Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Emlan93 skrev 2021-05-11 15:50:44 följande:

    Heej, härligt att gå in hör och få så goda nyheter! :) Senaste veckan har jag mått skit. Inne i vecka 8 nu (7+1), mådde sjukt illa i helgen, fick inte i mig mycket och kräktes till och från. Igår mådde jag dåligt på förmiddagen och på eftermiddagen kände jag att jag kunde äta lite igen. Idag har jag mått bra hela dagen och fått i mig frukost utan problem. Nu blev jag istället orolig varför det bara avtog.. alltså alltid är det nåt! Har ni också haft att illamående kommer och går lite?


    Jag har också haft så! Inte jättemycket med just illamående för det har varit ganska lindrigt (förutom enstaka dagar) men med andra symptom. Brösten tex. Kände efter varje gång jag vaknade på natten. xD Vad jag läst så är det verkligen jättevanligt att det varierar från dag till dag!
  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-05-12 10:12:15 följande:

    Avbokade precis en tandläkartid då jag inte känner att jag orkar fler åtaganden just nu. Sa att jag var gravid och att de gärna får kalla mig nästa år istället. Det var inga problem. Hon som svarade sa dessutom: - "Eftersom du är gravid hade vi ändå inte gjort någon röntgen nu ändå så det är bättre att vi tar det nästa år."

    Lite spännande tycker jag eftersom jag i mitt googlande fått fram att tandläkarröntgen inte ska ge fosterskador och att det absolut inte är någon fara. Kanske beror på olika röntgenapparater, vad vet jag. Men ändå intressant. Någon som upplevt något liknande?


    Jag har alltid trott dom lägger sånt täcker över magen då! Som man får på halsen. 
  • bananmilkshake
    Emlan93 skrev 2021-05-13 16:46:46 följande:

    Haha, Ja asså känner igen mig så! Man vill ju veta nu! Varje gång jag är på toa måste jag titta noga så jag inte ser blod. Känner mig inte riktigt normal men ja, får försöka leva med oron och tänka att det inte finns något jag kan göra. tack!!!!!


    Jamen gud, samma här. Ibland har ögonen varit så inställda på rött blod så det har tagit nån sekund att fatta att det inte är nåt där! Hemskt xD
  • bananmilkshake
    Emlan93 skrev 2021-05-13 17:27:38 följande:

    Ja det är fruktansvärt egentligen asså, jag har bokat ett tidigt ultraljud på torsdag nästa vecka, skulle då vara i v8+3, så då får vi se helt enkelt. Ställer in mig på det värsta även om det skulle vara negativa besked så vet jag ju att hjärtat skulle gå sönder iallafall. Det är faktiskt lite annorlunda rent känslomässigt denna gången, vågar inte känna för mycket även om jag egentligen känner massa saker. Förra gången kände jag mycket mer lycka liksom. Nej, det här med att försöka få barn och bli gravid är påfrestande alltså. Eloge till oss alla!


    Det kommer gå bra! Förstår att du vill vara försiktig. Jag var ett vrak första veckorna. Inte alls som första och andra gången (mest första) när jag var helt överlycklig! Nu kommer glädjen i små snuttar liksom, när jag tittar på ultraljudsbilden eller filmen från senaste ul. Men det blir lättare för varje dag! Jag tycker det hjälper att ha små delmål, första tidiga ultraljudet, se hjärtslag, komma förbi vecka 12, kub osv. Åh ja, verkligen!!
  • bananmilkshake
    MissJ00 skrev 2021-05-14 18:32:23 följande:

    Hur ska man orka ta tag i saker, städa, träna när man är såhäääär trött! Ni som är förbi v12, blir det bättre? Jag är bara i v8


    Det blir bättre! Jag gick in i vecka 12 idag, och visst är jag fortfarande trött, men orkar vara uppe längre på kvällarna och framförallt orkar jag göra mer än bara en sak per dag! 

    Innan fick jag liksom välja en grej jag skulle orka med per dag. Men jag blir fortfarande trött väldigt fort av det jag gör och måste ta pauser och vila. 
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-05-14 15:32:22 följande:

    Fått tillbaka mina provsvar nu för sköldkörtel och järn, lyckligtvis var det bara järn som behövs och inte speciellt mycket heller! Ska äta en järntablett varannan dag. Mitt värde låg på 50. Så nu kan jag pusta ut och sluta hypokondra, haha.


    Men vad skönt, nu kan du slappna av. :) Härligt! Kom ihåg att järn kan ge förstoppning! 
  • bananmilkshake
    bananmilkshake skrev 2021-05-14 18:53:36 följande:

    Det blir bättre! Jag gick in i vecka 12 idag, och visst är jag fortfarande trött, men orkar vara uppe längre på kvällarna och framförallt orkar jag göra mer än bara en sak per dag! 

    Innan fick jag liksom välja en grej jag skulle orka med per dag. Men jag blir fortfarande trött väldigt fort av det jag gör och måste ta pauser och vila. 


    Tji fick jag, höll på att dö i soffan av trötthet kl 21 och ligger nu nedbäddad och ska sova... :p
  • bananmilkshake
    Nugget skrev 2021-05-15 15:21:13 följande:

    Känns som att man precis blivit gravid men det har ju snart gått 1/3 av tiden redan!!


    Ja visst!? Det är så konstigt. Och att det inte ens syns än! När jag var yngre trodde jag nog att det började synas redan efter några månader. Det är ju galet hur mycket fostret ska växa på bara ett halvår.
  • bananmilkshake
    MrsXy skrev 2021-05-15 15:55:06 följande:

    Skulle behöva lite råd av denna kloka grupp !
    Jag ska snart på intervju.
    Har ej gjort något ultraljud eller något än och berättat för enstaka nära vänner. 
    Frågan är, bör jag redan på intervjun berätta?
    Eller ska jag försöka få tjänsten och berätta om några månader?
    Det känns brutalt att berätta såhär tidigt, när jag inte ens sett med egna ögon, samtidigt som det kan ställa till problem att inte berätta, kan behöva andra arbetsuppgifter tex. 
    Samtidigt som jag vet att man inte ska/får bli diskriminerad, så kan det ju hända. 
    Jag har enormt mkt tvivel kring detta, ge mig gärna lite tankar :) 


    Hej! Åh det där är så svårt. Vilken vecka är du i? Det borde iofs inte spela någon roll. Jag tycker faktiskt inte du behöver säga något. Om det inte är så att du kommer börja inom typ 2 veckor och kommer behöva andra arbetsuppgifter direkt! 
  • bananmilkshake
    Russin112 skrev 2021-05-16 10:50:09 följande:

    Hej på er!

    Jag är nu i vecka 11, 10+4 Och tror att jag har nått spökveckorna, jag känner mig inte als gravid längre och jag såg lillen på ul 10+0 och då sprattlade den som en tok :) är det någon mer som känner att symptom har försvunnit/minskat? Jag blir så orolig av detta:(


    Hej! Jag har fått lite minskade symptom, eller snarare ändrade symptom. Om jag bara är så känns det inget. Blir däremot trött snabbt och måste vila. Igår slutade brösten göra ont, men idag är det tillbaka så det verkligen kommer och går! Om du inte redan gjort det så läs länken jag lade in på sida 64 tror jag, inlägg 632 iaf! Det hjälpte och hjälper jättemycket mot min oro!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET