Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
 • Fre 2 jul 2021 21:51
  5946 visningar
  990 svar
  Inlägg från Salladen Visa alla inlägg

  Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Rebecca1987 skrev 2021-07-02 14:44:50 följande:

  Tack.

  Jag hade dock bara blödning i 3 dagar. I vecka 6+2. Men gravid symtomen har typ nyss försvunnit. Varit illamående tills för bara någon dag sedan. Och brösten var ömma fram tills igår.

  Så jag får väl avvakta och se när den dyker upp.

  Tack för ditt svar


  Jag var i vecka 5+2 när jag började blöda i måndags/tisdags. 99% säker på att var missfall pga hur det kom ut. men inte hundra då kk inte ville ta emot mig för kontroll. Har också bara blödigt några dagar och symptomen har försvunnit.

  Så vi är i samma sits, väntar egentligen bara då att kroppen ska starta upp allt igen så man kan göra ett nytt försök!

  Men ovissheten och väntan är inte kul..
 • Lör 3 jul 2021 11:18
  Emmissss skrev 2021-07-03 05:58:29 följande:

  Men gud låter precis som för mig fast jag är bara 4+5. Har blödit 3 kvällar nu, i onsdags klarrött, även lite i torsdags och sen igår kom värken och lite blod, jag tänkte nu drar det igång, men sen nu har det inte kommit något mer. Ringde kk igår och de sa att jag skulle ge det en vecka. Hur mår du? Har du magvärk? Jag har haft det i en vecka nu. Bim I måndags.


  Hoppas det bara är en blödning och inget mer för din del!

  Jag har inte haft ont alls, mer än molvärk och spänningar men det har jag haft sen jag fick reda på att jag var gravid.

  Det är det som är lite konstigt, kort blödning och ingen smärta.

  Jag mår bra, men känner mig lite ?tom?. Luften går ur en lite, man får ju upp hoppet med ett positivt test.
 • Lör 3 jul 2021 17:37
  Emmissss skrev 2021-07-03 14:43:22 följande:

  Precis samma som för mig. Hur vet du att du har fått ett missfall? Har du blödit mer än "bara" blod?

  Har du fått hjälp? <3

  Jag måste vänta minst en vecka till. Det är ju så hemskt och man slängs mellan hopp och förtvivlan. Blöder lite sen slutar det osv.


  Blod och blodklumpar men i tisdags kom det något helt annat, jag tror gravrester. hade det inte varit för det så hade jag nog inte känt mig lika säker på att det är missfall.

  Ingen hjälp, dom säger att jag får åka in om jag börjar få ont eller börjar blöda igen (ringde igår för ville veta om man kan vara säker på att det är över bränder väl slutat blöda). Så får vänta en vecka till innan jag tar test och ser att det är negativt.

  Ja jag förstår! Det är jättejobbigt <3
 • Lör 24 jul 2021 19:16

  Nu börjar jag nog närma mig min BIM efter mitt tidiga missfall i slutet på juni. Jag tror att allt kom igång för mig rätt snabbt och vi har nog lyckats pricka när jag tror ÄL var.

  Har märkt lite diffusa saker i kroppen, jag är lite illamående stunder under dagen (inte så jag är nära att spy men känns som det sitter något i halsen). Vi har semester och åkt lite bil och tåg och jag har blivit åksjuk på ett sätt jag inte blivit tidigare.

  Sen har ?snygghetskänslan? jag brukar få vid ÄL inte släppt haha! (Vet inte om någon annan känner igen sig i den känslan att man tycker att man är snygg/finare när man har ägglossning?) Och så hade jag det sist med, jag hoppas att detta alla är tecken på att vi lyckats igen men tänkte testa på tisdag när jag är hemma från semestern (och mensen inte kommit).

 • Tis 27 jul 2021 06:32

  Jag har nu testat med olika tester men får lite olika resultat vilket är lite jobbigt.

  RFSU har jag sedan igår svaga, svaga linjer

  Idag testade jag med CB och tog ett digitalt. Kan nog ana ett andra streck på det vanliga men det digitala visar inte gravid.

  Är inte helt säker på att mensen ska komma nu men känns rimligt, får vänta några dagar till och se vad som händer.

  Väntan är som vanligt inte så kul.

 • Fre 30 jul 2021 23:09
  Hallonglass91 skrev 2021-07-30 11:55:50 följande:

  Men åh! Hoppas hoppas!


  Tack<3 mensen har fortfarande inte kommit men får inte positiva test. RFSU börjar jag tro är torkstreck, testade senast i onsdag.

  Jag vet att det kan dröja ett tag innan den kommer tillbaka, men jag fick snabbt negativt test och tycker därför att det inte borde ta så himla lång tid men det är vad det är. Det är bara att vänta.

  Har ställt in mig på att det inte blev något men vill gärna att mensen ska komma isåfall.
 • Fre 30 jul 2021 23:11
  +1
  Emmissss skrev 2021-07-30 16:55:56 följande:

  Undrar också! Fick tidigt MF i slutet på juni och mensen lyser med sin frånvaro. Är så trött och har typ menssymptom men den lyser med sin frånvaro. :(


  Samma här! 28/6 började jag blöda men fortfarande ingen mens, men som du säger också, lätta menssymptom. Frustrerande att det inte kan komma igång igen. Jag fick snabbt negativt test också efter mig så tänkte att det kanske inte skulle dröja så länge, men tji fick jag
 • Fre 30 jul 2021 23:14
  Tiffany skrev 2021-07-30 14:37:29 följande:

  Jag är gravid efter flera mf och ett MA och långt kämpande. Är orolig att få ett tidigt mf igen, ma eller x.

  Vad tror ni om mitt plus?

  Det har varit mkt svagare !


  Tycker det ser rätt starkt ut, grattis! Förstår oron, hoppas att det går hela vägen för er!:)
 • Lör 31 jul 2021 08:13
  Emmissss skrev 2021-07-31 07:03:29 följande:

  Precis samma här!!! Då följs vi åt och hoppas att kroppen är i fas snart. Min app går bananas nu när jag skjuter på mensdagen he he!


  Haha ja min med, och så får jag notiser om att mensen är sen. Jotack, väl medveten om det haha!

  Vet att det inte är lönt att stressa, det händer när det händer, men är sjukt frustrerande. Tror det blir lite bättre när jag börjar jobba på måndag för då kan jag fokusera på annat. Nu på semestern har man massa tid att tänka hahah
 • Lör 31 jul 2021 13:16
  Emmissss skrev 2021-07-31 08:31:46 följande:

  Exakt!!! Allt blir bara "förskjuten".. Vi får följas åt och hoppas kroppen kommer tillbaka. Har du fått någon hjälp? Jag har inte varit iväg och kollat något. Börjar nytt jobb första september så hoppas verkligen inte det blir någon långdragen process..


  Nej egentligen inte, dom ville inte ta emot mig när det väl blödde eftersom det var lite och jag inte hade jätteont. Men har jag inte fått tillbaka den på 8 veckor så kommer jag kräva att någon kollar på det. Även om det är negativt kanske det finns en chans att det är något lite, lite kvar som måste tas bort?

  Läste att inte du heller fått någon hjälp?

  Är du ledig fram till september då? Ja vi hoppas att kroppen börjar fatta snart så man kan börja om igen :)
 • Lör 31 jul 2021 15:22
  Emmissss skrev 2021-07-31 14:58:54 följande:

  Precis samma här!! Det märkliga var att jag blödde typ mindre än en vanlig mens och inga klumpar osv.. Så de visste inte om det var ett missfall eller inte tills testet visade negativt.

  Jajamän, skulle igenltigen börja jobba efter mammaledigheten i augusti men nu blev det lite längre semester! :) Har du några barn sedan tidigare? :)


  Jaha, ja det låter lite märkligt faktiskt. Men man förstår sig inte på kroppen alltid..

  Ja men det låter ju ändå lite härligt men lång semester :) nej, inga barn ännu!
 • Lör 31 jul 2021 17:31
  Syren93 skrev 2021-07-31 16:02:57 följande:

  Hej! Tog ett gravtest (rfsu) igår som jag anser vara positivt! Har haft/har fortfarande molande värk i magen och i ryggen som kommer och går lite, blev dock väldigt chockad. Vågar knappt lite på det än, och är ju såklart rädd att jag ska få missfall igen.. Tänker ta ett nytt test i mrogon.. Vill så gärna att det ska gå vägen! Fick mitt missfall efte första försöker, och detta blev alltså 5e försöket! Bifogar bild på testet :)


  Jag skulle säga att det är positivt, jag håller tummarna för dig!

  Förstår din oro, den är nog svår att bli av med - särskilt om man haft missfall tidigare. Man får försöka fokusera på att man gör allt man ska (slutar dricka m.m) och det är det enda man kan göra. Det är lätt annars att man fastar i oron istället för glädjen :) klen tröst kanske men tror du förstår hur jag menar :)
 • Lör 31 jul 2021 19:19
  Syren93 skrev 2021-07-31 17:46:16 följande:

  Ja, jag försöker tänka att risken för missfall inte är större bara för att man haft det 1 gång innan, men det är ju såklart fortfarande läskigt, och hade blivit så ledsen om det slutar på samma sätt.. Men försöker så smått glädja mig! :)


  Förstår helt och hållet, men du verkar ha en bra inställning. Hoppas det går hela vägen för dig! :)
 • Sön 1 aug 2021 10:56

  Nu kom mensen, så det är ändå skönt att kroppen nu har kommit igång igen 34 dagar efter mf. Vet inte exakt när jag hade ÄL men tror egentligen att vi prickade den rätt ok. Men, jag är bara glad att kroppen kommit igång så vi kan testa på nytt igen med bättre ?koll? än att gissa sig fram lite :)

  Hoppas det går bra för er andra framöver! <3

 • Mån 2 aug 2021 17:43
  Emmissss skrev 2021-08-01 21:51:40 följande:

  Nu kom även min mens.. Skönt att få något svar från kroppen, men tråkigt för sambon, då vi ska på semester imorgon och unna oss hotell ;)


  Åh! Så skönt att det äntligen kom!

  Haha, ni får se det positiva i det hela ;)
 • Tis 3 aug 2021 16:30
  Hallonglass91 skrev 2021-08-03 15:29:36 följande:

  Nu fick jag mens igen! :?( Var 4e försöket efter vårt MA. Känns såklart så jobbigt men what to do? Känns som vi gjorde de mesta - vi låg ordentligt men inte varje dag (minst varannan hela ÄL veckan), jag försökte att stressa mindre och drack knappt alkohol, minskat till 1 kopp kaffe per dag, min kille bastade inte runt ÄL (har hört att det kan påverka spermiernas kvalité haha), rört mycket på mig, sovit ordentligt, ätit vitaminer, legat kvar efter vi legat oftast med kudde under rumpan osv osv. Så jag känner i alla fall att vi gjort allt rätt trots att det inte ledde någon vart.

  Någon som har något de tänker mycket på som kan hjälpa att testa? Inte tabletter helst utan mer naturliga saker ni gör? :)

  Försöker nu vara lugn i att nästa graviditet kommer när det kommer och att vi mognar dag för dag och kanske blir bättre förälder för det när barnet väl kommer. :)

  Hoppas det går bättre för att er andra <3


  Vad tråkigt! Det är inte lätt detta? man vill så gärna men samtidigt så känns det ibland som att man är lite hjälplös typ. Man kan ju inte styra något om du förstår hur jag menar.

  Jag försöker, fast det är skitsvårt, att bara lita på kroppen. Men det är apjobbigt haha

  Din kille, har han också minskat på kaffet och alkoholen? Äter ni båda ordentligt med näringsrik mat?

  Ipren och så ska man gärna undvika när man försöker bli gravid också.

  Jag hoppas verkligen att det går hela vägen för er snart, det är rätt jobbigt när man väl börjat att vänta! <3
 • Tis 3 aug 2021 20:00
  Hallonglass91 skrev 2021-08-03 17:53:34 följande:

  Ja, exakt! Jag kanske bara får lita mer på kroppen och inte tänka på det (men det är det som gör en så hjälplös, att man troligtvis inte påverka så mycket själv).

  Bra tips! Visste inte att Ipren kan ha en påverkan men tar nästan aldrig det, typ en gång i halvåret, så det är ju tur. Gäller det även sen när man är gravid?

  Min kille dricker inte kaffe och har minskat på alkoholen rejält, men nu på semestern har han druckit lite. Kanske får föreslå till honom att minska mer för säkerhetsskull stackare haha ;) Men så värt det om det kan göra skillnad.

  Nu när din mens är igång igen kanske vi får nästa positiva besked samtidigt (eller mens)! <3


  Precis, hur stor skillnad gör det EGENTLIGEN om man slutar med det lilla man kanske dricker. Hur mycket påverkar det liksom? Så svårt!

  Man kan ju sitta och fördärva sig genom att tänka på allt man borde och inte borde göra. Och det är svårt att undvika när man vill det så gärna men jag måste nog försöka för mitt egna välmående tror jag.

  Det hjälpte faktiskt lite att börja jobba för då tänker jag på annat större delen av dagen :)

  Tror man ska undvika Ipren då också, har för mig att man rekommenderar Alvedon istället. Men lite osäker faktiskt.

  Ja det är ju inte helt omöjligt att vi får det samtidigt(jag röstar för positivt :D) <3
 • Ons 4 aug 2021 18:29
  Wave Mother skrev 2021-08-04 18:04:45 följande:

  Hej, hoppar också in i tråden efter att ha läst ikapp lite. Det känns fint att följa diskussionerna som jag känner igen mig mycket i (även om det så klart är hemskt att vi är flera som delar de här upplevelserna).

  Jag fick nyligen MA konstaterat. Jag borde ha varit i vecka 10-11 (lite oklart), men det hade avstannat i 7+4. Var helt chockad, men har börjat återhämta mig och både min partner och jag vill försöka igen så snart som möjligt. 

  Fick behandling med cytotec för ca två veckor sedan, och på efterkontrollen så sa de att de betraktar aborten som fullständig och att eventuella rester skulle komma ut med nästa mens. Så långt allt väl alltså, men är så orolig att något ändå ska gå fel nu, att det ändå ska finnas rester kvar, att jag inte ska få äl och mens igen, att det inte ska gå att bli gravid igen osv. Och så klart att jag ska få missfall igen om jag plussar. 

  En fundering jag har är hur länge man kan ha svagt positiva graviditetstest efter missfallet? Mina graviditetstest har blivit svagare och svagare, men det är fortfarande lite utslag varje gång, som jag annars skulle ha betraktat som positivt test. Antar att det är normalt, men önskar så att det blev helt blankt någon gång så att man kan lita på ett positivt test senare. Hur har det varit för alla andra, måste man vänta till nästa mens innan det blir blankt test?


  Vad himla tråkigt att läsa, styrkekramar till dig! Förstår att det varit jobbigt, något man inte alltid tänker på att det som kommer efter också är jobbigt. Sitta och vänta och undra när mensen kommer och hur den kommer bli m.m. Så det är skönt att vi har varandra! Det kommer säkert igång snart igen, men det är jobbigt att vänta och känna ovisshet!

  Jag har läst vissa som haft svagt positivt i typ 7-8 veckor, det är nog rätt individuellt tror jag. Nu hade ju jag inte ma utan tidigt missfall och jag fick negativt på bara några dagar.

  Tycker mig läst att vissa haft svårt att veta om det är positivt pga förra ma/mf eller ny graviditet för att det kommer så nära inpå. Men vet inte om det går att ha ägglossning innan hcgn är borta?

  Sa dom något på vården att du ska höra av dig om du inte fått mensen inom visst antal veckor? Har för mig att om man har positiva test två veckor efter ska man göra kontroll igen?

  Har ni lyckats bli gravida innan så ska det nog inte vara några problem att bli det igen(så försöker jag tänka själv).

  Hoppas att allt löser sig för dig snart!!
 • Ons 4 aug 2021 20:36
  Wave Mother skrev 2021-08-04 18:47:16 följande:

  Tack! Och detsamma! Jag tänker att vi alla har olika saker vi kämpar med, men det är fint att ha någon att prata med som har liknande erfarenhet. Jag känner mig ju redan betydligt mindre moloken och deppig än för två veckor sedan, så om man ska se det positiva så är det ju snabba framsteg i alla fall. Men det är kanske en del i processen att man är otålig att komma till skott igen, för att känna att man gör något. Har svårt att tro att jag skulle vara så här otålig annars :) 

  Jag har fått med mig ett grav-test hem som jag ska göra på måndag för att kolla om det ger utslag fortfarande (det är visst lite mindre känsligt än de man köper själv, tror jag de sa). Om det är negativt så är allt bra, annars skulle jag ringa in så får vi se. Nu har jag ju testat med mina vanliga stickor, för att hålla lite koll, och det har gått ner mycket, det har det.

  Försöker också tänka så! Hoppas vi alla plussar snart! Det är så trevligt att se i tråden när det går bra för andra här <3 


  Ja okej, men det är i vart fall på rätt håll att det blir svagare hela tiden. Och skönt att höra att du också mår bättre rent pysslat också, tycker det bådar gott! Du är säkert på banan snart igen! :)

  Så småningom om så löser det nog sig förmoda alla hoppas jag, håller me dig att man får lite hopp i denna tråden :)
 • Fre 13 aug 2021 18:14
  Wave Mother skrev 2021-08-13 16:27:51 följande:

  Hur har ni det allihop? Jag har varit på semester och det har varit stiltje med utveckligen annars med, förutom att jag tagit mitt test för efterkontroll efter cytotec-behandlingen, som skönt nog var negativt.

  Så nu väntar jag bara på att något ska hända (mens är väl nästa steg, antar jag). På sjukhuset sa de att man vanligen kunde vänta sig mens ca 4-6 veckor efter behandlingen, så det borde bli nästa vecka eller veckan därefter. Har dock i vanliga fall en rätt så kort cykel, tror jag, så kanske förr snarare än senare.

  Hur går det för er andra?


  Vad skönt att du fått negativt test, hoppas mensen kommer snart också så ni kan försöka igen!

  Här har jag nog ägglossning till helgen. Har tagit digitala ÄL-test denna gången men det är mest för att jag inte hade någon aning om hur min cykel skulle bli efter missfallet. Fick blinkade gubbe i onsdags och har det fortfarande, och det är vad jag förväntat mig. Tror det blir fast gubbe lördag eller söndag

  Innebär BIM ca 30/8 så lite väntetid till ;)
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...