• Anonym (var)

    "Toppjuristen"

    Postman skrev 2021-03-25 11:52:17 följande:
    Och varför är man kvar en hel kväll hos någon som man tycker kladdar och går över gränsen. Men men, som någon skrev så finns det alltid flera sidor av en situation. Jag litar på och utgår ifrån att vårt rättsväsen fungerar som det ska.
    Varför fortsätter man att kladda och gå över gränsen med någon som avvisar och värjer sig upprepade gånger? Någon som man dessutom är som en fadersfigur för? 
  • Anonym (var)
    Postman skrev 2021-03-25 12:29:04 följande:
    Jadu varför kvinnan och mannen beter sig som de gjorde det får du nog fråga dom istället. Det är bara de båda som kan svara på det.

    Rättsväsendet har i alla fall bedömt att det var inget att gå vidare på.
    Exakt. Men många är snabba på att fråga sig varför kvinnan gör si och så. Men frågan varför mannen gör si och så är det inte många som ställer. 
  • Anonym (var)
    sextiotalist skrev 2021-03-25 13:39:13 följande:

    Jag har tänkt på det lite.
    Att han verkar vara rätt speciellt, och troligen inte helt oskyldig tror jag de flesta instämmer med.
    Kvinnan då som tydligen hamnat i liknande situationer tidigare behöver nog fundera på varför hon ofta hamnar i situationer där hon (eftersom hon anmält detta) har sex mot sin vilja.
    Nej, det är inte kvinnans fel det håller jag med om, men om man vid upprepade tillfällen hamnar i sådana situationer så bör hon börja tänka på hur hon kan undvika det. För det är nog inte roligt att bli uthängd, utan namn, på bästa sändningstid, och med namn på olika forum och inte heller bli påtvingat sexuellt umgänge. Dvs vara mer omdömesfull när det gäller umgänge med män i situationer där hon kan vara mer utlämnad är mitt råd till henne. 


    Jag har också tänkt på det lite. 

    Mannen då, som på bästa sändningstid står och berättar att han blir lite "kladdig" och "svag i anden och köttet" när han dricker behöver nog fundera på varför han  försätter sig i situationer där han dricker och börjar kladda på kvinnor som inte vill och sen blir anmäld för våldtäkt. 

    Han skulle kunna fundera på hur han agerar som hamnat i den här situationen och börja tänka på hur han ska undvika det. Det var kanske inte så roligt att bli häktad så han borde ju då vara lite mer omdömesfull när det gäller umgänge med kvinnor i situationer där han kan börja bli svag i anden och köttet och börja kladda på kvinnor som inte vill. Det är mitt råd till honom. 

    Ps: man har inte sex mot sin vilja, då är det våldtäkt. 
  • Anonym (var)
    sextiotalist skrev 2021-03-25 13:56:08 följande:
    Håller med även för detta. Tyvärr är det inte han som får ta de största konsekvenserna, utan det är kvinnan, som faktiskt blivit direkt uthängd. Jo, jag vet att det är våldtäkt.
    Men då skriver jag så här. Den här kvinnan har tydligen hamnat i motsvarande  situationer där hon blir våldtagen (hon har ju anmält detta tre ggr tydligen, med olika män).
    Jag anser inte att det är hennes fel, men hon har troligen hamnat i situationer där hon råkar riktigt illa ut. Konsekvenserna för detta är så stora för denna kvinna att hon måste få stöd att inte hamna där igen. Det är för hennes skull. Jag anser att ett nej är ett nej och ingen ska ha sex mot sin vilja, att en kvinna ska kunna vara hur sexig och sensuell som helst, utan att anses som ett lovligt byte. Men tyvärr, vi lever inte i en värld där det är så. 
    Hon ska få stöd så hon kan undvika den typen av män (som jag anser ska undvikas av alla kvinnor) som utnyttjar en kvinna som hamnat i fel sällskap. 
    Jag tycker att man måste vända på det här i stort. Vi måste, som samhälle, börja låta männen ta konsekvenserna av sitt beteende och inte som det är nu lägga det ansvaret på kvinnan som utsätts. 

