Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?
 • Tis 27 apr 16:38
  3471 visningar
  974 svar
  Inlägg från Sellcarro Visa alla inlägg

  Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  September1518 skrev 2021-04-27 10:15:05 följande:

  Det tyckte jag var så konstigt vid mitt missfall! Fick det i vecka 12 men fick inte komma in alls. Visserligen tog kroppen hand om det bra och snabbt. Testade positivt 4,5 veckor efter själva missfallet och ringde då in, fick bara instruktioner att testa om 1,5 vecka igen och ringa tillbaka om det fortfarande var positivt. Hon sa att eventuella rester kommer ut med mensen. Min mens kom igång bara några dagar efter samtalet och efter det testade jag blankt.


  Även när jag fick i v.13 och nu i v.6 och det mesta kommit ut hemma så har jag ändå varit på hcg kontroll och det känns skönt. Dock så har min kropp ställts om snabbt och kommit på bannan igen efter 4v :)
 • Ons 28 apr 18:38
  September1518 skrev 2021-04-28 11:53:00 följande:

  Hm underligt att jag inte fick det. Men det är väl olika beroende på var man bor. Skönt att det gick så snabbt för kroppen att återställa sig!


  Ja så kan det ju vara. I och med jag redan gick på kontroll pga MA så tyckte dom jag skulle kolla denna gång med men behöver troligen bara ta två prover till får man hoppas :) ska på kontroll på fredag och om den är på 0 så behövs bara en kontroll till om en månad och efter det så får vi köra igång igen :D
 • Lör 1 maj 15:35
  September1518 skrev 2021-05-01 13:55:01 följande:

  Åh vad kul, hur gick det, var den på 0?


  Fick tbk provet igår efter middag och då låg hcg på 0.6 :/ men får höra mer efter helgen så får väl hoppas dom tycker det är lika med 0 :) men med våran tur så får vi nog göra två kontroller till men förhoppningsvis inte utan bara ett till i slutet på Maj :)
 • Lör 1 maj 23:26
  September1518 skrev 2021-05-01 21:31:14 följande:

  Åh nej vad tråkigt! Men får ni inte fortsätta försöka trots hcg? Det kanske tar sig om det är så lågt.


  I och med att vi blev gravida och fick missfall efter MA så vill dom att vi skulle vänta så det är på 0 i och med dom trodde MA var en mola/druvbörd men inte fått allt bekräftat. Därför dom vill att vi ska vänta så hcg är på 0 två månader efter missfallet. Men får mer information på måndag/tisdag då dom inte har kollat på provet ännu enligt 1177.
 • Sön 2 maj 11:42
  September1518 skrev 2021-05-02 08:21:51 följande:

  Då förstår jag! Bra att ni väntar, förstår om det känns tufft. Hoppas det går vägen nu så fort nu sätter igång!


  Jo men det är segt att vänta :/ vill ju bara försöka igen då man ser folk runt omkring blir gravida :/ men vi har inte riktigt haft någon tur det senaste året så får väl se när det blir dags igen hur det går.
 • Tis 4 maj 16:25

  Äntligen fått lite positiva besked :) mitt hcg var så som gott på 0 då dom inte kan mätta så nära noll på deras utrustning på gynmottagningen :) så en kontroll till slutet på Maj och är den då 0 så var det fritt fram att försöka igen :) och så mina prover från mitt första MA i december hade kommit tillbaka och det var en så kallad partiell Mola men i och med det har gått sån långtid och jag har blivit gravid efter så behövdes det inga flera kontroll efter Maj :)

 • Tis 4 maj 19:30
  September1518 skrev 2021-05-04 19:06:36 följande:

  Åh vad bra! Nu går det åt rätt håll :)


  Ja det känns som så :) tur tiden går snabbt eller egentligen inte men som sagt prov igen om ca 3,5 vecka :)
 • Tor 6 maj 16:58
  Magdalena88 skrev 2021-05-06 16:32:45 följande:

  Hej på er tjejer,

  Läste snabbt igenom tråden och kände - här vill jag hoppa in.

  Min story: Har två barn på 3 och 6 år. I augusti 2020 bestämde vi oss för att försöka för en tredje. Plussade i slutet på november och var överlycklig. Slutet på januari, i vecka 12 började jag blöda, åkte in på gynakuten som konstaterade MA. Efter det skickades jag hem. Aldrig känt mig så utlämnad som där och då.

  Så chockad dessutom - första missfallet.

  Några dagar senare satte det igång att blöda ordentligt och allt kom ut. Tyckte det var så skönt att slippa skrapa och ta tabletter (hade en bokad tid).

  FIck ta HCG prov varje vecka tills det var på 0. Tog 6 veckor. Längsta 6 veckorna någonsin när det enda man vill är börja försöka igen.

  Efter det har jag haft menscykler på 40 dagar. Och antagligen rätt så kass ÄL (om ens någon). Träffade en urgullig gyn som skrev ut Letrozol till mig. Så nu har jag tagit första kuren och har beräknad BIM på lördag. Tjuvtestade mig precis och det var negativt. Försöker vara positiv och peppad men det är verkligen svårt när man hela tiden tänker "nu hade jag varit så långt gången i min graviditet om inte..."

  Ja juste - det alla säger om att man är såååå fertil efter missfall. Stämmer verkligen inte in på mig iaf.


  Tråkigt att höra. Fick oxå ett MA men i v.13/14 i december men blev gravid igen innan hcg var nere på 0 även om vi inte aktiv försökte då vi inte fick för gyn.

  Bara att tänka positivt och ta det lugnt så plussar du snart :)
 • Lör 8 maj 02:14
  September1518 skrev 2021-05-07 22:14:45 följande:

  Åh ja tack för att du tittade, vi får se hur det blir helt enkelt. Försöker att inte hoppas för mycket för det kan lika gärna vara hormon kvar... fokuserar på annat i väntan.

  Ang det du skrev om andra gravida och influensers håller jag verkligen med om att det känns som att massa kvinnor blir gravida helt plötsligt! Som du säger vill man vara glad, vi har ju ingen aning om hur de har kämpat eller önskat men i mitt huvud blir alla gravida på ett ögonblick och svävar lyckligt in på rosa moln i sina uppfyllda drömmars land. Självklart är det inte så för dom flesta!! Men ja det är svårt att se en efter en annonsera graviditet när man själv förlorat sin. Jag hade också varit i vecka 21 nu :(


  Förstår hur ni känner. Har flera bekanta som får sitt andra barn och flera som ska får deras första. Med vårat första graviditet så hade vi haft ca 4v kvar innan bf nu, och min bror och hans fru har fått deras första och jag hade sätt i fram emot täta kusiner där men då åkte man på ett MA i stället och en partiell mola på det oxå, två spermier som befruktade samma ägg. Sen ca 4 månader senare ett missfall i v.5+4. Nu har man en kontroll på hcg kvar sen får vi äntligen sätta igång igen. Tråkigt att det är olika i olika landsting men kontrollerna av missfall och kontroll av hcg.
 • Lör 8 maj 17:04
  September1518 skrev 2021-05-08 08:16:18 följande:

  Beklagar vilken tråkig historia du har bakom dig. Min syster är gravid och har bf nu i juni och jag var beräknad i september så hade också blivit tätt så förstår den förlusten med kusinerna med. Förhoppningsvis går det snart för oss båda och då om några år blir ålderskillnaden väldigt liten ändå!

  Ja det är tråkigt, tycker inte man fick så mycket vägledning heller. Kanske gyn borde ha sagt till mig att ta ett testa-tidigt för att vara säker. Hur ska jag nu veta? Tänkte vänta till nästa vecka och då ta ett digitalt. Men frågan är om jag skulle få ett positivt resultat kan jag lita på det då? Hur låga hcg-nivåer läser det vanliga digitala med veckoindikator? Det bör väl vara mindre känsligt än ett testa-tidigt? Så om jag fick väldigt svagt på testa-tidigt denna vecka så skulle väl digitala inte ge utslag nästa vecka om jag inte är gravid? Eller? Haha ååååh vilken vetenskap detta är!


  Detta hittade jag på clearblue instruktioner för den med veckoindikator:

  Det här testet kan detektera mycket små mängder av detta hormon i din urin (testets känslighet är 25 mIU/ml). Baserat på hCG-nivån i din urin ger veckoindikatorn dig en uppskattning av när du blev befruktad.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...