• LinaJ87

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Hokuspokusan skrev 2021-04-06 19:09:09 följande:

    Med risk för att låta manisk så är tipset (som funkade för oss, absolut inte alla som klarar och vi är medvetna om eventuella risker) ha sex i 6 dagar i sträck.

    Jag vet inte hur vi orkar, men jag använder Flo appen (irrelevant för hyr man orkar men ja. Haha). Reggat sedan jag tog ur spiralen i november. Haft cykel på 30 dagar och mens i 4 dagar, regelbundet när jag inte haft spiral. Har kört med ÄL stickor när den visar runt det datumet jag har ÄL så kör vi på.

    Det blev ju kaos iom min ÄL "Vecka" blev när jag jobbade kväll/natt så då va man inte jättesugen när man kom hem..

    Har du tempat länge? Det är nåt jag skulle kunna tänka mig att göra efter barn. Verkar ändå rätt bra metod.


    Haha. Tack för tipset! Har fått för mig att vi är rätt fertila jag och maken (varenda oskyddat sex har lett till graviditet, först ett missfall och sen direkt en graviditet därefter, och nu missfall). Så kör nog på lite regelbundet sex denna månaden. Och stickor för att ha lite koll på ägglossningen.

    Här är det maken som jobbat kvällar relativt ofta och jag som är kvällstrött.

    Började tempa första gången jag fick missfall och sen blev jag gravid så tätt inpå, slutade tempa ett par månader in i graviditeten. Försökt tempa vid ett par olika tillfällen, men sonen kommer in mitt i natten och rubbar sömncykeln för att kunna få till det bra. De tcp senaste månaderna har jag dock lyckats tempa riktigt bra. Börjar få in en bra rutin nu. Jag vägrar hormonella preventivmedel så NC och kondom passar mig utmärkt, och maken har aldrig klagat. :)
  • LinaJ87
    Bebis2021 skrev 2021-04-06 19:41:59 följande:

    Hej på er! Har antagligen ett pågående MF, borde vara i typ vecka 9, men på vul har jag flyttats bak samt att man ej såg foster, började blöda i onsdags, väldigt lite dock men hade mensvärk och kom lite små klumpar (ursäkta infon), sen blev de inget direkt mer blödande, utan under några dagar kom de bara lite brunt blod när ja torkade mig, men har nu sen ca två dagar tillbaks börjat blöda lite mer igen, delvis små klumpar osv och ibland har jag lite mensvärk. Jag har ett vul imorgon, så då får jag mer info kring hur de ser ut, men hur har era missfall sett ut? Vet som inte om detta är för lite för att de ska ha kommit igång ordentligt? Hade ju varit så skönt att slippa missfallsbehandling och att kroppen sköter detta själv (har två sena MA i bagaget)


    Usch, det värsta är att inte veta! Låter ju som missfall är på gång, men man vet aldrig helt hundra. Håller tummarna för bra besked imorgon. Och skulle det vara ett MA så hoppas jag att det kommer igång av sig själv snart så du slipper Mifegyn och Cytotec. <3

    Haft två tidiga missfall. Båda började med rosa flytningar och kom igång i ordentliga blödningar inom två dygn.
  • LinaJ87
    Hokuspokusan skrev 2021-04-06 22:15:27 följande:

    Det låter ju inte sämre iallafall om det har gått såpass ändå :) tog typ 8 månader med min son, halvt om halvt försökandes. Inte undra på de tog tid. Dock annan man :D

    Tempning låter alldeles utmärkt. Ska till gyn såg jag 29e april, utreds för endometrios och har haft spiral och minipiller samtidigt. Det är de värsta jag gjort. Ont i huvudet minst 3dagar i veckan. Tills jag kände att näe. De blir inte bättre än såhär. Så de blir nog temp efter allt med barn. Kondom har vi körd med även om jag haft spiral. Har aldrig varit något gnäll om det så jag antar det kommer funka framöver också.

    Varför man kör med dubbelt, är för jag gillar inte "the gooey stuff".


    Hoppas det tar sig lite snabbare denna gången, även om åtta månader är rätt rimlig tid. Fast så har du ju självfallet valt en bättre man denna gången. ;)

    Tycker det låter som om tempning kan vara 3t5 superbra komplement om du redan föredrar att använda kondom. Gillar att hålla koll på kroppen med hjälpa av appen. Om jag får tag i någon tipsningskod med rabatt så delar jag gärna med mig. :)
  • LinaJ87
    Bebis2021 skrev 2021-04-07 16:31:33 följande:

    Jahapp, vul idag och fortfarande inget foster utan hinnsäck i samma storlek som för en vecka sedan, allt annat ser fint ut inget som tyder på utomkveds osv. MEN, fick lämna hcgprov som jag precis såg låg på nästan 28000, för en vecka sedan var det 26000, är ingen expert men har förstått att de ska stiga snabbare vid normal graviditet, men förstår ändå inte hur de trots allt stigit litegrann trots att man nu är säker på att de är ett missfall?? Blir så förvirrad.. dessutom är hinnsäcken i livmodern så dom menar att inget tyder på utomkveds, hoppas dock de är normalt och att stigningen bara beror på att kroppen ej riktigt fattat än..ska in imorgon igen för avbrytande så kommer fråga om värdet då


    Beklagar ditt missfall! Men skönt att veta vilket och slippa gå och undra. Hoppas att avbryta det går bra och att du slipper ha ont. Cytotec kan ju vara mindre mysigt, aldrig själv behövt testa men rätt insatt via jobbet. Hoppas att hCG sjunker som det ska sen, antagligen bara inte riktigt med på noterna än.
  • LinaJ87
    Hokuspokusan skrev 2021-04-07 19:38:38 följande:

    Haha ja! Förhoppningsvis :D

    Jag skulle testat mig idag. Men postj*velen har inte behagat komma. Eller posten kom men inte med mitt paket med tester. Det ska komma imorrn enligt postnord appen. Enligt testlagret ska testerna komma nästkommande vardag, alltså egentligen idag. Hur mycket tålamod tror de man har?

    Så posten kommer imorgon sen eftermiddag (bor sist på gatan på en rutt som de kör.. helt knäppt), och på fredag blir det test. Ingen mens i sikte än så länge. Såg i flo appen den skulle startat igår. Vill inte skrika hej än. Men blir nästan som att skrapa en triss när man kissar med själva känslan, fast jag hoppas mensen håller sig borta.


    Men åh, spänningen är ju olidlig! Och dumma post som bara delas ut varannan dag. :(

    Håller tummarna för plus på fredag! <3
  • LinaJ87
    Bebis2021 skrev 2021-04-08 09:37:28 följande:

    Ni som försöker efter mf väntar ni en mens efter missfallet eller försöker ni på engång?


    Förra graviditeten blev jag gravid direkt efter ett tidigt missfall och hoppas att historien upprepar sig denna gången också. Kan kanske blir lite knepigt att gå efter senaste mens för att bf, men går ju att datera med vul.
  • LinaJ87
    Bebis2021 skrev 2021-04-09 19:52:36 följande:

    Okej skönt att de tog sig snabbt, samma för oss förra året efter ett ma, tyvärr slutade även de i ma, tror jag väntar in första mensen nu å sen hoppas på å bli gravid.


    Jag beklagar! Att behöva gå igenom det upprepade gånger måste vara fruktansvärt. Har ni påbörjat någon utredning om varför du får ma?
  • LinaJ87
    systersylt skrev 2021-04-09 20:41:39 följande:

    Hej! Hoppar också in här!

    Fick mf/ma i v.15 den 12 mars. Fick cytotec och fostret kom ut men ej moderkakan, så fick skrapas. Förlorade ganska mkt blod så fick blodtransfusion. Men blödde knappt efter att jag kom hem från sjukhuset, nån dag kanske. Läkaren sa att det inte finns nån medicinsk anledning att vänta en mens, så vi vill gärna försöka direkt igen. Just nu letar jag efter äl med hjälp av stickor, som vi gjort tidigare. Dock inte hittat den än, verkar komma en stegring, men sen är nästa test svagare, testat sen 1,5 vecka efter missfallet.

    Tog 8 mån att bli gravid den här gången, 4 mån med min första (född jan -19). Jag är 35 så börjar bli liiite stressad att det ska ta tid!

    Håller tummarna för oss alla :)


    Välkommen hit! Beklagar ditt ma! <3

    Efter så många veckor in i en graviditet så kanske det tar lite tid för ägglossningen att komma igång? Ska själv börja använda stickor idag, efter ett tidigt mf.

    Förstår din stress, men håller tummarna för dig och uppenbarligen kan du bli gravid. <3
  • LinaJ87
    Sopkvasten skrev 2021-04-11 09:41:08 följande:

    Vilken dag är du på nu? Jag fick ju mf i 4+4, och min äl kommer idag eller imorgon enligt test och hur det känns (har redan ont). Så äl är 3-4 dagar försenat för mig utifrån missfallet. Det får man väl ändå vara nöjd med tycker jag...


    Cykeldag 11 idag. Inte helt säker på när jag brukar ha ägglossning, inget jag direkt tänkt på innan när vi inte planerat barn. Tror och hoppas att min kropp fungerar som vanligt, men återstår att se.
  • LinaJ87
    Hokuspokusan skrev 2021-04-12 09:43:34 följande:

    Hej o välkomna, alla nytillkomna i tråden. Beklagar verkligen era mf/ma. Håller tummarna för er alla att er ÄL kommer igång snart, och att ni mår bra.

    Min mens enligt cykeln är ~3 dagar sen. (Skulle kommit mellan 7-11 mars) försökte direkt på äl efter mitt mf.

    Haft molvärk, mindre aptit, illamående och trött. Så trött.

    I fredags o lördags blev det jättesvaga streck.

    Tog idag ett test och detta är resultatet.

    Nu hoppas jag att denna vill stanna och gå lite över tiden och komma ut på julafton. ????

    Kommer göra ett digitalt senare i veckan. Jag är fortfarande osäker och vill kanske inte tro det är sant.


    Grattis! Så mysigt med en decemberbebis. <3
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?