Inlägg från: Anonym4848 |Visa alla inlägg
  • Anonym4848

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Jag har precis plussat efter ett långdraget MA!

    Plussade 21/12. I vecka 10 konstaterades det att det avstannat i 6+4. Fått cytotec i två omgångar, först 10 tabletter och sen 4 till en månad senare. Blödit typ konstant februari-april. Många ultraljud och blev till slut skrapad 26/4. Fick positivt på ÄL-test 20/5 och plussade nu som sagt 14 dagar senare, blev ingen mens emellan alltså men känns typ som att jag haft mens i 3 månader..fattar inte att det är sant och vågar absolut inte hoppas på att det ska hålla, men får ta en dag i taget!

  • Anonym4848
    Hallonglass91 skrev 2021-06-06 16:55:53 följande:

    Men åh!! Superstort grattis! Helt underbart ju!

    Håller tummarna för er.


    Tack snälla!! Håller tummarna för er andra också, tänkte att min story kan ge någon lite hopp kanske..?
  • Anonym4848
    Magdalena88 skrev 2021-06-06 20:31:13 följande:

    Stort grattis!! Håller tummarna att allt går som det ska nu!


    Tack snälla du, hoppas verkligen det är vår tur nu!
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-12 22:53:12 följande:

    Tjejer hjälp?

    Hade ett ma och påbörjade hela abortprocessen för 2v sedan. Igår på mitt återbesök ser dom på ul att rester finns kvar.. fick göra ett nytt abortförsök igår. Märker ingen skillad på blodmängden.. funkar det inte denna gång så blir det skrapning om ca 3veckor? någon som behövt göra mer än en abort under samma mf? Hur länge blödde ni? Vill bara få detta överstökat o lägga det bakom mig? sjukt påfrestande:/


    Jag var med om samma! 5 februari cytotec första gången. Blödde ca 3 veckor, sen slutade det så då trodde man allt var klart. Testade negativt på gravtest och fick då inget återbesök. Sen började det blöda igen efter nån vecka. Ringde men då trodde de att det var mens så skulle avvakta. När det började blöda en tredje gång fick jag äntligen komma in. Rester kvar. Fick cytotec igen, hände ingenting så en vecka senare skrapning. Skrapningen 26/4 Så tog nästan 3 månader totalt. Plussade dock igen på första försöket efter skrapningen, livrädd att det ska hända samma sak igen nu.. :(
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-13 03:04:28 följande:

    Att det ska behöva ta 3mån är helt otroligt!! Jag hoppas innerligen att detta inte blir lika långdraget.. dom sa pga semestrar kan dom inte erbjuda ett återbesök men skickade med ett gravtest och sa är det negativt om 3v så är du klar o slipper skrapning. Fattar inte logiken ifall du fick negativt test men ändå hade rester?:/

    Grattis till graviditeten!! Denna gång tar det sig ska du se!:))


    Nej jag vet, helt otroligt! Exakt, mitt test jag fick med hem var negativt och testade varje gång på sjukhuset och de var också negativa, trots rester kvar. Jag fick tom. Positivt på ÄL-tester och mens medan resterna var kvar. Det blödde mer eller mindre hela tiden, men mer då mensen skulle vara. Så kroppen verkade ju försöka köra på som vanligt trots rester. Så märker du det minsta konstigt, att du blöder mer/längre än vanligt vid mens sen när det ska vara klart med aborten, be att få kolla!

    Tack snälla du! Och jag beklagar verkligen ditt missfall, och håller tummarna att det går bra nu och att ni får ny chans snart!
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-13 07:57:40 följande:

    Tack snälla för att du delar med dig! Man får inte all information utav läkarna i förväg och googla blir man knäpp av.. finns så mycket konstig läsning där ute.

    Ska absolut ha det du skrivit i åtanke. Tack snälla!


    Det var så lite. Nä man känner sig ju så utlämnad på nåt sätt. Och kanske att det funkar direkt för de flesta, men om de säger att det är lugnt om testet är negativt så tror man ju på det..

    Ta hand om dig!
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-20 23:18:07 följande:

    Snälla hjälp? fick reda på ett MA vid kubtestet för 3v sen. Gjorde då en abort. Vid återbesöket förra veckan upptäcktes rester och jag fick en restbehandling. ( medicinsk)

    För 2 dagar sedan fick jag enorma smärtor när jag var på jobbet och började störtblöda. Blödde igenom binda, byxor, det rann till och med ned längst byxbenet ut på golvet. Enormt pinsamt. Blödningen avtog sedan till mer ?normal? blödning.

    Igår dick jag så pass ont att jag låg i fosterställning och grät. Åkte till gynakut där dom konstaterade att jag fortfarande hare rester kvar som orsakade sådan smärta. Dock inge mer blod. Jag fick ytterligare en restbehandling. Har nu alltså gjort 3aborter på en graviditet. Dom rekomenderade mig att komma tillbaka eftee en vecka för att se att allt försvunnit. Antar att jag annars får göra en skrapning. Tog tabletterna igår kväll och ingen förändring hittills.

    Är det någon som varit med om liknande?? Är detta normalt? Kan tillägga att jag i yngre dagar har genomgått en medicinsk abort och aldrig upplevt det så smärtsamt psykiskt/fysiskt som nu. Speciellt inte när allt man vill är att bli av med skiten och börja om.. någon som känner igen sig?


    Har för mig att vi skrev lite härom veckan? Jag fick ju två cytotec-behandlingar men var ändå rester kvar, men fick skrapning sen. Känns tufft att du fick cytotec en tredje gång? Skrapning var ju plättlätt men är väl säkert jättedyrt så de försöker väl undvika det så länge det går..

    Jag plussade ju igen sen 4 v efter skrapningen. Är typ helt säker på att det kommer bli MA igen. Men i så fall kommer jag försöka kräva skrapning direkt.

    Säg att du vill bli skrapad!! Jag gick ju i 3 månader innan jag fick det, man vill ju som du säger bara gå vidare.
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-21 20:00:10 följande:

    Varför tror du att de kommer sluta i ett ma? Stort grattis!! Har du haft fler missfall sen tidigare eller vad grundar du den oron i?


    Jag hade nog bara typ 12 mm kvar, men hade ju haft två cykler med positiva äl-tester och mens med resterna kvar..så de hade nog inte kommit ut känns det som.. finns ju risker med upprepade skrapningar men 10 år sen borde ju vara helt lugnt!

    Tack snälla. Nä har "bara" MA:t i bagaget, inte varit gravid förut.. Känns bara som att min kropp bara kan det typ..och när jag plussade nu hoppades jag så mycket på mer symtom, för det hade jag knappt några sist. Men har inga symtom den här gången heller så nu känns det som att det kommer bli samma sak igen.. :(
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-21 21:05:25 följande:

    Ah ja vet ingenting längre känns de som.. får helt enkelt se vad som händer denna vecka tills jag återvänder..:/

    Det är ju vääääldigt vanligt med mf/ma. Du behöver inte oroa dig, denna gången tar de sig ska du se!

    Jag har dessvärre gjort 3aborter tidigare. Blivit gravid varje gång med ppiller. Varit ung o inte haft det stabilt nog för o behålla. Varje gång vart kring vecka 9-12 när ja gjort abort, o alla gånger utan symtom. Inte alla som får det där klassiska illamåendet. Är ingen frukostmänniska, men denna gång mådde ja smått illa om jag inte åt på morgonen. Annars mådde jag bra. Kan tillägga att just de illamåendet inte förekom förrän v 10 typ.. vilken vecka är du i nu? I o med detta ma så har du koll på din cykel etc, tänk om du inte hade det, då hade du nog inväntat mensen nu? Som sagt, alla symton kommer inte tidigt. Och i bästa fall kanske du mår bra under det mest jobbiga veckorna. Avvakta o se. Oroa dig inte i onödan. Kolla om du kanske kan få ett tidigt vul för o lugna nerverna lite:)


    Hoppas att du får bli klar så fort som möjligt nu!

    Nä vet ju att alla inte får symtom.. Men så läser man att statistiskt är det större risk för missfall om man inte mår illa, och att 70% mår illa..då känns det inte så bra..

    Tack för pepp! Är iv. 6+4 idag, det var den dagen det avstannade sist.. :/ har ett vul bokat om två veckor, men tiden går ju sååå sakta :(
  • Anonym4848
    Hallonglass91 skrev 2021-06-21 21:41:01 följande:

    Åh, men allt ska ha kommit ut för mig med mensen. Vid MA tänker jag att kroppen hunnit gstEfter ett MA så är det inte större sannolikhet för ett till, så tänk så positivt du kan nu! Förstår 100% din oro, men tro ändå det bästa nu. Håller tummarna! Vilken vecka är du i nu!? :)Intressant ändå vad de säger olika. Till mig sa de att om det hade varit mer än 1 cm så hade jag blivit skrapad. Men jag tänker att om det var ett tag sedan som det dog / slutade växa, så har nog kroppen börjat fatta det och du kommer få mens snart om inte cytotecen startar blödningen. :) ursäkta detaljerna men första mensen så blev det mycket mer för mig med klumpar osv, trots att jag hade blött i 3 veckor i sträck efter cytotec, så för mig kändes det verkligen som att mensen rensade ut det sista.


    Så sa dom till mig också, över 10 mm skrapar de. Jag hade som sagt två rikliga menser men resterna kom ändå inte ut..

    Tack snälla för pepp, hoppas du har rätt. Är i v. 6+4 idag, den dagen det avstannade sist.. :/
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-22 09:16:33 följande:

    Jaa man får ju hoppas! Fick en del blodiga klumpar i natt.. sorry för detaljerna hehe, hoppas att det var de sista som kommit ut!

    Det är exakt det jag menar, statistik. Inte helt pålitligt. Allt kan hända vare sig man har oddsen med sig eller mot sig. Försök inte tänka så mycket och leta inte efter symtom. Var glad o njut av att du blivit gravid så tätt inpå! Hejjar på er!:) berätta gärna vad ni fick reda på på vul!:))


    Ingen fara med detaljer! :D Va skönt, hoppas du slipper mer problem som sagt!

    Det är sant.. ska försöka tänka lite mer positivt. Händer tom att jag tänker att det blev nån blodklump kvar efter skrapningen och att min kropp tror att den är en graviditet haha ja lite knäppt, men man blir ju lite knäpp av det här! Tusen tack, det värmer!
  • Anonym4848
    Hallonglass91 skrev 2021-06-22 12:37:31 följande:

    Försök att distrahera dig lite! 2 veckor är ju ändå rätt snart :) Spännande ändå för då kommer du kunna höra hjärtljud vid de VUL :)


    Ska försöka.. Vi får hem en liten fyrfota familjemedlem här snart, då blir det nog lite lättare :)

    Hjärtljud?? Är ju 99,99 på att där inte kommer finnas nåt.. Men ska försöka att inte tänka så..tack igen för pepp <3
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-29 20:52:11 följande:

    Måste få skriva av mig och betona vikten i att lyssna på sin kropp och stå på sig.

    Lite kortfattat. Var med om ett ma i maj. Gjort 3 medicinska aborter sedan dess, så kallade restbehandlingar. Ingenting fungerade. Efter att ha åkt in till gynakuten pga svåra magsmärtor, kräkningar pga smärtan, inte bara en gång utan 2 ggr! Tog dom mig seriöst. Blev hemskickad första gången med morfin och naproxen. Vid andra tillfället var jag så pass dålig att dom fick lägga in mig över natten med morfin på dropp. Jag sa gång på gång att jag ville bli skrapad, sa att jag inte orkar mer. Både psykiskt och fysiskt. Dom insisterade på restbehandling nr4. Helt utmattad stod jag på mig och krävde en skrapning. Efter många om och men gick dom med på det. Dagen efter skrapningen har min blödning nästintill upphört, inga smärtor och jag börjar känna mig som mig själv. Att ständigt gå runt med blödning och smärta tar på psyket. Så snälla tjejer, oavsett vad. Ingen känner din kropp bättre än dig själv. Läkarna må ha studerat i flera år men dom har ingen examen på just din kropp. Stå på er och gå på er magkänsla. Känner att jag fått bättre råd och tips här än inom vården.


    Det blev så alltså. Känns bra att jag peppade dig att stå på dig! Jag säger samma sak, lita på magkänslan. Jag blödde ju till och från i 3 månader, slutade några dagar efter skrapningen. Och plussade då igen också direkt efter.
  • Anonym4848
    Syren93 skrev 2021-06-30 11:29:40 följande:

    När jag väl tog mig till gynakuten så var mitt gravtest negativt (hade testat fortsatt positivt 4 dagar innan, ca 6 veckor efter missfallet) och då sa dom i princip, du är inte gravid längre du får söka vanlig akutvård om du fortsatt har problem...

    Nu är vi inne på 4 e försöket efter missfallet, bim - 5 :)


    Jag hade negativa tester varje gång jag var till sjukhuset men hade ändå rester kvar som fick skrapas. Så negativa tester är INGEN garanti.
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-30 11:13:06 följande:

    Helt ofattbart ändå att bli behandlad på de viset o bli hemskickad med massa piller i en papperspåse som ingenting. Kan tillägga att ja inte har större erfarenhet utav vården i allmänhet men efter detta har man fått sig en ögonöppnare. Tack snälla för all pepp!<3 nu är jag helt blödningfri, bara 3dagar senare. Hoppas jag har lika tur som dig med plusset:) all lycka till er<3


    Jag är supernöjd med vården jag fick ändå, de tog det verkligen på allvar och de fick ju typ övertala mig till skrapning. Problemet var ju att man borde ha återbesök efter cytotec på rutin. Hade jag fått det hade ju allt gått betydligt fortare.
  • Anonym4848
    Gabriella33 skrev 2021-06-30 11:49:38 följande:

    Vid min restbehandling sa dom att inget återbesök behövs o gav mig ett gravtest istället. Visar de negativt är du klar, visar de positivt vänd dig till de privata. Den infon fick jag:) väl på gynakuten vid mitt andra tillfälle sa läkaren att mitt gravtest kunde visa negativt 2v efter första cytotec behandlingen. Det betyder alltså ingenting. Kul ändå att både läkarna ja besökte (olika ställen) ger olika svar:)


    Precis så sa de till mig också, att är det negativt är det klart. Men som du skrev förut, man känner ju sin kropp och har,aldrig haft mellanblödningar osv förut så kände ju att något inte stämde. Exakt, ett återbesök hade ju sparat både mig och dem en del av alla besök som blev sen..och tid!

    Men skönt att du fick det gjort till slut, håller alla tummar att ni är tillbaka på banan snart! :)
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?