• Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 10:20
    5049 visningar
    436 svar
    -1
    436
    5049

    "Toppjuristen"

    Det är inte första gången hon blivit våldtagen och mannen frikänd. Hon har även tidigare blivit åtalad för förtal och det målet ska snart upp i rätten. 

    www.dagensjuridik.se/nyheter/kvinnan-som-anmalde-toppjuristen-atalad-for-fortal/

  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 11:44
    #8
    Anonym (W) skrev 2021-03-25 11:36:32 följande:
    Och vad har du för bevis att hon faktiskt blev våldtagen och att mannen felaktigt frikändes? Det är exakt det du förmedlar och då hoppas jag du har torrt på fötterna,
    Det är du som tolkar det så. Jag tolkar det nog mer åt hållet att hon inte uppfattas som så trovärdig.

    Och nej, jag behöver inte bevisa något för dig, jag deltar i en diskussion på FL, där jag länkade till en artikel om det som TS skriver om. Jag inte tagit ställning varken för eller emot, jag vill bara visa att det  finns mer än en sida av samma  mynt. 
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 12:16
    #16
    Anonym (!) skrev 2021-03-25 12:04:47 följande:

    Värt att komma ihåg att "brist på bevis" inte betyder att ett brott inte skett. Våldtäktsmål är oerhört svåra att bevisa.

    Han åtalades inte men det betyder inte att han är oskyldig. Bara att det inte gick att bevisa.

    Och ärligt, hur lätt är det att bevisa en våldtäkt? Ord står mot ord.


    Och det är därför så många inte anmäler, tyvärr. 
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 12:34
    #20
    Postman skrev 2021-03-25 12:29:04 följande:
    Jadu varför kvinnan och mannen beter sig som de gjorde det får du nog fråga dom istället. Det är bara de båda som kan svara på det.

    Rättsväsendet har i alla fall bedömt att det var inget att gå vidare på.
    Exakt, fanns inget att gå vidare på. Dvs de har inte tagit ställning till om han är skyldig eller icke skyldig. 
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 14:04
    #30
    Anonym (var) skrev 2021-03-25 13:48:06 följande:
    Jag har också tänkt på det lite. 

    Mannen då, som på bästa sändningstid står och berättar att han blir lite "kladdig" och "svag i anden och köttet" när han dricker behöver nog fundera på varför han  försätter sig i situationer där han dricker och börjar kladda på kvinnor som inte vill och sen blir anmäld för våldtäkt. 

    Han skulle kunna fundera på hur han agerar som hamnat i den här situationen och börja tänka på hur han ska undvika det. Det var kanske inte så roligt att bli häktad så han borde ju då vara lite mer omdömesfull när det gäller umgänge med kvinnor i situationer där han kan börja bli svag i anden och köttet och börja kladda på kvinnor som inte vill. Det är mitt råd till honom. 

    Ps: man har inte sex mot sin vilja, då är det våldtäkt. 
    Tyvärr är det så att en man ofta kommer lindrigare undan än en kvinna. Kvinnan blir våldtagen, men mannen blir ofta inte ens anmäld, blir han anmäld står oftast  ord mot ord och inget händer. Detta gör att vissa män känner att de kan göra som de vill, för de bedömer risken för konsekvenser som liten. 

    Det är bara att se på MeToo, så många kvinnor som upplevt allt från kränkningar till övergrepp och våldtäkter, och så få män som behöver ta konsekvenserna för det. 

    Så jag håller med Sextiotalist, som kvinna måste man tänka ännu mer på vad man utsätter sig för än vad en man behöver. Tyvärr. 
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 14:13
    #35
    Anonym (var) skrev 2021-03-25 14:07:41 följande:
    Men håller du med om att det är så eller tycker du att det är bra om det fortsätter att vara så?

    För om ingen protesterar utan bara köper läget så kommer det ju inte att förändras. Men varför ska vi nöja oss med det? Vill vi inte ha ett samhälle där mäns beteenden inte går ut över andra och att män ställs till svar om de begått brott mot kvinnor?  
    Absolut ska vi förändra det, självklart. Men hur? Vi har haft MeToo, då var det mycket debatt osv. Men nu är det tyst om det igen. 
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 14:18
    #37
    Mrs Moneybags skrev 2021-03-25 14:07:42 följande:
    Nu är det så att bara ca 5% av alla anmälningar om våldtäkt leder till fällande dom. Det betyder inte automatiskt att de övriga hittade på att de har blivit våldtagna. I många fall är det just pga brist på bevis, precis som i detta fall. Jag har tolkat utsagorna om den här kvinnan som att hon lider av någon psykisk sjukdom. Det är inte heller något skäl till att hon inte skulle kunna våldtas. Tvärtom. Det kanske gör henne ännu mer i utsatt läge än andra kvinnor. 

    Toppjuristen har själv erkänt att han försökte kyssa och tafsa på henne utan hennes medgivande - hon försökte värja sig. Han söp henne full och sedan såg han sin chans att ha sex med henne. Så tolkar jag situationen. Sedan får man kalla det vad man vill, det är inte ett normalt beteende. Han borde ha vetat bättre.

    Om man ska dra in deras förflutna i det här kan man ju gå igenom den här toppjuristens inblandning i Quick-målen. Han var ju en av de som framhärdade att Quick var skyldig till diverse mord när allt bara var fabulerat och totalt falskt. 

    Tyvärr är det ofta så att psykiskt instabila söker sig till varandra. 
    Jag försvarar inte juristen. Och jag vet att väldigt få blir dömda.  Men självklart är hennes förflutna relevant, precis som hans förflutna är. Eller tror du på allvar att han skulle få en rättvis rättegång om han hade varit dömd för våldtäkt tidigare?
    Det är trots allt människor som dömer. 
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 14:23
    #39
    Anonym (var) skrev 2021-03-25 14:17:33 följande:
    Vi måste fortsätta och fortsätta och fortsätta. Och man kan ju börja med att påpeka det absurda i att man råder kvinnan att se till att undvika att bli våldtagen, inte mannen att se till att undvika att våldta. 

    Lägg istället ansvaret där det här hemma: att mannen slutar våldta och att om det finns minsta tvivel att det inte rådde samtycke så åker han dit. 
    Och så fungerar det också, när det finns bevis för det. Tyvärr finns ju sällan bevis eller vittnen.

    Jag tänker inte låta min dotter statuera exempel, jag kommer fortsätta prata med henne om olika säkerhetsåtgärder när hon är ute. Det är liksom ingen tröst när man blivit våldtagen att man vet att  man har rätt och killen har fel. 
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 15:25
    #57
    Anonym (var) skrev 2021-03-25 14:29:22 följande:
    Det är inte allas alltid så det fungerar när det finns bevis. Det finns domar som tror att mannen sov när han våldtog och alla möjliga andra ursäkter som släpper män fria från ansvar.

    Nej, du behöver inte låta din dotter statuera exempel. Men du kan sluta ursäkta mäns beteende och sluta råda kvinnor som blivit våldtagna att de inte borde varit där alls eller borde klätt sig annorlunda etc. 

    Det är liksom inte heller nån tröts när man blivit våldtagen, att alla ser det som en eget fel för att man var där och trodde att man kunde ha en trevlig kväll med en man utan att han skulle våldta en. 
    Ja, fast med den nya samtyckeslagen, så fungerar det inte längre att skylla på  att hon sov, för då har man uppenbarligen inte fått något samtycke. 

    Jag ursäktar inte mäns beteende och jag råder/säger inte åt kvinnor hur de borde agera eller klä sig. Det läser du in, det har jag aldrig skrivit. Men självklart måste man hjälpa kvinnor som gång efter gång blir utsatta för våldtäkt, det räcker liksom inte med att säga att det är mannens fel. Kvinnorna är offer och förtjänar hjälp.
  • Anonym (***)
    Thu 25 Mar 2021 15:32
    #61
    +1
    Anonym (!) skrev 2021-03-25 14:58:37 följande:

    Egentligen är det ju inte kvinnor som ska behöva göra något för att undvika att bli våldtagna. Det är ju inte kvinnorna som gör något fel, utan den som våldtar.

    Ändå ska kvinnor tvingas till en massa försiktighetsåtgärder och ett begränsat liv. Det borde få vara nog nån gång. Kyskhetsbälte på alla män, kanske?


    Det gäller ju all brottslighet. Ändå är vi väldigt noga med att skydda oss mot inbrott, stöld, dataintrång osv. Och då reagerar ingen, tvärtom, folk tar gärna emot råd om hur de ska göra för att inte få inbrott. 

    Men att hjälpa kvinnor från att bli utsatta för sexuellt brott, är tabu. 
Svar på tråden "Toppjuristen"