Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    September1518 skrev 2021-05-03 12:38:16 följande:
    Ja visst, det går inte åt fel håll i alla fall haha!

    Självklart! Blev förvånad att så få kommenterade på mitt test, trodde det var därför man var med i en sån här tråd för att hjälpa och få hjälp med just såna frågor. I slutändan gäller det dock ändå att vänta och se så egentligen spelar det inte så stor roll vad folk tror.

    Hoppas du lyckas hålla dig och det blir ett solklart plus på fredag! :D

    Jag tänker som dig också, känns som att det kommer dröja att lyckas denna gång. Men jag är mindre stressad över det eftersom när vi fick plus slutade det i missfall i vecka 12 så det kan verkligen gå hur som helst och det är ingenting man kan styra över. Men så bittert det vore att få bli gravid igen och förlora det igen. Då väntar jag hellre dom månaderna på ett plus.
    Ja haha :)

    Åh, ja, förstår! Jag fick också mitt missfall i vecka 12. Så tror vi har gått igenom lite samma sak faktiskt. 

    Hoppas vi blir gravida snart OCH att det går hela vägen denna gång. Heja!
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2021-05-03 17:24:00 följande:

    Tyvärr svårt att se tydligt på testet såhär på bild, vågar varken säga bu eller bä!

    Jag delar med mig av lite egna tankar kring känslan av otålig efter missfall. Jag blev väldigt förvånad av att bli gravid direkt efter att ha tagit ut spiralen, hade räknat med och hoppades på ett plus innan sommaren var slut. Men nu när det gick så snabbt så börjar jag helt plötsligt tänka att "det är nu eller aldrig, måste måste ske nu", och så tänkte jag inte alls när vi började försöka. Så jag har kommit till insikt att jag måste ta ett steg tillbaka igen (i sättet att tänka), försöka landa i att det också ska vara kul att försöka skaffa barn. Känns som att jag hamnat i nått maniskt tänkande kring att plussa.. Dock är det kanske lättare sagt än gjort att sluta tänka på det hela tiden, men nu har jag i alla fall uppmärksammat det..

    Jag kan inte hjälpa dig i frågan om negativt "testa tidigt" då jag fortfarande testar starkt positivt trots mens :( håller tummarna, kram!


    Ja, tack för att du kollade. Det är ett bu på testet tror jag.

    Så bra ord och tankar, tror också jag behöver ta ett steg tillbaka och för mig innebär det att inte testa mig förens BIM.

    Åh, hoppas det blir negativt efter din mens då.
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2021-05-03 18:27:09 följande:

    Ja, man kan ju tyvärr inte påverka resultatet ändå! Tror på nått sätt att det också kan vara skönt att inte veta. Jag är rädd att jag ska testa mig typ 1 dag innan BIM, få positivt och sen kommer mensen / missfall(?) igen. Vill hellre inte veta förrän senare i så fall,typ som att mensen uteblir några dagar.

    Jag ringde faktiskt barnmorskan idag, som tyckte jag skulle be att få komma till gyn. Har nämligen haft ont i magen i 3 veckor också, typ molvärk. Trodde först det var ägglossningen, men sen släppte det aldrig. Hade varit skönt att se så allt står rätt till.


    Ja exakt?

    Vad bra! Helt rätt att du ringde. Ja, skönt att de då förhoppningsvis kan kolla om allt ser bra ut och om något är kvar. Kommer du få gå på UL då eller måste du ringa gyn själv? Hoppas de skickade en remiss så att du får komma dit snart.
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2021-05-03 20:28:00 följande:

    Barnmorskan kunde inte göra något, inte ens skicka remiss. Så måste ringa gyn själv på onsdag för att be om ultraljud. Av erfarenhet känns det väl inte helt lätt att få till det där dock.. Jag får återkomma när jag vet hur det går :)


    Bra att du avbokade :)

    Vad synd och konstigt att hon inte hjälpte dig? Det kan kanske vara skönt att höra kanske (även om det sög lite) att jag fick remiss till gyn från barnmorskemottagningen och det kostade ändå. När man är gravid kostar det inte med UL i min kommun, men kontrollen då MF bekräftades kostade och även återbesöket kostade. Det var ju billigare än privat men tror jag betalade 400 kr per gång vilket ändå är en del. Men verkligen värt det ändå som sagt var. Så hoppas du kan hitta en tid snart :)
  • Hallonglass91
    Sellcarro skrev 2021-05-04 16:25:52 följande:

    Äntligen fått lite positiva besked :) mitt hcg var så som gott på 0 då dom inte kan mätta så nära noll på deras utrustning på gynmottagningen :) så en kontroll till slutet på Maj och är den då 0 så var det fritt fram att försöka igen :) och så mina prover från mitt första MA i december hade kommit tillbaka och det var en så kallad partiell Mola men i och med det har gått sån långtid och jag har blivit gravid efter så behövdes det inga flera kontroll efter Maj :)


    Åh vad bra! Skönt att få lite svar. Härligt!
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2021-05-05 08:58:34 följande:

    Jag blir så ledsen.. Ringde till gynmottaginingen här där jag bor, dom sa i princip att dom inte kunde göra något, nej absolut inte kolla med ultraljud, och att jag måste åka till gynakuten. Mitt besvär är ju absolut inte akut så att jag behöver sitta på gynakuten i 8 timmar?? Är det ända sättet man ska kunna få kolla så allt är ok efter ett missfall? :(:(

    Har verkligen ingen möjlighet att lämna mitt jobb. Är alternativet bara att hoppas så allt är normalt?


    Syren93 skrev 2021-05-05 11:32:22 följande:

    Pratat med en annan barnmorska som också hänvisar till gynakuten, det är tydligen bara dom som kan kolla detta... Verkar så onödigt att sitta där! Ska avvakta till helgen och se, annars får jag väl spendera min ledighet där..

    Tack för ert stöd!


    Alltså fy vad dåligt? Verkligen så konstigt att det skiljer sig så mellan olika kommuner. Finns det ingen privat mottagning då kan boka tid på så? Det är ju såklart tråkiga pengar men då kan du ju iaf boka in dig på en tid. Kanske värt att fundera på. Även om du får tid om en vecka eller så kan du ju avboka den om allt känns bra då eller testet är helt negativt.

    Hoppas det ordnar sig! Är ju helt orimligt att du ska sitta på akuten.
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2021-05-05 19:05:56 följande:

    Har försökt hitta privat, hittar inte ens en gynekolog där jag bor...! Verkligen konstigt.


    Åh, okej, stackare? håller tummarna att det löser sig av sig självt.
  • Hallonglass91

    Jag testade mig idag med ett tidigt gravtest, det var negativt. Ska ha mens imorgon eller lördag så det borde gett utslag idag. Det var ju väntat då jag inte haft känslan av att jag var gravid, vilket jag hade en stark känsla av sist, men samtidigt har jag hört att det kan vara lättare att bli gravid igen efter MF så blev såklart ledsen och besviken...

    Hoppas det går bättre för er andra!

  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-05-06 14:15:53 följande:

    Blä för mig blev det nog ingen graviditet denna månad. Tog ett nytt test imorse och det såg svagare ut. Knappt så jag lyckades gå det på bild, fick verkligen skruva och vinkla på det för att få till det. Trist, jag förväntade mig verkligen att det skulle bli starkare, det var lite dumt kanske...


    Åh förstår, så tråkigt men jag ser också strecket iaf. Men som du skrev borde det ju blivit starkare.

    Hoppas nästa månad är våran månad.
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-05-06 14:15:53 följande:

    Blä för mig blev det nog ingen graviditet denna månad. Tog ett nytt test imorse och det såg svagare ut. Knappt så jag lyckades gå det på bild, fick verkligen skruva och vinkla på det för att få till det. Trist, jag förväntade mig verkligen att det skulle bli starkare, det var lite dumt kanske...


    Åh förstår, så tråkigt men jag ser också strecket iaf. Men som du skrev borde det ju blivit starkare.

    Hoppas nästa månad är våran månad.
    September1518 skrev 2021-05-06 15:05:41 följande:

    Åh tack för att du tittade, Gud vad jag hoppas! Ska vänta till nästa vecka nu i alla fall och se om mensen kommer eller ej.


    Svarade lite snabbt men hoppas på nästa vecka för din del, vi ger inte upp på dig ännu! Hoppas det blir positivt.
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?