• Anonym (Japp)
    Tue 23 Mar 2021 11:37
    3102 visningar
    8 svar
    8
    3102

    Jag har INGEN ANING om vad jag vill plugga. Hjälp???

    Jag förstår dig. Är du teoretiskt eller praktiskt lagd? Det är en fråga du kan ställa dig. Jag själv är teoretiskt lagd och har alltid vetat att jag absolut inte ska jobba med något praktiskt.

    Måste du verkligen plugga? Kan du inte försöka leta jobb som verkar intressanta och så testar du dig fram? Att du inte hittar ditt drömjobb med detsamma får du faktiskt räkna med. Alla jobb kan inte vara jätteroliga, men då får man härda ut och göra allt man kan för att hitta ett nytt jobb som verkar bättre.

    Jag tycker inte att du ska börja plugga fören du har hittat en utbildning som du känner att du är någorlunda intresserad av och som inte är för svår. Det måste ju passa dig på något sätt, för det är inte kul att börja universitetet och dra på sig skulder om det är en utbildning du egentligen inte ens vill gå. Dessutom blir det ju tungt och svårt att klara av en utbildning och hålla motivationen uppe om du inte ens är intresserad.

    Försök läsa på om alla möjliga utbildningar, allt från universitetsutbildningar till utbildningar på yrkeshögskola.

    När jag valde utbildning så gick jag efter vad jag är bra på och vad jag tycker verkar intressant. Jag är teoretiskt lagd, bra på att skriva och vill gärna ha någon form av kontorsjobb. Jag sökte både journalist och sociologi men det blev sociologiprogrammet. Nu vet jag inte alls om du är intresserad av sådant men det är ett väldigt brett program där det finns möjlighet att få många olika slags jobb, inte bara just ett specifikt jobb som man hade fått om man gick journalist, lärare, tandläkare eller liknande.

    Du behöver nog ställa dig frågan: vad gör du HELST? Pluggar eller jobbar? Beroende på vad du svarar så får du försöka hitta det som verkar bäst. Du kanske inte kommer hitta något som känns perfekt men det gör man sällan. Man får välja det som verkar minst tråkigt.

    Hur känner du angående vårdjobb? Undersköterska, sjuksköterska? Läkare? Eller jobb som har med ekonomi att göra - till exempel civilekonom? Jurist? Det är ju dock en tuff och lång utbildning så då behöver man vara motiverad.

    Polis? Något inom matlagning? Teknik? Målare? Lokförare? Busschaufför? Lastbilschaufför? Taxichaufför? Frisör? Det finns hur mycket som helst.

    Min bästa vän grubblade länge över samma sak. Hon visste ej vad hon ville göra och hon påbörjade olika saker men det blev aldrig något. Till slut bestämde hon sig för att bli lastbilschaufför och det passar henne som handen i handsken! Hon valde detta på grund av att hon älskar att köra bil och hon älskar att köra långa sträckor och bara lyssna på musik.

    Hoppas att mitt inlägg var till någon hjälp. I slutändan är det ändå bara du själv som har svaret.

Svar på tråden Jag har INGEN ANING om vad jag vill plugga. Hjälp???