Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
 • Sön 11 apr 08:28
  3342 visningar
  974 svar
  Inlägg från senapp Visa alla inlägg

  Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Jag fick MA i v 10 som kom ut med cytotec 21/3. Varit helt knäckt ändå tills denna vecka då jag fick LH-stegring och har sannolikt ägglossning idag!

  Hoppas att det tar sig direkt. Även om bf typ blir på nyårsafton då ;)

 • Sön 11 apr 10:40
  #88
  Sopkvasten skrev 2021-04-11 09:41:08 följande:

  Vilken dag är du på nu? Jag fick ju mf i 4+4, och min äl kommer idag eller imorgon enligt test och hur det känns (har redan ont). Så äl är 3-4 dagar försenat för mig utifrån missfallet. Det får man väl ändå vara nöjd med tycker jag...


  CD 21-22 för min del! Och ÄL brukar komma runt CD 15 så känner mig också nöjd med det. Var skitnojig att ÄL skulle utebli eller dröja månader.
 • Mån 12 apr 10:07
  #96
  Hokuspokusan skrev 2021-04-12 09:43:34 följande:

  Hej o välkomna, alla nytillkomna i tråden. Beklagar verkligen era mf/ma. Håller tummarna för er alla att er ÄL kommer igång snart, och att ni mår bra.

  Min mens enligt cykeln är ~3 dagar sen. (Skulle kommit mellan 7-11 mars) försökte direkt på äl efter mitt mf.

  Haft molvärk, mindre aptit, illamående och trött. Så trött.

  I fredags o lördags blev det jättesvaga streck.

  Tog idag ett test och detta är resultatet.

  Nu hoppas jag att denna vill stanna och gå lite över tiden och komma ut på julafton. ????

  Kommer göra ett digitalt senare i veckan. Jag är fortfarande osäker och vill kanske inte tro det är sant.


  Grattis!! Om du vet att du testat negativt efter ditt mf är det ju ingen tvekan!!!
 • Mån 12 apr 13:49
  Hokuspokusan skrev 2021-04-12 10:44:43 följande:
  Tack!!

  Japp! Har tagit 2 hcg tester som visat på normal nivå innan detta. Samt gjort olagliga grav tester som visat negativt innan hcg testerna.
  Sopkvasten skrev 2021-04-12 10:39:07 följande:

  Men ååååå!!! GRATTIS!!! Vad himla härligt! När blir bf? Shit vad kul och vad hoppfullt för alla här med trådens första graviditet efter missfall <3


  Tack!!

  Bf kommer ligga runt 12-15 December! Så som jag tidigare sagt, kommer jag satsa på julafton, bara för att.

  Nu hoppas jag den väljer att stanna också.

  Ja! Det finns hopp! Så nu håller jag tummarna för alla här inne! Det går!
  Olagliga gravtester! Hehe. Men det borde ju nästan vara det att ta 100 st.. 

  Supergrattis till julbebisen, jag håller tummarna,
 • Ons 14 apr 14:55
  Sopkvasten skrev 2021-04-14 10:10:05 följande:
  Hur mår du efter ditt missfall? Jag har återhämtat mig psykiskt tror jag. Sörjer det inte alls, men är orolig att det skulle vara något fel liksom. Var är du in din cykel?

  Jag är på äl+3 idag. Världens segaste vecka, tänkte börja testa på måndag så vill bara att tiden ska gå! :)
  Är också på ÄL+3 idag, det känns som en eeeevighet till BIM!! Jag ska också försöka hålla mig till nästa vecka, och inte köpa några extra känsliga gravtest. Såklart trist att plussa om man får supertidigt missfall, men bra att veta för framtida eventuella utredningar tänker jag.
 • Tor 15 apr 09:46
  Sopkvasten skrev 2021-04-15 08:50:55 följande:
  Å, kul! Har du bim som jag då, den 25?

  Jag älskar extra tidiga gravtest haha. Predictor Early är min favorit och då har jag testat typ all genom åren. Och vill faktiskt hellre veta om det är ett mf eller mens. Har inte tid eller tålamod att vänta i en evighet om något är fel. Behövs det någon tablett eller hormon eller så vill jag veta det så fort som bara möjligt. Så därför kommer jag testa tidigt. Men jag förstår att det är olika för alla hur man känner kring det och det finns väl inget rätt eller fel.
  Ja, räknar med 25!! Men inte säker då jag inte haft mens sen mf. Blivit gravid 3 v samt 5 dagar efter spiraluttag tidigare så har ganska stora förhoppningar..

  Precis, har också kommit fram till att jag vill veta det! Googlade predictor early direkt såklart, haha! Är det hcg=10? 
 • Tor 15 apr 11:50
  Sopkvasten skrev 2021-04-15 11:06:36 följande:
  Spännande! Precis som jag! Jag började blöda torsdagen den 25 mars. Hade ägglossning 17 dagar senare, i söndags. Räknar bim två veckor framåt från det. Har också stora förhoppningar eftersom jag vanligtvis blir gravid lätt. Måste försöka ställa in mig på att det inte tagit sig tror jag så jag inte blir för besviken.

  Haha. Ja det är hCG 10. Jag tycker cb Early har såna tydliga torkstreck så typ alla tror ju att det är positivt fast det inte är det. Graviditetskollen och rfsu har sånt dåligt fönster så för att kunna se tidigt behöver man ju i princip bryta upp testet för att se linjen, och det ska man ju inte göra. Sååå. Predictor Early visar klart och tydligt, röd färg, syns bra genom rutan Osv. Haha.
  Men otroligt vad synkade cykler vi verkar ha!

  Perfekt med någon som testat sig igenom utbudet! Hehe. Nu beställer jag.. Ska bli spännande att följas åt i detta.
 • Fre 16 apr 09:40

  Någon som tempar och tidigare (eller nu) märkt av en implantationsdipp? Vore ju coolt att se det på kurvan!

 • Fre 16 apr 09:59

  Så spännande!! Är dippen alltså 16/2?? Och ÄL typ 8/2? Eller läser jag fel? 

 • Fre 16 apr 10:18
  Mizzi26 skrev 2021-04-16 10:07:17 följande:
  Äl var 9e februari och dippen den 16e :)

  Minns att jag satt den 14e när jag började känna stickandet i livmodern och tänkte att oj är jag en av dom få som kan känna när ägget fäster kanske. Sen stack det till den 16e sent på kvällen.

  Testade positivt den 24e men kände mig ju gravid redan efter dippen. Väldigt ömma bröst och ådrorna var väldigt synliga och kände mig sjuk varje kväll.
  Så sjukt häftigt att få känna det!! Håller tummarna för dig. Var är du i din cykel nu?
 • Lör 17 apr 22:43
  Mizzi26 skrev 2021-04-16 12:30:52 följande:

  Jag har bim på tisdag så tänkte ta ett tidigt test imorgon och sen vänta till tisdag :)


  Testade du imorse? Hur gick det?
 • Ons 21 apr 07:39

  Det gick dåligt för mig med. Fick mens på ÄL+7. Har någon erfarenhet att kort lutealfas eller att förlänga lutealfasen? Är ju inte möjligt att bli gravid annars 

 • Ons 21 apr 07:58
  Sopkvasten skrev 2021-04-21 07:49:00 följande:
  Är du säker på att det är mens då? Brukar du få mens så tidigt? Skulle råda dig att boka ett gyn-besök. Jag bokade ett privat för några veckor sen. Värt pengarna att få prata med en expert som gör vul. De ser ju direkt eller hör om det borde kollas upp vidare eller så.
  Kan inte vara säker på något! Brukar ha 28 dagar (14+14), men det är första mens efter MA, så jag antar  att den kan komma typ när som helst och bete sig hur som helst. Dock har jag temp på 36.8 men vet inte om det är normalt pga inte tempat länge..

  Var på VUL för 3 veckor sen för efterkontroll och då såg ju allt bra ut. Skulle gärna be om hjälp igen men rädd att de skulle be mig avvakta pga cykeln kan ju knasa efter MA.
 • Ons 21 apr 19:20
  LinaJ87 skrev 2021-04-21 15:01:20 följande:

  Är du säker på att det är mens? Tidsmässigt är det ju fullt rimligt med en nidblödning. Har du bekräftat äl på något sätt - tempning, LH-stickor?

  Om du redan har kontakt med gyn så ring och boka en telefontid med din läkare. Han/hon kanske kan hjälpa dig på något sätt. <3


  Helt klart sparsam för att vara mens men det kan den ju vara efter mf. Känns alldeles för mycket för att vara en nidis dock. Både tempade och testade ÄL så känner mig rätt säker!

  Ska ringa gyn om det fortsätter och jag testar negativt
 • Tor 22 apr 20:12
  Sopkvasten skrev 2021-04-22 19:55:17 följande:

  Jaa, väntan är det allra jobbigaste. Mitt enda fokus just nu och de senaste månaderna är ju att bli gravid och jag har inte kunnat slappna av eller tänka på något annat. Har knappt kunnat se en tv-serie på kvällen ens utan har bara velat tänka på/kolla upp fertilitets- och graviditetsrelaterade grejer. Jobbigt. 

  Hur är det för dig, och er andra i tråden? Klarar ni att fokusera på något annat än detta emellanåt eller är ni lika besatta som jag? 


  Känner igen mig så mycket i det! Gör andra saker men tänker på det hela tiden. Är inne på min NC-app 17 ggr per dag typ.. Som en sjuk hobby. Tänker också att det bara kommer bli värre med tiden, varför skulle det bli bättre liksom?
 • Mån 21 jun 14:17

  Usch, idag känner jag mig heeelt knäckt. Jag blir inte gravid sen mitt MA i mars :( BIM-1 idag och SUPERnegativt test. Jag kan verkligen inte tänka på något annat trots att jag jobbar, träffar kompisar, tränar, fritidsintressen. Jag kan bara tänka på vilken vecka jag skulle varit i nu, vilket också är samma som min bästa kompis.

  Tidigare blivit gravid på första/andra försöket. Vart HUNDRA ggr hos gyn och allt är jättefint. Känns så dumt att det inte fungerar just denna gång då det behövs som mest för sorgeprocessen.

 • Mån 21 jun 15:19
  Gabriella33 skrev 2021-06-21 14:36:23 följande:
  Känner sååå med dig.. har flera i min umgängeskrets som är gravida och de är knappt så att ja är glad för deras skull.. trots att ja är de innerst inne. Där går dom o pratar om graviditeten, något jag oxå brukar ta del av, men inte gör längre o de gör ondare än jag trodde. Även fast ja ändå försöker tänka att bebis inte va friskt och jag förmodligen hade avbrutit graviditeten efter kub om ja så fick reda på de, så smärtar de enormt. Men får ändå försöka släppa tanken en stund, fokusera på sig själv o sin partner så kommer plusset när man minst anar.. lättare sagt än gjort. Är själv där. Men du klarar de!
  Tack för ditt stöd! Verkligen alla mina vänner är gravida, förutom de som fått bebis i år. Känner mig liksom dålig som är den enda som inte lyckas behålla sitt barn. Så oerhört svårt att engagera sig i andras graviditeter även om man såklart är glad "egentligen".

  Jag vet ju att du har rätt i det du skriver! Men så otroligt svårt att släppa. Tänker på det varje vaken stund, vet exakt var jag är i min menscykel osv. Hoppas att det blir lättare för oss under semestern!
 • Mån 21 jun 16:22
  Gabriella33 skrev 2021-06-21 15:58:32 följande:
  Det du beskriver är exakr jag känner, kunde inte sagt det bättre själv.

  Själv sitter jag på min tredje abort under samma graviditet, envist litet foster som vägrar lämna hehe.. vilket gör mitt inre än j mer ?stressad? då jag bara vill få detta avslutat för att kunna påbörja bebisverkstaden direkt! Speciellt när man tänker på vilken vecka man egentligen hade varit i nu ifall allt hade gått som det skulle.. aja! Hoppas på bättre lycka nästa gång för oss samtliga som kämpar på! Allt har sin mening, sin tid. Även fast det inte gick vägen denna gång så får man ändå försöka se det positivt genom att man faktiskt kan bli gravid. Många som kämpar på den fronten med diverse olika medel.. unna dig o njut under semestern, tänk vilka goda drinkar man kan njuta utav i detta sommarväder! Istället för att vara hemma o spy hehe.

  All lycka till er!
  Men usch! Din stackare. Vet exakt hur det känns också, att bara vilja ha det överstöket men kroppen vägrar släppa taget. Hoppas att din kropp får återställas nu efter denna behandling. Tack för att du påminner om positiva saker. Vi kan faktiskt bli gravida!
 • Tis 22 jun 09:15
  Hallonglass91 skrev 2021-06-21 21:19:14 följande:
  Åh, känner också med dig. :( Så jobbigt med din bästa kompis. Hoppas du blir gravid snart!

  Vi hade också vårt MA i mars och graviditet lyser även här med sin frånvaro. Men det kanske inte är kört ännu för dig denna månaden, håller tummarna.
  Tack! Hoppas du blir gravid snart! Mars är ju inte länge sen men herregud vad det känns som en evighet ibland.
  Rårakan skrev 2021-06-22 08:09:55 följande:
  Känner igen mig i det du skriver. Har också människor runt om med stora magar som jag också skulle ha haft nu och det är jobbigt... Fick mf i vecka 13 så det normala under lång tid var att vara gravid och att inte vara gravid känns tomt både fysiskt och mentalt. Hade någonstans trott att jag skulle bli gravid på direkten men har precis haft andra mensen efter mf. Vi får kämpa på! Nu är nästa ÄL på midsommar så det kan bli en utmaning med barn och bekanta runtomkring hela tiden :)

  Usch, lider med dig. Trodde nog också att jag skulle bli gravid direkt eftersom jag haft lätt tidigare. Känner mig lite naiv. Men som du säger, vi får kämpa på. En extra utmaning för dig att hitta tid i midsommarkaoset, haha!
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...