• hawthorne

    Varför är så många så taskiga på FL?

    Det består av flera olika saker men den största orsaken är att modereringen är obefintlig idag.
    Hela familjeliv är övergivet av sajtägarna, jag menar med alla error 503 blir det uppenbart att de skiter i hur forumet är så länge som det driver in annonspengar.

    Det andra är att folk inte fattat skillnaden mellan åsikt och fakta eller sak och person. Det här för med sig att eftersom man har en åsikt om något så har man också rätt att uttrycka den oavsett hur mottagaren tar det.

    För det tredje har väldigt många stora brister i empatin. De är söndecurlade sedan vaggan och kan helt enkelt inte tänka på någon annan än sig själv. Just det här märks otroligt tydligt i trådarna för väldigt många visar mycket tydligt att de inte har någon empatisk förmåga alls. Vi har helt enkelt en hel generation av psykopater och det syns i forumen.

  • hawthorne
    Freddie K skrev 2021-03-29 08:46:12 följande:
    Jag tror inte man kan skylla allt på avsaknaden av moderatorer. Folk har ett egetansvar med. Jag förstår inte såna som verkar snälla irl, men så fort dem hamnar framför en dataskärm så blir de värsta trollen!
    Det mesta kan man dock.
    Därför att tonen i forumet har ändrats enormt på 20 år. Då var hatet inte så här extremt som nu men det fanns. Varje dag såg man det.

    Men då var moderatorerna aktiva och hatiska inlägg försvann. Fort.

    Nu är de kvar en evighet och hat föder som bekant mer hat. Så jo, man kan visst skylla bristen på moderering för hur samtalstonen är. Det är liksom det som ÄR moderering - man styr samtalsklimatet...
  • hawthorne
    Freddie K skrev 2021-03-29 16:52:04 följande:
    Jo, men jag vill gärna tro på egetansvaret också. Jag tycker inte att folk behöver vara så taskiga bara för att det får chansen.
    Det är ju en fin tanke men efter att ha deltagit i diskussionsforum i 30 år så vet jag att det är bara en utopisk tanke.
    Därför är närvarande moderatorer så otroligt viktiga.
  • hawthorne
    Freddie K skrev 2021-03-29 17:02:19 följande:
    Jo, det kanske det är. Det känns som att dem har lämnat FL vind för våg, tyvärr.
    Japp, det verkar inte bättre.

  • hawthorne
    Freddie K skrev 2021-03-29 17:15:11 följande:
    Nej, fast man märker av deras närvaro ibland, men det är inte ofta.
    Det är dock extremt sällsynt.

Svar på tråden Varför är så många så taskiga på FL?