Forum Kosthållning - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nyttiga kaloririka mellanmål

  Ons 24 mar 22:23 Läst 0 gånger Totalt 9 svar
  Visar endast inlägg av asdfgh - Visa alla inlägg
  Ons 24 mar 22:23

  Jag äter så att jag blir mätt. Hyfsat nyttigt. Ligger stabilt i vikt så får i mig ungefär så mycket som jag behöver. Nu har jag börjat cykla till jobbet igen efter vintern och jag vet sen tidigare år att jag då har svårt att få i mig tillräckligt med kalorier. Efter en längre tid känns det i kroppen.

  Jag använder en smartwatch som räknar ut hur många kalorier jag gjort av med. Antar att den utgår från min vikt, puls och kanske sträckan. I vilket fall som helst ligger jag på ca 400kcal per dag bara för cyklingen.

  Skulle nån kunna ge mig tips på nyttiga mellanmål (inte en massa sött och tomma kalorier) innehåller rätt mycket energi utan att jag egentligen märker det?

  Saker som ställer till det för mig: 1. Jag gillar inte nötter i någon form. 2. Mat med mycket fett i får mig att minska potionsstorlekarna. Äter jag som vanligt blir jag illamående istället.

 • Sön 28 mar 08:16 #6
  Anonym (ellien) skrev 2021-03-26 09:10:24 följande:

  Hur menar du med ett mellanmål som du knappt märker? Att det är lätt att äta eller att du inte blir för mätt av det?

  Annars är några förslag här:
  Kvarg med bär.
  Keso med bär.
  Keso med avocado.

  Ost.
  Proteinbar.
  Kokt ägg med majonnäs.


  Som jag inte blir för mätt av. Det gör ju ingen nytta att flytta kalorierna som jag annars skulle ätit som lagad mat till ett mellanmål och det är vad som händer om jag blir för mätt av mellanmålet.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll