• Thu 8 Apr 2021 18:13
    19100 visningar
    1001 svar
    1001
    19100

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Sopkvasten skrev 2021-04-08 16:50:05 följande:

    Känner precis lika.

    Och vi kör på nu direkt! Jag har läst en stor engelsk studie som visserligen är några år gammal men ändå en som man forfarande lutar sig mot idag. Och den visar att man har större chanser att bli gravid inom tre månader efter ett missfall och att de graviditeterna som blir direkt (inom tre månader efter ett missfall) har större chans att gå bra, att man går tiden ut, att fostret är friskt osv. Så tydligen för ett missfall något gott med sig, kroppen blir redo och chanserna att graviditeten ska gå bra ökar. Konstigt- men det var en stor studie med mycket tydliga resultat.

    Kommer nog bli ganska så ledsen om det inte tar sig nu. Jag är så himla inställd på det. Måste försöka ställa in mig innan bim på att det kanske inte tar sig. Men jag har lätt att bli gravid och har blivit det på första försöket och även hoppsan-gravid tidigare i livet väldigt lätt. Vill absolut inte jinxa det och hoppas verkligen att min kropp fortfarande vill vara på det sättet... 


    Ja det är ju faktiskt skönt att höra och bra att se att de finns studier på det

    Förstår dig, har oxå alltid lätt blivit gravid så man blir fort lite naiv känns det som men man vet ju samtidigt att de är fullt normalt om de tar lite tid, sen blir man ju inte yngre heller, men visst är de en stress att inte veta när det kommer ta sig. Håller tummarna att du får ett plus tänk att de ska va så jobbigt och mkt känslor kring barnverkstad, tror inte karlarna lägger lika mycket tankar och energi på de som en själv, dom har nog lättare att ta de hela med ro
  • Fri 9 Apr 2021 13:08
    #67
    Hokuspokusan skrev 2021-04-09 12:07:07 följande:

    Efter en stund. Kan fortfarande va för svagt. Jag ser det knappt på telefonen men irl syns det mer. Allt detta förvirrandet.


    Brukar va svårare att se när man lägger upp bilden sådär, när har du bim? Håller tummarna för att de är ett plus
  • Fri 9 Apr 2021 19:52
    #73
    LinaJ87 skrev 2021-04-09 18:26:05 följande:

    Förra graviditeten blev jag gravid direkt efter ett tidigt missfall och hoppas att historien upprepar sig denna gången också. Kan kanske blir lite knepigt att gå efter senaste mens för att bf, men går ju att datera med vul.


    Okej skönt att de tog sig snabbt, samma för oss förra året efter ett ma, tyvärr slutade även de i ma, tror jag väntar in första mensen nu å sen hoppas på å bli gravid.
  • Fri 9 Apr 2021 19:55
    #74
    Hokuspokusan skrev 2021-04-09 15:00:17 följande:

    Nån gång mellan 7-11 nu så det är lite diffust. Jag tänker inte att jag ska ta ut nåt i förskott utifall att jag inbillar mig. ????Får göra det! Blir o ta nytt imorgon eller om jag väntar till söndag.

    Nästan så man önskar man hade bättre telefon och visste allt om kameran. Min man har bättre kamera på sin så får i bästa fall ta den


    Spännande ändå, jag hade otroligt svagt plus när jag plussade 24/2, var dock lite osäker på bim men de kan ha varit någon dag kvar till bim men då var de jättesvagt, aldrig tidigare haft så svagt plus. Men är man osäker på bim kan ju någon dag hit eller dit göra stor skillnad, om ja förstått rätt ska väl hcg fördubblas var tredje dag eller något sådant. Iallafall så håller ja tummarna att de blir starkare
  • Fri 9 Apr 2021 20:00
    #75

    Är det någon av er som fått cytotec vid mf? Jag fick ju de igår med gott resultat men dom ville ändå att ja skulle komma på koll idag, de visade 8 mm rester när dom gjorde vul, jag hade vid mitt ma förra året mer än så och blev ändå "godkänd", min fundering är mest om någon annan här vet hur mkt rester som funnits kvar efter ett missfall? Om någon nu gjort samma som mig dom sa att ja skulle ta cytotec i tre dagar till för å hjälpa resterna på traven, men jag tänker att 8 mm är ju väldigt lite rester å de borde väl komma ut allt med nästa mens? Kändes drygt å ta cytotec i tre dagar, å andra sidan vill man ju såklart få ut allt så ja gör väl de men vore intressant hur å höra hur de varit för andra som gjort missfallsbehandling

  • Fri 9 Apr 2021 23:48
    #80
    systersylt skrev 2021-04-09 20:41:39 följande:

    Hej! Hoppar också in här!

    Fick mf/ma i v.15 den 12 mars. Fick cytotec och fostret kom ut men ej moderkakan, så fick skrapas. Förlorade ganska mkt blod så fick blodtransfusion. Men blödde knappt efter att jag kom hem från sjukhuset, nån dag kanske. Läkaren sa att det inte finns nån medicinsk anledning att vänta en mens, så vi vill gärna försöka direkt igen. Just nu letar jag efter äl med hjälp av stickor, som vi gjort tidigare. Dock inte hittat den än, verkar komma en stegring, men sen är nästa test svagare, testat sen 1,5 vecka efter missfallet.

    Tog 8 mån att bli gravid den här gången, 4 mån med min första (född jan -19). Jag är 35 så börjar bli liiite stressad att det ska ta tid!

    Håller tummarna för oss alla :)


    Hej, beklagar dina missfall, har själv haft två sena MA under förra året och vet hur tungt det är att genomgå. Sägs ju kunna va lättare att bli gravid efter mf/ma vilket iaf är positivt :) jag blev gravid efter första mensen efter mitt första MA, är nog vanligt att eventuella rester blöder ut med första mensen som jag förstått så kanske inte alltid tar sig före de om man ev har rester
  • Mon 12 Apr 2021 13:39
    #99
    Hokuspokusan skrev 2021-04-12 09:43:34 följande:

    Hej o välkomna, alla nytillkomna i tråden. Beklagar verkligen era mf/ma. Håller tummarna för er alla att er ÄL kommer igång snart, och att ni mår bra.

    Min mens enligt cykeln är ~3 dagar sen. (Skulle kommit mellan 7-11 mars) försökte direkt på äl efter mitt mf.

    Haft molvärk, mindre aptit, illamående och trött. Så trött.

    I fredags o lördags blev det jättesvaga streck.

    Tog idag ett test och detta är resultatet.

    Nu hoppas jag att denna vill stanna och gå lite över tiden och komma ut på julafton. ????

    Kommer göra ett digitalt senare i veckan. Jag är fortfarande osäker och vill kanske inte tro det är sant.


    Men ååh så underbart stort grattis <3
  • Mon 12 Apr 2021 13:52
    LinaJ87 skrev 2021-04-11 06:39:26 följande:

    Jag beklagar! Att behöva gå igenom det upprepade gånger måste vara fruktansvärt. Har ni påbörjat någon utredning om varför du får ma?


    Nä, vi har barn födda 16 och 18 helt komplikationsfria graviditeter så därav gör man ej utredning, haft två sena MA, av helt olika orsaker (ena pga bakterier och andra proppar I moderkakan) och nu senast bedömdes som ofostrig graviditet, enligt läkarna maximal otur vilket jag som ändå kan acceptera, men skulle väl dock ändå få kanske lämna lite prover osv men ej göra en hel omfattande utredning, vilket jag kan förstå, tror ändå på något vis att vi inte har något "fel" utan jäkligt otur bara, jag har varit gravid förr där jag gjort abort osv, så allt som allt varit gravid 8 gånger, så kan Lixom acceptera ett tidigt mf/ofostrig graviditet på så många graviditeter, hoppas ju såklart nu att nästa gång går vägen. Känns ju dock som sjuk otur att man får två sena ma I rad men eftersom att dom hade olika orsaker så känns de ju som ren otur.
  • Tue 13 Apr 2021 08:10
    LinaJ87 skrev 2021-04-12 21:04:31 följande:

    Men om du vet anledning till dina ma så tänker jag att man ändå utrett till viss del...? Verkligen max otur! Skönt att du kan ta det hela med ro. Inte lätt att tänka så logiskt alla gånger. Håller tummarna för att det går vägen nästa gång!


    Ja fast anledning har ju varit en bakterie som man ofta har vid uvi samt andra gången blodproppar, det är ju ingen utredning på mig utan de skedde obduktion av foster och moderkakan, där inga andra avvikelser eller fel hittades, en missfallsutredning gör man ju på föräldrarna och ser om man har avvikelser som kanske gör att de blir ma/mf. Eftersom jag så nyligt har haft två komplikationsfria graviditeter är de rätt låga odds på att jag har några avvikelser helt enkelt.
  • Thu 29 Apr 2021 22:27

    Hej på er, har inte varit inne här på fl på ett bra tag nu, haft så mkt med livet som fortgår. Skulle behöva höra vad ni andra tror om detta, det är nu tre veckor sedan jag fick behandling med cytotec, var då i ca vecka 8 (dock inget foster pga ofostrig graviditet) men jag blödde ändå en hel del å kan tycka de borde vara rimlig mängd med tanke på graviditetsvecka osv. Hur som helst efter typ en vecka slutade jag typ blöda, sen efter ytterligare några dagar kom de som sparsamt "brunaktigt blod" ,sen åter uppehålla några dagar och nu för några dagar sedan kom de blod igen, även denna gång väldigt mörkt och typ brunt när ja torkar mig, har inga smärtor, mår bra i övrigt. Kan de vara rester? Eller bara normalt? Jag trodde jag hade ägglossning förra helgen (ganska precis 16 dagar efter missfallet) och jag brukar ha äl den tidpunkten i mina vanliga cykler, jag hade rikligt med älflytningar osv, vad tror ni, kan de ha varit äl även fast jag småblött lite efter det? Kan tillägga att när jag nu blödit har de varit väldigt sparsamt nästan som bruna flytningar.

Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?