• Fre 9 apr 2021 19:00
  12661 visningar
  1001 svar
  1001
  12661

  Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Hejsan hoppar in i denna tråd.

  Fick ett MA i december som var i v.13+4 och ett tidigt missfall för 3v sedan i v.5+4. Eftersom jag har varit kollat mina hcg nivåer efter MA så rekommenderar dom nu efter missfallet att vänta så att hcg nivån är 0 två månader i rad innan vi får försöka igen. Kollade hcg förra veckan så var den redan nere på 1.2 och efter två veckor så kroppen är tbk i rätt läge igen och fick bekräftat ägglossning i fredags då jag tempar. Nu vill man bara att tiden ska gå så man får försöka igen.

 • Sön 11 apr 2021 03:49
  #81

  @sopkvasten

  Japp men dock så tror dom att den första MA var ett såkallad Mola/druvörd med foster men den hade slutat utvecklas redan i mitten på v.8, men kroppen förstod inget för ens i v.13 då jag började blöda och åkte in på akuten och blev undersökt. Dock så började jag blöda ut allt hemma men inte moderkakan som dom skrapade ut och skickade på analys men inte får tbk alla svar ännu. Hann dock gå på kontroll på hcg och en gång så hade den höjt och jag var gravid igen. Men som tyvärr slutade i tidigt missfall. Och nu rekommenderar dom att hcg ska vara på 0 i två månader bara för att se så kroppen är återställd, som den då redan är då jag fick ägglossning förra veckan :) men ligger säkert med kondom nu bara för att vara säker så vi inte bli gravida igen så kroppen blir återställd på riktigt denna gång. Men vet inte om det stör något men dom vill att allt ska vara återställt i alla fall :) Men om. I får missfall igen nästa gång vi bli gravida så har vi det i journalen att vi har haft 3 efter varandra. Men när jag blir gravid igen ska jag hålla hoppet uppe och hoppas att den bebis var menad för oss :)

 • Sön 11 apr 2021 14:53
  #91
  +1
  Sopkvasten skrev 2021-04-11 09:33:42 följande:

  Ahh då är jag med! Alltaå, ma är så svekfullt. Man går och tror att man är gravid i flera veckor. Då får man ju hellre ett mf direkt... jag försöker tänka som du, att den bebisen som kommer är menad åt oss. Men då kommer ni köra på om ca en månad igen?


  Så snabbt dom på kvinnokliniken har godkänt oss att bli gravida så kommer vi köra på igen :) ska på hcg kontroll den 30/4 hoppas på att den är på 0 då jag den 1/4 hade bara hcg på 1.2 då. Så hcg har gått ner bra enligt gyn, behöver vara nere på 0 två månader i rad, efter det var det fritt fram igen. Det som känns bra är att vi troligen får ett tidigt vul för att se så graviditeten går som den ska :)
 • Ons 14 apr 2021 22:06

  Kroppen är fantastiskt :) Fick precis min första mens efter mitt missfall för 4v sedan fick bekräftad ägglossning för ca 2v sedan :) Nu är är det bara hoppas på att hcg ligger på 0 dom kommande två månaderna så vi får försöka med bebisverkstan igen :)

 • Ons 14 apr 2021 22:06

  Kroppen är fantastiskt :) Fick precis min första mens efter mitt missfall för 4v sedan fick bekräftad ägglossning för ca 2v sedan :) Nu är är det bara hoppas på att hcg ligger på 0 dom kommande två månaderna så vi får försöka med bebisverkstan igen :)

 • Tor 15 apr 2021 11:02
  Sopkvasten skrev 2021-04-15 08:52:01 följande:

  Vad skönt! Hur ofta kommer du få ta hCG-test?


  Förhoppningsvis bara två gånger till :) ska dit den 30/4 och troligen slutet på Maj blir sista gången om hcg är nere på 0 :) men I och med att detta missfall blev tidigare än mitt MA så känns kroppen mer återställd denna gång än förra så jag tror att mina värden redan är nere på 0 :) i och med när jag tog blodprov den 1/4 och då låg hcg på 1.2. Förra gången så tid det tid och jag han bli gravid innan hcg var nere på 0. Det därför dom vill att jag ska vänta med att gravid så vi vet att kroppen är helt återställd :)
 • Tor 15 apr 2021 18:38
  Sopkvasten skrev 2021-04-15 16:54:10 följande:

  Ahh, ok. Hur sysselsätter du dig nu då i två månader? Klarar du av att slappna av och låta bli att tänka så mycket på att bli gravid/bebisar?


  Jadu det är en bra fråga, kommer väl slappna av och ta det lugnt. Men kommer fortsätta kolla ägglossning och så då man gjort det ett år och svårt att sluta. Men det är ju svårt att sluta tänka på att vi inte har en liten här hemma då man ska bli faster dom närmsta dagarna. Men hoppas dessa två månader går fort :)
 • Fre 16 apr 2021 14:04
  Sopkvasten skrev 2021-04-16 08:11:54 följande:

  Bra att du kommer kunna slappna av <3 om man nu behöver vänta så är det väl åtminstone rätt tid på året att göra det. Underbart väder och hopp i luften :)


  Jamen precis :) skönt att solen och värmen äntligen börja komma :) så kanske man hinner köra lite motorcykel innan det är dags att ställa den åt sidan och ruva ett litet barn :)
 • Tis 27 apr 2021 08:09

  Ni som har varit inne på kontroll på gyn har ni inte kommit tbk efter några veckor och gjort hcg kontroll?. För det fick jag med mitt MA i v.13 och nu när jag fick missfall i v.6. Skönt att få kontroll så allt är ute och att den är nere på 0.

 • Tis 27 apr 2021 16:35
  Hallonglass91 skrev 2021-04-27 10:58:52 följande:

  Jag fick inte heller komma på någon HCG mätning men däremot på en VUL kontroll.

  Såhär var det för mig; Jag var på ett VUL i vecka 12 där MA upptäcktes (troligtvis dött i vecka 7) och så behövde en till person bekräfta att det var så, så fick komma tillbaka på ett till VUL 5 dagar senare och det var då jag fick Cytotec. 2.5 vecka efter det var ju på VUL återkontroll så ca 3 veckor efter MA upptäcktes men alltså ca 7-8 (!) veckor efter fostret slutat växa (och då var det ?bara? 0.8 cm klump kvar som skulle ut av sig själv med nästa mens). Kände mig faktiskt fortfarande gravid då vilket gör att jag tror jag hade hcg fortfarande... Så lurad av min egna kropp... :/


  Jag fick dock typ halvt konstaterat en mola/druvbörd med mitt MA inte helt säkert då alla tester inte har kommit tbk ännu!? Mitt hade dött i v.8 och kroppen hanterade det i v.13, dock så fick jag skrapas då jag hade gått ut allt utom moderkakan när allt mitt kom igång. Men tycker att gyn gjort det bra att vill ha en på kontroll i och med mitt hcg hann inte komma ner på noll innan jag plussade igen men som slutade i missfall, nu denna gång har det gått ner snabbare och ska på blodprov på fredag igen ca 1,5 månad efter andra missfallet.
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
Logga in
Bli medlem