lika fel som det han gör, det vet både hon och jag (fast jag tycker hennes agerande är mer okej än vad hon själv verka tycka).

  Hon har bestämt sig för att vänta på denna mannen, tills de blir tillsammans eller tills han bestämmer sig för att avsluta med henne och jag har valt att stötta henne i det valet. Samtidigt säger jag vad jag tycker och tänker om det, både positiva och negativa saker.

  Någon frågade om jag kände frun och nej, det gör jag inte. Jag känner inte mannen heller egentligen. Men det känns ju så genom min vän...

 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Tor 25 mar 19:33 #189
  Fiona M skrev 2021-03-25 19:20:38 följande:

  Om du nu är en vän, tycker du det är helt sunt att du blir som en extra part i en relation som redan har för många inblandade?

  Jag tycker det är gränslöst att du är så insatt i vad han och hon skriver och säger till varandra att du anser dig kunna tolka hur han är, trots att du inte alls känner honom.

  Vad tänker du själv om det?


  Har inte tänkt så utan uppskattar att hon är ärlig mot just mig!
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 11:56 #209

  Min vän vet vad jag tycker. Hon borde ge sig ut och dejta, träffa någon som kan träffa henne på samma villkor, någon som kan ge henne det hon vill ha. Men hon är fast besluten om att detta är mannen för henne... Det är i det valet jag stöttar henne. Jag har sagt till henne att trots att de båda ser sig som ett par i framtiden kan han när som helst vända och bestämma sig för att stanna hos frun (precis som han gjort hittills), han kan när som helst avsluta deras kontakt. Allt är på hans villkor. Jag vill inte se henne sårad, jag tycker hon förtjänar bättre. Men om hon nu anser att detta är det bästa och jag inte kan få henne på andra tankar så kan jag inte göra annat än att stötta henne. Inte stötta det de gör eller hur hon behandlas, men stötta henne!

 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 16:32 #215
  Fjäril kär skrev 2021-03-28 13:34:29 följande:

  Du ska stötta och uppmuntra henne att göra slut. Inget annat.

  Eller tycker du att otrohet är något bra? Skulle du själv vilja bli bedragen? Är det ingen av er två som tänker på frun och barnen?

  Sluta dadda henne och se vad hon egentligen är för något! Skulle du uppmuntra en otrogen killkompis på samma sätt?


  Jag tycker absolut inte otrohet är något bra men vad ska jag göra? Jag kan inte tvinga henne till något... Att säga vad jag tycker och ändå låta henne göra sina egna val är vad jag anser vara rätt av mig att göra. Jag tycker nog att det bästa för frun och barnen vore att slippa honom så som han beter sig. Visst, de vet inget och mår därmed inte dåligt av det men ändå, de lever alla i en lögn. En killkompis som var otrogen skulle jag behandla likadant, säga vad jag tycker och tänker men låta honom göra sina egna val. Jag förespråkar inte otrohet men tycker samtidigt att alla gör som de vill, på något vis. Jag skulle inte berätta för någon. Hade min man varit otrogen och jag fick reda på det skulle vårt förhållande vara slut i samma sekund jag fick reda på det. Och där går jag kanske emot mig själv, för jag skulle vilja att den eller de som visste om vad min man höll på mig kom till mig och berättade det. Men jag har för många år sedan berättat för en kompis att hennes kille var otrogen och det slutade inte bra. Jag blev den dåliga och den dumma som stod ensam kvar. Vill inte gärna igenom det igen...
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 16:33 #216
  Anonym (...) skrev 2021-03-28 14:51:19 följande:

  Vet inte om jag håller med om att hon förtjänar bättre. Lite karma över alla korkade älskarinnor. Synden straffar sig själv ibland. För hur jävla kul är det att dela en man med en annan kvinna..


  Anonym (Suck) skrev 2021-03-28 15:17:28 följande:

  Håller med. Hon är korkad, elak, självcentrentisk och förtjänar verkligen INTE bättre! Hoppas hon får lida när älskaren blir påkommen, utkastad och ändå INTE väljer våpet!


  Där tycker vi olika då. Hon gör fel, absolut, men hon förtjänar kärlek och lycka i livet!
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 16:34 #217
  Anonym (Buset) skrev 2021-03-28 16:22:10 följande:

  Du låter så bitter. Ta och lugna ner dig lite.


  Tack!
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 16:35 #218
  Anonym (Efter lite googling) skrev 2021-03-28 16:30:56 följande:

  Något ni båda får ha i åtanke är att alla fruar inte automatiskt lämnar sina män när de är otrogen. Många förlåter och väljer att stanna kvar och de lever vidare tillsammans och han kommer definitivt inte att välja älskarinnan i ett sånt läge.


  Situationen är som sådan att kom det fram, skulle frun lämna!
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 20:11 #223
  Anonym (Peter) skrev 2021-03-28 16:59:06 följande:

  Känner du paret alltså?


  Nä.
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 20:12 #224
  Silverjenny skrev 2021-03-28 17:06:37 följande:

  Hur vet du det? Du känner varken henne eller mannen och du vet inte hur starka band de i själva verket har mellan sig.


  Sant, men jag tror mig ändå veta!
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 20:13 #225
  Anonym (...) skrev 2021-03-28 18:55:07 följande:

  Säg det till hans fru..


  Som jag skrivit tidigare i tråden kommer jag inte säga någonting till hans fru...
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 20:26 #229
  Anonym (Peter) skrev 2021-03-28 20:19:17 följande:

  Så du uttalar dig så tvärsäkert efter vad dinvänberättat efter vad mannen sagt, utan att ens ha träffat paret..?

  Tänk efter nu.

  Inse att du är medberoende i hennes fantasi.

  Har du ett så tråkigt liv själv?


  Nej, jag känner på annat håll till en del grejer...
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 20:31 #231
  Anonym (...) skrev 2021-03-28 20:19:59 följande:

  Jag menade alltså vad tror du hon tycker? Att din vän förtjänar kärlek? Skulle du känna så om det var din man en kvinna prasslade med?


  Jag tror att hon skulle avsky min vän, såklart! Till min väns försvar visste hon inte om frun när hon inledde sin relation med mannen. Om min man var otrogen skulle jag i första hand lägga min ilska och frustration på honom! Skulle tycka illa om tjejen med men förmodligen inte konfrontera henne...
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 28 mar 20:36 #232
  Anonym (Peter) skrev 2021-03-28 20:30:52 följande:

  Fast du inte känner paret?

  Hur?

  Du kan ju skriva det här när du ändå är anonym.


  Vill ändå inte berätta för mycket... Jag känner dom inte men känner folk som är bekant med deras bästa vänner. Lång story...
 • Anonym (Perni­lla) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 29 mar 17:54 #247
  Fiona M skrev 2021-03-29 16:27:56 följande:

  Du är kompis med nån som... Hur kom det här ens på tal?

  Du och dina vänner låter skvallriga och gränslösa.

  Integritet, är det ett begrepp ni känner till..? :-/


  Jag visste inget från början, men de messar en hel del och jag såg av misstag hans namn... När hon sedan var lite deppig under en period frågade jag var det var. Hon svarade att det var kärleksbekymmer och jag frågade då om det gällde mannen vars namn jag sett. Hon blev först alldeles tyst och försökte ljuga bort det. Det var först några dagar senare hon ringde upp mig och frågade hur jag kunde veta. Sen den dagen berättar hon det mesta om dom...
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll