• Eclipse

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Jag hoppar in här jag också, inte hunnit läsa ikapp allt från trådstart men ska göra det :) kändes trevligt med en grupp där andra är i samma sits.

    MF här och blödning i över 3 veckor men bara att vänta. Tanken är att börja på nytt försök så snart ÄL är igång (känner mina tydligt men ändå köpt hem ÄLtester eftersom jag inte är hundra på hur kroppen kommer bete sig efter MF) och ett gäng gravtester för kommer ju inte lita på en blödning på BIM igen om jag är extra hormonell..

    Testade neg dag innan BIM för den här graviditeten och sen kom genombrottsblödning på BIM som jag då självklart trodde var mensen, var lite kortare än normalt dock och jag hade betydligt mer pms än jag brukar och var fortsatta symptom efter blödningen inser jag ju i efterhand. Inte allt för långt efter pillerstopp så när jag sen började få sparsamma blödningar igen kort därpå tänkte jag först det är kroppen som ännu inte är i fas men när det var lika efter x antal dagar testade jag och får positivt med för lågt antal veckor. Var in veckan efter och konstaterat MF. Det kom i ca v 6.

  • Eclipse
    Hallonglass91 skrev 2021-05-03 06:49:37 följande:

    Ser att du testade negativt precis innan BIM, var det med ett tidigt gravtest eller ett vanligt? Vilken jäkla bergochdalbana det låter som. Hoppas du slutar blöda snart.


    Clear blue digitalt och det ska ju funka innan BIM. Berg och dalbana var helt klart rätta ordet! Tack!
  • Eclipse
    Hallonglass91 skrev 2021-05-03 06:44:09 följande:

    Välkommen hit, beklagar ditt missfall.

    Uppdatering från mig- jag kunde inte hålla mig så jag testade mig idag. BIM är på fredag eller lördag så ett tidigt test borde ju gett positivt svar idag. Men som jag anat gav det inget positivt svar. På något sätt ser jag lite blått men tror det är jag som så gärna vill se det att jag skapar den bilden i huvudet. Visst är detta helt negativ?

    Känns som ett slag i magen det här att testa sig när det inte ger positivt svar så jag ska invänta mensen nu och ev testa mig igen på fredag. Har någon av er vid förra graviditeten testat er med ett tidigt graviditetstest och fått negativt svar och sen positivt mer vid BIM? Vore ju skönt att veta om man ska hålla hoppet öppet tills fredag eller bara gå vidare/distrahera mig.

    Men jag får påminna mig själv att det inte är konstigt om det inte går direkt... Men känner ni igen er i att man är lite mer otålig nu än innan MF?

    Hoppas det går bättre för er andra nu! Kram


    Men nog finns det en antydan till streck? :)
  • Eclipse

    En del positiva besked här ser jag, härligt! :)

    Här är äntligen blödningen över, efter drygt tre veckor, och det känns bara så otroligt skönt! Nu går det äntligen blicka framåt! Det kommer landa både termometer och en massa tester i lådan imorgon då jag kände jag vill börja tempa etc nu för att ha ännu lite mer koll iaf till en början efter MF, och eftersom kroppen lurade mig helt den graviditeten så känns det bra få några verktyg till att kika på även om jag inte tänker stirra mig blind på det. En stöttning mer :)

  • Eclipse
    Rårakan skrev 2021-05-04 21:16:24 följande:

    Heja heja! Skönt att det är över och lycka till! :)


    Tack! :)
  • Eclipse
    Syren93 skrev 2021-05-05 08:58:34 följande:

    Jag blir så ledsen.. Ringde till gynmottaginingen här där jag bor, dom sa i princip att dom inte kunde göra något, nej absolut inte kolla med ultraljud, och att jag måste åka till gynakuten. Mitt besvär är ju absolut inte akut så att jag behöver sitta på gynakuten i 8 timmar?? Är det ända sättet man ska kunna få kolla så allt är ok efter ett missfall? :(:(

    Har verkligen ingen möjlighet att lämna mitt jobb. Är alternativet bara att hoppas så allt är normalt?


    Låter ju himla knepigt. För mig var det inga problem att få en tid på mottagningen. Uppdatera mig lite vad du har för problem så kanske vi kan hjälpas åt med en formulering till en ny kontakt med dem?
  • Eclipse
    September1518 skrev 2021-05-05 09:30:27 följande:

    Vad konstigt att du inte får komma in om du har ont i magen fortfarande!

    Jag fick missfall i vecka 12 i början av mars, ringde gyn som sa att jag skulle ta test om 4 veckor för att se så allt var ute. Testade då positivt och ringde in igen men fick då bara höra att jag skulle testa igen om 1,5 vecka och att eventuella rester kommer ut med mensen. Fick mensen ca en vecka efter första testet och tog ett negativt test några dagar senare, detta var 6 veckor efter missfallet.

    Här var de också väldigt motsträviga mot att jag ville komma in och se så allt såg bra ut. Nu har jag inte haft ont i magen dock och det tycker jag du ska ringa igen och trycka mycket på att du har väldigt ont i magen som inte gått över på flera veckor!

    Försök kanske förklara varför du inte kan sitta på akuten och vänta och säg att du verkligen skulle uppskatta en ul-tid för nu är du bara orolig och jätteledsen och ville så gärna ha barn och det blev missfall och nu det här. Säg att ni inte ens kan ha sex för att det gör för ont. Tyvärr gäller det att nå fram till ?rätt? person som känner medlidande för dig.


    Håller med, tryck verkligen på det som september skriver och att du har haft ont länge och att det är ett akut uppkommet problem, kanske ska säga till och med att det går bra med en tid senare i veckan just för att det är något långdraget som du vill ha en koll på. Smärtan ska de ju definitivt ta på allvar. Mig tog de in trots att jag inte hade direkt ont, allt för att ändå utesluta att något annat var galet och konstatera MF, så himla trist det ska skilja så mellan regioner.
  • Eclipse
    September1518 skrev 2021-05-06 14:43:44 följande:

    Nä vad tråkigt, beklagar! Förstår att du blev besviken, man hör så väldigt mycket om hur lätt det är efter ett missfall. Tyckte mitt test såg så blekt och otydligt ut imorse och när jag tog bilderna. Men nu när jag tittar på bilderna ser det nästan starkare ut än det häromdagen. Tror jag analyserar sönder testen just nu och inbillar mig saker! Ingen aning om vad som stämmer längre.


    Jag tycker också det syns mer på det från idag, ge det lite tid och testa igen! Håller tummarna!
  • Eclipse
    Magdalena88 skrev 2021-05-06 16:32:45 följande:

    Hej på er tjejer,

    Läste snabbt igenom tråden och kände - här vill jag hoppa in.

    Min story: Har två barn på 3 och 6 år. I augusti 2020 bestämde vi oss för att försöka för en tredje. Plussade i slutet på november och var överlycklig. Slutet på januari, i vecka 12 började jag blöda, åkte in på gynakuten som konstaterade MA. Efter det skickades jag hem. Aldrig känt mig så utlämnad som där och då.

    Så chockad dessutom - första missfallet.

    Några dagar senare satte det igång att blöda ordentligt och allt kom ut. Tyckte det var så skönt att slippa skrapa och ta tabletter (hade en bokad tid).

    FIck ta HCG prov varje vecka tills det var på 0. Tog 6 veckor. Längsta 6 veckorna någonsin när det enda man vill är börja försöka igen.

    Efter det har jag haft menscykler på 40 dagar. Och antagligen rätt så kass ÄL (om ens någon). Träffade en urgullig gyn som skrev ut Letrozol till mig. Så nu har jag tagit första kuren och har beräknad BIM på lördag. Tjuvtestade mig precis och det var negativt. Försöker vara positiv och peppad men det är verkligen svårt när man hela tiden tänker "nu hade jag varit så långt gången i min graviditet om inte..."

    Ja juste - det alla säger om att man är såååå fertil efter missfall. Stämmer verkligen inte in på mig iaf.


    Välkommen till gruppen!
  • Eclipse
    Magdalena88 skrev 2021-05-09 18:39:27 följande:

    Jag har en fråga till er. Hur lång lutealfas har ni? Min brukar ligga på 10 dagar och jag har ju blivit gravid trots att den är "kort". Men denna cykel hamnade den på bara 9 dagar och nu funderar jag på om jag har progesteronbrist eller nåt...


    12-14 dagar
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?