• Thu 6 May 2021 12:23
    121760 visningar
    2612 svar
    2612
    121760

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-05-05 22:13:00 följande:
    Min BM frågade mig om vi gärna ville vara med båda två på KUB och RUL. De ville vi såklart, så då skickade hon remiss till Amnionkliniken i Lund som tar emot även ens respektive, så där var vi idag <3
    Åh jaha! Jag googlade på den nu, den måste tillhöra regionen trots att den är privat eftersom hon kunde remitttera? Jag ska höra med min bm nästa vecka om det är möjligt för oss! Har tid för kub den 25 så det kanske blir ont om tid men kan ju iaf fråga. 

    Just det, en sak jag undrat, kub är alltid på magen väl? 
  • Thu 6 May 2021 12:28
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-06 10:55:47 följande:
    Vad fint att du orkade uppdatera. Hjärta
    Känner igen mig i det du skriver om att dela med sig, och att det öppnar upp för andra att berätta. Det är så många fler som råkar ut för sånt här än man tror. 

    Jag hoppas, hoppas, hoppas det går bra på måndag! 
  • Thu 6 May 2021 16:22
    neongirl skrev 2021-05-06 14:38:03 följande:

    Ja ultraljudet är på magen. KUB står för kombinerat ultraljud och blodprov har jag lärt mig nu. :) Om man gör VUL så är det vaginalt ultraljud, men tror bara det görs när det är för tidigt för att se något på vanligt ultraljud.


    Vad bra! Tänkte eftersom dom ska kolla runt en stund. Ja samma här, trodde alltid det stod för något jättekomplicerat!
  • Thu 6 May 2021 17:40
    mandarincurd skrev 2021-05-06 17:34:48 följande:

    Vågar ni äta sushi? Jag är sååå sugen


    Jag har bestämt mig för att göra det! Jag har googlat jättemycket och bestämde mig för att få på Livsmedelsverkets linje. Att om man ser dom göra sushin så går det bra, alltså att den görs direkt och inte ligger paketetad. Det var mitt livs godaste sushi!!
  • Thu 6 May 2021 18:45
    mandarincurd skrev 2021-05-06 18:36:32 följande:

    Ja precis, tänker att om Livsmedelsverket säger att det är ok så måste det ju vara det! Jag har så svårt för fisk men sushi är verkligen bland det godaste jag vet!!


    Jag gav upp och fryste in salami också, haha. Exakt samma här! Och sushi var liksom lätt att äta också om man har lite svårt med maten, kallt och gött :D
  • Thu 6 May 2021 20:44

    Varning för äckel-inlägg:

    Alltså jag får sån konstig mag...värk eller känsla eller vad man ska kalla det ibland. Tänk er hur magen känns precis innan typ diarré... som en obehagsäckelkänsla. Det är inte den vanliga växtvärken utan som att hela magen känns spänd. Idag i samband med jättemycket beiga flytningar. :/ Blir ju sjukt orolig. Fick nåt liknande precis innan jag fick se hjärtat slå så jag borde kanske lugna ner mig... har ett till ul nu på måndag också.

    Men nån som känner igen sig?

  • Thu 6 May 2021 22:24
    Sellerin skrev 2021-05-06 22:04:59 följande:

    Förstår du blir orolig :( du har ju dålig erfarenhet sedan tidigare :( sen kanske du också lägger märke till väldigt mkt symtom/icke symtom på grund av oro och rädsla för att det ska gå illa igen? Tror det var KNAS som för några några veckor sedan skrev ett klokt inlägg som lugnade mig väldigt mkt. Det tjänar ju inget till att oroa sig. Vi kan inte kontrollera detta, det som ska ske kommer ske. Det hjälper mig i att inte konstant noja över om fostret ska ta skada/stötas bort pga mitt avskyvärt höga TSH-värde (sköldkörteln), eller nu senast om det ska ha downs eftersom jag även hamnade inom gränsen för att få lov att göra NIPT-test.

    För övrigt har även jag konstigt ont i magen ibland, som att jag ska behöva springa på toa men så går det över. Har flytningar till och från men inte reflekterat så mycket över färg mer än att det aldrig varit rosa/rött/brunt. Kan mycket väl ha varit beige.

    Jag hoppas allt ser fint ut för dig på måndag! <3 Så skönt att du får göra ett till ul då :)


    Tack snälla för ditt svar! Det verkar ha gått över nu. Och ja, du har helt rätt i att jag antagligen övertänker och känner efter för mycket i kroppen! Har mycket katastroftankar. Jag antar jag måste acceptera att där vi är nu och framöver kommer det finnas oro. Och lära mig samexistera med den. Så skönt att kunna ventilera i den här gruppen!

    Tack! Sen har jag kub två veckor senare. Allt är i tvåveckors-intervaller nu, precis som i bim-trådarna. :D Och jag hoppas detsamma för dig! <3 När får du göra nipt?
  • Fri 7 May 2021 09:07
    KNAS2 skrev 2021-05-07 07:00:07 följande:

    Jag kan låta meddela att under natten är min mage spänd som en ballong. Känner av att jag är otroligt gasig. Det brukar släppa på dagen dock.

    Jag har även fått svamp tydligen. Det ska vara vanligt vid en graviditet. Har inga men av det men ska ändå behandla det, är dock lite rädd för om det kan påverka fostret.. BM rekommenderade någon variant från apoteket så det ska nog vara lugnt.

    Vi har ytterligare ett VUL på onsdag, till självkostnadspris men det känns, otroligt skönt att få se så att allt förhoppningsvis ser bra ut. Hoppas ditt UL på måndag går bra! :)


    Aah just det, jag glömmer bort hela tiden att tarmarna har mycket att göra nu, så det kan ju faktiskt bero på det. På förra vul:et kunde läkaren knappt se mina äggstockar pga tarmarna, heh. Nej fy vad drygt, hatar svamp!! Hoppas det går över snabbt. Det finns en tablett som heter Diflucan som tar bort svampen från insidan som är väldigt effektiv men vet inte om man får ta den när man är gravid.

    Vad skönt att ni har ett till, det är ju lätt värt dom pengarna! Tack så jättemycket och detsamma till dig! <3
  • Fri 7 May 2021 11:46
    Russin112 skrev 2021-05-07 09:59:15 följande:

    Hej på er!


    Har följt er på avstånd ett bra tag nu, är själv i vecka 9, 8+4 men är så otroligt rädd för ytterligare ett missfall så har inte vågat mig in här riktigt. Nu har jag iaf sett min lilla krabat 2 gånger med starkt hjärta och på onsdag får jag se den igen så känner att jag äntligen vågar mig in och säga hej här :D Har kämpat med ofrivillig barnlöshet i 2 års tid och blivit hormonstimulerad för att ÄNTLIGEN lyckats, därav lite extra oro. Lägger iaf till mig på bf listan :)


    Hej och välkommen! Och stort grattis!! Vad fantastiskt att det äntligen blev er tur nu, och så skönt att ha sett att allt ser bra ut. Vi är flera här som haft missfall så du är i rätt sällskap eller vad man ska säga, haha. Det är iaf helt okej att vara orolig och den här gruppen är ett jättebra stöd när det känns jobbigt. Hjärta
  • Sat 8 May 2021 01:20

    Jag fick ge upp och kliva upp nu efter att ha legat med helt vansinnig klåda. Tog en allergitablett och hoppas det hjälper. Såklart blev det hundra ggr värre när jag tog på mig kläder. :(

    Har liksom inte ens gjort nåt annorlunda mot tidigare kvällar heller.

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET