Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Tis 6 apr 19:41 Läst 0 gånger Totalt 717 svar
  Visar endast inlägg av Bebis2021 - Visa alla inlägg
 • Tis 6 apr 19:41 #32

  Hej på er! Har antagligen ett pågående MF, borde vara i typ vecka 9, men på vul har jag flyttats bak samt att man ej såg foster, började blöda i onsdags, väldigt lite dock men hade mensvärk och kom lite små klumpar (ursäkta infon), sen blev de inget direkt mer blödande, utan under några dagar kom de bara lite brunt blod när ja torkade mig, men har nu sen ca två dagar tillbaks börjat blöda lite mer igen, delvis små klumpar osv och ibland har jag lite mensvärk. Jag har ett vul imorgon, så då får jag mer info kring hur de ser ut, men hur har era missfall sett ut? Vet som inte om detta är för lite för att de ska ha kommit igång ordentligt? Hade ju varit så skönt att slippa missfallsbehandling och att kroppen sköter detta själv (har två sena MA i bagaget)

 • Tis 6 apr 21:27 #35
  LinaJ87 skrev 2021-04-06 21:03:46 följande:

  Usch, det värsta är att inte veta! Låter ju som missfall är på gång, men man vet aldrig helt hundra. Håller tummarna för bra besked imorgon. Och skulle det vara ett MA så hoppas jag att det kommer igång av sig själv snart så du slipper Mifegyn och Cytotec. <3

  Haft två tidiga missfall. Båda började med rosa flytningar och kom igång i ordentliga blödningar inom två dygn.


  Tack för omtanken, är dock rätt säker på att det är mf, hade mens senast 24/1 och borde ha varit i vecka 10-11 nu, men på mitt första vul då jag trodde mig vara i vecka 7 flyttades jag bak en dryg vecka, sedan två veckor senare hade hinnsäcken bara ökat med några dagar från förra mätningen samt fortfarande inget foster, men eftersom att jag då ej hade några smärtor blödningar så ville dom ge det ytterligare en vecka för att vara helt säkra på att de inte är en frisk graviditet, så med det så är jag rätt säker, minskade gravsymtom osv. Nåja är så inställd på detta nu, även om de är väldigt tråkigt, men om de nu är så vill man bara få avklarat det och få igång kroppen igen känner jag. Tack för att du delar med dig, beklagar dina mf jo ovissheten och väntan är jobbig..
 • Ons 7 apr 16:28 #38
  Hokuspokusan skrev 2021-04-06 22:03:35 följande:

  Usch, jag hoppas på det bästa för er. Om det nu är att kroppen kommer igång av sig själv, eller om det skulle visa sig finna sånt där, på ditt vul. Det är tråkigt att det händer. Känns fint att du tänker på det ska va avklarat och få igång kroppen igen. Eller hur jag nu ska säga det. Välmening iallafall! :)

  För mig började det med att det spände nåt så kopiöst över kvinnodelarna. Började sen blöda och detta på jobbets fm. Så de blev en kort dag.. blödde inte mycket utan mer som klarrött/rosa men jag behövde använda endast trosskydd.


  Det var ett missfall, blev att påbörja missfallsbehandling idag. Fick även lämna hcg som nu stigit till nästan 28000, lämnade hcg för en vecka sedan som var 26000, förstår inte varför de stiger? Så märkligt

  Okej så trist att du fick mf men tack för att du delar med dig
 • Ons 7 apr 16:31 #39

  Jahapp, vul idag och fortfarande inget foster utan hinnsäck i samma storlek som för en vecka sedan, allt annat ser fint ut inget som tyder på utomkveds osv. MEN, fick lämna hcgprov som jag precis såg låg på nästan 28000, för en vecka sedan var det 26000, är ingen expert men har förstått att de ska stiga snabbare vid normal graviditet, men förstår ändå inte hur de trots allt stigit litegrann trots att man nu är säker på att de är ett missfall?? Blir så förvirrad.. dessutom är hinnsäcken i livmodern så dom menar att inget tyder på utomkveds, hoppas dock de är normalt och att stigningen bara beror på att kroppen ej riktigt fattat än..ska in imorgon igen för avbrytande så kommer fråga om värdet då

 • Ons 7 apr 22:44 #47
  Sopkvasten skrev 2021-04-07 18:17:17 följande:

  Hej! Beklagar ditt mf, vad tråkigt och vad förvirrande med stigande hcg :( mitt gravtest blev starkare i några dagar fastän jag hade börjat blöda så kanske tar det längre tid för kroppen att fatta ibland.

  Så du ska få medicin imorgon alltså? Hoppas det går bra och att du blöder klart snabbt. Ska tänka på dig <3 Har gjort abort tidigare i livet så jag vet hur det går till, inte ett dugg kul...


