• Thu 15 Apr 2021 18:23
    18580 visningar
    1001 svar
    1001
    18580

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Hoppar in i tråden!

    24 år, 3 missfall i bagaget (varav ett var utomkveds). Första missfallet skedde i v.13, var då gravid med tvillingar. Andra missfallet i v.5-6. Och min senaste graviditet visade sig vara ett utomkveds, fick då operera bort min högra äggledare. Alla graviditeter skedde inom loppet av 10 mån. Nu har det stått ganska still, vi har försökt i 7 månader men inget plus ännu :(

    Har även fått göra en utredning med diverse prover och gynundersökningar men allt ser bra ut, bara den berömda oturen i livets lotteri som doktorn sa.. längtar så efter ett plus men börjar tappa hoppet.

  • Fri 16 Apr 2021 10:54
    Sopkvasten skrev 2021-04-16 08:09:06 följande:

    Välkommen! Och jag beklagar er maximala otur! :( det måste ha varit hemskt ledsamt och oroligt <3 vad skönt att de redan tagit prover och sett att inget är fel. Nu får det lov att bli eran tur! Har ni kontakt med gyn eller så? När har du bim?


    Tack! ???????? Vi får hoppas! Senast jag hade kontakt var det med fertilitetskliniken (då jag/vi gjorde alla prover). Vi skulle höra av oss i sep/okt igen för att få påbörja ivf då det gått strax över 1 år då. Denna månaden har jag bim 21/4. Känner mig dock väldigt ?ogravid? :( brukar ha en magkänsla när jag väl plussar.
  • Fri 16 Apr 2021 10:54

    Råkade lägga in en emoji, därav alla frågetecken haha..

  • Sun 18 Apr 2021 08:04
    Sopkvasten skrev 2021-04-18 07:29:09 följande:

    I fredags hade jag rätt ont i magen. Tror ägget fäste då. På dag fem efter ägglossning. Igår hade jag liiiiite ljusbrun flytning (ursäkta info).

    Tog ett test mest på skoj idag och var förberedd på negativt. Men jag har fått positivt väldigt tidigt förut. Och nog tusan är detta ett svagt positivt? 7 dagar efter äl, 7 dagar innan bim.


    Jag ser det!! Håller alla tummar och tår att det går vägen :)

    Själv testade jag neg igår morse (bim-5), kan ha varit tidigt också men har haft tidigt utslag i tidigare graviditeter. Reagerade dock på att jag inte ville ha alkohol alls igår, fick i mig ett halvt glas champagne och resten smakade skit. Sitter säkert bara i huvudet men ska ta ett till om några dagar.
  • Sun 18 Apr 2021 10:57
    Sopkvasten skrev 2021-04-18 08:07:53 följande:

    Tack för tummarna och tårna! Blir ju glad men kommer inte ropa hej förrän efter bim och utan blödningar. Oj! Det brukar ju vara ett symptom om något! Allt beror ju på när ägget fäster så att hormon börjar produceras. Med min minsting så fick jag inte positivt förrän bim-2. Så det kan ju vara helt olika. Håller tummarna för dig!


    Idag har jag fått så konstiga flytningar.. brukar ha tunna mjölkiga flytningar innan mens. Men denna gången är det tjocka, slemmiga lite gul/vita flytningar? Påminner mer om de flytningar man har vid ägglossning i sekret-tjockhet. Någon som har erfarenhet av detta? Luktar inget. Börjar misstänka att jag kanske testade för tidigt ändå..
  • Sun 18 Apr 2021 15:54
    Förväntansfull123 skrev 2021-04-18 14:22:13 följande:

    Jag hade ägglossningsfllytningar när jag blev gravid innan jag plussade, snigelslem typ. Så det låter lovande för din del. Håller tummarna !


    Håller tummarna! Tänker vänta tills bim som är den 22/4 innan jag testar nu igen, läs: ska försöka hålla mig till bim... började bli öm i bröstvårtorna idag också.
  • Sun 18 Apr 2021 19:10
    LinaJ87 skrev 2021-04-18 17:05:22 följande:

    Alltså denna väntan! Torsdag är ju en evighet bort.

    För att inte tala om veckan därefter (för min del). Tacksam över att mitt jobb håller mig sysselsatt, även om det är minst sagt gynrelaterat... Men nu har jag legat sjuk och då har tankarna haft massiv med tid att tänka, fundera och drömma.


    Ja denna, vad det känns som, eviga väntan och förhoppningar.. ja man får vara tacksam över när man har något att skildra tankarna åt istället men det är ju svårt ibland. Första tiden vi försökte kretsade ju allt kring: tänk om det blir ett plus. Åt kost som om jag kunde vara gravid, undvek allt som kunde vara en risk om jag var gravid osv. Men det blev också ett sätt att sluta leva lite på. Så nu har jag börjat återgå till det normala och ett tankesätt om att händer det så händer det.
  • Sun 18 Apr 2021 20:22
    LinaJ87 skrev 2021-04-18 19:51:39 följande:

    Första? Andra? Tredje? Fjärde barnet? Har ett och då tänkte jag på att bli gravid konstant. Som tur var blev jag gravid direkt efter missfallet (då jag blivit gravid så fort vi börjat försöka). Denna gången är jag ändå lugnare. Inte lika upprörd/förstörd av missfallet denna gången och har en något annan vardag att fokusera på. Fortfarande fokuserad på att bli gravid, men denna gång med tanken att blir det inte denna månaden så är det bara att försöka nästa.


    Försöker lyckas med första barnet men tre graviditeter i bagaget som inte gått väl :( 2 missfall och ett utomhavandeskap. Så vet ju hur det känns när jag väl är gravid relativt väl, därav känner jag efter extra mycket varje månad. Alla mina tidigare graviditeter skedde inom loppet av 10 mån. Nu har vi försökt med att lyckas med en i snart 7 mån.. vet inte riktigt vad som skedde med fertiliteten jag hade innan men den verkar mindre.
  • Mon 19 Apr 2021 07:22
    LinaJ87 skrev 2021-04-19 07:13:26 följande:

    Jag beklagar! Vet att missfall är vanligt, men att behöva gå igenom så många är verkligen orättvist. Gissar på att gyn redan kollat upp t ex din ämnesomsättning?

    Hoppas verkligen det är denna månaden du plussar med en graviditet som går hela vägen. <3


    Tack! Ja jag har fått göra en utredning med diverse prov och undersökningar men det visar på att allt är normalt och fullt fungerande. Vilket känns både skönt men även lite frustrerande.. blir ju en ständig ovisshet. Vi kommer få påbörja ivf i sep/okt men jag ville ju så gärna att det skulle gå naturligt igen..
  • Mon 19 Apr 2021 15:26
    LinaJ87 skrev 2021-04-19 09:04:32 följande:

    Förstår att det måste kännas skönt och frustrerande på en och samma gång. Kvinnor som genomgår IVF är riktiga krigare och hjältar, kom ihåg det om ni hamnar där i höst. Samtidigt håller jag tummarna för att du är en av dom som blir spontant gravid när det närmar sig dags att sätta igång med behandlingen. Oavsett hur kommer du hålla din bebis i dina armar en dag och då kommer resan dit spela mindre roll. <3


    Tack fina du för peppen <3 håller tummarna för att du plussar snart också. Kram på dig.
  • Mon 19 Apr 2021 18:38

    Någon här som tempar? Är på bim -2, och känner mig febrig, kollade min temp och såg att den hade höjts. Men tänker att den kanske höjs lite innan den sänks precis innan mens? Då syftar jag ej på temphöjning mellan äl-bim utan den har höjts under dagen.

  • Mon 19 Apr 2021 19:12

    Okej, har inte mätt förövrigt reagerade bara på att jag känner mig febrig. Tempen har gått från 35,8 - ligger normalt lågt, till 36,5 på 4-5 timmar. Har ej utfört någon fysisk aktivitet utan bara vilat hemma. Kom hem från jobbet och var hur trött som helst så somnade på soffan. Återigen ett tecken på att jag är påväg att bli sjuk kanske.

  • Mon 19 Apr 2021 20:05
    LinaJ87 skrev 2021-04-19 19:59:34 följande:

    Förkylning eller graviditet? Symtomen liknar varandra, såvida du inte har halsont eller så. Du skulle inte testa förrän på torsdag? Alltså jag är så nyfiken nu att JAG vill att det ska bli torsdag nu!


    Nix inget halsont eller liknande, och Corona har jag redan betat av i december. Ja jag vill testa nu! Men sannolikheten är ju stor att det visar negativt med kvällsurin och några dagar innan bim. Har ingen mensvärk än så länge iaf, har bara känt ett svagt molande i ryggen som kommer och går. Och jag brukar ha mensvärk i mage, sällan rygg. Spännande!
  • Tue 20 Apr 2021 08:25

    Har inte tagit test än, vill inte vill bli besviken i onödan haha.. vill hellre går någon dag extra, men det är svårt att hålla sig. Nu har jag mjölkiga flytningar och en hemsk huvudvärk, bim imorgon enligt kalendern. Men hade längre cykel förra månaden så funderar på om bim egentligen är några dagar till bort.

  • Tue 20 Apr 2021 09:16

    Just testandet har blivit en så himla laddad del för mig. För att det är så svart & vitt och förväxlat med mycket besvikelse. Någonstans i mig känns det mer som att mensen kommer komma, för att jag inte riktigt litar på kroppens signaler längre. Känns som man blivit lurad så många gånger haha..

    Förväntar mig alltid det värsta så att säga, något som mina erfarenheter tyvärr ställt till med. Har blivit ett sätt att skydda sig själv lite.

    Tack för de fina orden och för peppen <3

  • Wed 21 Apr 2021 06:24

    Nej hörrni, det blev inget plus denna gången heller :( min kropp är expert på att luras vid det här laget. Nya tag nästa månad! Önskar lycka till och hoppas för er andra som inte testat ännu <3

  • Wed 21 Apr 2021 17:51

    Stor kram till er Elin L. Beklagar så mycket, det är något man inte önskar din värsta fiende. Min första graviditet var också med tvillingar. Fick missfall i v.13, men första fostret tappade hjärtslag under v.10 för mig också. En hel bergodalbana av känslor som är svår att sätta sig in i såvida man upplevt den själv. Hoppas på all lycka till och tur för er i framtiden, ta hand om dig <3

Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?