    Han tillåts vara kladdig när han dricker, han tillåts stämma rättsväsendet som helt rimligt anhållit honom som misstänkt för ett brott, han tillåts hänga ut henne på olika sätt och tom anmäla henne för förtal. Just den här mannen tillåts sannolikt lite mer än andra män pga sin ställning, men över lag är det ofta som män slipper undan ansvar utan det lämpas över på andra, ofta kvinnor och barn. 

    Man råder kvinnor att dricka mindre, klä sig annorlunda, inte gå ensamma på stan, inte gå ut när det är mörkt, inte flirta med någon, inte gå hem med nån man blivit kär i . Men om män ställdes till ansvar för all sin skit och slutade med sina sjuka beteende så skulle kvinnor kunna göra allt det där utan att riskera att bli våldtagna eller mördade. 

    Så nej, hon borde inte få stöd i att inte försätta sig i såna situationer. Hon borde få traumastöd för vad han utsatt henne för. HAN borde få stöd eller behandling eller nån jävla åthutning så att HAN inte försätter sig själv och kvinnor i såna här situationer.

    Att världen inte ser ut så räcker fan inte, vi måste ändra världen så att den ser ut så! Och sluta ursäkta mäns skitbeteenden med att det var kvinnans fel som var där, och börja kräva att man börjar bete sig. Och då hjälper det fan inte heller att kvinnor sitter på forum och råder andra kvinnor att tänka efter innan de går och blir våldtagna. 
  • Anonym (var)
    Anonym (***) skrev 2021-03-25 14:04:18 följande:
    Tyvärr är det så att en man ofta kommer lindrigare undan än en kvinna. Kvinnan blir våldtagen, men mannen blir ofta inte ens anmäld, blir han anmäld står oftast  ord mot ord och inget händer. Detta gör att vissa män känner att de kan göra som de vill, för de bedömer risken för konsekvenser som liten. 

    Det är bara att se på MeToo, så många kvinnor som upplevt allt från kränkningar till övergrepp och våldtäkter, och så få män som behöver ta konsekvenserna för det. 

    Så jag håller med Sextiotalist, som kvinna måste man tänka ännu mer på vad man utsätter sig för än vad en man behöver. Tyvärr. 
    Men håller du med om att det är så eller tycker du att det är bra om det fortsätter att vara så?

    För om ingen protesterar utan bara köper läget så kommer det ju inte att förändras. Men varför ska vi nöja oss med det? Vill vi inte ha ett samhälle där mäns beteenden inte går ut över andra och att män ställs till svar om de begått brott mot kvinnor?  
  • Anonym (var)
    Anonym (***) skrev 2021-03-25 14:13:54 följande:
    Absolut ska vi förändra det, självklart. Men hur? Vi har haft MeToo, då var det mycket debatt osv. Men nu är det tyst om det igen. 
    Vi måste fortsätta och fortsätta och fortsätta. Och man kan ju börja med att påpeka det absurda i att man råder kvinnan att se till att undvika att bli våldtagen, inte mannen att se till att undvika att våldta. 

    Lägg istället ansvaret där det här hemma: att mannen slutar våldta och att om det finns minsta tvivel att det inte rådde samtycke så åker han dit. 
  • Anonym (var)
    Anonym (***) skrev 2021-03-25 14:23:01 följande:
    Och så fungerar det också, när det finns bevis för det. Tyvärr finns ju sällan bevis eller vittnen.

    Jag tänker inte låta min dotter statuera exempel, jag kommer fortsätta prata med henne om olika säkerhetsåtgärder när hon är ute. Det är liksom ingen tröst när man blivit våldtagen att man vet att  man har rätt och killen har fel. 
    Det är inte allas alltid så det fungerar när det finns bevis. Det finns domar som tror att mannen sov när han våldtog och alla möjliga andra ursäkter som släpper män fria från ansvar.

    Nej, du behöver inte låta din dotter statuera exempel. Men du kan sluta ursäkta mäns beteende och sluta råda kvinnor som blivit våldtagna att de inte borde varit där alls eller borde klätt sig annorlunda etc. 

    Det är liksom inte heller nån tröts när man blivit våldtagen, att alla ser det som en eget fel för att man var där och trodde att man kunde ha en trevlig kväll med en man utan att han skulle våldta en. 
  • Anonym (var)
    sextiotalist skrev 2021-03-25 14:24:53 följande:
    Den stora majorieten av män vet att man inte våldtar, den minoriteten som ändå gör det. De är som rovdjur, de får vittring på den kvinnan som är svagast. Den som har svårast att vittna. 
    Finns massor av män son inte har koll på vart gränserna går och begår övergrepp mot kvinnor. Till och med i TV får en man stå och berätta att han brukar bli kladdig och det ursäktas med att ja, så är ju män, kvinnan får väl se till att inte ha en kropp då så kan han inte kladda...

    Inte heller är det bara svaga kvinnor som blir utsatta för övergrepp.

    Herregud, vad uppfinningsrika alla är på att komma på ursäkter för mäns beteende som sen läggs på kvinnans ansvar att hålla undan. 
  • Anonym (var)
    sextiotalist skrev 2021-03-25 14:38:59 följande:
    Jag ursäktar honom inte. Jag skrev tydligt att jag struntar i denna man. Jag är uppriktigt sagt orolig över denna kvinna, som blivit uthängd på bästa sändningstid. Oavsett om det blivit rättegång eller inte, så har denna kvinna redan nu fått dra de största konsekvenserna och det verkar som hon är ett "lovligt byte" eftersom rovdjuren nosar upp henne. Hon måste få skydd från dessa rovdjur, för hur gärna vi än önskar att det inte var så, så finns de där.
    Jag är rätt säker på att kulturprofilen kommer lämna fängelset väldigt oberörd, visserligen lite stukad, men inte ens i närheten av det måendet som de utsatta kvinnorna har. 
    Ja, hon behöver såklart stöd och behandling för det trauma hon utsatts för. En annan ironi i det hela är ju att hon vände sig til den här mannan just för stöd i ett tidigare ärende. Hon hade alltså stort förtroende för honom och han tog henne under sina vingar och har tom uttryckt att han ser sig som en fadersfigur för henne. 

    Och så passar han på att kladda och våldta henne när hon är på besök. Ännu vidrigare när han ser sig som en fadersfigur och gör så. Man undrar ju.

    Men det är lite det jag menar med att män inte hålls ansvariga. Även dömda så tar de sig rätten att anmäla kvinnan för förtal och får skadestånd och allt möjligt. I ett rimligt samhälle borde det vara ett starkt socialt stigma att vara våldtäktsman, men istället läggs stigmat på den som blivit utsatt. Och hon blir offer i dubbel bemärkelse och får höra att hon borde förstått redan innan och inte ens varit där, för det är bara hon som är ansvarig för händelsen, han hålls inte ansvarig.
  • Anonym (var)
    sextiotalist skrev 2021-03-25 14:55:16 följande:
    Missförstå mig rätt. Det jag önskar är att man ger kvinnor stöd och hjälp så de inte hamnar i en sådan situation. Det är inte hennes fel. Jag vet att det är komplext, men tyvärr, kvinnor som hamnar i våldsrelationer gång på gång, det kommer aldrig vara deras fel, men de måste få stöd och hjälp så att de bryter normaliseringen. Det kanske är så för den kvinnan, hon har har inte möjlighet att hantera situationen förrän det är för sent, för att hon inte vet hur varningsignalerna ser ut. En annan kvinna hade kanske lämnat huset direkt när han började.
    Fortfarande är det inte hennes fel. 
    Jag tror att vi ju egentligen tycker samma sak, men jag ser inte vägen framåt om kvinnor ska fortsätta att ta ansvar för mäns våld!

    Vi måste börja vända på det så att mäns våld upphör, inte att kvinnor ska låsa in sig och vara så överförsiktiga för att slippa utsättas.

    Istället för att fråga sig varför kvinnor är i relation med våldsamma män så borde man råga sig varför män tillåts vara våldsamma. 

    Istället för att fråga sig varför kvinnan var i en situation där hon blev våldtagen så borde man fråga sig varför mannen var i en situation där han våldtog.
Svar på tråden "Toppjuristen"