Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Sön 11 apr 21:09 Läst 179 gånger Totalt 930 svar
  Visar endast inlägg av September1518 - Visa alla inlägg
 • Sön 11 apr 21:09 #93

  Beklagar alla missfall som ni råkat ut för!

  Jag genomgick mitt första missfall i början av mars i vecka 12, det kändes hemskt att vara så nära den "säkra sidan" men snubbla på mållinjen, även om den säkra sidan inte alltid är så säker heller tyvärr.

  Jag hoppades innerligt att jag skulle bli gravid direkt igen, har läst mycket på FL att det ska vara så himla enkelt att bli gravid efter ett missfall! Men igår kom mensen, kanske lika bra det, då vet jag att kroppen är igång som den ska. Testade fortfarande svagt positivt häromdagen och tänkte ta ett nytt test när mensen är över för att vara säker på att alla hcg-hormoner är ute ur kroppen. Mensen var en vecka sen mot min vanliga cykel.

  Är det någon i tråden som blivit gravid på nytt igen än? Skummade bara igenom som hastigast!

 • Sön 11 apr 21:11 #94
  Fiakakan skrev 2021-04-11 15:25:36 följande:

  Jag plussade supersvagt några dagar innan BIM förra månaden och fortsatte testa påföljande dagar för att se om det stegrades. Tyvärr uteblev stegringen och på BIM+1 började jag blöda och tog ett digitalt test dagen därpå som var negativt. Vi blev gravida på fjärde försöket. Vi väntar inte på en mens först utan kör på ändå. Jag fyller snart 38, så det känns lite stressigt. Det skulle bli mitt andra barn och sambons första. Blev lämnad av mitt ex i bara två månader innan förlossningen för 4,5 år sedan efter 8 år tillsammans. Trodde aldrig jag skulle träffa en ny man, än mindre få fler barn. Vill så gärna få ett barn till, och jag hoppas att det inte är för sent.


  Fy vilken otäck karl! Det verkar ha gått bra för dig ändå, starkt jobbat! Det sägs att det ska vara lättare att bli gravid nära inpå ett missfall pga gynnsam miljö i livmodern eller något liknande. Hoppas det tar sig!
 • Mån 12 apr 16:00 #103
  Hokuspokusan skrev 2021-04-12 09:43:34 följande:

  Hej o välkomna, alla nytillkomna i tråden. Beklagar verkligen era mf/ma. Håller tummarna för er alla att er ÄL kommer igång snart, och att ni mår bra.

  Min mens enligt cykeln är ~3 dagar sen. (Skulle kommit mellan 7-11 mars) försökte direkt på äl efter mitt mf.

  Haft molvärk, mindre aptit, illamående och trött. Så trött.

  I fredags o lördags blev det jättesvaga streck.

  Tog idag ett test och detta är resultatet.

  Nu hoppas jag att denna vill stanna och gå lite över tiden och komma ut på julafton. ????

  Kommer göra ett digitalt senare i veckan. Jag är fortfarande osäker och vill kanske inte tro det är sant.


  Åh men fiiint, grattis!! Håller tummarna för att allt rullar på som det ska. Har du några barn sen tidigare? Haha låter inte som att du har lust att fira jul i år alltså, du vill hellre föda barn, vore coolt med en julaftonsbebis!
 • Mån 12 apr 20:13 #105
  Hokuspokusan skrev 2021-04-12 19:23:55 följande:
  Tack!

  hahah men herregud. Olagliga.. otagliga skulle det va xD
  Bebis2021 skrev 2021-04-12 13:39:53 följande:

  Men ååh så underbart stort grattis <3


  Tack!Tack! Ja! Beräknat mellan 12-16 December så det kan nog gått o väl bli julafton :D
  September1518 skrev 2021-04-12 16:00:38 följande:

  Åh men fiiint, grattis!! Håller tummarna för att allt rullar på som det ska. Har du några barn sen tidigare? Haha låter inte som att du har lust att fira jul i år alltså, du vill hellre föda barn, vore coolt med en julaftonsbebis!


  Tack!!

  Det gör jag med, alla tummar o tår.

  Jag har en son som blev 8 nu i mars :) jag va gravid på jul sist med han. Det hade vart lite annorlunda, inte så kul när den väl fyller 15, 16, 18, 20.. men det kan den inte bestämma haha.

  Ja, jul kan va lite påtvingat. Mysigt, men påtvingat och är ofta stressad dagen igenom. Har sonen bara varannan jul också så man "får passa på" kanske när han inte är hos mig detta året :)
  Spännande, då räknas du som förstagångsföderska så då kan du absolut ha "tur" och gå över tiden! Gjorde du det med din son?

  Ja visst är det så med julen, en enda lång dag proppad med stress men så underbart roligt samtidigt! Haha smart att passa på i år! Vill ni ta reda på kön?
 • Tis 13 apr 22:50 #113

  Någon som vet hur tidigt ett testa-tidigt-test kan ge utslag? Hur många dagar efter förmodad äl/innan bim?

 • Ons 14 apr 09:21 #117
  Sopkvasten skrev 2021-04-14 08:37:47 följande:

  De flesta testa tidigt säger att man kan testa sex dagar innan UTEBLIVEN mens, dvs bim-5 vid en cykel på 28 dagar där äl är dag 14. Jag har testat positivt på bim-6 två gånger. Det är alltså äl+8 för mig.


  Tack för ditt svar! Mensen tar väl slut först idag men ville helst testa så tidigt som möjligt denna månad av olika anledningar. Men då är det nog lite väl tidigt när jag egentligen ville testa 1 vecka efter äl hehe.
 • Tor 15 apr 22:01 #139
  Sopkvasten skrev 2021-04-14 10:08:04 följande:

  Jaha ok! Det beror ju helt på när ägget fäster och börjar producera hCG. Vilket är allt mellan 5-10 dagar, det är ju därför folk plussar på olika :)


  Ah just det ja! Får vänta och se helt enkelt!
 • Tor 22 apr 11:25 #219
  Sopkvasten skrev 2021-04-21 06:31:08 följande:

  Nu vågar vi tro på det :D


  Jättestort grattis vad roligt!! :D Ingen tvekan där inte! Hur många försök tog det dig från ditt missfall till du blev gravid igen?
 • Tor 22 apr 11:34 #220

  Hoppas någon mer får plus denna månad, det är så härligt när det börjar regna in plus i en tråd! Jag har bara några dagar till äl, sen kommer den långa väntan till bim två veckor senare. Jag vill så gärna bli gravid men är det någon mer än mig som känner sig lite mindre taggad än förra gången? Tänker mycket på om resultatet skulle bli detsamma, missfall i vecka 12, eller Gud förbjude ännu senare.

  Såg att Linafs råkat ut för upprepade missfall, beklagar, det måste kännas fruktansvärt att det gång på gång blir så. Hoppas du blir gravid kommande månad och får en frisk bebis som resultat.

 • Tor 22 apr 14:06 #222
  Sopkvasten skrev 2021-04-22 12:58:47 följande:
  Tack så mycket! Det tog sig på första försöket. Och missfallet var också på första försöket när vi bestämde oss för att försöka få ett till barn. Så jag har väl haft tur i oturen.

  Usch. Sent missfall är ju skräcken.... och man kan inte göra någonting åt det heller. Men det är ju väldigt ovanligt att dels få i vecka 12 och dels få två på raken. All forskning och statistik säger faktiskt att chansen är att blir man gravid inom tre månader efter ett missfall så går graviditeten full tid, det blir sällan ett missfall till, graviditeten är frisk Osv. Sedan finns det ju undantag tyvärr men oddsen är med oss!
  Åh vad underbart att höra! Tack så mycket för den informationen, nu känns det lite bättre Skrattande Känns som att det enda man läser om är hur stackars kvinnor får missfall efter missfall och jag får så ont i hjärtat och magen varje gång. Svårt att inte tänka på det.

  Vi är inne på andra försöket nu så hoppas på att det tar sig denna gång!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll