• Thu 27 May 2021 21:23
    122305 visningar
    2612 svar
    2612
    122305

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Emlan93 skrev 2021-05-27 10:00:09 följande:

    Tycker verkligen det är svårt att resonera kring mest lämplig tid. Kub är ju v 13(12+) och även då missfallsrisken går ner. Vi hade ju ett tidigt missfall I februari i v.6(5+4) och det berättade vi för våra föräldrar då de först trodde jag hade utomkvedshavandeskap och skulle opereras. Men det var det alltså inte. Så det är ju redan med på resan ändå, hade det hänt något nu igen hade jag nog berättat för dem. Ska fundera lite till. Men börjar bli svårt att hålla sig. Jag är ju så trött också, brukar ha en helt annan energinivå. Nu har vi också precis gift oss för snart 2 veckor sen så mycket energi gick åt till den dagen, fortfarande så tacksam över twinsen att de skötte sig bra i magen och lät mig på topp för en dag :)


    Emlan93 jag tycker du ska berätta nu i helgen som du funderade på :D jag berättade väldigt tidigt för ett av mina syskon och min mamma :) Om era föräldrar redan vet om första missfallet är de som du säger redan med på noterna. Kan väl vara skönt att de får veta redan nu hur än det går. Så resonerade jag i alla fall :) ville kunna söka stöd hos dem ifall det inte skulle gå bra. Samt jag har verkligen uppskatta att få frågan: hur mår du och hur går det? När man inte är på topp känns det bra att ens nära och kära visar omtanke :)

    Sen stort stort grattis till giftermålet! Oj så mycket underbart som händer i ert liv just nu!! <3
  • Thu 27 May 2021 21:40
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-27 20:53:46 följande:

    Hej allihopa! <3

    Har följt er i tystnad sen en vecka tillbaka och inte varit superaktiv på senaste pga oro.Vill ändå säga att jag finns i bakgrunden och peppar på!  Efter min störtblödning 4/5 så var det lugnt och det bekräftades med UL. Sedan en 10 dagar sen började jag dock blöda brunt dagligen, som en mindre mens, och det fortsätter även nu.. Har därför känt mig extra orolig och låg, samt spänd inför KUB...

    Men idag hade jag KUB och pyret lever loppan där inne! BF är precis som beräknat av mina appar, 1/12 och nu är RUL inbokat. Eftersom att allt såg fint ut på ultraljud försökte BM lugna mig med våra siffror vi fick för just trisomi 21.

    Fick där en sannolikhet för trisomi 21 på 1:811, vilket i Skåne gör att man går vidare med NIPT (för allt under 1:1000) om man nu vill det. De andra värdena såg bra ut. Det var tydligen mitt blod som drog ner siffran rejält, trots att snittet för kvinnor i min ålder enligt BM ligger på 1:531 typ. Så då har jag lite över snittet som förväntas för min ålder tydligen... Hm... De flesta i mina kretsar och i min ålder, 31 ,som precis fått barn eller är gravida har fått superbra siffror (typ 1:20.000 osv) så jag och sambon hoppas att NIPT kan ge oss lite mer tydlighet och ro.

    Går och gör prover på tisdag morgon och får reda på resultat inom 2 veckor efter det. :)

    Massa pepp till er från mig ^^ <3


    Hej Grapefrukt89! Förstår att din oro hängde i <3

    Även om de sa att blåmärket kunde ge fortsätta blödningar så blir man ju superduperorolig - det känns ju helt enkelt fel att blöda, även om ganska många faktiskt gör det.

    Så härligt att det gick bra på KUB och att den studsade runt och hade sig :D Jag tänker mig att du inte ska oroa dig över 1:811 som risknivå. Du skriver att blodprovet drog upp risken, det var samma för mig. Nackspalt på fostret var inget utmärkande (det ska tydligen inte vara för brett), inte heller min ålder är ju någon risk. Blodprovet gjorde dock att vi fick 1:280 för Downs syndrom. BM var väldigt tydlig med att jag absolut inte skulle jämföra det med vänner som fått vad hon kallade bättre värden än så, och hon sa att de flesta regioner erbjuder bara NIPT till de med risk större än 1:200. Hon tyckte eg inte heller att vi behövde göra NIPT, men att det ju såklart erbjöds ifall vi önskade. Vi gjorde NIPT, fick ett brev 2 veckor senare om att resultatet var normalt. Ibland kanske KUB kan skapa oro i onödan, tror jag bestämt. Lycka till på tisdag, hoppas du inte ska känna dig allt för orolig nu på denna väntan! :)
  • Wed 2 Jun 2021 19:40
    MrsXy skrev 2021-06-01 09:45:15 följande:

    Tack alla ni <3 
    Gud vad jag önskar att det bara var en ful mardröm, att jag vaknade idag och allt var bra.
    Vi skulle berätta till alla igår, det var en milstolpe liksom. 
    Väntade bara på ultraljudet sen skulle jag lugna ner mig och äntligen känna glädje. Nu kanske det blir operation.. 
    Förlåt för deppigt inlägg men som sagt jag har känt mig så "hemma" i denna fina grupp. 
    Var det några av er i gruppen som hade fått missfall innan? Kanske ni inte vill prata om det nu såklart men om någon vill diskutera detta så skriv gärna, antingen här eller mail om ni vill. 
    Behöver allt stöd och liknande historier/hopp <3 


    Nej usch så sorgligt att läsa ikapp i tråden och se vad du och din sambo nu ska genomgå. Så ledsen för din skull! <3 Övriga i tråden har redan skrivit så fint, vet knappt vad jag kan tillägga, men blev väldigt tagen av att läsa om hjärtat som inte längre slog på ditt ultraljud. Man hade ju vid det läget börjat våga hoppas att allt ska gå bra. 


    Har du behövt göra en skrapning/operation ännu eller brukar man vänta ut det ett tag först för att se om kroppen själv löser det..? Du är verkligen så välkommen att hänga kvar i gruppen om du vill och orkar. Berätta hur du mår och vad du har för funderingar och hur kroppen verkar ta det hela. Man hoppas ju sedan få läsa positiva nyheter från dig i ett senare läge :) Det kommer alltid en bättre dag förr eller senare :)  


    Kram till dig MrsXy Hjärta

  • Wed 2 Jun 2021 19:43
    KNAS2 skrev 2021-06-01 21:06:03 följande:

    KUB-test idag. Allt såg fint ut och det var härligt att få se hen stimma på där inne :)

    Fortfarande overkligen men samtidigt liiite verkligare!


    så härligt!! visst är det kul att se den hoppa runt och ha sig! Vilken grej man får vara med om :) 
  • Wed 2 Jun 2021 19:43
    Storm01 skrev 2021-06-02 10:39:20 följande:

    @mandarincurd, jag har inte heller gjort någon ultraljud tidigare hehe. Mitt första blir imorgon, så är nervös!


    lycka till imorgon! :) 
  • Thu 3 Jun 2021 20:24

    Så härligt att KUB gick bra för er, Storm01 och neongirl! Du får tänka att det säkert bara är ett plus att du redan på tisdag får se bebisen igen <3 allt kommer säkert se jättefint ut även då!

  • Thu 3 Jun 2021 20:29
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-03 19:34:18 följande:

    Hej allihopa...

    Som det inte vore nog med störtblödning för en månad sen och sedan 15 dagar tillbaks små bruna blödningar osv så har jag nu FÅTT COVID Blev smittad på mitt jobb. Känns som en käftsmäll då jag varit superförsiktig i mitt privata liv och inte kunnat unna mig att träffa mina vänner så pass ofta och inte heller träffat föräldrar på snart ett år (vi bor inte i samma län) för att de är i riskgrupp. Känns så himla dåligt.

    Är i vecka 14+0 och min högsta temp har legat på 37,6, ligger annars på 37,0 som gravid. Har mest en jobbig hosta och lite huvudvärk annars. BM försökte lugna mig och konstaterade att jag inte har risk för att bli superdålig men om jag når 38 grader i temp ska jag börja ta panodil. Hon fortsatte med att säga att 90% av alla gravida klarar sig utan större problem om de inte får svårt att andas eller hög feber.

    Men känns hopplöst att ännu en gång behöva oroa sig för sitt barns liv. När ska denna oron ta slut... tar tempen numera 1 gång i timmen för att kunna ha koll..


    Usch nej! Så jobbigt Hoppas det inte påverkar dig allt för mycket, det är ju trots allt relativt lindrigt för de flesta i vår ålder. Jag har tre olika vänner/bekanta som hade covid nu under graviditeten och allt gick bra för dem :)

    Det här med att oroa sig... jag är orolig just för att detta antagligen bara är början! xD

    Från och med nu kommer kan man ju alltid oroa sig ifall man tillåter sig att göra det! Jag vet redan att jag kmr ha världens noja över andningen de 3 första månaderna. Sen kommer jag oroa mig för att något ska fastna i halsen och sen kmr det fortsätta sådär.... behöver verkligen hitta ett sätt att tona ner oron på. Kan inte vara nyttigt :D Men man känner ju redan ett ansvar och en kärlek till något som komma skall och man vill göra allt man kan för att beskydda det lilla livet <3
  • Sun 6 Jun 2021 17:23
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-04 22:27:28 följande:

    åh.. så skönt att höra!!

    I mitt huvud har jag ju skräckscenarier om att min feber spårar ur eller min astma i kombination med covid gör situationen farlig.

    Ja, jag har också förstått det som att oron förmodligen är en del av föräldraskapet... Får försöka tänka ut lite strategier för att det ska bli hanterbart...

    Pga tidigare erfarenheter då jag förlorat folk nära mig har haft oron/kontroll som en form av att skapa en inbillad trygghet. Tror verkligen att graviditeten spär på mina tendenser... Jag måste verkligen se upp med det om det spårar ur. Man kan inte gå runt och vara konstant orolig :/ Jäkla dålig livskvalitét ju... Är lagom trött på mig själv nu som utmanas i detta med jämna mellanrum. :P

    Tack för svar. <3 

    Hoppas på det bästa!


    Känns det fortf okej med symtomen? Jag hoppas det i alla fall! :)

    Ja jag tycker man ska vara medveten om att inte låta oron ta över. Som du säger blir ju livskvaliteten så kass ifall man bara ska vara orolig för allt i livet!! man får försöka jobba på att hålla det på en nivå som är rimlig!

    Kanske vet man också för mycket, och därmed har för mycket att oroa sig över! Känns liksom på något sätt enklare att hantera: hoppas mitt barn inte föds med några åkommor, än att fundera över: hoppas mitt barn inte har någon kromosomavvikelse, att jag inte får missfall, att barnet inte har ryggmärgsbråck, att den inte ska födas för tidigt, att jag inte får havandeskapsförgiftning, att inte navelsträngen snurras kring halsen, att den inte får syrebrist under förlossningen,

    Osv osv osv..... bara så väldigt jobbigt för en att snurra alla möjliga risker och faror i huvudet om och om igen!

    Man behöver chilla lite mer :)
  • Sun 6 Jun 2021 17:28
    MrsXy skrev 2021-06-05 09:33:47 följande:

    Heej fina ni

    Tack igen för allt stöd 

    Jag opererades häromdagen, bad om en kirurgisk abort, klarade inte av tanken av att vara medveten/vaken. 

    Personalen var enormt snälla och fick bra smärtlindring, så nu mår jag bra. 

    Kan dock säga att medicinen jag fick för att "påbörja processen" var fruktansvärd. Vill aldrig göra om det och hoppas att nästa gång/om det blir en nästa gång går bra!

    Kanske kan hjälpa er oro lite med orden från en läkare jag träffade som sa "du hade inte kunnat göra något alls, ett livskraftigt foster klarar allt, tillochmed bungyjump". Så om de mår bra, klarar de så mycket mer än vi tror. Makten ligger helt enkelt inte hos oss. 

    Kul att läsa att ni verkar må bra och att det går framåt ! 


    Så underbart att du blev väl bemött av vårdpersonalen <3 känns så viktigt i ett sådant läge där jag bara gissar att man känner sig väldigt utsatt.

    Hoppas på att din kropp ska komma tillbaka fint i menscykeln och att du och din respektive kommer stärkta ur detta. Härligt med en läkare som, fast man egentligen vet det själv, kan bekräfta att man inte kunde göra något annorlunda, det var helt utom din kontroll.

    All lycka till dig framöver!
  • Sun 6 Jun 2021 17:32
    MissJ00 skrev 2021-06-05 09:21:29 följande:

    Hur mår alla i värmen? Här i lägenheten är det 27 grader (24 på kvällen om man vädrar) ingen balkong heller. Bor mitt i stan, så att sova med öppet fönster är nästan omöjligt.

    Vi försöker hitta radhus eller 4a lägenhet qtt köpa, men känns som man köper på toppen nu. Vägrar iaf föda en bebis i hyresrätt med svartmögel!

    Igår va vi ute med kollegor i solen flera timmar, mådde inte bra efter det :(


    Jag har överlag börjat må så himla bra nu! Kommit ut på andra sidan så att säga, den här perioden när allt känns lätt igen och livet leker! Men visst är jag bra mycket mer andfådd och trött än förut, men annars är allt på topp.

    Redan införskaffat en fläkt, de brukar ta slut i juli när alla samtidigt kommer på att en fläkt vore bra. :) Vi kan som tur är vädra igenom lägenheten då den är genomgående, så hoppas det inte ska bli hysteriskt varmt.

    Svartmögel låter ju inte alls bra varför fixas det inte av hyresvärden?!? Hoppas ni annars snart hittar något annat, även för er egen hälsas skull!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET