• KNAS2

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej!

    Här kommer en grupp för oss som, väntar vårat första barn i december 2021.

    Jag tänker att det är roligt att dela med sig av våra BF-datum och vår ålder.

    KNAS, 31 år, BF 7/12

    Tjing!

  • Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET
  • neongirl
    Bula2021 skrev 2021-09-19 14:15:15 följande:
    bananmilkshake skrev 2021-09-18 16:09:14 följande:

    Hej! Välkommen. :) Vilken vecka är du i? Och när har du bf? :) 


    Hej och tack :)

    Jag är i vecka 24, bf i mitten av januari. Så det skulle ju lika gärna kunna bli december :)

    Min mage är väldigt spänd hela tiden, inte sammandragningar alltså, utan HELA magen från norr till söder, öst till väst. Jag tror det är för att tarmarna lagt av totalt i och med väldigt lågt hb-värde och att jag fick börja med Niferex. Har provat det mesta, Lactolus från Apoteket, linfrön i vatten varje dag, katrinplommon osv. Någon som provat något som VERKLIGEN sätter fart på magen? :)
    Någon i gruppen tipsade om att äta kiwi för att få fart på magen. Det funkar för mig haha. :)
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-09-19 14:40:31 följande:
    Så sant så!

    Sömnen har varit ganska fortsatt dålig, vaknar av minsta lilla ljud och vaknar otroligt tidigt av lilla tjejen som har startat upp någon form av morgongymnastik runt kl 05-06 varje morgon. Sen går det inte att somna igen. Aja kanske att kroppen nu är påväg att vänja sig vid minskad sömn framöver, jag försöker ta det lugnt på tider utanför jobb och nu på helgen :)
    Ja min sömn är också lite så där. Vaknar varannan timma för att gå upp och kissa. Och vaknar också ofta av att lilleman kör morgongymnastik. Tycker också jag blivit mer lättväckt för minsta ljud. Kan vakna av att sambon öppnar en burk yoghurt som knappt ens låter något haha. Men är kanske kroppen som ska vänja sig, som du skriver. :)
  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-09-15 17:28:15 följande:

    Hej! Jag var på glukosgrejen idag! Undra om det är samma dryck överallt? Min var ganska god, haha. Extremt sliskig dock förstås, så på slutet var det ju lite kämpigt. 


    Funkar det bra med Niferex för dig? Min mage spårade ur totalt när jag började (varannan dag). Apotekets Lactulos räddade mig! 


    Jag förstår att det är lätt att oroa sig, men du tänker ju helt rätt i att bm har bra koll. :) Tänk alla magar dom ser! Alla är vi olika. <3 


    Jag kämpar på med min önskan om ks, så att tänka på profylax och grejer ger mig bara stark ångest. xD Undra vad som görs på en blivande pappa-kurs? Jag blir så rörd ibland när jag tänker på att min sambo ska bli pappa. Det ska bli så fint att se. Blir mer glad över det än över mig själv ibland, haha! Det är fortfarande för svårt att greppa. 


    Är också så glad för den här gruppen! Jag gillar hur personligt det blivit, vi är inte så många. :) 


    Tror att det numera är samma dryck som erbjuds, men ja... Den var god i början men sen kändes den väldigt sliskig. Hade nog sovit för lite också natten till detta besök, så då brukar mitt illamående dra igång ganska lätt.


    Niferex funkade super för mig varannan dag... Får se nu dock hur magen reagerar på varje dag. Tycker jag känner mig lite mer hård i magen... :O


    Jag förstår... Sånt är ju olika för oss alla. Känner du att du får hjälp och stöd i din önskan om ks?


    Åh... Ja, det är så fint med kurser och att få se sin partner i en ny roll! Spännande resa vi är på ^^


    Thewalk skrev 2021-09-16 14:55:33 följande:

    Uppskattar också den här gruppen mycket, tycker att det är så bra stämning och är glad att jag inte sett dömande inlägg utan att det är fokus på pepp och stöttning. Ska bli spännande att följa alla framöver :D

    Jag beundrar verkligen er som kämpar med jobb och den stressen nu, ni är så starka! Vill igen skicka med uppmaningen att lyssna på kroppen och hellre ta en sjukdag om det bli för mycket.

    Niferex funkar bra för mig! var orolig innan, då jag haft problem med trög mage till och från senaste åren. Men jag är inte särskilt påverkad, så det är ju väldigt individuellt.

    Hoppas verkligen att du bananmilkshake får chansen att föda på det sätt som känns viktigt för dig! 
    För mig är det väldigt ovisst då det är 50% chans att jag kommer föda med ks, Om tvilling 1 inte ligger med huvud ner en viss vecka så görs inga vändningsförsök utan det blir isåfall planerat ks. Vet inte vad som skulle kännas bäst för mig, men tycker det är lite jobbigt med ovissheten (även om man ju aldrig kan planera för en förlossning 100% då det alltid kan hända saker) 

    Är också nyfiken vad det är för blivande pappa kurs? Jag och min sambo var med på en digital utbildning från regionen om föräldraskap, men den gav oss inget nytt tyvärr. Vi ska också lyssna på en föreläsning om förlossningen snart. 

    Återigen har mitt hopp väckts om att partner ska få följa med på någon undersökning efter 29/9 med lättade restriktioner, vad tror ni, vågar man hoppas? 


    Ja! Nu när mamma-grupper och annat inte finns på riktigt för oss att prata och samlas så är ju dessa forum en hjälp på traven i ens resa :)


    Bra att Niferex funkar! Jag får se hur det går. I värsta fall får jag försöka dricka mer vatten och äta mer fullkorn/fibrer rent allmänt... 


    Vår kurs vi gör online (blivande pappa) börjar nästa vecka! Ska bli kul att se vad som det innehåller helt enkelt. :D


    Jag tror att partnern kommer få vara med... Men jag kanske är naiv, vem vet :P

  • Grapefrukt89
    neongirl skrev 2021-09-16 09:30:44 följande:
    Hej! Vad skönt att du kan vara hemma istället. Hade gärna varit det, men jobbet verkar vilja att jag kör på så länge som möjligt. Kommer i alla fall gå hem en månad innan BF så räknar ner för fullt. Glad Känner att mitt mentala fokus inte alls är på jobbet just nu och inte har varit det på ett tag.

    Jag tyckte drycken på glukosbelastningen var helt okej ändå, smakade som stark citronsaft och var nästan god haha. Men kan ju vara olika sorter. Jag äter också järntabletter just nu. Hade kvar Duroferon sedan tidigare så har börjat med dem. Magen är dock inte speciellt förtjust i dem så jag pausar några dagar ibland. Tungan ute

    Det är nog väldigt olika hur mycket man lägger på sig. Jag hade inte gått upp något sist jag var hos BM, men hade en hel del att ta av innan jag blev gravid. Livmodern hade växt som den skulle ändå och lilleman också. Tror dock jag gått upp ett par kilon sedan dess för känner mig extremt svullen och tung i kroppen. Lär väl gå upp som mest sista tiden. Har varit extra hungrig sista tiden.

    Här är profylax-kursen online just nu, så vi gå den lite när vi vill. Men borde väl göra det snart. Varken jag eller sambon sörjer att behöva gå en sån kurs fysiskt, känns som online passar oss ändå och slippa sitta i en grupp med massa andra och andas haha. Visste inte att det fanns blivande pappa-kurser. Vad gör man på en sån?

    Ja precis, så jag försöker att inte jämföra mig med andra viktmässigt i min graviditet. Skönt med flexibel profylax-kurs. Min mödravård har alla kurser på endast 1 utsatt datum så att de kan synka tillsammans med andra kursdeltagare och ge svar på vissa kortare frågor i pauserna av "genomgångarna". Lite olika det där med vad som erbjuds antar jag... :)


    Förstår det där med jobbet... Men bra kämpat alltså! Sjukt beundransvärt att ni är starka nog att va på jobb trots covid-tider + att ni är i tredje trimestern! :D

    Verkar också som att alla kvinnor i regel äter extra järntillskott! Bra strategi med paus osv i intaget av järntabletter... Får se hur det går för min del å kanske göra liknande eller ändra kosten så att magen tolererar dem bättre...  :P

  • Grapefrukt89
    Bula2021 skrev 2021-09-16 14:38:18 följande:

    Hej alla! Ville bara göra mig till känna - det känns som att jag är på nån annans fest och smyglyssnar bakom en trots att jag inte är bjuden :)

    Jag har bf med första barnet ett par veckor in i januari. Det fanns en januari-gruppen här på Familjeliv men den dog ut totalt när någon startade en dold Facebook-grupp som ?alla? gick med i istället.

    Ville bara säga hej och att jag brukar gå in här och läsa titt som tätt, trots att jag inte har bf i december. Känner ändå igen mig i så mycket som ni skriver och det är gött att få bekräftat att fler känner/mår/upplever samma som en själv. :)


    Välkommen! ^^ Förstår känslan och jag tycker det är så häftigt att många hängt kvar här ett bra tag! Känns fint och speciellt :)
  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-09-19 14:54:58 följande:
    Jag tror kanske att man anpassar sig lite efter rådande situation. Du var gymnasielärare och fick inte jobba mer? Tror att om jag varit hemma hade jag också känt att bara dammsuga är jobbigt nog! Tänker som dig om matlagning, jag orkar inte lika ofta som tidigare och det blir mer hämtmat för tillfället. Men gällande jobb så tar jag mig bara dit helt enkelt och kör på när jag är där, men är ganska så trött om kvällarna, det får jag erkänna :) Och hade man redan haft ett eller två barn till så hade man ju på något vis löst det också antar jag!

    Tyckte den där drycken på glukosbelastningen var otroligt sliskig. Blä alltså!

    Ja lita på BM och att när hon mäter så tyder allt på att barnet växer som det ska :) min vikt stannade upp lite några veckor, gick till o med ner ett kilo mellan två besök, men magen fortsätter växa så nog verkar vår tjej ta vad hon behöver :D

    Vi går digital föräldrakurs via barnmorskemottagningen som jag tycker varit mycket bra :) Framförallt har min sambo varit väldigt nöjd och lärt sig massvis, påstår han!

    De kör det via Teams. Även fått lite länkar från en vän med några gratis-kurser på youtube så dessa tänkte vi titta på vid något tillfälle också :) vill känna mig förberedd för framförallt förlossningen, men med vetskapen om att förlossningen ändå kan bli på många olika sätt och inte fastna för mycket i tanken att just precis såhär vill jag ha det.

    Ja precis, gymnasielärare... Hade inget val liksom än att acceptera graviditetspenningen och hade egentligen mycket "separationsångest" som kickade igång då jag inte "fick" va på jobbet längre. Men det är starkt gjort av er som tar er till jobb, speciellt när kroppen går igenom så mycket saker. Sen förstår jag att man vänjer sig vid sin situation, speciellt om man inte kan göra nåt åt den liksom. Men du skulle eventuellt gå tidigare, eller hur var det nu?

    Juste! Precis, man får ju lita på dem som kan och är proffs! Inte låta sig skrämmas av att "vissa tänker si/så". :)

    Härligt at digitala kurser ändå funkat! Jag tycker det va väldigt praktiskt att sköta sånt på distans också. Egentligen är dessa online-möjligheter en sjukt bra grej som kommit ur denna förbaskade pandemin! :P

    Ja, man vet ju aldrig vad som händer vid ens egna förlossning så det är nog bra att veta att det kan se ut på en rad olika sätt, men att man aldrig kan förvänta sig exakt vad som ska ske i sin egen förlossning. Tycker många appar är bra på att lista upp vilka saker som kan vara bra att ha med i ett förlossningsbrev (vem man är som person, vilka rädslor man har/oro, om vilka typ av hjälpmedel man vill ha/inte vill ha osv). Ganska skönt att skriva ner sånt i punktform redan nu tyckte jag ^^

  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-21 00:45:05 följande:

    Tror att det numera är samma dryck som erbjuds, men ja... Den var god i början men sen kändes den väldigt sliskig. Hade nog sovit för lite också natten till detta besök, så då brukar mitt illamående dra igång ganska lätt.


    Niferex funkade super för mig varannan dag... Får se nu dock hur magen reagerar på varje dag. Tycker jag känner mig lite mer hård i magen... :O


    Jag förstår... Sånt är ju olika för oss alla. Känner du att du får hjälp och stöd i din önskan om ks?


    Åh... Ja, det är så fint med kurser och att få se sin partner i en ny roll! Spännande resa vi är på ^^


    Ja, det var nog mycket också att jag väntat mig nåt helt superäckligt, så då kändes den okej. Men inget jag vill dricka varje dag direkt. :D Åh ja, det är ju helt förståeligt! Jag sov oroligt också då, vet inte om jag var nervös inför besöket. 

    Hoppas du klarar dig! Det påverkar en så mycket när man har magproblem. 


    Jag måste säga att jag fått fantastiskt bra stöd. Det är jag tacksam för. Men det har ju krävts en del förstås, jag var inte en av dom som fick ja på första besöket direkt! Men jag har förståelse för processen, absolut. Och tar mig igenom det eftersom jag vet vad jag vill, men det har varit tungt. Väldigt utmattande. 


    Jaaa, så spännande! Helt overkligt till och med. Jag fattar fortfarande inte vad som kommer hända. Tungan ute

  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-09-19 19:30:42 följande:

    Kan vara värt att prova! Jag har precis köpt en liter-flaska nu. xD Tror jag kommer få ta det resten av tiden. Haha precis! Ja, jag har ett kontorsjobb och när jag kommer hem finns det ingen ork till nåt annat än soffläge. Men minsta lilla är bättre än inget, om det så är att bara gå runt lite hemma inomhus. :)


    Ja det verkar inte bättre än att jag också får göra det. Ska försöka börja med några järntabletter igen, men stanna vid ett par, tre gånger i veckan. Då lär Lactulos behövas :)
  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-09-20 11:53:06 följande:

    Någon i gruppen tipsade om att äta kiwi för att få fart på magen. Det funkar för mig haha. :)


    Ska absolut prova det! Tack!
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-21 00:53:41 följande:

    Välkommen! ^^ Förstår känslan och jag tycker det är så häftigt att många hängt kvar här ett bra tag! Känns fint och speciellt :)


    Tack! Jag är dels inte särskilt aktiv på Facebook och dels kände jag inte igen mig i stämningen i Facebook-gruppen riktigt. Det är väl olika vad och hur mycket man behöver ventilera och diskutera men att dissekera barnvagnsmodeller in i minsta detalj var inte riktigt min grej :) Vi har inprincip inte köpt något än, bara några klädesplagg. Så vi är kanske extrema åt andra hållet istället :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET