• Anonym (lotus)

    Vad hindrar er att skiljas eller separera?

    Jag stannar för barnens skull samt av bekvämlighet. Vi trivs ihop och har det egentligen inte dåligt, men glöden har falnat. Ändå har jag hittills inte funderat seriöst på skilsmässa. Att rycka upp barnen från vårt älskade hus och två kärleksfulla föräldrar, känns inte rätt. Och jag tycker fortfarande om min man. Det finns i mina ögon inga starka skäl att skiljas. Det är inte svart eller vitt. Kanske är jag inte rätt person att svara i tråden? Jag vill ju egentligen inte skiljas. Eller, jag både vill och inte vill. Gissar att jag kanske tar steget när barnen blir äldre. Hade vi bråkat mycket, eller om någon for illa, hade jag dock inte väntat.

  • Anonym (lotus)
    Anonym (Fru S) skrev 2021-03-21 23:11:07 följande:
    Det som hindrar mig är att vi har ett välfungerande liv med hus och barn. När barnen är äldre är min plan att lämna och skapa mig ett liv där jag får leva som jag vill. Det är inte ansvaret för barnen som hindrar mig nu utan att kärleken mellan oss har dött. Han är totalt ointresserad av oss som par och det blir tyvärr omöjligt då jag är en passionerad och varm person. Han mår bäst av att skrota med sitt och dricka öl varje helg. Han bryr sig om barnen och vardagslivet tuggar på men det finns inget mer. Jag har tagit upp mina tankar hur många gånger som helst men han är nöjd. Jag är inte nöjd så nu lever jag i någon sorts parallell väntan på ett självständigt liv. Tragiskt men sant.

    Känner igen det där. Maken vekar trivas som det är. Han är en kärleksfull pappa och tar ansvar hemma, men i övrigt verkar han mest vilja pyssla med sitt. Oss som par verkar han inte nämnvärt intresserad av längre, även om han inte undviker mig och vi kommer bra överens för det mesta. Men att blåsa liv i relationen verkar inte ligga högt på hans prioriteringslista. Vi är mer som vänner som delar vardagen ihop. Just nu har jag inget emot det, jag pysslar också med mitt, men i längden kommer jag inte att vilja leva så här. Någon gång i framtiden vill jag uppleva passion och glöd igen.
  • Anonym (lotus)
    Anonym (Ärlighet) skrev 2021-04-04 18:48:08 följande:
    Du skulle kunna föreslå en öppen relation.

    Det har jag också tänkt på, men det är inte aktuellt i dagsläget. Får se hur det blir i framtiden.
Svar på tråden Vad hindrar er att skiljas eller separera?