• Wed 4 Aug 2021 18:04
    18945 visningar
    1001 svar
    1001
    18945

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Hej, hoppar också in i tråden efter att ha läst ikapp lite. Det känns fint att följa diskussionerna som jag känner igen mig mycket i (även om det så klart är hemskt att vi är flera som delar de här upplevelserna).

    Jag fick nyligen MA konstaterat. Jag borde ha varit i vecka 10-11 (lite oklart), men det hade avstannat i 7+4. Var helt chockad, men har börjat återhämta mig och både min partner och jag vill försöka igen så snart som möjligt. 

    Fick behandling med cytotec för ca två veckor sedan, och på efterkontrollen så sa de att de betraktar aborten som fullständig och att eventuella rester skulle komma ut med nästa mens. Så långt allt väl alltså, men är så orolig att något ändå ska gå fel nu, att det ändå ska finnas rester kvar, att jag inte ska få äl och mens igen, att det inte ska gå att bli gravid igen osv. Och så klart att jag ska få missfall igen om jag plussar. 

    En fundering jag har är hur länge man kan ha svagt positiva graviditetstest efter missfallet? Mina graviditetstest har blivit svagare och svagare, men det är fortfarande lite utslag varje gång, som jag annars skulle ha betraktat som positivt test. Antar att det är normalt, men önskar så att det blev helt blankt någon gång så att man kan lita på ett positivt test senare. Hur har det varit för alla andra, måste man vänta till nästa mens innan det blir blankt test?

  • Wed 4 Aug 2021 18:47
    Salladen skrev 2021-08-04 18:29:40 följande:
    Vad himla tråkigt att läsa, styrkekramar till dig! Förstår att det varit jobbigt, något man inte alltid tänker på att det som kommer efter också är jobbigt. Sitta och vänta och undra när mensen kommer och hur den kommer bli m.m. Så det är skönt att vi har varandra! Det kommer säkert igång snart igen, men det är jobbigt att vänta och känna ovisshet!

    Jag har läst vissa som haft svagt positivt i typ 7-8 veckor, det är nog rätt individuellt tror jag. Nu hade ju jag inte ma utan tidigt missfall och jag fick negativt på bara några dagar.

    Tycker mig läst att vissa haft svårt att veta om det är positivt pga förra ma/mf eller ny graviditet för att det kommer så nära inpå. Men vet inte om det går att ha ägglossning innan hcgn är borta?

    Sa dom något på vården att du ska höra av dig om du inte fått mensen inom visst antal veckor? Har för mig att om man har positiva test två veckor efter ska man göra kontroll igen?

    Har ni lyckats bli gravida innan så ska det nog inte vara några problem att bli det igen(så försöker jag tänka själv).

    Hoppas att allt löser sig för dig snart!!
    Tack! Och detsamma! Jag tänker att vi alla har olika saker vi kämpar med, men det är fint att ha någon att prata med som har liknande erfarenhet. Jag känner mig ju redan betydligt mindre moloken och deppig än för två veckor sedan, så om man ska se det positiva så är det ju snabba framsteg i alla fall. Men det är kanske en del i processen att man är otålig att komma till skott igen, för att känna att man gör något. Har svårt att tro att jag skulle vara så här otålig annars :) 

    Jag har fått med mig ett grav-test hem som jag ska göra på måndag för att kolla om det ger utslag fortfarande (det är visst lite mindre känsligt än de man köper själv, tror jag de sa). Om det är negativt så är allt bra, annars skulle jag ringa in så får vi se. Nu har jag ju testat med mina vanliga stickor, för att hålla lite koll, och det har gått ner mycket, det har det.

    Försöker också tänka så! Hoppas vi alla plussar snart! Det är så trevligt att se i tråden när det går bra för andra här <3 
  • Thu 5 Aug 2021 11:18
    Salladen skrev 2021-08-04 20:36:11 följande:
    Ja okej, men det är i vart fall på rätt håll att det blir svagare hela tiden. Och skönt att höra att du också mår bättre rent pysslat också, tycker det bådar gott! Du är säkert på banan snart igen! :)

    Så småningom om så löser det nog sig förmoda alla hoppas jag, håller me dig att man får lite hopp i denna tråden :)
    Ja, det känns bra att det verkar gå neråt i alla fall. Jag har massor av test från testlagret kvar sen tidigare, så tänkte ta då och då (och ta ett foto), för att ha något att jämföra med senare. 

    Känner verkligen en extrem lättnad att själva behandlingen gick så pass bra. Det  största traumat för mig var egentligen kombinationen av att få beskedet på VUL och att det på BM där och då lät som att det enda alternativet var att ta cytotek hemma, vilket jag var rädd för (lite i onödan inser jag i efterhand). Sedan ordnade det sig så att jag kunde få ligga inne på sjukhuset i alla fall, och det blev heller inte en så farlig process som man kan läsa om på nätet, så det blev bra. Kände att jag kom på banan fysiskt rätt snabbt, och psyket börjar som sagt fungera rätt bra igen nu med. 
    September1518 skrev 2021-08-04 21:32:19 följande:
    Kul att ni vill försöka snabbt igen :)

    Förstår att det är mycket oro, men försök ta det lugnt så kommer allt ordna sig tillslut. Jag fick missfall i vecka 12. Ganska säker på att bebisen dött många veckor tidigare. Gyn sa åt mig att ta test 4,5 veckor efter missfallet startade, det visade positivt, ringde igen, de sa också att ev rester kommer ut med mensen och bad mig ta nytt test 1,5 veckor senare. Fick mensen bara någon dag efter samtalet och testade sedan negativt efter mens. Med vanligt test.

    Ångrade att jag inte tog ett testa tidigt test! För ett par veckor efter mensen började jag drömma mycket, må illa och blev knasig i magen. 3 veckor efter mensens första dag tog jag ett testa tidigt som visade svagt positivt. Men jag visste inte om det fortfarande var utslag efter missfallet eftersom jag aldrig testade med tidigt då. Vågade inte lita på någonting och tog flera test med osäkerhet. En vecka efter första tog jag ett digitalt som visade 1-2 veckor och då kändes det mer tillförlitligt. Nu är jag i vecka 16 :)

    Så kul att höra att det går bra för dig, och att det kan komma på rätt köl så pass fort! Det är så lurigt ändå att kroppen kan "missa" att graviditeten stannat. Jag hade ju minst tre-fyra veckor jag gick med MA:t innan jag fick veta, och då upptäcktes det på UL.  


    Bra poäng med testa tidigt! Ska köpa ett par sådana med och kolla, dels efter att jag tar sjukvårdens och dels efter mens, när den nu behagar komma.


    Grattis igen till den nya graviditeten!  


  • Sat 7 Aug 2021 09:06
    Syren93 skrev 2021-08-07 06:13:01 följande:

    Igårkväll började jag få lite mörka, vattniga flytningar som så småningom blev mer blodiga. Har nu fortsatt mörka flytningar under morgonen. Blir så otroligt ledsen, känns exakt som när jah fick missfall förra gången. Smärtan i magen har även förändrats från molande till mer "ont i magen".

    Det känns som att jag aldrig kommer lyckas. Hur ska man någonsin orka genomgå detta igen och igen?? :'(


    Nej, vad tungt om det är så :( Men är det verkligen säkert? Jag har i och för sig inte mycket erfarenhet, men har förstått att det kan vara normalt att blöda en del under tidig graviditet utan att det är någon fara. <3
  • Sat 7 Aug 2021 13:48
    Syren93 skrev 2021-08-07 12:15:52 följande:
    Jag kan ju såklart inte veta till 100 %, men det är väldigt likt mitt missfall i april.. Känns så hopplöst också för gyn / gynakuten vill inte ens undersöka här eftersom det är så tidigt.. Så det är ju bara att vänta och se om det kommer igång mer :(
    Ja, det låter hemskt att gå runt och vänta på det :( Håller tummarna här i alla fall!
  • Fri 13 Aug 2021 16:27

    Hur har ni det allihop? Jag har varit på semester och det har varit stiltje med utveckligen annars med, förutom att jag tagit mitt test för efterkontroll efter cytotec-behandlingen, som skönt nog var negativt.

    Så nu väntar jag bara på att något ska hända (mens är väl nästa steg, antar jag). På sjukhuset sa de att man vanligen kunde vänta sig mens ca 4-6 veckor efter behandlingen, så det borde bli nästa vecka eller veckan därefter. Har dock i vanliga fall en rätt så kort cykel, tror jag, så kanske förr snarare än senare.

    Hur går det för er andra?

  • Fri 13 Aug 2021 19:47
    Salladen skrev 2021-08-13 18:14:55 följande:
    Vad skönt att du fått negativt test, hoppas mensen kommer snart också så ni kan försöka igen!

    Här har jag nog ägglossning till helgen. Har tagit digitala ÄL-test denna gången men det är mest för att jag inte hade någon aning om hur min cykel skulle bli efter missfallet. Fick blinkade gubbe i onsdags och har det fortfarande, och det är vad jag förväntat mig. Tror det blir fast gubbe lördag eller söndag

    Innebär BIM ca 30/8 så lite väntetid till ;)

    Ja, det var toppen! Jag tänkte testa med ett testa-tidigt-test om ett par dagar för att vara säker på att det gått ner helt. Det var någon i tråden som tipsade om det, men minns inte vem! 

    Skönt med tecken på äl! Det låter spännande och hoppfullt, och två veckor är ju rätt så lite!

    Vi har börjat försöka igen, men det är ju lite i blindo i och med att jag inte har någon aning om när det är dags för äl. (Jag har provat lite med teststickor, men inget tydligt utslag ännu ... 

  • Fri 13 Aug 2021 23:41
    Salladen skrev 2021-08-13 19:54:52 följande:
    Ja det kan ju nog vara en bra idé! Hoppas det också är negativt :)

    Så kände jag också, hade noll koll på äl. Men jag kände att händer det så händer det! På ett sätt så ville jag nästan få mensen för att jag ville veta att allt ?satts igång? igen som det skulle. Konstigt det där eftersom jag gärna vill plussa haha

    Ska du fortsätta testa med äl-stickorna?
    Ja, jag tänkte fortsätta med stickorna, för jag har en hel packe från tidigare och tänker att det kanske kan bidra med någon information. Har dock aldrig lyckats plussa på dem, och förra gången var jag redan gravid när jag köpte dem (ovetandes, så klart). Så vi får se om jag kan få utslag den här gången istället.

    Känner igen att man har en ovanlig vilja att få mens, haha! Jag känner lite smått att något är på gång, känner mig svullen och har lite ont i magen. Så kanske kommer den nu snart. 

    När det gäller försöken så är det ju på sätt och vis rätt så mysigt att det blir lite på vinst och förlust. Och när man inte vet alls när äl ska komma blir ju varje försök ett potentiellt tillfälle, på ett sätt som det inte är annars, vilket gör det lite mer spännande. Om man nu ska tänka positivt :) 
  • Mon 16 Aug 2021 20:24
    September1518 skrev 2021-08-16 20:09:37 följande:
    Skönt att du fått negativt test! Det var mitt tips att ta ett testa-tidigt eftersom jag inte vågade lita på plusset jag fick på testa-tidigt knappt två månader efter missfallet hehe. Hoppas det är blankt och ni plussar igen nu snart efter några spännande veckor av försök i blindo :D

    Min mens kom tillbaka 5 veckor efter missfallets start, missfall i vecka 12. Min cykel är vanligtvis ca 29 dagar +/- nån dag. Mensen kom 4 veckor eller ganska exakt 29 dagar efter sista blödningsdagen beroende på om jag ska räkna med de tre avslutande dagarna jag hade med spottings. Då kom den 26 dagar efter blödningen slutat helt.
    Ja, det kändes verkligen bra med testet! Jag har köpt ett testa-tidigt nu och tänkte ta det i helgen eller så.

    Tack för att du skriver så detaljerat om hur det var med dagar och veckor! Har letat mycket sådan information men det är inte så jättelätt att hitta faktiskt. (Jag fattar ju att det blir väldigt individuellt, så klart, men det är intressant och hjälpsamt att höra om hur det varit för andra). För mig har det nu precis gått 27 dagar sedan jag började blöda med cytotec, och ca tre veckor sedan blödningen slutade. Så jag hoppas på mens den närmsta veckan eller så, för att bekräfta att allt är tillbaka på banan igen :) 

    Hur är det för dig nu, mycket symptom, eller har det lugnat sig nu i andra trimestern? 
  • Tue 17 Aug 2021 10:32
    September1518 skrev 2021-08-16 21:19:01 följande:
    Hoppas det visar helt blankt med!

    Jag är precis som dig. Jag vill veta exakt detalj hur det gått för andra och det är svårt att hitta sån info om allt haha! Jag vill också kunna fundera och höra hur det kan vara. Glad att jag kunde hjälpa dig lite :) Då kommer den nog snart, skönt att känna att allt är tillbaka till det normala. Sen börjar karusellen igen, hoppas på snabbt plus då för er!

    Jag har inte haft mycket symptom alls sen start. Endast spytt. Brösten började ömma i vecka 14, sen kom även mer illamående och trötthet däromkring. Men fortfarande inget att klaga på direkt, väldigt milda symptom rakt igenom! Däremot känner jag mycket av ligamenten (enligt barnmorskan) denna gång. Jag får hugg i magen, men bara korta stunder sen går det över så inget jag direkt tänker på. Väldigt enkelt, knappt så jag känt mig gravid men jag har sett en vild bebis sprattla där inne så snart kommer nog sparkarna också :D
    Ja, ser lite fram mot testet nu, lite löjligt kanske, men det är spännande :)  Det är så bra med forum. Har liksom ingen annan att ta upp detta med. Idag har jag haft mycket molvärk och börjar få lite dålig hy, så mensen är nog på g.

    Skönt att inte ha så mycket symptom, fast spy och illamående låter lite jobbigt ändå, och även hugg i magen! Men vad skönt och kul att se en vild bebis :) Har du fått komma extra på ultraljud den här gången, eller är det som vanligt efter ett missfall, KUB och sedan RUL? (Har kanske missat om du skrev det längre bak i tråden, var ett par dagar sedan jag läste igenom den, ursäkta i så fall!)
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?