Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Magdalena88 skrev 2021-05-06 16:32:45 följande:

    Hej på er tjejer,

    Läste snabbt igenom tråden och kände - här vill jag hoppa in.

    Min story: Har två barn på 3 och 6 år. I augusti 2020 bestämde vi oss för att försöka för en tredje. Plussade i slutet på november och var överlycklig. Slutet på januari, i vecka 12 började jag blöda, åkte in på gynakuten som konstaterade MA. Efter det skickades jag hem. Aldrig känt mig så utlämnad som där och då.

    Så chockad dessutom - första missfallet.

    Några dagar senare satte det igång att blöda ordentligt och allt kom ut. Tyckte det var så skönt att slippa skrapa och ta tabletter (hade en bokad tid).

    FIck ta HCG prov varje vecka tills det var på 0. Tog 6 veckor. Längsta 6 veckorna någonsin när det enda man vill är börja försöka igen.

    Efter det har jag haft menscykler på 40 dagar. Och antagligen rätt så kass ÄL (om ens någon). Träffade en urgullig gyn som skrev ut Letrozol till mig. Så nu har jag tagit första kuren och har beräknad BIM på lördag. Tjuvtestade mig precis och det var negativt. Försöker vara positiv och peppad men det är verkligen svårt när man hela tiden tänker "nu hade jag varit så långt gången i min graviditet om inte..."

    Ja juste - det alla säger om att man är såååå fertil efter missfall. Stämmer verkligen inte in på mig iaf.


    Beklagar ditt MA, det är så tråkigt att höra och hur lika på sätt och vis alla våra MA varit? Välkommen hit! Mysigt med två små barn och underbart att ni försöker men en tredje.

    Får jag fråga hur långa din cyklar var innan MA? Funderar på om mina cykler kanske också ändrats/kommer vara annorlunda än tidigare.

    Ja, känner igen mig i det där. Denna veckan har varit lite extra jobbig för jag skulle varit i vecka 20/21 och en kompis berättade att hon var gravid i vecka 20, så vi skulle varit i samma vecka. Sen har flera influencers också gått ut med deras graviditeter just denna veckan och en är i vecka 20. Egentligen borde man ju vara glad, för de betyder ju att folk blir gravida och behåller barnen, men det hugger ändå lite i hjärtat. Men det är ju verkligen hoppfullt egentligen och jag är inte avundsjuk av mig för andra saker, så försöker tänka positivt!

    Ang att det är lättare att bli gravid efter MF - så skriver jag det för att det ska gå i uppfyllelse haha, låt oss hålla kvar den tanken att vi alla här blir gravida snart och att vi inte behöver uppleva det här igen.
  • Hallonglass91
    Sellcarro skrev 2021-05-08 02:14:01 följande:

    Förstår hur ni känner. Har flera bekanta som får sitt andra barn och flera som ska får deras första. Med vårat första graviditet så hade vi haft ca 4v kvar innan bf nu, och min bror och hans fru har fått deras första och jag hade sätt i fram emot täta kusiner där men då åkte man på ett MA i stället och en partiell mola på det oxå, två spermier som befruktade samma ägg. Sen ca 4 månader senare ett missfall i v.5+4. Nu har man en kontroll på hcg kvar sen får vi äntligen sätta igång igen. Tråkigt att det är olika i olika landsting men kontrollerna av missfall och kontroll av hcg.


    Åh så jobbigt, och stark du verkar vara. Så otur. Bra att det bara är en kontroll kvar nu.

    Förstår de där med kusinerna. Mina ?framtida barns?

    kusiner är redan 6 och 4 år. Men jag tänker som så att ens framtida barn kan få samma utbyte som man tänkt de skulle få av deras kusiner av våra kompisars barn. Troligtvis kommer vi ju få barn samtidigt som någon kompis eller bekant som man kan umgås lite mer med då.
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2021-05-08 11:15:53 följande:

    Efter en del övervägande åkte jag till gynakuten tillslut, väl där fick jag lämna ett gravtest som nu var negativt (äntligen), dock fortfarande ont i magen. Fick sen träffa en sjuksköterska som sa att dom inte kommer undersöka mig med VUL och att dom tror att allt kommit ut. Hon frågade mig om jag var nöjd med detta, jag svarade såklart nej och uttryckte min frustration. Jag fick då till svar att om jag fortsatte ha ont i magen fick jag gå till vanliga akuten eftersom att "jag inte är gravid längre". Snacka om slag i magen. Aldrig känt mig så utlämnad.

    Så nu får jag väl gå hem och hoppas att allt är bra och att en nytt frö vill gro på nått nån gång....


    Alltså, så dåligt! Blir så ledsen och besviken. Fy fy fy. Ett VUL tar ju verkligen inte lång tid om de har rätt person på plats redan, låter som de varit så säkra på sin sak trots att du har magont och tvivlar på att allt är ute. Stackars dig. Som jag skrivit förut så är det sjukt att det är så olika i olika län. Men det bra är ju iaf att du inte har hcg kvar enligt testet och kan fokusera på de nya istället nu förhoppningsvis.
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-05-09 22:43:22 följande:

    Spännande! Hoppas det går bra nu :D

    Jag tycker mig känna symptom, sticker i brösten, ont i magen och hugg, lite illamående och slås av extrem trötthet i tid och otid. Jag hoppas så innerligt att tidiga testerna visar rätt och jag är gravid! Planen är att vänta till på onsdag och då ta ett digitalt test men vi får se om jag kan hålla mig så länge! Haha så nyfiken! Vill dock inte testa för tidigt och riskera falskt negativt...


    Åh vad spännande! Inte långt kvar tills onsdag nu.
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-05-11 08:23:31 följande:

    Jag kunde inte hålla mig till onsdag!! Tog ett test nu och jag är gravid :D Vad läskigt det känns men så kul också!


    Men åh!!! Stort grattis!!
  • Hallonglass91
    Rårakan skrev 2021-05-11 15:29:42 följande:

    Här har man rullat in och snabbt ut från operation idag. Efter remiss för skrapning så var jag på plats på sjukhuset i morse, knästrumpor på och hela sjukhusmunderingen. Dock bedömde man efter undersökning inne i op.salen att nästan allt var ute och det blev ingen skrapning. Så hemma nu igen med småblödningar efter cytotec som jag fick i fm.

    3 veckor sen missfallet i v13. Hoppas systemet kommer igång ganska snart så man kan börja försöka igen! :)


    Hoppas det. Kan dela med mig att för mig gick det ganska fort ändå, hade mitt missfall i vecka 12, blödde i 3 veckor efter cytotec, sen fick jag min mens efter 2 veckor. Nu har jag haft en till mens. (Så tråkigt med mens då det såklart innebär att man inte blev gravid MEN ändå skönt att kroppen är ?tillbaka?)

    Hoppas du har samma flyt!
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-05-12 08:18:45 följande:

    Trist med mensen! Men som du säger innebär det att kroppen är igång som den ska! Nu snart kommer plusset. Spännande :D


    Hoppas verkligen det och är SÅ glad för din skull!! Ger mig hopp och är verkligen en lättnad. Och just att du också hade ditt missfall i vecka 12, vilket jag känner var så tufft då man redan var så långt i gravidtankarna, gör att jag känner med dig extra mycket!!
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-05-13 19:34:37 följande:

    Åh tack! Skönt att höra att mitt plus kan ge lite hopp. Visst är det så! Vecka 12 är man så gott som säker även om man egentligen aldrig är helt säker såklart. Men planering för att berätta för alla var redan klar. Usch vad hemskt! Hoppas du får plus nästa månad!


    Ja, det gör det verkligen, tack!

    Håller tummarna att allt går rätt nu, du får gärna hålla oss uppdaterade! :)
  • Hallonglass91
    Eclipse skrev 2021-05-16 10:48:55 följande:

    Hur går det för er andra här inne?

    Spottings här idag, får väl se om det blir en första mens efter MF eller vad det blir utav det ( 18 dagar efter neg test på gyn, 12 dagar efter MF-blödningen slutade )


    Hej! Spännande, hoppas det är det. Jag fick min första mens exakt 12 dagar efter MF-blödningen slutade.

    Jag har fått normal mens nu (2 mens sedan missfallet) ungefär 6 veckor sedan MF-blödningen slutade. Så känns som jag är tillbaka till vanlig cykel men har lite mer ont än tidigare vid mens och ÄL. Kanske jag som känner efter mer men känns mer på något vis.

    Nu väntar jag på ägglossningen nummer 2 som borde ske nästa vecka :)

    Hur går det för er andra?

    Kram
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2021-05-16 11:45:27 följande:

    Jag hade också mer ont vid ÄL och mens efte rmitt missfsll, dock verkade det inte som allt mitt var ute, så kanske därför magen var mer öm!

    Jag borde ha ÄL nu i dagarna, fick ont i magen till höger i går, jag brukar ha rätt mycket ÄL känningar, så tror det är det :) känner mig förväntansfull denna gång :D


    Skönt att höra att du upplever samma sak och spännande att du kanske har ÄL redan nu! Jag känner mig också förväntansfull denna gång.
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?