  Ja jag tänker att kroppen ej fattat helt enkelt, för har gjort flera vul där dom kollat noga och ej kunnat se något utomkveds så hoppas å antar att de ej kan vara de iaf. Skulle tro att jag råkat ut för ofostrig graviditet eftersom man aldrig sett något foster.

  Japp, började med första tabletten idag (mifegyne) och har faktiskt fått molvärk och mer blödningar så något har redan börjat hända iaf, fortsätter imorgon med cytotec. Tack för din omtanke <3 har oxå genomgått abort tidigare i livet samt hade två ma förra året där jag fick samma behandling som nu så har genomgått de tidigare och de har ändå gått väl då så hoppas de ska göra de även denna gång även om man såklart önskar man sluppit att ens behöva genomgå detta
 • Ons 7 apr 22:46 #48
  LinaJ87 skrev 2021-04-07 18:48:50 följande:

  Beklagar ditt missfall! Men skönt att veta vilket och slippa gå och undra. Hoppas att avbryta det går bra och att du slipper ha ont. Cytotec kan ju vara mindre mysigt, aldrig själv behövt testa men rätt insatt via jobbet. Hoppas att hCG sjunker som det ska sen, antagligen bara inte riktigt med på noterna än.


  Tack för omtanken <3

  Jo skönt att få ett avslut på de hela så man får börja om sen.. hoppas de jag oxå, har genomgått detta flera gånger förut så är lite förberedd iaf på vad jag har att vänta även om de säkert kan skilja sig från gång till gång. Kan va lite jobbiga biverkningar av cytotec dock har de i övrigt funkat bra för mig och har inte behövt så många omgångar tack och lov.
 • Ons 7 apr 22:55 #49
  Hokuspokusan skrev 2021-04-07 19:33:49 följande:

  Beklagar! :(

  Skönt ändå att du fått behandlingen påbörjad, även om hcg va såpass högt (kan bara se utifrån mig själv där jag hade < 3 efter 2v)Jag hoppas att allt flyter på så bra det kan för dig och att det är er tur inom kort.


  Tack för omtanken<3

  Känns skönt att få ett avslut nu iallafall och inte vara i ovisshet
 • Tor 8 apr 09:18 #52
  Sopkvasten skrev 2021-04-08 08:24:47 följande:

  För två veckor sedan idag började jag blöda. Jag och min man insåg sakta att det inte skulle bli något barn. Var en extremt tung helg.

  Idag på cd14 har jag lite äl-känningar. Fortfarande inte fullt utslag på testen. Är inte så ledsen över mf längre utan mer fokuserad på kommande äl och att det ska ta sig.

  Så knäppt hur kroppen och psyket fungerar. Att skaffa barn är inte en dans på rosor direkt. Tycker det är ganska påfrestande och stressande faktiskt.

  Håller tummarna för er alla här inne, att vi alla ska bli gravida snart och att det ska hålla i sig :)


  Håller verkligen med det är riktigt påfrestande när det inte går "by The book" och det uppstår hinder på vägen så som mf osv. Men skönt att du verkar ha äl på ingång det är lite stressande tycker jag om kroppen skulle börja tjorva till följd av ett missfall och äl osv inte kommer som de ska.. förstår även hur du menar, visst är mf en sorg men för min del nu har det varit tidigt och man har inte ens sett ett foster så jag vill mest få det överstökat så man får börja på ny kula så att säga och bli gravid på nytt..
 • Tor 8 apr 09:37 #53

  Ni som försöker efter mf väntar ni en mens efter missfallet eller försöker ni på engång?

 • Tor 8 apr 14:51 #56
  Hokuspokusan skrev 2021-04-08 14:46:32 följande:

  Försökte direkt vid första ÄL direkt efter. Fick för mig det ska gå bättre då för kroppen är redan "in the mode".


  Okej, ja de känns som att kroppen är mer mottaglig faktiskt direkt efter och man blir ju inte gravid om inte kroppen är redo.. har jag hört iaf.
 • Tor 8 apr 18:13 #64
  Sopkvasten skrev 2021-04-08 16:50:05 följande:

  Känner precis lika.

  Och vi kör på nu direkt! Jag har läst en stor engelsk studie som visserligen är några år gammal men ändå en som man forfarande lutar sig mot idag. Och den visar att man har större chanser att bli gravid inom tre månader efter ett missfall och att de graviditeterna som blir direkt (inom tre månader efter ett missfall) har större chans att gå bra, att man går tiden ut, att fostret är friskt osv. Så tydligen för ett missfall något gott med sig, kroppen blir redo och chanserna att graviditeten ska gå bra ökar. Konstigt- men det var en stor studie med mycket tydliga resultat.

  Kommer nog bli ganska så ledsen om det inte tar sig nu. Jag är så himla inställd på det. Måste försöka ställa in mig innan bim på att det kanske inte tar sig. Men jag har lätt att bli gravid och har blivit det på första försöket och även hoppsan-gravid tidigare i livet väldigt lätt. Vill absolut inte jinxa det och hoppas verkligen att min kropp fortfarande vill vara på det sättet... 


  Ja det är ju faktiskt skönt att höra och bra att se att de finns studier på det

  Förstår dig, har oxå alltid lätt blivit gravid så man blir fort lite naiv känns det som men man vet ju samtidigt att de är fullt normalt om de tar lite tid, sen blir man ju inte yngre heller, men visst är de en stress att inte veta när det kommer ta sig. Håller tummarna att du får ett plus tänk att de ska va så jobbigt och mkt känslor kring barnverkstad, tror inte karlarna lägger lika mycket tankar och energi på de som en själv, dom har nog lättare att ta de hela med ro
 • Fre 9 apr 13:08 #67
  Hokuspokusan skrev 2021-04-09 12:07:07 följande:

  Efter en stund. Kan fortfarande va för svagt. Jag ser det knappt på telefonen men irl syns det mer. Allt detta förvirrandet.


  Brukar va svårare att se när man lägger upp bilden sådär, när har du bim? Håller tummarna för att de är ett plus
 • Fre 9 apr 19:52 #73
  LinaJ87 skrev 2021-04-09 18:26:05 följande:

  Förra graviditeten blev jag gravid direkt efter ett tidigt missfall och hoppas att historien upprepar sig denna gången också. Kan kanske blir lite knepigt att gå efter senaste mens för att bf, men går ju att datera med vul.


  Okej skönt att de tog sig snabbt, samma för oss förra året efter ett ma, tyvärr slutade även de i ma, tror jag väntar in första mensen nu å sen hoppas på å bli gravid.
 • Fre 9 apr 19:55 #74
  Hokuspokusan skrev 2021-04-09 15:00:17 följande:

  Nån gång mellan 7-11 nu så det är lite diffust. Jag tänker inte att jag ska ta ut nåt i förskott utifall att jag inbillar mig. ????Får göra det! Blir o ta nytt imorgon eller om jag väntar till söndag.

  Nästan så man önskar man hade bättre telefon och visste allt om kameran. Min man har bättre kamera på sin så får i bästa fall ta den


  Spännande ändå, jag hade otroligt svagt plus när jag plussade 24/2, var dock lite osäker på bim men de kan ha varit någon dag kvar till bim men då var de jättesvagt, aldrig tidigare haft så svagt plus. Men är man osäker på bim kan ju någon dag hit eller dit göra stor skillnad, om ja förstått rätt ska väl hcg fördubblas var tredje dag eller något sådant. Iallafall så håller ja tummarna att de blir starkare
 • Fre 9 apr 20:00 #75

  Är det någon av er som fått cytotec vid mf? Jag fick ju de igår med gott resultat men dom ville ändå att ja skulle komma på koll idag, de visade 8 mm rester när dom gjorde vul, jag hade vid mitt ma förra året mer än så och blev ändå "godkänd", min fundering är mest om någon annan här vet hur mkt rester som funnits kvar efter ett missfall? Om någon nu gjort samma som mig dom sa att ja skulle ta cytotec i tre dagar till för å hjälpa resterna på traven, men jag tänker att 8 mm är ju väldigt lite rester å de borde väl komma ut allt med nästa mens? Kändes drygt å ta cytotec i tre dagar, å andra sidan vill man ju såklart få ut allt så ja gör väl de men vore intressant hur å höra hur de varit för andra som gjort missfallsbehandling

 • Fre 9 apr 23:48 #80
  systersylt skrev 2021-04-09 20:41:39 följande:

  Hej! Hoppar också in här!

  Fick mf/ma i v.15 den 12 mars. Fick cytotec och fostret kom ut men ej moderkakan, så fick skrapas. Förlorade ganska mkt blod så fick blodtransfusion. Men blödde knappt efter att jag kom hem från sjukhuset, nån dag kanske. Läkaren sa att det inte finns nån medicinsk anledning att vänta en mens, så vi vill gärna försöka direkt igen. Just nu letar jag efter äl med hjälp av stickor, som vi gjort tidigare. Dock inte hittat den än, verkar komma en stegring, men sen är nästa test svagare, testat sen 1,5 vecka efter missfallet.

  Tog 8 mån att bli gravid den här gången, 4 mån med min första (född jan -19). Jag är 35 så börjar bli liiite stressad att det ska ta tid!

  Håller tummarna för oss alla :)


  Hej, beklagar dina missfall, har själv haft två sena MA under förra året och vet hur tungt det är att genomgå. Sägs ju kunna va lättare att bli gravid efter mf/ma vilket iaf är positivt :) jag blev gravid efter första mensen efter mitt första MA, är nog vanligt att eventuella rester blöder ut med första mensen som jag förstått så kanske inte alltid tar sig före de om man ev har rester
 • Mån 12 apr 13:39 #99
  Hokuspokusan skrev 2021-04-12 09:43:34 följande:

  Hej o välkomna, alla nytillkomna i tråden. Beklagar verkligen era mf/ma. Håller tummarna för er alla att er ÄL kommer igång snart, och att ni mår bra.

  Min mens enligt cykeln är ~3 dagar sen. (Skulle kommit mellan 7-11 mars) försökte direkt på äl efter mitt mf.

  Haft molvärk, mindre aptit, illamående och trött. Så trött.

  I fredags o lördags blev det jättesvaga streck.

  Tog idag ett test och detta är resultatet.

  Nu hoppas jag att denna vill stanna och gå lite över tiden och komma ut på julafton. ????

  Kommer göra ett digitalt senare i veckan. Jag är fortfarande osäker och vill kanske inte tro det är sant.


  Men ååh så underbart stort grattis <3
 • Mån 12 apr 13:52 #101
  LinaJ87 skrev 2021-04-11 06:39:26 följande:

  Jag beklagar! Att behöva gå igenom det upprepade gånger måste vara fruktansvärt. Har ni påbörjat någon utredning om varför du får ma?


  Nä, vi har barn födda 16 och 18 helt komplikationsfria graviditeter så därav gör man ej utredning, haft två sena MA, av helt olika orsaker (ena pga bakterier och andra proppar I moderkakan) och nu senast bedömdes som ofostrig graviditet, enligt läkarna maximal otur vilket jag som ändå kan acceptera, men skulle väl dock ändå få kanske lämna lite prover osv men ej göra en hel omfattande utredning, vilket jag kan förstå, tror ändå på något vis att vi inte har något "fel" utan jäkligt otur bara, jag har varit gravid förr där jag gjort abort osv, så allt som allt varit gravid 8 gånger, så kan Lixom acceptera ett tidigt mf/ofostrig graviditet på så många graviditeter, hoppas ju såklart nu att nästa gång går vägen. Känns ju dock som sjuk otur att man får två sena ma I rad men eftersom att dom hade olika orsaker så känns de ju som ren otur.
 • Tis 13 apr 08:10 #109
  LinaJ87 skrev 2021-04-12 21:04:31 följande:

  Men om du vet anledning till dina ma så tänker jag att man ändå utrett till viss del...? Verkligen max otur! Skönt att du kan ta det hela med ro. Inte lätt att tänka så logiskt alla gånger. Håller tummarna för att det går vägen nästa gång!


  Ja fast anledning har ju varit en bakterie som man ofta har vid uvi samt andra gången blodproppar, det är ju ingen utredning på mig utan de skedde obduktion av foster och moderkakan, där inga andra avvikelser eller fel hittades, en missfallsutredning gör man ju på föräldrarna och ser om man har avvikelser som kanske gör att de blir ma/mf. Eftersom jag så nyligt har haft två komplikationsfria graviditeter är de rätt låga odds på att jag har några avvikelser helt enkelt.
 • Tor 29 apr 22:27 #300

  Hej på er, har inte varit inne här på fl på ett bra tag nu, haft så mkt med livet som fortgår. Skulle behöva höra vad ni andra tror om detta, det är nu tre veckor sedan jag fick behandling med cytotec, var då i ca vecka 8 (dock inget foster pga ofostrig graviditet) men jag blödde ändå en hel del å kan tycka de borde vara rimlig mängd med tanke på graviditetsvecka osv. Hur som helst efter typ en vecka slutade jag typ blöda, sen efter ytterligare några dagar kom de som sparsamt "brunaktigt blod" ,sen åter uppehålla några dagar och nu för några dagar sedan kom de blod igen, även denna gång väldigt mörkt och typ brunt när ja torkar mig, har inga smärtor, mår bra i övrigt. Kan de vara rester? Eller bara normalt? Jag trodde jag hade ägglossning förra helgen (ganska precis 16 dagar efter missfallet) och jag brukar ha äl den tidpunkten i mina vanliga cykler, jag hade rikligt med älflytningar osv, vad tror ni, kan de ha varit äl även fast jag småblött lite efter det? Kan tillägga att när jag nu blödit har de varit väldigt sparsamt nästan som bruna flytningar.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll