Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Okopplad hund/hundar

    LFF skrev 2021-03-24 11:37:02 följande:
    Antagligen för att ni har en hyfsad kontroll på er hund.

    Jag har haft hund (jack russel) så jag har träffat många hundägare med flexikoppel och ett fåtal av dem har vetat hur man hanterar kopplet. Väldigt många har låtit hunden gå på ena sidan gångvägen med flexit som snubbeltråd och varken flyttat sig själva eller kallat/dragit in hunden vid möten. Väldigt många har inte vetat vart stoppknappen på kopplet sitter och låtit sin hund springa fram till vår hund för "den är ju så snäll och vill bara hälsa" (ja, den typen av ägare finns med alla sorters hundar och koppel). De har tyckt att det är en bra idé att låta två hundar leka trots att en hund har flexikopplet fortfarande på vilket kan orsaka stora skador om det vill sig illa.

    Storlek på hundarna: Allt från små chihuahuor till stora hundar. Felet ligger inte i storleken på hund utan i inkompetensen att hantera sin hund hos ägaren. Att sätta ett flexikoppel i handen på en inkompetent hundägare är en ypperligt usel idé. Och fascinerande många hundägare är förvånansvärt inkompetenta (och tyvärr lär den andelen ha ökat med alla covid-valpar som inhandlats under pandemin).
    Det handlar ju knappast om att folk inte vet hur man hanterar kopplet. De bryr sig ju bara inte. Precis som kattkräksägare inte bryr sig om att deras kräk fritt springer runt och förstör och förorenar hos andra. Det är ju samma mentalitet.
Svar på tråden Okopplad hund/hundar