Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej alla! Ville bara göra mig till känna - det känns som att jag är på nån annans fest och smyglyssnar bakom en trots att jag inte är bjuden :)

    Jag har bf med första barnet ett par veckor in i januari. Det fanns en januari-gruppen här på Familjeliv men den dog ut totalt när någon startade en dold Facebook-grupp som ?alla? gick med i istället.

    Ville bara säga hej och att jag brukar gå in här och läsa titt som tätt, trots att jag inte har bf i december. Känner ändå igen mig i så mycket som ni skriver och det är gött att få bekräftat att fler känner/mår/upplever samma som en själv. :)

  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-09-17 09:35:12 följande:

    Hej och välkommen! Självklart får du hänga med oss även om du har bf i januari. :) Är glad att vi stannat här i denna grupp och inte flyttat oss till Facebook. Ibland är det skönt att kunna vara lite mer anonym. Och det är så skönt att få lite stöttning av andra och kunna ventilera symptom och tankar här. :)


    bananmilkshake skrev 2021-09-18 16:09:14 följande:

    Hej! Välkommen. :) Vilken vecka är du i? Och när har du bf? :) 


    Hej och tack :)

    Jag är i vecka 24, bf i mitten av januari. Så det skulle ju lika gärna kunna bli december :)

    Min mage är väldigt spänd hela tiden, inte sammandragningar alltså, utan HELA magen från norr till söder, öst till väst. Jag tror det är för att tarmarna lagt av totalt i och med väldigt lågt hb-värde och att jag fick börja med Niferex. Har provat det mesta, Lactolus från Apoteket, linfrön i vatten varje dag, katrinplommon osv. Någon som provat något som VERKLIGEN sätter fart på magen? :)
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-09-19 14:57:51 följande:

    Välkommen hit Bula2021!! :)

    Som många skriver här, är detta är mysig grupp och jag personligen tycker om att gå in och läsa och följa hur det går för alla :)


    Tack så mycket :) Kul att hänga med er!
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-09-19 14:36:11 följande:

    Spännande!

    Åh, jag har haft enorma magbesvär pga förstoppning osv som jag inte ens förstod att jag hade. Lactulos funkade bra för mig, inte optimalt men så bra det kan bli tror jag. Nu är den slut och så fort jag varit utan någon dag får jag problem. Har tyvärr inget bättre tips, men du är inte ensam! Var tom på akuten pga magen. Hur mycket av lactulosen tar du? Dricker du mängder av vatten också? Jag har haft så ont i magen att jag haft svårt att gå, men det har ändå hjälpt för att få igång systemet. Försök hålla dig i rörelse även om det är svårt.


    Jag har nog slarvat lite och inte tagit Lactulos varje dag - får bli bättre på det. Är bra på att dricka vatten men får väl trycka på ännu lite mer för att se om det släpper (bokstavligen, haha!). Det blir ju lätt väldigt stillasittande när man jobbar hemifrån som jag gör, men försöker ändå ta mig ut. Får bli bättre på det också!
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-09-19 19:30:42 följande:

    Kan vara värt att prova! Jag har precis köpt en liter-flaska nu. xD Tror jag kommer få ta det resten av tiden. Haha precis! Ja, jag har ett kontorsjobb och när jag kommer hem finns det ingen ork till nåt annat än soffläge. Men minsta lilla är bättre än inget, om det så är att bara gå runt lite hemma inomhus. :)


    Ja det verkar inte bättre än att jag också får göra det. Ska försöka börja med några järntabletter igen, men stanna vid ett par, tre gånger i veckan. Då lär Lactulos behövas :)
  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-09-20 11:53:06 följande:

    Någon i gruppen tipsade om att äta kiwi för att få fart på magen. Det funkar för mig haha. :)


    Ska absolut prova det! Tack!
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-21 00:53:41 följande:

    Välkommen! ^^ Förstår känslan och jag tycker det är så häftigt att många hängt kvar här ett bra tag! Känns fint och speciellt :)


    Tack! Jag är dels inte särskilt aktiv på Facebook och dels kände jag inte igen mig i stämningen i Facebook-gruppen riktigt. Det är väl olika vad och hur mycket man behöver ventilera och diskutera men att dissekera barnvagnsmodeller in i minsta detalj var inte riktigt min grej :) Vi har inprincip inte köpt något än, bara några klädesplagg. Så vi är kanske extrema åt andra hållet istället :)
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-09-22 23:05:46 följande:

    Hahaha jätteroligt! Att prata barnvagnsmodeller i detalj är veeeerkligen inte min grej heller, så jag känner igen mig helt och hållet!! Men man är olika :) jag hade svårt att navigera i alla tjejgäng under uppväxten också som var helt inne på att prata smink och senaste modet också. Tyckte sånt var såååå tråkigt.

    Angående vad man köpt, så behöver man ju faktiskt inte så mkt trots allt :) men när bebisen börjar röra mer på sig kanske du börjar känna att det är dags för några fler inlöp som ändå är rätt bra att fixa innan det börjar bli lite på gränsen till senaste laget :D

    Vet du om det är en flicka eller pojke? :)


    Vi har valt att inte ta reda på kön vilket verkar rätt ovanligt nu för tiden :) Efter att vi fick hög sannolikhet på kub med efterföljande fostervattensprov - som tack och lov inte visade något avvikande alls i samtliga dna-analyser - så kändes kön verkligen helt irrelevant. Det gör det väl annars också iofs, men vi (mest jag) kände verkligen att jag skiter i kön bara den mår fint.

    Den rör på sig en hel del redan - buffar, knuffar och sparkar eller vad det nu är man känner :) I helgen ska vi ändå åka iväg till en butik och provrulla några. Jag vet redan vad jag gillar efter att ha provkört en väns Bugaboo Fox, men är väl bra att kolla läget ändå. Samma vän sa att en BabyBjörn babysitter är räddningen i vardagen när mat ska lagas, tvätt hängas osv. så ska hålla utkik efter nån begagnad sådan också.

    Vet du vad ni får? Och när är det dags? Jag går in i vecka 25 i morgon. Känns som att det går så galet fort nu! :)
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-09-23 22:53:24 följande:

    Jag känner nog ganska samma som er. Jag tycker till och med det känns lite obekvämt med tanken att jag ska ta med ett förlossningsbrev och trycka i handen på någon där, haha. Kanske som sagt om jag skulle skriva ihop något för min egen del. Att det kan vara bra för mig själv att i text se lite vad jag tror kan vara en bra start för mig. Men känns som man måste vara öppen för det mesta och så får det bli vad som känns rätt där och då, eller vad som visar sig behövas :)


    Så länge ingen daltar med mig är jag nöjd. Blir f-n GALEN om nån är puttinuttig och ger mig tusen val. Herregud - säg vad jag ska göra. Ska jag stå, gå, huka eller bara chilla - bara säg!! :) Kommer säkert sluta med att jag är sjukt sur och otrevlig men det får de ta i så fall :D Jag ska försöka lita på barnmorskorna och vill, som någon skrev här ovan, att bm säger till mig om jag inte får krysta, hålla emot bebis huvud osv. för att undvika allvarliga bristningar om det går.
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-09-23 22:58:25 följande:

    Haha här blir det inget fantastiskt barnrum inte :D men ja, man lägger sin energi på olika saker! :) har inte gått med i någon FB-grupp.


    Inga fantastiska barnrum här heller :D
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET