• Sat 17 Jul 2021 19:37
    122295 visningar
    2612 svar
    2612
    122295

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    MissJ00 skrev 2021-07-17 09:55:22 följande:

    Bara jag som har RUL så sent som i v20?

    Vill verkligen veta könet nu!!

    Får vänta till 5aug


    Jag hade med i vecka 20, tror det är ganska vanligt.
  • Sat 24 Jul 2021 11:58

    En fråga, är nu med i ngn FB-grupp för personer som väntar sitt första barn? Jag har inte gått med i någon sådan men tänker att det kanske hade varit kul att hitta någon som bor i närheten av sig själv som man kanske kunde stråla samman med sedan vid föräldraledighet och sådant. Jag tycker det är trist att det inte hålls (inte där jag bor i alla fall) några föräldrakurser eller liknande så att på dem vägen man kan träffa personer i samma sits som en själv.

  • Sun 1 Aug 2021 15:43

    Är det någon mer än jag som inte riktigt har velat (läs: vågat) börjat köpa saker inför bebis ankomst?

    Vi har smått börjat prata skötbord, säng, barnvagn och andra saker till det lilla livet men vet inte om det är lika bra att börja ordna med sådana saker. Vecka 23 nu till veckan som kommer.

    Vet att man kan börja förbereda när som helst men hur tänker ni andra? :)

  • Mon 2 Aug 2021 08:55
    Fjaril90 skrev 2021-08-01 21:27:28 följande:

    Ska iväg till en större babybutik dagen efter RUL görs (på Onsdag) och titta ut lite saker, speciellt barnvagn så vi kan börja hålla koll på blocket, fb marketplace etc. Kommer försöka köpa så mycket som möjligt second hand pga miljön och att det används så kort tid när de är så små att det inte hinner bli speciellt slitet så det känns onödigt för oss att betala mer än det dubbla för att ha något helt nytt i några månader. Men då vi ändå kommer vilja ha det vi har kollat ut så är vi öppna att slå till om det skulle dyka upp, så det kan bli lite ?tidigt? om det blir så.

    Annars har vi bara köpt en liten body som vi köpte efter KUB testet var gjort.


    mandarincurd skrev 2021-08-01 21:32:44 följande:

    Vi ska, om RUL ser bra ut på tisdag åka senare i veckan och kolla lite barnvagn. De har sån bra kampanj fortfarande på vagnen vi kollat på, läs jag hehe, så vill inte missa det. Babyskydd ska faktiskt min snälla snälla pappa sponsra med, absolut inget vi behöver hjälp med men han erbjöd sig och då tackar man inte nej :)

    Har inte köpt någonting alls till bäbis dock, är i vecka 19.

    Jag tycker ni kan smyga igång med lite inköp, så mysigt ju <3


    neongirl skrev 2021-08-01 22:31:29 följande:

    Vi har inte heller riktigt vågat förrän nu i veckan då vi beställde ett par klädesplagg. Men ska nog börja kolla på skötbord, säng, vagn m.m. efter min semester. Har två veckor kvar. :) Känns som det ändå kan vara bra att börja inskaffa en del saker i tid ifall det skulle vara väntetid på t.ex vagn. Vi måste få längta lite också känner vi, inte bara oroa oss. :)


    Vi har kikat runt lite på blocket för att kolla efter vagn och igår dök vagnen vi kollat efter upp så vi ska faktiskt åka och kika på den imorgon. Kan bli första köpet! :)
  • Mon 2 Aug 2021 11:16
    mandarincurd skrev 2021-08-02 10:25:35 följande:

    Åh vad kul! Vad är det för vagn?


    Det blir en emmaljunga nxt90f outdoor trek. Fastnade för den ganska snabbt. Tycker annars att de flesta vagnar är ganska lika varandra. Vad kikar ni efter? :)
  • Fri 20 Aug 2021 20:44
    Sellerin skrev 2021-08-19 20:44:24 följande:

    Hej tjejer!

    Gud så mycket aktivitet det varit i tråden sedan jag var här sist! Jag har nu läst ikapp alla era inlägg, så kul att läsa om allas funderingar och tankar om vad vi är med om :) <3

    Jag har semester och det har varit så välbehövligt. Jobbade som en tok hela juli (typ 60-65 h/vecka) och det är ju knappast hållbart i vanliga fall, ännu mindre nu som gravid. Som tur är har det nu lugnat ner sig på jobbet och när jag kommer tillbaka efter semestern får det bli på vanliga heltidstjänsten, inte mer. BM har uppmuntrat mig att gå så tidigt jag kan på ledighet med tanke på min arbetssituation, och det rådet tänker jag följa. 

    Nu under semestern har jag börjat känna mig tung! Vår lilla tjej börjar ta allt mer plats och jag märker hur det finns mindre plats kvar för allt annat i kroppen :P Tycker att det känns ansträngande att andas emellanåt, speciellt efter maten när magsäcken också är lite större. Har vid några tillfällen känt yrsel samt kraftigt ökad puls. Det går inte längre att missta sig på huruvida man är gravid eller inte! Dessutom har naveln börjat visa vissa tendenser på att bukta utåt, haha fy så fult men what to do! :D 

    Behöver börja införskaffa lite grejer nu inför bebisens ankomst känner jag, eftersom orken börjar tryta och jag tänker mig att jag blir nog inte piggare härifrån nu; snarare tvärtom! 

    Aja, bara en liten incheckning från mig, som sagt kul och mysigt att följa denna tråd :)


    Jag fick med läsa ikapp en massa. Kul med uppdateringar från alla.

    Jag har med börjat tänka i samma bana, man lär varken bli piggare eller smidigare framöver så det är nog dags att börja bocka av saker inför bebis ankomst.

    Vi ska hinna med en flytt också så jag funderar på att börja packa lite smått, eller i alla fall rensa.. :)
  • Sun 22 Aug 2021 21:58
    mandarincurd skrev 2021-08-22 19:06:12 följande:

    Håller med om att man inte kommer bli piggare med veckorna som går. Idag var första gången det verkligen sög i benen på dagens långprommis med hundarna, fyyyy faaaan (ursäkta mig hehe) vad jobbigt det var.

    MEN, alla sparkar och rörelser från lillen därinne gör att det inte känns lika jobbigt längre. Det är så starka rörelser att man ser de på utsidan av magen. Sambon såg igår och blev så chockad över att han sparkar/rör sig så ordentligt haha.

    Rör sig era för fulla muggar också? <3


    Ja här sparkas det för fullt. Min sambo känner och ser sparkarna varje dag nu. Det är så härligt!
  • Tue 24 Aug 2021 08:43
    bananmilkshake skrev 2021-08-24 05:33:54 följande:

    Här är förresten vår BIM-tråd från mars! Om nån vill återuppleva allt. :) 

    www.familjeliv.se/forum/thread/80933827-bim-mars-2021-forsta-barnet/1


    Åh vad roligt! Jag scrollade igenom tråden nu :)

    Kan inte sluta undra hur det har gått för alla de man följde som inte plussade i den tråden, hoppas så mycket att de har lyckats! :)
  • Thu 14 Oct 2021 10:53
    Sellerin skrev 2021-10-12 21:11:52 följande:

    Har ni andra börjat fundera hur ni och er partner ska göra med utgifter under föräldraledigheten? Tkr det är ganska svårt att hitta en enkel och bra lösning, ifall det inte är så att man tänker vara F-ledig precis lika länge.

    Hört lite olika förslag dock! Vissa bara delar lika på F-dagarna och är nöjda med det och fortsätter stå för utgifter på samma sätt som tidigare. Antar att alla inte delar lika från början, ifall det är så att man har lite större löneskillnader sinsemellan! Någon räknar på mellanskillnaden på vad man fick ut i nettolön och vad man får ut som f-ledig, och så får den arbetande partnern stå för halva mellanskillnaden. Andra låter den som jobbar stå för utvalda större utgifter.

    Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra, bara diskuterat att vi säkert hittar en bra lösning som båda tycker känns rättvis, men några detaljer om denna lösning har vi ännu inte på plats, hehe!


    Vi ska lägga ihop lönen och föräldrapenningen, betala alla räkningar och lägga undan lite spar pengar, sen delar vi lika på pengarna som blir över. Det känns bäst för oss, vi gör likadant sedan när mannen går hem.

    Det ska sägas att vi tjänar ganska lika.
  • Sun 14 Nov 2021 06:30
    Sellerin skrev 2021-11-12 10:33:39 följande:

    Hej KNAS2!

    Vi undrar hur det går för dig! Testar att citera ditt senaste inlägg i tråden så får vi se om du ser det. :) Hoppas allt är bra även med dig!


    Heeeej alla!

    Jag hänger fortfarande i! Är inne och läser lite då och då men har varit dålig på att skriva.

    Jag tycker att tiden från vecka 20 har gått så otroligt snabbt. Lite skönt men samtidigt skrämmande då det nu inte är långt kvar. 36+5 idag.

    Har haft en ganska smärtfri graviditet fram tills för en vecka sedan då jag fick så otroligt ont i blygdbenet (foglossning) kunde knappt gå och det har hållit i sig hela veckan. Jag kämpar på och jobbar men börjar kanske inse att det är dags att trappa ner.

    Nu ska jag läsa ikapp lite inlägg här när jag ändå ligger vaken :)
  • Sun 14 Nov 2021 19:23
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-14 15:37:01 följande:

    Kul att höra från dig! :D Skönt att graviditeten varit mestadels behaglig också! :) Speciellt nu mot slutet när de flesta brukar få ont här och där... Hoppas att foglossningen lugnar sig så att du får lite lugn o ro, även här nu mot slutet. Håller med om att tiden gått väldigt fort. Ibland när jag sitter i soffan och har min oversized t-shirt på mig så tycker jag inte att det har hänt mycket men sen plötsligt när man byter tröja till något tajtare eller ser magen från sidan så känns den helt GIGANTISK. Hahaha! SÅ konstigt att tiden/magens tillväxt kan upplevas så olika från stund till stund.Sen är man ju låååååångt ifrån smidig numera. :P

    En del av charmen med att vara höggravid I guess!

    Åh, du är en av dem som fortfarande jobbar? Vilken kämpe du är! Hoppas du hinner ta igen dig ordentligt om helgerna och kvällarna! <3


    Jag känner samma, ibland tänker man ?nu syns knappt magen? och så går man förbi en spegel och jisses så stor den är! :)

    Ja lite till har jag tänkt jobba, men får nog gå hem tidigare än jag planerat pga att det börjar bli tungt. Jag märker av att jag blir väldigt trött på vardagskvällarna så det blir tidig nerbäddning för min del. Sen unnar vi oss sovmorgon på helgerna för det lär det väl inte bli så många av framöver :)
  • Fri 19 Nov 2021 13:19
    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    Stort stort grattis!! Vad fantastiskt! :)
  • Tue 30 Nov 2021 05:59

    Thewalk,

    Stort stort grattis! Vad härligt att de äntligen är här och att allt verkar ha gått bra!

  • Tue 30 Nov 2021 15:50
    bananmilkshake skrev 2021-11-30 10:36:16 följande:

    Thewalk, stooooort grattis till er!! Vilken kämpe du är. <3

    Vi ligger på vårt rum på bb och väntar på att köras iväg till operationen!


    Åh så spännande!!

    Hoppas att allt har gått bra idag! <3
  • Tue 30 Nov 2021 19:55
    +1
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-30 19:05:37 följande:

    Stort grattis TheWalk med tvillingarna! Hoppas det gått bra för Bananmilkshake idag! <3

    HÖRNI! Jag förlöste spontant i fredags (5 dagar före BF) och vi har välkomnat vår lilla tös in till världen nu. Vi kom hem idag och var inne på BB i Lund + patienthotellet från i fredags! Känns som man sprungit ett maraton och sen blivit påkörd av en buss. Hahaha! Men mäktig känsla. Var helt "hög" på adrenalin i 36 timmar och kunde inte för mitt liv sova! Har varit fortsatt dåligt nu också. Men det ska gå över. Jag känner att det lättar varje dag som går. Vi krånglar mycket med amningen, den har varit som mest påfrestande när man ser sin lilla tjej gapandes efter mat och man själv inte än lyckats leverera. Men jag har köpt pump idag och tänker inte ge mig. Kanske inte att jag blir bekväm med amning sen, men åtminstone pumpad mjölk om ibland det går...Vi får se vad som händer helt enkelt. Man ska räcka till mycket och har ingen tid/ro att ens sova mer än 3 timmar per natt... Så nu ska det bli skönt att hitta nåt som funkar i längden. <3


    Åh vad häftigt!! Skönt att ni har fått komma hem. Allt faller säkerligen på sin plats framöver, med fungerande amning eller ej. Se nu till att njuta av er bebisbubbla och er novemberbebis :)
  • Thu 2 Dec 2021 02:20

    Vår tjej bestämde sig för att komma igår, den 1 december :)

    Otroligt kämpig förlossning men vi är SÅ glada över att hon äntligen är här hos oss.

    Ser fram emot en fantastisk jul med vår nya familjemedlem!

  • Thu 2 Dec 2021 02:20

    Vår tjej bestämde sig för att komma igår, den 1 december :)

    Otroligt kämpig förlossning men vi är SÅ glada över att hon äntligen är här hos oss.

    Ser fram emot en fantastisk jul med vår nya familjemedlem!

  • Fri 31 Dec 2021 00:38

    Trodde inte att man kunde känna sig såhär värdelös och otillräcklig som förälder. Vår tjej har skrikit från 21 och håller på fortfarande. I N G E N T I N G hjälper. Vi har haft några sådana här kvällar nu och det tär på en.

    Varje gång hon ligger själv, slutar amma, eller ja vad som egentligen så börjar hon gråta. Hon blir helt röd och varm och gråter tills hon inte orkar mer. Vi kör med magdroppar och miniformat men vet i katten om det hjälper.

    Det är väl som alla säger att man ska bara ta sig igenom de tre första månaderna så blir det bättre sen, men just nu känns det övermäktigt.

  • Sat 1 Jan 2022 01:49
    neongirl skrev 2021-12-31 01:23:50 följande:

    Usch. Lider med dig. Vår kille har kinkat två morgnar så vi inte fått sova ordentligt, det har varit fullt tillräckligt. Låter ju som att ni provat allt så jobbigt när inget hjälper. Kan napp vara något? Eller det har ni kanske också testat? Annars tycker jag ni ska ringa BVC eller kanske t.o.m. BB och höra om de har några förslag på vad man kan göra. Hoppas verkligen det blir bättre snart! Tre månader känns ju som lång tid att behöva stå ut.


    Ja napp tar hon, men ibland hjälper det inte då hon blir suuperförbannad om vi försöker ge henne den.

    Pratade om detta på BVC i veckan och de ville att vi skulle fortsätta med Sempers magdroppar men jag börjar tvivla på att det är magen som krånglar. Känns mer som om hon har en extrem oro alternativt kolik men jag vet inte. Får höra med BVC nästa gång vi ska dit, det är inte förrän om två veckor men men.
  • Sat 1 Jan 2022 01:55
    Sellerin skrev 2021-12-31 08:37:09 följande:

    Jobbigt!!

    Men blir hon nöjd av att ammas? Slutar skrika då? För sån är vår flicka. Vissa kvällar ammar jag henne nästan non stop. Hon kan somna till ett tag, vi pratar 5 min, men om jag skulle försöka lägga ifrån henne så börjar hon skrika. Jag har börjat testa att linda/swaddla henne, det hjälper för att få henne att ligga längre stunder själv, men just på kvällen har hon ibland dagar när amma är det enda som fungerar. Så linda funkar bäst under dagen.

    Läst och hört att det är vanligt att bebisarna vill amma mycket på kvällarna. Överdriver inte med att jag ibland ammar henne över 12 h per dygn, troligtvis mer. Det har varit samma sak för två av mina systrar med deras barn. Sen verkar det här med olika språng kunna spela roll, att de under vissa perioder utvecklas mer och då behöver ännnuuuuu mer närhet och kärlek.

    Hon kan ju eventuellt även ha mjölkproteinallergi? Ifall hon är ledsen även när hon ammas och om hon är dålig i magen.

    Det är kämpigt emellanåt. Hoppas att du hittar något som kan hjälpa, men vissa barn verkar vara väldigt väldigt ledsna de första månaderna :(

    Kram! <3


    Det känns med som om jag ammar konstant vissa dagar. Och hon brukar bli lugn vid amning, det är oftast det som hjälper. Dock så tror jag att hon behöver rapa efter amning, men hon gallskriker när jag lägger henne över min axel. Det är som om hon får så himla ont då, så vi har svårt att få till rapningen. Sambons underarm fungerar vissa gånger men långt ifrån alla.

    Allt är ju förlåtet när hon lugnar ner sig, då är allt skrik glömt sönder är ju skönt :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET