Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
 • Sön 25 apr 16:30
  3372 visningar
  974 svar
  Inlägg från Rårakan Visa alla inlägg

  Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Hej! Hoppar också in här i gruppen. Vi bestämde oss i julas att försöka på barn nr 3. Tog sig på första försöket men vi fick tyvärr missfall förra helgen i v13. Blödde jättemycket och blev inlagd på sjukhus. Känns bara så tomt och mörkt. Sorgen över att det förmodligen var fel på barnet. Alla planer som bara grusats. Känslan av att det är fel på mig. Traumat över själva missfallsförloppet. Bilden av lilla plutten på näthinnan...

  Jag måste och vill nu fokusera framåt och så fort det går prova igen. Hur har det varit för er andra med ägglossning efter missfall? Före äldsta barnet fick jag mf i v5 och jag blev gravid direkt med henne så då iallafall kom ÄL precis vanlig tid som efter mens. Hoppas på något liknande den här gången.

  Håller tummar och tår för oss alla! :)

 • Sön 25 apr 17:24
  September1518 skrev 2021-04-25 16:38:54 följande:

  Beklagar, känner som dig, mycket tankar och sorg kring det som är förlorat. Tufft med ett så jobbigt missfall också, hoppas du hämtar dig snart nu! Har du slutat blöda än?

  Jag fick min mens 5 veckor efter missfallet, alltså en vecka sen mot en vanlig cykel. Antar att jag hade ägglossning ca ett par veckor innan det men blev inte gravid då trots försök. Nu är det snart dags för äl igen så hoppas jag det tar sig på andra försöket.


  Veckan har varit tuff. Jag blöder dock inte längre och har tid hos gyn imorgon. Testade positivt på gravtest imorse (hade en sticka kvar) så antar att det måste vara negativt innan kroppen startar igång på nytt.

  Hoppas det tar sig för er den här månaden!
 • Mån 26 apr 19:40

  Usch och fy trodde allt var borta efter cytotec och störtblödningar men vid uppföljande VUL idag visar det sig att 2x2 cm moderkaka är kvar så nu skickas remiss om skrapning. Har slutat blöda sen flera dagar tillbaka så det känns bara skumt att det sitter en klump kvar som inte vill komma ut. Gah, kan man inte köra lite burpees eller ngt som klämmer ut det? :))) Vill också börja drömma om blivande eventuella bf-datum :).

 • Mån 26 apr 21:02
  Syren93 skrev 2021-04-26 19:46:15 följande:

  Åh är rädd att jag också har något kvar, eftersom jag testat positivt så länge efter.. I vilken vecka fick du mf?

  Har dock inte varit i kontakt med vården mer än via telefon där dom sa att det lät som missfall..


  Mf var i vecka 13 så det var/är säkert en hel del som måste ut. Hade mf i v5 för några år sen och då var det mer som en vanlig mens. Jag ringde min bm några dagar efter mf den här gången som skickade remiss till gyn för VUL och undersökning. I vilken vecka fick du missfall? Har du haft mens efteråt? Även om jag tycker det känns lite läbbigt att ha kvar moderkaka så känns det skönt att veta på något sätt...
 • Mån 26 apr 21:18
  Hallonglass91 skrev 2021-04-26 20:29:25 följande:

  Åh vad segt, stackare! :( Förstår exakt. Man vill bara att det ska vara över och få börja igen. Men nu kommer ju allt komma ut iaf. Jag hade också en "klump" kvar vid mitt VUL men den var bara 0.8 cm så då behövde jag bara vänta på nästa mens då det skulle komma ut med den, så antar att den är ute nu. Men det tog många veckor innan mensen kom så det var också jobbigt att bara vänta och vänta, nu vet du iaf exakt när du är färdig (när du fått tiden då) och att allt kommer vara ute... Hoppas du får tid snart så att du kan gå vidare!


  Tack! Känns skönt att bolla med andra som varit eller är i samma sits. Och visst går tiden lååångsamt... Får hoppas på tid snart men ryser bara jag tänker på skrapning. Låter så brutalt!
 • Tis 27 apr 07:31
  Saffransbulle skrev 2021-04-26 21:58:13 följande:

  Jag upplevde skrapningen som lugnt, tryggt och helt smärtfritt. Totalt obrutalt faktiskt. Spontana missfallet och cytotec däremot. .. Det kändes brutalt. Hua.

  Hoppas det blir en lugn upplevelse även för dig. Som någon sa kan det också kännas som ett litet avslut. Efter en skrapning är det i regel klart. Rätt skönt ändå.


  Du har säkert rätt och känns såklart mer kontrollerat och lugnare än själva missfallet. Skönt med avslut också.
 • Tis 4 maj 21:16
  Eclipse skrev 2021-05-04 20:36:52 följande:

  En del positiva besked här ser jag, härligt! :)

  Här är äntligen blödningen över, efter drygt tre veckor, och det känns bara så otroligt skönt! Nu går det äntligen blicka framåt! Det kommer landa både termometer och en massa tester i lådan imorgon då jag kände jag vill börja tempa etc nu för att ha ännu lite mer koll iaf till en början efter MF, och eftersom kroppen lurade mig helt den graviditeten så känns det bra få några verktyg till att kika på även om jag inte tänker stirra mig blind på det. En stöttning mer :)


  Heja heja! Skönt att det är över och lycka till! :)
 • Ons 5 maj 18:48

  Är det någon i tråden som skrapats med lokalbedövning och ej blivit sövda som vill dela med sig av erfarenheter? Efter remiss till gyn inför ev skrapning idag så konstaterades att det finns rester kvar (2,5 v sen MF) med flöde/blodkärl. Så skrapning bokad på tisdag och enligt läkaren görs det med enbart lokalbedövning. Trodde rutinen var att man sövdes.

  Ska bli skönt att få ut allt iallafall!

 • Tis 11 maj 09:18
  September1518 skrev 2021-05-11 08:23:31 följande:

  Jag kunde inte hålla mig till onsdag!! Tog ett test nu och jag är gravid :D Vad läskigt det känns men så kul också!


  Grattis!!!!! :))))
 • Tis 11 maj 15:29

  Här har man rullat in och snabbt ut från operation idag. Efter remiss för skrapning så var jag på plats på sjukhuset i morse, knästrumpor på och hela sjukhusmunderingen. Dock bedömde man efter undersökning inne i op.salen att nästan allt var ute och det blev ingen skrapning. Så hemma nu igen med småblödningar efter cytotec som jag fick i fm.

  3 veckor sen missfallet i v13. Hoppas systemet kommer igång ganska snart så man kan börja försöka igen! :)

 • Ons 12 maj 17:08
  September1518 skrev 2021-05-12 08:12:34 följande:

  Skönt att det mesta var ute! Då vet du säkert.

  Min mens kom tillbaka 5 veckor efter missfall i vecka 12, hade en mens och nu är jag gravid :) Tänker ni försöka även nu innan mensen kommer igång?


  Ja men jätteskönt att veta! Och grattis igen!!!

  Jag tänker att det blir som det blir. Vi kommer ju inte skydda oss direkt och nu när det är ?fritt fram? finns det ju några veckor att ta igen... (missfallsveckorna och x antal veckor dessförinnan med illamående och somna på soffan 19:30...) :))))
 • Mån 17 maj 21:00

  Halloj! Har någon här kört med ägglossningstest efter missfallet innan första mensen? Jag har inte provat såna test förut men beställde hem några + gravtest från Graviditetskollen för att hålla lite koll på om/när systemet drar igång. Gravtest visar neg idag 4 veckor efter mf men ÄLtest visar positivt... kan missfallet spöka med ÄLtesten eller kan det vara så att jag faktiskt har ÄL?

 • Lör 22 maj 11:38

  Jag fick första mensen nu efter missfallet (5 veckor sen mf) så det känns skönt att vara tillbaka på banan. Hoppas på ÄL om några dagar och då jäklar :))).

 • Sön 6 jun 20:57
  Ericky skrev 2021-06-06 15:17:37 följande:

  Ser att det pratas om BIM. Jag har tyvärr ingen koll på det ännu då jag slutade blöda I fredags efter MF. Nu har jag återuppstått iaf och fått tillbaka sexlusten så det är härligt! Testar med ÄL-stickor nu för att hålla koll på när kroppen kommer igång igen.

  Ni som hunnit få lite koll, hur länge tog det innan ni hade ÄL efter MF?


  Skönt att du känner att du återuppstått! Jag fick mens 5 v efter mf och osäker på när ÄL var däremellan. Hade dock ÄL-känning (brukar få ont) ca 3 v efter mf men eftersom jag småblödde lite gjorde vi inga försök...

  Nu BIM 15/6 och första riktiga försöket efter mf som jag hoppas på :)
 • Lör 12 jun 18:18

  Jag har haft en mens efter mf och väntar nu in BIM... Lite osäker när jag hade ÄL. Försökte med ÄL-stickor men förstår mig inte riktigt på dom. Vanligtvis känner jag alltid när jag har ÄL då jag får ganska ont men kände inget särskilt denna gång. Så vi får se om vi lyckades pricka rätt. Tycker det molar lite men vet inte om det är en senare ÄL, tecken på mens på G eller gravidtecken. BIM på tisdag om jag utgår från hur cykeln var före mf.

 • Tis 22 jun 08:09
  senapp skrev 2021-06-21 14:17:07 följande:

  Usch, idag känner jag mig heeelt knäckt. Jag blir inte gravid sen mitt MA i mars :( BIM-1 idag och SUPERnegativt test. Jag kan verkligen inte tänka på något annat trots att jag jobbar, träffar kompisar, tränar, fritidsintressen. Jag kan bara tänka på vilken vecka jag skulle varit i nu, vilket också är samma som min bästa kompis.

  Tidigare blivit gravid på första/andra försöket. Vart HUNDRA ggr hos gyn och allt är jättefint. Känns så dumt att det inte fungerar just denna gång då det behövs som mest för sorgeprocessen.


  Känner igen mig i det du skriver. Har också människor runt om med stora magar som jag också skulle ha haft nu och det är jobbigt... Fick mf i vecka 13 så det normala under lång tid var att vara gravid och att inte vara gravid känns tomt både fysiskt och mentalt. Hade någonstans trott att jag skulle bli gravid på direkten men har precis haft andra mensen efter mf. Vi får kämpa på! Nu är nästa ÄL på midsommar så det kan bli en utmaning med barn och bekanta runtomkring hela tiden :)
 • Fre 23 jul 12:31
  Rebecca1987 skrev 2021-07-22 08:46:16 följande:

  Jag fick plus i måndags och mer säker i tisdags.

  Får se om denna väljer att stanna.


  Grattis!!! :)))
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...