Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Nugget skrev 2021-05-07 11:58:08 följande:

    Hej! Har inte vågat skriva här innan då man inte riktigt förstått denna lyckan, & kommer nog inte förstår förens man varit på första ultraljudet!

    Är i vecka 9, 8+4. Var på första besöket hos BM för 2 veckor sen och har TUL 4 Juni, jag tycker det är väldigt långt kvar & sent för det? I vilken vecka gjorde ni TUL?


    Håller med, det är så overkligt! Jag undrar fortfarande ifall det är sant. Idag berättade vi för ett gäng vänner. Kändes jättekonstigt! Men så har det dragit lite i nedre delen av magen idag så då har jag tänkt att - jo, jag är nog gravid trots allt!

    Vet inte vad TUL är? KUB brukar man göra i v12-14, sen innan dess vill vården helst göra VUL eftersom fostret då fortfarande är väldigt litet och man ser det bättre då.
  • Sellerin
    Nugget skrev 2021-05-08 20:04:17 följande:
    Kanske är jag som är förvirrad med alla förkortningar haha! Men tidigt ultraljud iaf, tänkte att de va TUL.

    Hej! 


    Aha! Hihi, har inte heller så bra koll, men tror VUL är det man brukar kalla det tidiga ultraljudet för (vaginalt ultraljud). Detta eftersom att ultraljud på utsidan av magen inte kan göras när fostret är för litet. 

  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-06 10:55:47 följande:

    Hej finaste ni! <3


    Tack för allt stöd och frågor... <3 Många som citerat mig men jag skriver såhär tillbaka till er på detta sätt för enkelhetens skull och för att jag är helt mentalt/känslomässigt slut.


    Jag tar det lugnt i tråden tills dess och följer er när jag har kraften. All pepp till er och era spännande resor! Så glad att ha varit med i denna tråd! Ni är underbara! <3 


    Som KNAS2 skrev så tänker vi på dig idag <3
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-10 16:23:40 följande:

    Hej igen!

    Var på UL idag hos kvinnokliniken pga störtblödningen i tisdags och tog med sambon som stöd. Har varit mentalt och känslomässigt dränerad, bitter, sur och förtvivlad sen dess. Var inställd på det allra allra värsta. MEN idag på UL visade sig pyret ha det gött där inne och rörde sig för fullt! VILKEN HIMLA CHOCK!

    YAAAAAAY!


    Åh men wow gud så glad jag blir för er skull! Så underbart! Hoppas allt fortsätter gå bra och att blåmärket försvinner och det är bra till KUB om lite mer än 2 veckor! Vilka fantastiska nyheter! Wiho!!
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-05-10 16:58:25 följande:

    Jag är också så himla GLAD idag. 

    Jag var på tidigt UL då jag var orolig att något hade hänt.

    Ultraljudet visade inte bara en utan TVÅ små tickande hjärtan. Tvåäggstvillingar som rådde sig bra därinne.

    :D


    Haha men oj gud vad kul med två såhär jättepositiva nyheter efter varandra!! (Du och Grapefrukt89) <3

    Så coolt alltså! Vilken chock det måste ha varit!

    Så himla skönt för dig att din oro var obefogad och att där dessutom finns TVÅ stycken som ligger och gottar sig.

    Underbart!!
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-10 17:47:47 följande:

    Tack snälla! <3  jaaaaa! så kul! Hoppas nu att allt går vägen.

    Om jag minns rätt så var du på Amniom-kliniken i Lund? De verkar skitbra av alla fantastiska recensioner jag läst! Eller vad tycker du?

    Jag går hos en BM-mottagning i Lund som samarbetar med Emmakliniken (för UL) så då kör jag Emmakliniken för KUB i Lund. Hoppas att dem är bra. Men jag har hört att många är nöjda med BM-mottagningen som jag går till, så får hoppas att det blir en ok upplevelse hos dem sen som gör ultrajud/KUB...

    wieeeee!


    Åh ja, men för varje dag som går blir det mer sannolikt att allt faktiskt ska gå vägen <3

    Ja det stämmer, jag är inbokad där även för RUL sen! Träffade en så jättebra BM där, vi var verkligen nöjda! Blir säkert kanon med Emmakliniken också! :) så härligt att allt såg bra för dig idag alltså :) underbart!
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-05-10 19:54:03 följande:

    Har också en liten glad nyhet, fick se en sprattlande liten räka idag i vecka 11! Hade mitt andra ultraljud inom 2 veckor pga mina tidigare missfall. Och för andra gången har jag fått skjuta fram (eller bak?) bf-datumet, från 8 till 4 och nu 2 december, på grund av att den varit några dagar större än beräknat.

    Nu är det kub om 2 veckor och äntligen känner jag att jag kan slappna av lite. :)


    Ååååhhhh! Så härligt! Vilken positiv måndag!

    Skönt att få ta en titt igen och lugnas lite. Wiee!! Du då blir det ju mer sannolikt med kejsarsnitt i november nu när BF är tidigarelagt!
  • Sellerin
    Emlan93 skrev 2021-05-11 15:50:44 följande:

    Heej, härligt att gå in hör och få så goda nyheter! :) Senaste veckan har jag mått skit. Inne i vecka 8 nu (7+1), mådde sjukt illa i helgen, fick inte i mig mycket och kräktes till och från. Igår mådde jag dåligt på förmiddagen och på eftermiddagen kände jag att jag kunde äta lite igen. Idag har jag mått bra hela dagen och fått i mig frukost utan problem. Nu blev jag istället orolig varför det bara avtog.. alltså alltid är det nåt! Har ni också haft att illamående kommer och går lite?


    Jag har haft det så hela tiden med symtom som kommer och går. Gråtit över att alla symtom försvunnit och känslan av att nu-är-det-kört! Sen kom symtomen tillbaka igen :) Verkar väldigt vanligt, men det visste jag inte då utan var bara väldigt orolig. Nu lite längre in i graviditeten mår jag mestadels bra, men har ändå behövt kräka någon morgon även nu senare för att illamåendet varit så kraftigt.

    Så jag tror det du upplever är helt normalt. Försök njuta av en dag där du kan få må lite bra <3 kram!
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-05-12 10:12:15 följande:

    Avbokade precis en tandläkartid då jag inte känner att jag orkar fler åtaganden just nu. Sa att jag var gravid och att de gärna får kalla mig nästa år istället. Det var inga problem. Hon som svarade sa dessutom: - "Eftersom du är gravid hade vi ändå inte gjort någon röntgen nu ändå så det är bättre att vi tar det nästa år."

    Lite spännande tycker jag eftersom jag i mitt googlande fått fram att tandläkarröntgen inte ska ge fosterskador och att det absolut inte är någon fara. Kanske beror på olika röntgenapparater, vad vet jag. Men ändå intressant. Någon som upplevt något liknande?


    Oj! Sa hon sa alltså!! Jag har också en tandläkartid som är bokad till början av juni och som jag tänkt att näää jag orkar bara inte! Den ligger mitt på dagen när jag är inbokad på massa med jobbet, så har ändå tänkt att ringa och boka om eller avboka. Då ska jag också höra med dem angående röntgen och gravid, kanske lika bra att skjuta på det till sen!
  • Sellerin
    KNAS2 skrev 2021-05-13 07:47:58 följande:

    Tänkte att en uppdatering vore på sin plats. Vul igår, blev framflyttad någon dag så går in i vecka 12 på söndag. Fick se en liten kotte som sprattlade och såg ut att må bra. Det var en enorm lättnad.

    Så idag ska vi berätta om graviditeten för första gången :) vi börjar lugnt men det känns otroligt stort!


    Så härligt att onsdagens VUL var positiv! Var även läkaren du träffade bättre denna gång...? Hoppas det! :) 

    Så spännande att ni igår berättat :D Vem valde ni att berätta för? Det känns verkligen stort, håller med dig! Själv vet nu bådas familjer samt de närmsta vännerna. :)

    Har lite dåligt samvete för jobbet, då jag precis bytt chefstjänst och med det fått en större personalgrupp och större ansvar. Så ska jag snart komma och säga: jag försvinner igen om 5 månader, lycka till! Det känns inte helt 100... :( Känner att där kommer finnas individer som tänker: Varför tog hon jobbet när hon var gravid? Och det känns så himla tråkigt. Samt att jag själv förstår att det inte är optimalt. Men samtidigt, skulle jag avstått för att jag var i en tidig graviditet där vi fortfarande inte visste utfallet? Det kan man ju inte göra.

    Jobbigt känns det i alla fall och jag ser liksom inte framemot att berätta det, känns i nuläget inte som att det kommer bli hurra-rop och massa grattis, om man säger så. Men så är livet antar jag, alla är inte glada för ens skull! 

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET