• Dockan

    Brister i engagemang i förskoleklass

    Jag har också ett barn i den åldern. Jag upplevde som du att just fritidstiden var sådär i höstas, sonen gnällde ofta att jag kom för sent (då hämtar jag ändå strax efter två, två dagar i veckan). Efter att ha pratat mer med sonen sa han just att hans kompisar ofta gick hem och inte var på fritids och han hade inte lärt känna så många fler barn än så han sa ?jag går runt ensam?.

    Tyckte precis som du att fritidspersonalen var sådär. Det jag gjorde dock var att jag pratade med dem, sa att han ofta klagade hemma och att jag kopplade det till ensamhet. Jag bad dem ha ögonen öppna och hjälpa honom att gå med i lekar eller få någon att hänga på (han leker bra med andra men är försiktigt att prata med nya han inte leker med). Nu får jag skäll de dagar jag hämtar tidigt istället.

    Uppenbarligen kunde och de har faktiskt gjort någon, den personalen som för mig såg lite oengagerad ut. Vi ser dem ju bara någon minut, sen kanske i en tid när många hämtar och de mest står och kryssar av barn. Så börja med att prata med dem. :) Jjag är lärare för större barn själv och önskar alltid att föräldrar går till mig först, ofta löser vi ju gnissel snabbt när jag ringer upp föräldrar som kontaktat rektor först. Då tror jag ändå de är nöjda med efteråt.

    Apropå skitiga, de är det nu. Det är denna tiden på året och dessutom prioriterar de att vara ute av smittskyddsskäl. Min son som nu är pigg och glad och trivs gräver gångar och gropar, som de fyller med vatten. De gräver ner varandras ben osv. Det är lek och de har ju kul, det är bättre också ur smittskydds synpunkt. Jag borstar av med borste och torkar skalkläder med trasa de värsta dagarna. Alternativt låter det torka och sen rister av det. Han är lite grå alltid men så får det vara.

Svar på tråden Brister i engagemang i förskoleklass