• Thu 19 Aug 2021 18:04
    18581 visningar
    1001 svar
    1001
    18581

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Semlan3 skrev 2021-08-17 06:06:40 följande:

    Tror att jag fått mens nu, 5 veckor efter min avbrutna graviditet. Blödde några veckor efter som sedan övergick i brunaktiga flytningar. Men igår började jag blöda färskt blod igen med klumpar. Hade mensvärk också så känns precis som mens. Blev bara konstigt när jag inte slutade blöda innna mensen kom. Känns skönt att kroppen kommit igång samtidigt som jag är rädd då det kändes som att det gick fort. Känns läskigt att eventuellt kunna vara gravid igen om en månad.


    Skönt att allt verkar vara på banan igen. Hoppas det går snabbt nu och att det blir en problemfri graviditet med frisk bebis!
  • Thu 19 Aug 2021 18:10
    Wave Mother skrev 2021-08-17 10:32:16 följande:
    Ja, ser lite fram mot testet nu, lite löjligt kanske, men det är spännande :)  Det är så bra med forum. Har liksom ingen annan att ta upp detta med. Idag har jag haft mycket molvärk och börjar få lite dålig hy, så mensen är nog på g.

    Skönt att inte ha så mycket symptom, fast spy och illamående låter lite jobbigt ändå, och även hugg i magen! Men vad skönt och kul att se en vild bebis :) Har du fått komma extra på ultraljud den här gången, eller är det som vanligt efter ett missfall, KUB och sedan RUL? (Har kanske missat om du skrev det längre bak i tråden, var ett par dagar sedan jag läste igenom den, ursäkta i så fall!)
    Hihi förstår det men visst känns det ändå bittert på något vis att vilja testa negativt. Samtidigt som det ger hopp för ett snart plus. Visst är det skönt att kunna diskutera anonymt på nätet. Åh hoppas den kommer nu då så behöver du inte undra!

    Jag har haft det väldigt lätt! Mådde mycket värre förra graviditeten, alltså den innan missfallet. Tyvärr inget KUB, tidiga ultraljudet har de ställt in i min region pga personalbrist som resultat av Corona. Därför bokade jag privat i vecka 9+, pga blödningar har jag även varit ett antal gånger till gynakuten. Varje gång har det sett bra ut, nu har blödningarna slutat och RUL visade en välmående bebis så känns skönt.
  • Thu 19 Aug 2021 18:13
    Bebis2021 skrev 2021-08-18 08:21:56 följande:

    Hej på er, länge sen jag skrev i denna tråd, men ni som är i liknande situation kanske kan dela era erfarenheter, jag hade en ofostrig graviditet i april, som fick avslutas med missfallsbehandling, jag hade en "rejäl" ägglossning efter det och min menscykel är igång som vanligt nästan, de jag nu märkt är att min mens minskat till 3 dagar samt att jag har mkt mindre mens än förut,blir lite orolig att de ska ställa till det att bli gravid igen???? vi har inte gjort några försök än dock. Vad säger ni andra någon annan som fått påverkad cykel? Har de sen gått till sig? Kan tillägga att jag under förra året hade två sena missfall vid olika tidpunkter så gravid har jag kunnat bli då iallafall å märkte inte då av att det påverkade cykeln utan de kom nu efter tredje gången å den ofostriga graviditeten.. tycker ju även mina ägglossningar inte är lika tydliga som tidigare ned sekret osv..


    Tyvärr har jag inget svar på din fråga. Jag fick rikligare mens efter min lyckade graviditet och förlossning, det började väl bli mindre där mot slutet när jag blev gravid igen, sen fick jag missfall. Hade bara en mens innan jag blev gravid åter igen. Minns inget ovanligt med den. Hoppas någon annan kan ge dig bättre svar men ville ändå svara dig eftersom ingen gjort det än :)

    Hur många cykler har du haft sen missfallet? Har varje gång varit likadan?
  • Sun 22 Aug 2021 10:04
    Wave Mother skrev 2021-08-19 20:44:26 följande:

    Ja, aldrig hade jag väl trott att jag skulle gå och hoppas på negativt test, hehe :) Än har det inte hänt något på mensfronten, men gissar att det kan ta lite tid. De sa ju 4-6 veckor och jag tror jag är på någon dah över fyra veckor nu.

    Så synd att de inte har KUB hos dig. Men bra att du kunnat lösa det privat istället! (Om jag skulle plussa igen så kommer jag nog att boka in ett tidigt ultraljud tror jag. Vågar dock knappt tänka på detta i nuläget, kände jag, det svindlade till lite!) Det verkar läskigt att blöda sådär, och speciellt när man haft missfall, så jobbigt att du fick gå igenom det, men så himla skönt att det är bra nu!


    Hehe visst trodde man inte det! Äsch snart kommer den ska du se och få är ni igång igen! :D Snart bebis!

    Ja det var tråkiga nyheter men min barnmorska var väldigt hjälpsam och stöttande, så skönt! Förstår dig, ta ett steg i taget så känns det nog bättre :) Ja det kom väldigt otajmat kan jag tycka! Men allt är bra nu
  • Sun 22 Aug 2021 10:06
    Bebis2021 skrev 2021-08-20 22:30:53 följande:

    Hej, tack för att du tog dig tid att svara

    Okej, har ju haft två missfall förra året och upplevde ej att min cykel påverkades då, fick nu avbryta senaste graviditeten i april så har haft 4 menstruationer sen dess nu, jo alla har varit mnt sparsamma, har aldrig Haft mycket mens men har väl iaf blodigt ordentligt ca 2-3 dagar och mindre 1-2 dagar så typ totalt 4-5 dagars cykel med mer mens förut. Nu känns de som mense vara precis börjar å sen slutar direkt.. blir ju därav orolig att de ska påverka möjligheterna till en ny grav, vi har inte gjort några försök pga omständigheter i arbetslivet, men vi hade förra månaden sex 4 dagar före ägglossning som onekligen ej tog sig, å jag har alltid blivit lätt gravid, såå då började jag oroa mig (även om vi inte aktivt försökte den månaden men 4 dagar före äl har då tagit sig förut) men men de är lätt man spårar iväg och oroar sig i onödan då de enda man vill är å få bli gravid å gå en hel graviditet


    Visst är det lätt att oroa sig på tok för mycket över en graviditet! Men det är nog för att det är en så stor och viktig grej för de flesta! Ska du inte ringa och be att få prata om en barnmorska om det här? Så kanske du kan få lite råd och lugn.
  • Sun 22 Aug 2021 10:09
    Hallonglass91 skrev 2021-08-21 08:15:14 följande:

    Exakt! Tack för ditt svar, tar inte Ipren men ska ändå undvika det! <3Tack! Så fint skrivit, blev så rörd <3

    Jag har försökt samla lite energi och inte varit inne här på några veckor men är så tacksam för era svar och speciellt dina fina ord, uppskattar att du är här och stöttar oss som inte är gravida trots att du är gravid och säkert har massa andra tankar. <3 Hoppas din mage växer och att du mår bra!!Tack! Så fint skrivit <3

    Jag har försökt samla lite energi och inte varit inne här på några veckor men är så tacksam för era svar. Ni förstår en verkligen! <3 Hoppas din mage växer och att du mår bra.


    Förstår att man behöver ta en paus och samla sig ibland. Hur har det gått under tiden? Vad roligt att höra att det uppskattas och kan stötta lite<3 Ja nu börjar den ta fart ordentligt tycker jag! Nu syns det :D
  • Thu 2 Sep 2021 20:23
    Wave Mother skrev 2021-08-22 11:10:39 följande:

    Ja, nu är det i alla fall igång med blödningen här. Första gången jag har riktig mens på säkert fem år (plussade direkt efter att jag slutade med p-piller i våras). Lite överskattat känner jag nu, haha, hur kunde jag gå och vänta på detta? :) Nåja, det är som sagt skönt att veta vad som pågår i alla fall. 

    Det är jättefint att höra att BM har stötta bra! Och det är ju bra att det finns alternativ fast så dumt att man ska behöva betala för privat UL just när man gått igenom missfall.

    Så här i efterhand tycker jag att vården runt själva avbrytandet, som var på sjukhus för mig, var nästa perfekt i bemötande etc.. Kontakten runt att jag fick reda på mitt MA via privat UL och sedan interaktionen med BM på barnmorskemottagningen där jag var inskriven var förfärlig, tycker jag, tyvärr. Med tanke på hur vanligt det är med missfall och vilken chock det är borde man kunna hantera det bättre, och det borde kunna finnas rutiner så att man kan undvika att förvärra psykologiskt. Samma med bemötande och insatser vid nästa graviditet.


    Haha jadu det är så mycket man längtar till och väntar på som man sen undrar vad man tänkte.

    Åh vad skönt att den delen ändå var bra. Men synd att något alltid ska skötas dåligt!! Håller med att det är så vanligt men välkänt vilken chock och hur hemskt det är för de som råkar ut för det. Sjukt att det sköts så rutinmässigt likgiltigt av vården.
  • Thu 2 Sep 2021 20:27
    Hallonglass91 skrev 2021-08-22 21:41:28 följande:

    Det har inte gått så bra med att bli gravid, vi har försökt varje månad men inte blivit gravida (ännu). Vi har legat i och jag har försökt att stressa ner, men det har inte blivit något. Hoppas på denna månaden, annars blir det paus en cykel då vi ska gifta oss i oktober och då tänker jag att jag lika gärna kan ha en paus en cykel och kunna festa lite på potentiell möhippa och bröllopet. Vet att man kan det när man försöker men känns ändå lite skönt att inte vara orolig och behöva hålla igen.

    Underbart att höra om magen, så spännande att tänka på vem som gömmer sig där inne <3<3 Hur mår du?


    Hm vad tråkigt att höra<3

    Stort grattis till kommande bröllopet! Kanske din kropp behöver en kort paus, slippa känna skuldkänslor när du dricker osv. Bara kunna slappna av och njuta på bröllopet utan att tänka på testet och mens hit och dit. Bra att ha bröllopet även som tar upp mycket av dina tankar och fokus kan jag tänka mig :D Sen kanske det tar sig på bröllopsnatten hihi

    Verkligen spännande! Sparkarna är äntligen igång! Lite svagt nån gång ibland bara men det kommer väl mer. Jag har haft lite ont i magen och varit trött samt illamående men fortfarande inte farligt alls. Mår egentligen jättebra, tränar, äter bra och så :D Ser att magen växer.
  • Thu 2 Sep 2021 20:32
    Syren93 skrev 2021-09-02 10:45:06 följande:

    Hej igen! Jag blev ju gravid efter mitt missfall och skulle nu vara i vecka 8+5, hade bruna flytningar för ca 3 veckor sedan som höll i sig i en vecka men sen slutade helt. Idag var vi på tidigt ultraljud och fick tyvärr bekräftat det värsta.. Fostret mättes till 5+3 och har förmodligen dött i samband med flytningarna. Vi ska in till gynakuten på måndag för att bekräfta med VUL och förmodligen då påbörja abort.

    Jag känner mig så otroligt ledsen och uppgiven. Känns totalt hopplöst, kommer det någonsin gå? Kommer man ens våga försöka igen?? Denna gången kände jag mig så inställd på att det skulle gå.. ) ':


    Blir förkrossad av att läsa ditt inlägg! <3 :(( Jag som var så glad när bruna flytningarna slutade. Lät verkligen lovande. Beklagar, så ledsen för er skull! :( Förstår din känsla verkligen. När jag fick blödningar denna graviditet efter att jag fått missfall senast var jag tvärsäker på missfall igen! Kände sån ren panik hur jag skulle gå vidare. Hur skulle jag våga bli gravid igen när min kropp inte kunde behålla bebisarna. Min plan var att boka in samtal med en barnmorska och diskutera. Jag ville ha statistik hur vanligt allt var och en plan hur vi skulle gå vidare, framförallt om det skulle hända igen. Boka in samtal med någon tycker jag. Så himla ledsen för er skull, beklagar djupt <3
  • Sun 3 Oct 2021 13:29
    Syren93 skrev 2021-09-03 18:16:08 följande:
    Ja det känns verkligen så tråkigt. Jag har dock haft en konstant oro i bakhuvudet att det inte stått helt rätt till, men såklart hade jag fortfarande hoppet och tänkte att det måste vara vår tur nu! Men ikke...

    Kändes som det var sån otroligt jobbig tystnad där i rummet med barnmorskan som gjorde ultraljudet. Tillslut fick jag fråga henne vad hon såg, då svarade hon "ja, det är just det, jag vet inte vad jag ser". Hennes kollega fick komma in Och bekräfta vad hon misstänkte.. Sen sa hon i princip inget mer på hela tiden. Fick en remiss i handen och info om att åka till gynakuten på måndag. Så nu vet jag inte riktigt vad som väntar, förmodligen någon form av medicinsk abort?
    Så ledsen för din skull! Hur har det gått för dig, hur mår du?<3
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?