• KNAS2

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    MissJ00 skrev 2021-05-14 18:32:23 följande:

    Hur ska man orka ta tag i saker, städa, träna när man är såhäääär trött! Ni som är förbi v12, blir det bättre? Jag är bara i v8


    Jag kan säga att för mig vände det i vecka 11. Känner nu inget illamående och är mycket piggare. Jag går in i v. 12 idag.
  • KNAS2
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-15 19:55:15 följande:

    Så kul! Du och jag har nästan samma BF-datum då!  Jag har den 1/2 december och gick in i vecka 12 nu i fredags. Ska på KUB den 27/5 och se hur det har utvecklats sig. Är otroligt nervös för det för att man ju inte riktigt vet hur pyret mår där inne förrän man ser den...Såg ju lilla livet den 10e pga min störtblödning men mycket kan ju hända tills dess...

    Spännande!  :) Klart det är! <3 Nu får man försöka njuta av det också... <3


    Ja BF 4 december blev det flyttat till när vi var på VUL.

    Hela graviditeten blev mer verklig när vi väl berättade för familj nu i helgen :)
  • KNAS2
    Sellerin skrev 2021-05-16 14:21:16 följande:

    Så himla härligt!!!

    Det känns så speciellt att få dela med sig av nyheten till personer som vill en väl <3

    Så är det ju! Det händer när det händer. Vi trodde det skulle ske tidigare men det tog sin lilla tid att bli gravid! Har äntligen börjat slappna av lite mer och känns ren lycka :) Bara längtar tills magen börjar puta lite mer (har börjat lite smått nu på mig). Fick mina provsvar för mina sköldkörtelvärden i fredags och min dubblade medicindos hade gjort susen!!! WIHO! Värdet som var så läskigt fel innan låg nu helt perfekt inom referensintervallet <3 Blev ett litet firande i fredags faktiskt, var helt underbart att kunna släppa att oroa mig för fosterdöd, hjärnskador och annat hemskt som finns som risker om inte det värdet stabiliserats! Så helgen har verkligen varit njutbar hittills :)


    Åh vad skönt för er att värdena såg fina ut nu! Då gjorde ni rätt i att fira! Nu när man berättat för ena partens föräldrar vill man ju berätta för andra sidan med. Men vi får nog glatt vänta till helgen :)
  • KNAS2
    bananmilkshake skrev 2021-05-17 11:06:43 följande:

    Nån mer runt vecka 12 som fått en ny omgång trötthet? 

    Min trötthet som var ganska jämn över dagen började bli bättre för 1-2 veckor sedan och jag orkade göra saker jag inte orkade förut. 

    Men nu sedan några dagar är jag överväldigad av trötthet igen, på förmiddagen av alla konstiga tider! Jag kliver upp allt från 07-09 (försöker ligga och dra mig så jag ska orka vara uppe längre på kvällen) men runt 10 måste jag lägga mig och sova en stund... helt sjukt när jag just vaknat från en hel natts sömn?!


    Nu de senaste 4 dagarna har jag upplevt en ny form av trötthet. Det brukar smälla till efter lunch någon gång. Jag är i vecka 12 (11+2).
  • KNAS2
    Emlan93 skrev 2021-05-17 16:41:01 följande:

    Panik idag, lite ljusrosa/brunt I flytningen idag. Jag vill inte en gång till. Gick in i v 9 idag (8+0). Jag hoppas ju men ush vad jobbigt. Har bokat privat ultraljud i veckan, kunde flytta fram tills på onsdag iallafall iställetför på torsdag. Ush ush ush..


    Hoppas att det är en ofarlig blödning. Jag håller tummarna för det!
  • KNAS2

    Idag mitt i vecka 12 så kom min första kräkning. Har inte mått illa den senaste veckan, det har avtagit rejält. Så jag trodde att jag skulle slippa kränkningarna, men icke! :)

  • KNAS2
    bananmilkshake skrev 2021-05-18 08:39:50 följande:

    Neeeej vad störigt! Kom det bara från ingenstans?


    Ja verkligen från ingenstans. Hade inte hunnit äta frukost.. Kanske hade det med det att göra. Brukar annars äta direkt när jag går upp men väntade en stund idag.
  • KNAS2
    Sellerin skrev 2021-05-18 18:35:23 följande:

    Haha samma sak hände mig! Hade några veckor i början av graviditeten där jag mådde så extremt illa och fick gå upp extra tidigt för att liksom ladda upp ett bra mående inför arbetsdagen. Haha. Sen när veckorna gick tänkte jag: yes, jag slapp kräkas!!! sen plötsligt kom det igång... Kräkte senast imorse.

    Man inbillar sig att man ska följa någon form av generell graviditet och att man vid v12 kommit in i i en safe-zon gällande att kräka, men det verkar inte stämma på varken dig eller mig :D


    Jag hade med tagit ut glädjen i förskott när det gällde att inte kräkas. Typiskt.

    Får hoppas att jag har en bättre dag imorgon, för du har jag ett fullsmockat schema på jobbet.
  • KNAS2
    Emlan93 skrev 2021-05-19 10:21:43 följande:

    Hej!! Nu har jag kommit hem från första ultraljudet. Jag fick inte bara se ett tickande hjärta utan två. Jag är helt i chock. Var så beredd på att inte få se någon bebis alls, men så ligger det två i magen. Helt galet. Hon trodde på enäggstvillingar, men lite för tidigt att säga helt säkert. Enäggs-graviditeter är mer riskfyllda än andra sa hon, så om det går bra och de små vill stanna kvar kommer det bli täta kontroller varannan vecka från v.16. Annars såg det fint ut, en i v 8+2 den andra i v 8+3 mätte hon. Ska på första hälsosamtalet hos bm imon, fick en remiss. Så får vi se hur allt går. Men just nu, är jag glad och överraskad!<3


    Men jisses så kul!!

    Stort stort grattis!
  • KNAS2
    Nugget skrev 2021-05-19 20:43:28 följande:

    Känns som att nästan alla här har gjort sitt först ultraljud! Är i vecka 11(10+2) & ska inte göra första ultraljudet förens vecka 13(12+4)!! :(


    Mitt första fick jag pga tidigt missfall förra året så de ville se så att allt såg bra ut tidigt. Sedan bokade vi ett privat i vecka 12 så att sambon skulle kunna få bara med.

    Förstår om det känns långt till vecka 13, men håll ut <3
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET