• Tue 4 May 2021 19:07
    18921 visningar
    1001 svar
    1001
    18921

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Jag funderar på om jag ska hålla mig till på torsdag att ta mitt sista ultratidiga test eller om jag ska ta det redan imorgon (två dagar efter senaste testet). Vad tycker ni?

  • Tue 4 May 2021 20:04
    Syren93 skrev 2021-05-04 19:18:09 följande:

    Jag hade väntat till BIM, men det är ju bara min personliga åsikt :) jag vill vara så långt in i graviditeten som möjligt när jag tar reda på det (även om det kanske bara skiljer en vecka)


    Precis sådär kände jag också innan missfallet. Men nu råkade det bli en grej bokat idag som jag absolut inte kunde göra om jag var gravid, svårt med test så tidigt det vet jag. Men när jag fick svaga plus avbokade jag trots att jag inte är säker. Så nu är jag såklart jättenyfiken eftersom jag fått två svaga plus. Om jag verkligen är gravid och det inte är missfallet som spökar så bör dom väl bli starkare plus snabbt kanske redan imorgon eller åtminstone på torsdag, har läst att hcg dubblas varannan till var tredje dag typ.

    Annars håller jag med dig eftersom risken för missfall är så stor innan mens så ?mensen? kan lika gärna komma oavsett. Men är så jäkla nyfiken nu alltså, frågan är väl om det öht är möjligt att det är någon skillnad imorgon eller om torsdag är säkrare... nu babblar jag haha!

    Tack så mycket för ditt svar! :)
  • Tue 4 May 2021 20:05
    Sellcarro skrev 2021-05-04 19:30:25 följande:

    Ja det känns som så :) tur tiden går snabbt eller egentligen inte men som sagt prov igen om ca 3,5 vecka :)


    Tycker tiden brukar kännas långsamt när man är i den men när man ser tillbaka känns det alltid som att den gått så snabbt! Så om 3,5 veckor kommer det säkert kännas som att vi satt och skrev det här nyss haha!
  • Wed 5 May 2021 09:30
    Syren93 skrev 2021-05-05 09:22:23 följande:

    Jag tyckte också det lät väldigt märkligt. När jag fick mitt missfall ringde jag också dit, och då sa dom att jag skulle avvakta och återkomma för eventuellt behov av ultraljud, men nu var det ett absolut nej "det kan vi inte hjälpa dig med här".

    Mitt problem är detta : fick missfall 29e mars, blödde kraftigt 3 dagar (totalt ca 1,5 vecka), vid ägglossning denna månaden fick jag väldigt ont i magen som aldrig släppte, har inte kunnat ha sex för att livmodern är såå öm. Hela magen har gjort ont (inte endast en sida), varit öm. Jag har även fortsatt testa positivt under hela denna perioden.. Nu i söndags fick jag mens, och då såg det ut som att det kom ut rester, mycket slem och mörkt blod. Blödde sen sparsamt i 2 dagar till. Min önskar till gyn är att se så att allt faktiskt är ute!!

    Har ringt en annan barnmorska nu där jag vet att det finns en gynläkare,, får se vad hon säger.


    Vad konstigt att du inte får komma in om du har ont i magen fortfarande!

    Jag fick missfall i vecka 12 i början av mars, ringde gyn som sa att jag skulle ta test om 4 veckor för att se så allt var ute. Testade då positivt och ringde in igen men fick då bara höra att jag skulle testa igen om 1,5 vecka och att eventuella rester kommer ut med mensen. Fick mensen ca en vecka efter första testet och tog ett negativt test några dagar senare, detta var 6 veckor efter missfallet.

    Här var de också väldigt motsträviga mot att jag ville komma in och se så allt såg bra ut. Nu har jag inte haft ont i magen dock och det tycker jag du ska ringa igen och trycka mycket på att du har väldigt ont i magen som inte gått över på flera veckor!

    Försök kanske förklara varför du inte kan sitta på akuten och vänta och säg att du verkligen skulle uppskatta en ul-tid för nu är du bara orolig och jätteledsen och ville så gärna ha barn och det blev missfall och nu det här. Säg att ni inte ens kan ha sex för att det gör för ont. Tyvärr gäller det att nå fram till ?rätt? person som känner medlidande för dig.
  • Wed 5 May 2021 10:21
    Syren93 skrev 2021-05-05 09:50:00 följande:

    Låter ju lite samma som mig, hon ombed mig att ta nytt test efter 4 veckor också, och det var ju fortsatt positivt. Men tog faktiskt ett nytt test idag också som nästintill är negativt, så det känns ju bra faktiskt. Förstår inte heller varför det ska vara så krångligt. Kvinnovården är tyvärr undermålig... Jag försöker hitta en gynekolog som skulle kunna undersöka, men det verkar inte finnas någonstans där jag bor?


    Verkar som att det skiljer mycket på var man bor! Vissa får komma in på vul vid missfall i vecka 4 och andra inte alls efter mycket senare missfall, tråkigt. Däremot hade jag som sagt inte ont i magen så för mig kändes det ändå lugnt att inte få nån koll. I ditt fall känns det som fel av vården och dumt av dem. Skönt att det ser nästan negativt ut nu, då går det åt rätt håll! Men om du fortfarande har ont bör du ändå ?tjata? dig till en undersökning.
  • Thu 6 May 2021 14:15

    Blä för mig blev det nog ingen graviditet denna månad. Tog ett nytt test imorse och det såg svagare ut. Knappt så jag lyckades gå det på bild, fick verkligen skruva och vinkla på det för att få till det. Trist, jag förväntade mig verkligen att det skulle bli starkare, det var lite dumt kanske...

  • Thu 6 May 2021 14:43
    Hallonglass91 skrev 2021-05-06 14:23:22 följande:

    Jag testade mig idag med ett tidigt gravtest, det var negativt. Ska ha mens imorgon eller lördag så det borde gett utslag idag. Det var ju väntat då jag inte haft känslan av att jag var gravid, vilket jag hade en stark känsla av sist, men samtidigt har jag hört att det kan vara lättare att bli gravid igen efter MF så blev såklart ledsen och besviken...

    Hoppas det går bättre för er andra!


    Nä vad tråkigt, beklagar! Förstår att du blev besviken, man hör så väldigt mycket om hur lätt det är efter ett missfall. Tyckte mitt test såg så blekt och otydligt ut imorse och när jag tog bilderna. Men nu när jag tittar på bilderna ser det nästan starkare ut än det häromdagen. Tror jag analyserar sönder testen just nu och inbillar mig saker! Ingen aning om vad som stämmer längre.
  • Thu 6 May 2021 15:05
    Eclipse skrev 2021-05-06 14:58:07 följande:

    Jag tycker också det syns mer på det från idag, ge det lite tid och testa igen! Håller tummarna!


    Åh tack för att du tittade, Gud vad jag hoppas! Ska vänta till nästa vecka nu i alla fall och se om mensen kommer eller ej.
  • Thu 6 May 2021 17:34
    Magdalena88 skrev 2021-05-06 16:32:45 följande:

    Hej på er tjejer,

    Läste snabbt igenom tråden och kände - här vill jag hoppa in.

    Min story: Har två barn på 3 och 6 år. I augusti 2020 bestämde vi oss för att försöka för en tredje. Plussade i slutet på november och var överlycklig. Slutet på januari, i vecka 12 började jag blöda, åkte in på gynakuten som konstaterade MA. Efter det skickades jag hem. Aldrig känt mig så utlämnad som där och då.

    Så chockad dessutom - första missfallet.

    Några dagar senare satte det igång att blöda ordentligt och allt kom ut. Tyckte det var så skönt att slippa skrapa och ta tabletter (hade en bokad tid).

    FIck ta HCG prov varje vecka tills det var på 0. Tog 6 veckor. Längsta 6 veckorna någonsin när det enda man vill är börja försöka igen.

    Efter det har jag haft menscykler på 40 dagar. Och antagligen rätt så kass ÄL (om ens någon). Träffade en urgullig gyn som skrev ut Letrozol till mig. Så nu har jag tagit första kuren och har beräknad BIM på lördag. Tjuvtestade mig precis och det var negativt. Försöker vara positiv och peppad men det är verkligen svårt när man hela tiden tänker "nu hade jag varit så långt gången i min graviditet om inte..."

    Ja juste - det alla säger om att man är såååå fertil efter missfall. Stämmer verkligen inte in på mig iaf.


    Förstår att du kände dig utelämnad, vad hemskt! Jag ringde in en fredag i vecka 12 när jag började få röda och rosa flytningar, eftersom deras jour var stängd bad de mig att ringa upp på måndag om läget var detsamma men att det lät inte bra sa hon. Sen fick jag aldrig komma in på nån koll, mäta några nivåer eller se om allt var bra. Bara ?testa om 4 veckor så det är negativt?, det var det inte så ringde in igen och fick till svar ?testa igen om 1,5 vecka?. Jaha tack för den kvinnovården! Väldigt underligt det där men antar att dom vet att kroppen oftast fixar det själv.

    Skönt att du får hjälp nu att få ordning på din äl! Förstår att du vill komma igång nu. Känner så väl igen det där att man fortsätter räkna veckor. Hade själv varit i vecka 21 nu, tänk mer än halvvägs. Men tyvärr gör det ingen skillnad att tänka så även om man inte kan hjälpa det. Hoppas du plussar snart igen! :D
  • Fri 7 May 2021 22:14
    Hallonglass91 skrev 2021-05-07 21:41:53 följande:

    Åh förstår, så tråkigt men jag ser också strecket iaf. Men som du skrev borde det ju blivit starkare.

    Hoppas nästa månad är våran månad.Svarade lite snabbt men hoppas på nästa vecka för din del, vi ger inte upp på dig ännu! Hoppas det blir positivt.


    Åh ja tack för att du tittade, vi får se hur det blir helt enkelt. Försöker att inte hoppas för mycket för det kan lika gärna vara hormon kvar... fokuserar på annat i väntan.

    Ang det du skrev om andra gravida och influensers håller jag verkligen med om att det känns som att massa kvinnor blir gravida helt plötsligt! Som du säger vill man vara glad, vi har ju ingen aning om hur de har kämpat eller önskat men i mitt huvud blir alla gravida på ett ögonblick och svävar lyckligt in på rosa moln i sina uppfyllda drömmars land. Självklart är det inte så för dom flesta!! Men ja det är svårt att se en efter en annonsera graviditet när man själv förlorat sin. Jag hade också varit i vecka 21 nu :(
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?