• Mon 26 Jul 2021 11:39
    19099 visningar
    1001 svar
    1001
    19099

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Emmissss skrev 2021-07-26 11:00:21 följande:

    Hej på er! Fick ett tidigt missfall i slutet på juni, enligt min app borde jag ha mens nu, men den är sen. Inte fått någon hjälp från vården, men efter en vecka visade gravtestet negativt. Hur lång tid har det tagit för er att få tillbaka mensen efter mf?


    5 veckor efter att missfallet startade ordentligt. Brukar ha en ganska stadig cykel på 4 veckor så det tog lite längre tid. Fick missfall i vecka 12.
  • Mon 26 Jul 2021 11:43
    Hallonglass91 skrev 2021-07-23 12:57:20 följande:

    Härligt att höra att du ändå fortfarande har symptom (även om det är jobbigt så kanske det ändå är skönt med den bekräftelsen av att du är gravid). Så spännande att du förhoppningsvis snart ska få känna bebisen!

    Ja, jag försöker dricka lite granna nu för att liksom inte leva som gravid innan jag är det även om det känns fel att dricka. Så jag dricker väldigt måttligt. Charkbricka var en bra påminnelse om att passa på att njuta av! Får nog bli det till helgen.

    Du är så fin som checkar in med oss! Ha en bra helg och hörs snart igen. Ska bli kul att höra om sparkar. :)


    Jag är tacksam för symptomen! Hade inga som helst symptom på hela graviditeten innan mitt missfall så nu gläds jag åt vad jag får!

    Förstår att det blir motsägelsefullt i huvudet. Men det känns inte som att det kan vara så farligt att dricka första veckorna när man blivit gravid med tanke på hur många som föder friska barn och dricker och röker första tiden innan de vet. Ja gott! Blev det nån charkbricka?

    Åh tack, vill se så det går bra för alla här :)<3
  • Mon 26 Jul 2021 13:11
    Emmissss skrev 2021-07-26 11:53:17 följande:

    Tack för svar! <3 Känns lite stressande att inte veta när den kommer. Så van med punktlig mens men förstår såklart att den kanske inte blir det nu, suck!


    Tror att första mensen efter missfallet kan man räkna med att den är lite ur fas men efter det verkar det ändå ganska vanligt att den återgår till det normala. Hoppas det blir så för dig, eller ännu hellre hoppas jag såklart att du blir gravid snabbt igen och får en frisk bebis denna gång!
  • Tue 27 Jul 2021 08:09
    Hallonglass91 skrev 2021-07-26 23:45:39 följande:

    Jag fick tillbaka mensen efter 5 veckor (36 dagar efter behandlingen). Min cykel har faktiskt ändrats efter mitt MA. Nu har jag 30 dagars cyklar. Tidtagare hade jag oftast 26 dagars cykler. Lite konstigt att det ändrats, men haft 4 cykler efter MA och alla på 30 dagar så verkar faktiskt ha ändrats.

    Lycka till!EXAKT samma för oss. Vi fick också MA i mars (5/3) i vecka 12 på VUL efter vårt första försök till att bli gravida i december. Nu har vi försökt 4 gånger sedan det och har prickat ÄL (iaf med högst en dag ifrån)? Det känns tufft här med och jag förstår verkligen din frustration. <3Beklagar<3Skönt med mensen tillbaka, lycka till!!


    Då fick vi missfall exakt samma dag!! Jag också i vecka 12. Antar att mitt räknas som missfall då det kom igång av sig självt och hade inte gjort något ultraljud innan. Däremot är jag absolut helt säker på att bebisen hade dött långt innan, säkert strax efter plusset eftersom jag aldrig fick några som helst symptom.

    Ledsen att du fortfarande kämpar med att bli gravid, hoppas det går snart! Kanske nu när du börjar acceptera missfallet mer och går vidare så gör kroppen detsamma<3
  • Thu 29 Jul 2021 16:00
    Hallonglass91 skrev 2021-07-28 12:55:10 följande:

    Ja, så skönt för dig. (Men hoppas ändå du ska må bra såklart haha).

    Ja det blev det! Och lite gott vin till! Som du säger får man inte vara för hård innan man vet, tror det är mer hållbart om det tar tid att bli gravid. :) så tack för den påminnelsen <3


    Hehe tack!

    Superbra! Det förtjänar du! Bara njuta av alla småsaker du kan.
  • Wed 4 Aug 2021 13:08
    Tiffany skrev 2021-08-04 00:50:45 följande:
    Jag känner mig riktigt orolig då jag är som magsjuk, allt ja äter rinner rakt igenom mig :( är orolig att fostret ej får näring.. borde man inte bli förstoppad istället i grav
    Mina första gravidtecken denna graviditet var dålig mage. Jag var väldigt lös i magen, inte så att det rann igenom hela tiden men behövde ändå göra nummer 2 minst en gång om dagen, samt spydde en gång om dagen. Vissa spyr efter varje måltid hela graviditeten men får friska barn ändå.

    Förhoppningsvis släpper det där för dig snart. Tror inte det är något ovanligt symptom alls, alla reagerar olika. Du kan såklart även ha dragit på dig någon magbakterie och i sådana fall bör det släppa snart. Ring in och hör efter om du är orolig men jag tror som sagt inte det är något ovanligt eller farligt alls. Fortsätter det i flera veckor kanske du ska kolla upp så allt är som det ska.
  • Wed 4 Aug 2021 13:10
    Syren93 skrev 2021-07-31 16:02:57 följande:

    Hej! Tog ett gravtest (rfsu) igår som jag anser vara positivt! Har haft/har fortfarande molande värk i magen och i ryggen som kommer och går lite, blev dock väldigt chockad. Vågar knappt lite på det än, och är ju såklart rädd att jag ska få missfall igen.. Tänker ta ett nytt test i mrogon.. Vill så gärna att det ska gå vägen! Fick mitt missfall efte första försöker, och detta blev alltså 5e försöket! Bifogar bild på testet :)


    Stort grattis till ditt plus!! Jättekul att se att fler plussar i tråden :D Denna gång går det säkert vägen, ovanligt med fler missfall i rad även om det händer. Lycka till, hoppas du får njuta nu!
  • Wed 4 Aug 2021 13:17
    Hallonglass91 skrev 2021-08-03 15:29:36 följande:

    Nu fick jag mens igen! :?( Var 4e försöket efter vårt MA. Känns såklart så jobbigt men what to do? Känns som vi gjorde de mesta - vi låg ordentligt men inte varje dag (minst varannan hela ÄL veckan), jag försökte att stressa mindre och drack knappt alkohol, minskat till 1 kopp kaffe per dag, min kille bastade inte runt ÄL (har hört att det kan påverka spermiernas kvalité haha), rört mycket på mig, sovit ordentligt, ätit vitaminer, legat kvar efter vi legat oftast med kudde under rumpan osv osv. Så jag känner i alla fall att vi gjort allt rätt trots att det inte ledde någon vart.

    Någon som har något de tänker mycket på som kan hjälpa att testa? Inte tabletter helst utan mer naturliga saker ni gör? :)

    Försöker nu vara lugn i att nästa graviditet kommer när det kommer och att vi mognar dag för dag och kanske blir bättre förälder för det när barnet väl kommer. :)

    Hoppas det går bättre för att er andra <3


    Åh men, fjärde försöket, förstår att det börjar kännas segt. Men ni har blivit gravida en gång så det är bara att fortsätta! Så mycket som ska klaffa så även om man gör absolut allt rätt och träffar rätt är det väldigt mycket i kroppen som ska fungera. Kanske inte släpptes något dugligt ägg och då är det bra att kroppen inte befruktar det. Snart går det, fortsätt njut av sommaren nu! :)

    Jag har också stått kvar med rumpan i vädret när vi velat ha barn, det har funkat på 2:a eller 3:e försöket alla 3 gånger, så fortsätt kämpa! Tycker du gör verkligen allt man kan tänka sig och mer därtill. Det kommer ta sig snart :)<3

    Du har helt rätt i det, ett litet barn kommer hitta till just er som föräldrar när just erat barn ska komma till. När bebisen föds kommer ni förstå varför det blev just då det blev, för ni fick just det barn som var tänkt för er och kommer inte kunna föreställa er att det skulle ha blivit ett annat barn<3
  • Wed 4 Aug 2021 16:53
    Syren93 skrev 2021-08-04 13:32:37 följande:

    Tack så mycket!! :) jag hoppas verkligen verkligen att det går vägen! Jag lovar att hålla er lite uppdaterade.. :)


    Gör gärna det! Jag har varit väldigt orolig hittills men det börjar lägga sig nu. Jag är i vecka 16, snart rul :D Hoppas tiden går snabbt för dig! För mig har det gått otroligt segt!
  • Wed 4 Aug 2021 21:23
    Syren93 skrev 2021-08-04 17:32:55 följande:

    Gud så spännband!! V. 16 är ju nästan halvvägs!

    Haha jag tycker bara dagarna sedan jag plussade känns som en evighet... 4+3 nu, så det är ju en låång väg kvar! Men det känns kul, jag känner mig orolig och överlycklig om vartannat! Hur har dina 16 veckor varit?


    Ja det har du rätt, längtar till halvvägs och sen vecka 22 när bebisen kan överleva om den föds :)

    Förstår det, tiden går så långsamt. Tror särskilt för oss som fått missfall och man är ständigt medveten om risken på ett helt annat sätt än innan man upplevde missfallet.

    Jag har mått bra, spytt en del vilket har känts skönt då det är ett tydligt symptom. Förra graviditeten hade jag inga som helst symptom på alla 12 veckor fram till missfallet. Men i övrigt har jag inte känt något och jag har hela tiden försökt avskärma mig utifall att så vet inte om jag riktigt greppat att jag är gravid än. Ibland kommer jag nästan på det i vissa situationer ?juste jag kan inte dricka på festen på lördag, jag är ju gravid!? Sen nästan känslan av ett litet ?eller??. Längtar till RUL då jag får se bebisen igen! Nu känns det nästan overkligt faktiskt (:
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?