• Mon 23 Aug 2021 16:01
    122289 visningar
    2612 svar
    2612
    122289

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-08-22 19:06:12 följande:

    Håller med om att man inte kommer bli piggare med veckorna som går. Idag var första gången det verkligen sög i benen på dagens långprommis med hundarna, fyyyy faaaan (ursäkta mig hehe) vad jobbigt det var.

    MEN, alla sparkar och rörelser från lillen därinne gör att det inte känns lika jobbigt längre. Det är så starka rörelser att man ser de på utsidan av magen. Sambon såg igår och blev så chockad över att han sparkar/rör sig så ordentligt haha.

    Rör sig era för fulla muggar också? <3


    yes! Tjejen är i full gång oftast i min mage med :) Har ibland blivit rädd av att hon sparkar så hårt hahahaha! Speciellt med tanke på att hon är endast ca 1kg och redan är i farten... :P
  • Mon 23 Aug 2021 16:07
    Sellerin skrev 2021-08-23 14:39:51 följande:
    Ja det är vecka 29 nu :O

    Var på tillväxtultraljud idag och vilken skillnad det var att titta på henne igår RUL vs nu! Haha man ser bara något litet åt gången! Ett lårben, ett huvud, en mage. Men allt såg bra ut :) Bebis ligger just nu på mitt på mittenkurvan gällande vikten! De kollar oss lite oftare pga lite kassa värden efter min bortopererade sköldkörtel.

    Även jag själv verkar än så länge ligga mitt på beräknad kurva för viktökning. Googlade fram någon sida där man kunde skriva in vikt och längd före graviditet och sedan gav den förslag på vikt under graviditetens olika veckor fram till BF. Började känna mig lite tung så ville veta om jag börjar spåra ut med maten eller om det verkade rimligt :D Slutsatsen var att det verkar rimligt! Kilona ska vara där och fler ska de bli. Haha!

    Wow! Och tänk va lite vi visste om framtiden när vi + andra i tråden följdes åt i barnförsökandet i början på året. Så häftigt detta är!


    Har förstått det som att man går upp rejält i tredje trimestern? Jag har hittills endast gått upp 5kg (men tillväxten ser bra ut enligt BM) men jag tror det kommer minst bli dubbelt till (10 kg)... hahah. Mer och mer osmidig kommer man ju att bli ;)

  • Tue 24 Aug 2021 09:18
    bananmilkshake skrev 2021-08-24 05:33:54 följande:

    Här är förresten vår BIM-tråd från mars! Om nån vill återuppleva allt. :) 
    www.familjeliv.se/forum/thread/80933827-bim-mars-2021-forsta-barnet/1


    KNAS2 skrev 2021-08-24 08:43:23 följande:
    Åh vad roligt! Jag scrollade igenom tråden nu :)

    Kan inte sluta undra hur det har gått för alla de man följde som inte plussade i den tråden, hoppas så mycket att de har lyckats! :)

    Det är så mysigt! Tänk att vi nu är här! :D


    Har kollat tidigare på hur det gått för de som vi följt i trådar BF2022 jan/feb/mars och det finns några som lyckats om jag minns användarnamnen rätt!


    Känns fint ^^

  • Sun 29 Aug 2021 09:56
    bananmilkshake skrev 2021-08-26 20:40:47 följande:
    Ja, och folk har ju slutat hålla avstånd för länge sen. Inte ens om dom ser man har munskydd bryr dom sig och tänker att antagligen är den personen i riskgrupp. Men nej, det är viktigare att tränga sig först på tåget än att ta hänsyn till dom personerna. Känns som om dom sett att jag är gravid skulle dom visa ännu mindre hänsyn, hade inte förvånat mig. Usch, blir så less. :(

    Hunger kan vara riktigt jobbigt när man ska sova! Du får ta nåt litet snack på kvällen. :) Ja verkligen! <3

    Upplever tyvärr samma sak... Har varit ganska chill tills nu eftersom att jag känt mig trygg (haft covid för 2,5 månader sen) och har inte känt mig för långt gången i graviditeten för att det ska vara obehagligt/riskfyllt. MEN, nästa gång folk trängs i närheten av mig så kommer jag säga till. INTE OK... Nu känner jag att de flesta är tillbaka i skolan/på jobb och träffar mer folk än vanligt + att vi närmar oss hösten. Därför är risken större för spridning också. 


    Kommer för övrigt ha med visir och ffp3-mask på mig i kollektivtrafiken om jag måste ta mig in nånstans med tåg/buss...

  • Sun 29 Aug 2021 10:10
    bananmilkshake skrev 2021-08-27 19:08:37 följande:

    Hej på er vänner. Jag behöver lufta lite tankar bara och se om nån känner igen sig i dom här känslorna. Det rör delvis kroppens förändring så hoppa över att läsa om du känner att det är något som kan trigga dig till att må dåligt! <3


    Jag går in i vecka 27 imorgon, och från ingenstans kom som en allmänt obekväm känsla. Jag känner inte igen kroppen, vilket inte är så konstigt. Men magen har ju smugit sig på så jag förstår inte riktigt varför det känns så. Jag har aldrig haft några "dåliga" tankar om min kropp, alltid accepterat den som den är. 


    Jag började ju ett nytt jobb den här veckan som jag trivs jättebra med, men det känns också lite jobbigt att vara "den gravida", som jag inbillar mig att folk tänker. Dom flesta är 10-15 år yngre än mig men jag har alltid haft lätt för att smälta in bland olika åldrar, så det gör inget, mer än att jag bara känner mig så udda just nu att dessutom vara gravid. :/ Jag har längtat efter att magen ska synas men känner mig mest obekväm med det nu? Att andra ser direkt liksom. Att inse att ingen tar hänsyn trots det, jag får stå på bussen varje dag, folk står alldeles för nära i köer osv. Samtidigt vill jag liksom inte bli erbjuden sittplats, haha. Jag kan inte riktigt peka på vad problemet är? Eller jo, hormoner antagligen...! Känner mest för att gråta. Humöret blir ju inte bättre av mina magproblem som ger mig magknip varje dag eftersom jag blivit av med mina rutiner när jag började jobba.  


    Usch. Hoppas ni slipper en sån här dipp men om skriv gärna om ni känner igen er! Kram!


    I det kroppsliga så är jag ok mestadels... Tycker det är obehagligt med pulserande kramper i brösten dock. Samt hur benen och kroppen reagerar på längre promenader (svullnad, ömhet osv). Men jag antar att det hör till vi går igenom...


    Jag har själv extrema humörsvängningar. Gråter väldigt lätt och för nästan vad som helst. Ofta är jag orolig över att jag gjort/ätit nåt som skadar min lilla tös i magen (trots att jag dubbelkollar med folk som vet vad de pratar om). Har för min egen del panik-känsla över att jag är just orolig och hur oron skadar barnet i mig. Mycket oro generellt och ångest kring det. Detta har dock hittills varit en bra vecka. Har kunnat njuta av graviditeten mer och i situationen mer.


    Har lyssnat en del på poddar på libero eller via appen preglife som beskriver just graviditeten som en ganska påfrestande tid för många kvinnor. Trots det, känner många skuld över att man inte är "tacksam nog" för att vara gravid osv. Känner igen mig SÅÅÅÅÅ mycket i det. Men det är helt ok att känna så!  <3 Det är mycket som en graviditet gör med en och triggar. Jag jobbar väldigt mycket med att acceptera att det är ok att det är jobbigt och att det samtidigt också är fint och spännande. Just i corona-tider har ju också oron ökat för många kvinnor. Det har jag hört från flera håll.


    Men vi kvinnor klarar detta oavsett hur vi gör det! Vi är utrustade för detta, trots att det känns kämpigt ibland <3  Men ALLT är ok att känna!

  • Sun 29 Aug 2021 11:55
    mandarincurd skrev 2021-08-29 10:29:24 följande:

    Happy sunday :)

    Är det någon av er som känner ett obehag av att vända er när ni tex ligger i sängen? Typ om ni ska byta sida?


    God söndag på dig med! :)

    Hm... Jag har märkt att jag kanske skulle behöva nå stöd också under magen. Plus att det känns otympligt och jobbigt att byta sida... Känns lite obekvämt om man inte hamnar i rätt vinkel liksom... Är i vecka 26+3 så det kanske är läge nu för mig att ta hjälp av kuddar eller annat under magen. Har inte superstor mage (normal tillväxt enligt BM), men ändå...


    Hur exakt menar du med ditt obehag? :)

  • Sun 29 Aug 2021 21:02

    Hej allihopa!

    Tips om att Babyworld har bra rabatt till er som vill slå till! Jag o sambon fick höra det av en vän uppe i sthlm som väntar barn i oktober... Tur alltså... Barngrejer är ju superdyrt och man får 500kr rabatt för varje 5000kr man spenderar. Så då blev det iaf en 10% rabatt. Vissa villkor gäller ju och det finns lite begränsningar när det gäller nykomna produkter men erbjudandet går ut nu den 31/8 så om ni har nåt att köpa så passa på vetja!

    För vår del blev det en bugaboo fox 2-vagn och bugaboo turtle-babyskydd. Vi hade tittat på grejerna innan så då blev det lätt att klicka sig fram online... :)

    Pepp härifrån, trots det regniga/gråa Skåne!

  • Thu 2 Sep 2021 17:22
    VirrePirre06 skrev 2021-09-02 15:18:41 följande:
    Hade varit lite kul att se hur allas magar ser ut nu, OCH självklart ska man inte jämföra sig med andra för alla är vi olika och så mycket spelar in på hur stor/liten mage man har men det är väl ändå mysigt med gravidmagar <3 Här är min i v. 25 (24+0) idag :) Har börjat få mycket problem med min ländrygg nu, sån trötthetskänsla hela tiden. Inte nog med att jag hade problem innan graviditeten, så självklart blir det värre nu :/ Även varit hos kiropraktor 2 gånger nu på kort tid då mitt bäckenet varit helt vridet och muskelfästen/ligament vid svanskotan har blivit så påverkade att jag fått huggande smärta, så hoppas det går åt rätt håll nu :D
    åh, så fin mage du har!! ^^ Hoppas det lugnar sig med smärtan för din del! Det är ju så mycket man redan ska hantera som gravid, så det är ju bra om man kan fixa/dämpa mycket av krämporna så gott det går! hejar härifrån! :)
  • Thu 2 Sep 2021 17:29
    bananmilkshake skrev 2021-09-01 19:28:37 följande:

    Det var inte så enkelt som jag trodde med mitt besök idag, hos bm syntes inget på testet, men det ska iaf skickas på odling så jag får veta på fredag. 


    Blev däremot inte jättebra bemött tycker jag, hon visste typ inte vad mitt magont kunde bero på. "UVI ger inte sammandragningar" påstod hon fast det är exakt vad det gör. När jag frågade om jag bara ska ha så ont att jag får vara hemma från jobbet svarade "ja, vad ska jag säga...". 


    Så jag ringde vårdcentralen där sköterskan som svarade var jättehjälpsam, och inte alls tyckte jag skulle gå runt och ha ont. Hon frågade en läkare som tyckte jag för säkerhets skull skulle åka till akuten och få det kollat, så det inte skulle råka vara värkar typ. Så det gjorde vi, blev grundligt undersökt, med ultraljud och ctg bla. Fick se bebisen vinka. :D Och allt såg bra ut. Så även om jag ändå inte vet vad det beror på så känns det okej. Kan ju vara en blandning av allt, typ. Lite foglossning, lite stress, lite känslig mage osv. 


     


    Citerar dig så du kan läsa om min upplevelse av sammandragningar! 


    Nämen... Fy va tråkigt och onödigt av dem att bemöta dig dåligt! Har också hört samma om att uvi ger sammandrag... Suck... Bra att du stod på dig själv och följer dina instinkter :)


    ÅH en liten vink!! <3 Vill också se en från min lilla tös, hahah!! Blev erbjuden  tillväxtultraljud pga att jag fick covid i vecka 16. Är i vecka 28 och kommer boka in TUL runt vecka 32. Hoppas på en liten vink eller så. ^^

  • Sun 5 Sep 2021 12:14
    bananmilkshake skrev 2021-09-05 10:51:21 följande:

    Här kommer min bild från igår när jag gick in i vecka 28. Glad Linnet stramar under tuttarna så magen ser lite mindre ut än den är. Tungan ute

    (Vet inte varför det blir så dålig kvalitet när jag laddar upp den) 


     


    Åh! Magen med det lilla livet! Så häftigt! <3 


    Juste! Du och jag är nästan lika långt gångna ju! Jag är i vecka 27 + 3 nu... Ska ladda upp en bild snart! Men vi ser också ut att vara lika i storleken på magen också! :) Har varit lilla nervös innan då några kommenterat om att den såg "sååå liten ut"  för typ 3 veckor sen. Men då svarade jag att ganska direkt att, "jadu, lillan i magen är ju bara 800g just nu så hur stor ska magen vara?" Störigt ibland även om många inte menar nåt illa...  :P

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET