Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Fre 9 apr 22:35 Läst 90 gånger Totalt 930 svar
  Visar endast inlägg av Sopkvasten - Visa alla inlägg
 • Fre 9 apr 22:35 #79
  systersylt skrev 2021-04-09 20:41:39 följande:

  Hej! Hoppar också in här!

  Fick mf/ma i v.15 den 12 mars. Fick cytotec och fostret kom ut men ej moderkakan, så fick skrapas. Förlorade ganska mkt blod så fick blodtransfusion. Men blödde knappt efter att jag kom hem från sjukhuset, nån dag kanske. Läkaren sa att det inte finns nån medicinsk anledning att vänta en mens, så vi vill gärna försöka direkt igen. Just nu letar jag efter äl med hjälp av stickor, som vi gjort tidigare. Dock inte hittat den än, verkar komma en stegring, men sen är nästa test svagare, testat sen 1,5 vecka efter missfallet.

  Tog 8 mån att bli gravid den här gången, 4 mån med min första (född jan -19). Jag är 35 så börjar bli liiite stressad att det ska ta tid!

  Håller tummarna för oss alla :)


  Hej! Ååå, beklagar verkligen <3 Måste vara ännu värre att få mf så pass sent, verkligen ledsen för er skull :( Hoppas att du får din äl snart och att det tar sig fort! Jag blir 34 i år och är också lite stressad. Nog har vi några fertila år kvar alltid, men man vill ju gärna att det ska hända snabbt, framför allt när det blir såna här hinder på vägen.
 • Sön 11 apr 09:33 #85
  Sellcarro skrev 2021-04-11 03:49:32 följande:

  @sopkvasten

  Japp men dock så tror dom att den första MA var ett såkallad Mola/druvörd med foster men den hade slutat utvecklas redan i mitten på v.8, men kroppen förstod inget för ens i v.13 då jag började blöda och åkte in på akuten och blev undersökt. Dock så började jag blöda ut allt hemma men inte moderkakan som dom skrapade ut och skickade på analys men inte får tbk alla svar ännu. Hann dock gå på kontroll på hcg och en gång så hade den höjt och jag var gravid igen. Men som tyvärr slutade i tidigt missfall. Och nu rekommenderar dom att hcg ska vara på 0 i två månader bara för att se så kroppen är återställd, som den då redan är då jag fick ägglossning förra veckan :) men ligger säkert med kondom nu bara för att vara säker så vi inte bli gravida igen så kroppen blir återställd på riktigt denna gång. Men vet inte om det stör något men dom vill att allt ska vara återställt i alla fall :) Men om. I får missfall igen nästa gång vi bli gravida så har vi det i journalen att vi har haft 3 efter varandra. Men när jag blir gravid igen ska jag hålla hoppet uppe och hoppas att den bebis var menad för oss :)


  Ahh då är jag med! Alltaå, ma är så svekfullt. Man går och tror att man är gravid i flera veckor. Då får man ju hellre ett mf direkt... jag försöker tänka som du, att den bebisen som kommer är menad åt oss. Men då kommer ni köra på om ca en månad igen?
 • Sön 11 apr 09:36 #86
  senapp skrev 2021-04-11 08:28:18 följande:

  Jag fick MA i v 10 som kom ut med cytotec 21/3. Varit helt knäckt ändå tills denna vecka då jag fick LH-stegring och har sannolikt ägglossning idag!

  Hoppas att det tar sig direkt. Även om bf typ blir på nyårsafton då ;)


  Hej! Tråkigt med ditt ma. Jag fick också positivt äl-test idag! Glad gubbe med clearblue!

  Men alltså, jag räknar på att om min äl är idag så blir bf 2 januari om det tar sig? Men jag har normalt 28 dagars cykel med äl på dag 14. Nu efter mitt tidiga mf är äl 3-4 dagar förskjutet. Så jag kommer räkna senaste mensens första dag som äl-14, dvs några dagar in i mitt missfall. För det är så min kropp fungerar.
 • Sön 11 apr 09:41 #87
  LinaJ87 skrev 2021-04-11 06:45:29 följande:

  Välkommen hit! Beklagar ditt ma! <3

  Efter så många veckor in i en graviditet så kanske det tar lite tid för ägglossningen att komma igång? Ska själv börja använda stickor idag, efter ett tidigt mf.

  Förstår din stress, men håller tummarna för dig och uppenbarligen kan du bli gravid. <3


  Vilken dag är du på nu? Jag fick ju mf i 4+4, och min äl kommer idag eller imorgon enligt test och hur det känns (har redan ont). Så äl är 3-4 dagar försenat för mig utifrån missfallet. Det får man väl ändå vara nöjd med tycker jag...
 • Sön 11 apr 11:08 #89
  senapp skrev 2021-04-11 10:40:32 följande:

  CD 21-22 för min del! Och ÄL brukar komma runt CD 15 så känner mig också nöjd med det. Var skitnojig att ÄL skulle utebli eller dröja månader.


  Jag med! Känner mig glad som ett barn på julafton över äl :D
 • Mån 12 apr 10:39 #97
  Hokuspokusan skrev 2021-04-12 09:43:34 följande:

  Hej o välkomna, alla nytillkomna i tråden. Beklagar verkligen era mf/ma. Håller tummarna för er alla att er ÄL kommer igång snart, och att ni mår bra.

  Min mens enligt cykeln är ~3 dagar sen. (Skulle kommit mellan 7-11 mars) försökte direkt på äl efter mitt mf.

  Haft molvärk, mindre aptit, illamående och trött. Så trött.

  I fredags o lördags blev det jättesvaga streck.

  Tog idag ett test och detta är resultatet.

  Nu hoppas jag att denna vill stanna och gå lite över tiden och komma ut på julafton. ????

  Kommer göra ett digitalt senare i veckan. Jag är fortfarande osäker och vill kanske inte tro det är sant.


  Men ååååå!!! GRATTIS!!! Vad himla härligt! När blir bf? Shit vad kul och vad hoppfullt för alla här med trådens första graviditet efter missfall <3
 • Mån 12 apr 21:59 #108

  Hej tjejer!
  Idag var jag på vul, en privat tid som jag bokat sedan länge. Ville ha en check eftersom jag har spottings innan mens varje månad. 

  Allt såg "mycket bra och homogent" ut, sa läkaren. Hade ägglossning igår. Slemhinnan var 11 mm idag och förhoppningsvis har vi goda chanser att det tar sig :) 

  Idag känner jag kramper i äggledaren när ägget transporteras mot livmodern. Det gjorde jag förra månaden också...  

  Spännande! Och nu är det bara den trista väntan till bim :)

 • Tis 13 apr 21:35 #112
  systersylt skrev 2021-04-13 21:10:34 följande:

  Tack för era ord! Och grattis till plusset! Får hoppas att de börjar trilla in :)

  Ja, jag tror också att man kan räkna med en större omställning för kroppen med sent missfall, men nu efter tre veckors äl-stickor verkar den faktiskt vara här äntligen! Så nu blir det lite hem-insemination och kanske lite ligg!

  I morgon har vi också läkartid för att få resultat på den analys vi fått gjort på fostret, som nån annan nämnde här i tråden. Kanske får svar på vad som gick snett, och tänkte på att fråga läkaren lite annat också. Annars mest glad att jag hittat äl. Steg ett avklarat iaf!


  Härligt med äl! Man bli sååå glad :) Varför gör ni heminsemination? :) 
 • Ons 14 apr 08:34 #115
  systersylt skrev 2021-04-13 23:41:19 följande:

  Det började som ett skämt, min sambo var sjuk precis vid äl och vi hade försökt i sju månader så jag ville absolut inte missa en månad. Tänkte att det kanske han kunde prestera trots lite sjukdom :) sen googlade vi lite och tänkte 'varför inte. Sen blev vi gravida den gången. Nu varvar vi lite med sex, dels för att det tog första gången och därmed är en bevisat effektiv metod ( är såklart mer sannolikt en slump men man vet ju inte), dels för att bespara samlivet det osexiga i måste-liggen, och dels för att min sambo kan ha svårt att prestera på kommando, framförallt flera dagar i rad.

  Så funkat bra för oss, får se hur det går nu!


  Ahh, spännande! Och smidigt också, för jag tycker också det är drygt ibland att ligga flera dagar i rad. Hoppas det fungerar och att det tar sig den här månaden :)
 • Ons 14 apr 08:37 #116
  September1518 skrev 2021-04-13 22:50:28 följande:

  Någon som vet hur tidigt ett testa-tidigt-test kan ge utslag? Hur många dagar efter förmodad äl/innan bim?


  De flesta testa tidigt säger att man kan testa sex dagar innan UTEBLIVEN mens, dvs bim-5 vid en cykel på 28 dagar där äl är dag 14. Jag har testat positivt på bim-6 två gånger. Det är alltså äl+8 för mig.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll