Inlägg från: Saffransbulle |Visa alla inlägg
  • Saffransbulle

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Jag hoppar gärna in i den här tråden. Har fått två missfall nu när vi försökt få till ett syskon till vår fyraåring. Det första missfallet var i maj /juni förra året. Jag tror jag var i vecka 7 eller 8.

    Efter ett halvår blev jag gravid igen, såg ett hjärta slå på tidigt ultraljud och jag kräktes massor i några veckor. Vi var så säkra på att det skulle gå vägen. Ändå började jag blöda i januari när jag var i vecka 12. Den här gången blev missfallet kämpigt, långdraget och krävde cytotec och till slut en skrapning.

    Har nu min andra mens sedan missfallet och känner mig rätt ledsen över det, men vet att det kommer kännas mer hoppfullt redan om några dagar.

    Känner också igen mig i det där med att snöa in på datum för en möjlig ny graviditet. Vilken vecka skulle jag vara efter semestern osv. Samtidigt rullar alternativa två kalendrar i mitt huvud för de två graviditeter som inte gick vägen. Vilken vecka hade jag varit nu /hur stor hade den bebisen varit nu?

  • Saffransbulle
    Rårakan skrev 2021-04-26 21:18:57 följande:

    Tack! Känns skönt att bolla med andra som varit eller är i samma sits. Och visst går tiden lååångsamt... Får hoppas på tid snart men ryser bara jag tänker på skrapning. Låter så brutalt!


    Jag upplevde skrapningen som lugnt, tryggt och helt smärtfritt. Totalt obrutalt faktiskt. Spontana missfallet och cytotec däremot. .. Det kändes brutalt. Hua.

    Hoppas det blir en lugn upplevelse även för dig. Som någon sa kan det också kännas som ett litet avslut. Efter en skrapning är det i regel klart. Rätt skönt ändå.
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?