Inlägg från: Grapefrukt89 |Visa alla inlägg
  • Grapefrukt89

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    MissJ00 skrev 2021-06-05 09:21:29 följande:

    Hur mår alla i värmen? Här i lägenheten är det 27 grader (24 på kvällen om man vädrar) ingen balkong heller. Bor mitt i stan, så att sova med öppet fönster är nästan omöjligt.

    Vi försöker hitta radhus eller 4a lägenhet qtt köpa, men känns som man köper på toppen nu. Vägrar iaf föda en bebis i hyresrätt med svartmögel!

    Igår va vi ute med kollegor i solen flera timmar, mådde inte bra efter det :(


    Oj då! Så varmt i er lägenhet:O


    Vi vädrar i kors hela dagen och lyckas få ner till stadig temp på 23/24 grader men känns fortfarande varmare än man är van vid. Vi är nog känsligare som gravida. Tempen går ju också upp i våra kroppar som gör att vi känner oss varmare mycket snabbare.


    Förstår att ni vill köpa nåt större och eget. Jag och sambon är i samma sits men allt vi kollat på är för dyrt här i sydvästra delen av Skåne... Så vi får nöja oss med det vi har nu ändå... Jag hoppas och tror att priserna kommer går ner lite mot slutet av sommaren eller under höst/vinter oavsett. Kanske hittar ni nåt då? :) 


    Åh, jag har sedan innan inte kunnat vara i sol mellan kl 12-15.30 typ för att jag blir bränd snabbt och får problem med mina leverfläckar trots att jag inte är superljus eller rödhårig... Det är väl på ett sätt bra för då är jag ute före eller efter dessa tider och då är det oftast lugnt. Men direkt sol i flera timmar, speciellt för huvudet är ganska utmattande för de flesta. Därför tror jag många behöver bada mycket för att klara av sånt just. Eller växla mellan det och skugga eller ha en solhatt på sig, dricka mycket vätska/vatten.


    Känner mig som en riktig liten tant med alla dessa kommentarer, men det har funkat både före och under graviditet, så jag tror att det finns nån sanning i det för min del iaf :)

  • Grapefrukt89
    KNAS2 skrev 2021-06-05 15:15:23 följande:
    Ett tips är att fylla en tom "vanlig" vinflaska med alkoholfritt vin. Det gjorde jag en gång och det var bara jag som drack vitt vin alla andra ville ha rött så det funkade den gången. Eller dricka alkoholfria öl och hälla upp själv/alternativt att din sambo häller upp.

    Annars är det nog bara till att hälla ut som du skrev! :)
    Wow, bra tips. Synd att jag själv inte tänkte så mycket på det när jag behövde det som mest! Får memorera till framtida behov, haha! :)
  • Grapefrukt89
    MissJ00 skrev 2021-06-05 16:48:25 följande:
    Priserna är sjuka i Göteborg och runt om Göteborg också, ja vi får hoppas att vi hittar något till hösten senast :)

    Ja asså känner att jag är extremt känslig för värmen just nu :/

    Hoppas vi hinner köpa en AC i helgen:D

    Juste... GBG har jag hört är dyrt, speciellt i jämförelse med Malmö osv.


    Håller tummarna att ni hittar nåt prisvärt!


    Ja, supervarmt idag med... Åh! Bra investering med AC! :)

  • Grapefrukt89
    Emlan93 skrev 2021-06-07 18:53:49 följande:

    Hej! Idag har jag varit på läkarbesök och ul och det gick bra och jag drog en lättnads pust. Tvillingarna rörde sig en hel del där inne och blev så förvånad att trots att jag "bara" är i 11+0 & 11+1 med dem idag så såg de verkligen ut som små bebisar nu! Så söta som låg i precis likadant och sparkade för fullt. Efter både vabligt ul och vul kunde läkaren till slut konstatera att de som tur var finns en hinna mellan dem och att graviditeten nu klassas som MCDA, Monochoriotisk diamniotisk tvillinggraviditet vilket innebär att de delar en moderkaka men de ligger i varsin inre fosterhinna. Så kontrollerna kommer bli täta längre in i graviditeten sen med varannan veckas intervall. Hon sa att hon var typ 100% att de var enäggstvillingar och att de alltid är en riskgraviditet med att de delar moderkaka. Men just nu känns det så bra och så skönt att det inte var en MCMA graviditet utan en något mer normal och lite mindre riskfylld tvillinggraviditet iallafall. En dag i taget, men så härligt ändå!!


    Va fint ändå Emlan93! Verkligen, en dag i taget. <3 Häftigt att se dem små liven i magen...I och med att vet läget med dig så kommer de ha koll på dig ordentligt. <3
  • Grapefrukt89
    Storm01 skrev 2021-06-08 07:01:10 följande:

    Är det någon som berättat för sin arbetsgivare ännu och vilken vecka var ni i såfall? Om inte, när planerar ni att göra det?

    Jag funderar på om jag ska berätta nu innan semestern eller ta det efter semestern.


    Är i vecka 14+5 idag... Väntar in mitt NIPT-besked som förhoppningsvis kommer i början på senast nästa vecka. Om beskedet är ok och vi inte behöver gå vidare så berättar jag om detta nästintill direkt så att min arbetsgivare har möjlighet att lösa vikariat eller alternativa lösningar. Jag jobbar som gymnasielärare och vill vet hur de tänker med min tjänst, alltså om jag får jobba med onlineundervisning augusti-oktober eller om jag kommer att "förbjudas till jobb". Om jag själv får välja så hade det varit fantastiskt med att få jobba hemifrån (kommer bli galen med för mycket tid hemma utan jobb annars) men jag förstår att det också är något man vill undvika så mycket som möjligt då distansundervisningen varit en knepig tid i vissa fall för eleverna.


    Beror kanske på vad man har för jobb osv och vad man själv är bekväm med? Om jag ändå jobbat hemifrån och får fortsätta in i hösten med det så hade jag nog inte sagt nåt förrän precis efter RUL. Vad jobbar du med? :)

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-06-10 20:49:52 följande:

    Idag var vi på privat ultraljud! Är så glad och det var värt varenda krona. Vi gick för att pappan ska få vara med, sen var det en bonus att det var en anatomigranskning så bm gick igenom exakt allt! Njurar, magsäck, ögonen, urinblåsa, käkben osv. Hon gissade till och med på en flicka. :) 

    Sån skillnad mot mitt KUB där bm inte direkt pratade i onödan. Den här kvinnan var glad och personlig, och berättade hela tiden vad hon såg. Så nöjd. :) 


    Så fint med en bra upplevelse tillsammans med en vettig och trevlig BM <3
  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-06-13 14:39:17 följande:

    Hej vänner! Hoppas ni har en fin söndag. :)

    Minns ni livmoderbollen? xD Min har äntligen kommit fram! Fast boll och boll, mer som en upphöjd yta typ där det förut varit platt och tomt. :p Det började med att jag kunde känna den när jag var kissnödig och låg platt på rygg men nu känns den hela tiden när jag ligger ner. Inte mycket men den är där. Så kul att känna att det faktiskt händer nåt där i! Den sjunker in helt när jag kliver upp dock. Känner ni nåt?


    Har också känt och sett kulan tydligare och tydligare... :) måste nog köpa mig mama-jeansen ni tipsade om här för ett litet tag sen, haha! Kan känna och se kulan i typ alla lägen. Inte supertydligt, men ändå ^^.  Kul upptäckt och förändring med kroppen iaf!
  • Grapefrukt89
    VirrePirre06 skrev 2021-06-14 09:33:11 följande:

    Hej Måndag, hur mår alla i sin graviditet just nu? :) Själv har jag haft huvudvärk som kommer och går i 4 dagar nu, annars är allt toppen :D


    Åh, fattar att det är speciellt med sån huvudvärk tryck i huvudet... Kanske är värmen som också bidragit till det? Tänker att man är så känslig nu när man är gravid för minsta lilla väder-förändring...


    Mår bra! Dock haft lite konstiga post-covid symptom. Kollat upp på kvällsmottagning och det har varit ok enligt läkarna som gjorde kollen, då jag fick tryck över bröstet idag och en del illamående sen helgen... Obestämd Men den är inte helt permanent. Kommer å går liksom... Är supernöjd med min vårdcentral som tar mig på allvar dock, så jag är väldigt tacksam över hjälp och feedback från dem som kan...

  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-06-14 17:49:04 följande:
    Jag tkr det är lite läskigt att alla mina symtom försvunnit. Dock härligt att få må bra igen efter så många veckor med trötthet och illamående! Magen putar ut lite mer varje vecka, jag tror kaaanske att jag känt lite lätta rörelser i magen, som en våg, eller något bubblande, eller annan oförklarlig rörelse som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Varje gång vad det varit på kvällen. :)

    Är ju lite före er andra i hur långt jag är gången (BF ca mitten på nov), så det är RUL nu på torsdag :)

    Kan fortfarande knappt fatta att jag faktiskt är gravid. Vilken grej <3 :)

    åh, va skönt! Längtar tills man är där själv! Men jag förstår att det inte är helt okomplicerat och att det kan kännas läskigt!


    Juste! Har hört att sånna rörelser kan vara som ett litet flimmer typ. Va mysigt!!!


    Uppdatera oss gärna om RUL (om du vill såklart) ^^


    SÅN HÄFTIG KÄNSLA <3 Så fint! :)

  • Grapefrukt89

    Hej alla i tråden igen!


    Så fint att se att ni mår bra, även om det är en massa kisseri under nattetid eller illamående/huvudvärk... Vet känslan! Dock har mitt eget natte-kissande lugnat sig lite... Skumt...

    Ville bara säga att mitt NIPT-resultat kom tillbaka (via brev efter 13 dagar) och visade på "ett normalt resultat"... Tack för den KUB (där jag fick 1:811 för trisomi 21).  :P


    Nu har jag berättat för mina chefer som blev superrörda och glada ^^! Den manliga chefen fällde typ en liten tår också!!! Gulligt att se! Samt mitt arbetsrum (7 kvinnor som har barn och är i åldern 40-58). Jäkla gulliga alla är! Alla berättade om sina resor och hur det kändes i början osv. Så himla fint att dela detta och på nåt sätt landa lite mer i sin graviditet.. ÄNTLIGEN... :)

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET