• Anonym (Ärlig­het)
    Sun 21 Mar 2021 17:01
    1268 visningar
    20 svar
    20
    1268

    Vad hindrar er att skiljas eller separera?

    För att jag inte skulle vilja att vårt gemensamma barn ska vara hos sin pappa varannan vecka, de fungerar inte särskilt väl ihop utan har många bråk. Om vi bor ihop kan jag avstyra väldigt mycket men det skulle inte alls bli bra om de skulle behöva lämnas på egen hand. Därför är det bäst att vänta minst tills barnet är i tonåren. Det är inte som att jag funderar seriöst på en skilsmässa, men de gånger man funderar på det så är det iaf den absoluta stoppklossen varför jag inte skulle kunna skiljas än på några år om jag verkligen skulle vilja.

  • Anonym (Ärlig­het)
    Sun 4 Apr 2021 18:44
    #10
    Anonym (*) skrev 2021-03-21 17:14:41 följande:
    Måste barnet bo växelvis, då?
    Ursäkta jättesent svar, jag fick ingen notifiering att du citerat mig!

    Men jo jag antar det, har svårt att se hur umgänget skulle funka bra annars, det blir stökigt att hitta tider på vardagar där pappan då antingen ska vara hos mig eller ska hämta barnet några timmar osv och om pappan skulle ta det till tingsrätten så skulle de nog inte se något hinder heller. Sedan kanske det inte blir vv precis från start men om några år t ex, så från början kanske bara någon enstaka natt borta.
  • Anonym (Ärlig­het)
    Sun 4 Apr 2021 18:48
    #12
    Anonym (Fru S) skrev 2021-03-21 23:11:07 följande:

    Det som hindrar mig är att vi har ett välfungerande liv med hus och barn.

    När barnen är äldre är min plan att lämna och skapa mig ett liv där jag får leva som jag vill.

    Det är inte ansvaret för barnen som hindrar mig nu utan att kärleken mellan oss har dött. Han är totalt ointresserad av oss som par och det blir tyvärr omöjligt då jag är en passionerad och varm person. Han mår bäst av att skrota med sitt och dricka öl varje helg. Han bryr sig om barnen och vardagslivet tuggar på men det finns inget mer.

    Jag har tagit upp mina tankar hur många gånger som helst men han är nöjd. Jag är inte nöjd så nu lever jag i någon sorts parallell väntan på ett självständigt liv. Tragiskt men sant.


    Du skulle kunna föreslå en öppen relation.
  • Anonym (Ärlig­het)
    Sun 4 Apr 2021 18:53
    #14
    Anonym (lotus) skrev 2021-04-04 18:50:27 följande:

    Det har jag också tänkt på, men det är inte aktuellt i dagsläget. Får se hur det blir i framtiden.
    Ja det är kanske inte så många som är sugen på det om man föreslår för sin partner, men om man vågar vara lite öppensinnad och ändå trivs ihop men tappat attraktionen så kan det vara en bra lösning, iaf tills vidare.
Svar på tråden Vad hindrar er att skiljas eller separera?