• Sun 4 Apr 2021 10:37
    122204 visningar
    2612 svar
    2612
    122204

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Kallamakka skrev 2021-04-04 08:34:06 följande:

    God morgon alla nyblivna morgon människor!

    Jag har tyvärr börjat blöda igen igår, med lite kramper och en del koagulerat härliga klumpar av blod. Med fem missfall i bagaget känns det inte alls positivt och väldigt bekant. Numera kommer bara färskt blod och inte i samma mängd och det gör inte ont längre. Dagens test är fortfarande väldigt starkt men svagare. Psykologiskt försvann alla symtom i och med blödningen, även om brösten gör ont så gör det inte det i mitt huvud längre. Så så var det nog åt skogen med den här graviditeten också. Tänker jag. Kommer fortsätta ta tester för att bekräfta det jag redan känner.

    På tisdag ringer jag IVF kliniken och hör med dem hur vi går vidare eftersom vi inte kan försöka naturligt. Om det ens är lönt att fortsätta stoppa in befruktade ägg i mig eller om vi ska tänka om och kanske använda någon annans gener. Vad vet jag. Missfallsutredning är gjort utan fynd för längesen, med hysteroskopi utan fynd och inga genetiska deffekter på oss eller autoimmuna sjukdomar. Så här står vi nu, fem år senare och med fler frågor än svar. Är så fruktansvärt besviken på det här nu. Nästan så jag inte vill ha barn längre.

    Är ändå glad för att jag vågade gå med här då jag inte kunnat vid de tidigare graviditeterna för att det är svårt att alltid vara den som blir det dåliga exemplet, det är svårt att tro att man ska slippa bli det. Men men, hoppet är det sista som överger en säger dem och jag omfamnar alla gånger jag vågar vara positiv. Jag vet att det ordnar sig och vi repar oss alltid men första dagen av insikt är alltid tuff. Men sen kommer vi igen.

    Tack för mig och lycka till ni andra!


    Åh... Va fruktansvärt tråkigt. Tungt att inte riktigt veta heller vad som kan vara orsaken till att det blivit så för er och att ni kämpat länge. Förstår att det tär och att det är svårt att känna motivation eller lust till att vilja ha längre.


    Så stark och modig du är! Det är inte lätt att gång på gång ta sig upp efter en sådan resa ni befinner er i. Jag hoppas verkligen att ni orkar med att fortsätta kämpa och att ni blir föräldrar en dag! <3


    Lycka till med allt! Var snäll mot dig själv, ta hand om dig själv, och ta hand om varandra! <3

  • Sun 4 Apr 2021 21:56
    #88
    KNAS2 skrev 2021-04-04 21:10:22 följande:
    Jag tänkte den tanken för första gången nu ikväll efter att vi ätit. Men snabbt tänkte jag istället att jag bara hittar på :) hahah!

    Jag vill också typ "sova bort" dagar så att det ska gå snabbare att komma upp i fler veckor så jag går och lägger mig tidigt. Dock brukar jag göra det annars med men jag tänker på det mer nu. Jag är lite orolig för jag har inte känt mig extra kissnödig eller trött under dagen ännu och det gjorde jag när jag plussade förra gången.

    JAAAAA, eller huuuur! Jag vet inte hur mycket jag faktiskt sovit dessa dagar, men en hel del kan jag lova. Har också en app som jag konstant tittar på och försöker räkna ut när de mest avgörande perioderna är, om jag passerat dem, när kan jag pusta ut lite mer, osv. Inte för att det hinner hända mycket från en dag till en annan... Snarare många bäckar små där, som med allt annat... hahaha. Men ivrig och otålig är jag ju! :D


    Blir bra att börja jobba på tisdag igen. Hjärnan behöver nog få distraheras lite känner jag... :)

  • Wed 7 Apr 2021 20:52
    Sellerin skrev 2021-04-07 12:32:49 följande:

    Hur går det för er? :) Har ni som började längta efter illamåendet börjat uppleva det ännu? :D

    Här går det lite fram och tillbaka. Ibland väldigt ont i magen, ibland lite illamående, ibland som att det hela är ett skämt och att jag inte alls är gravid! Kanske att jag i och för sig börjar känna mig lite svullen i nedre delen av magen, jämfört med för någon vecka sedan.

    Håller också på att byta tjänst på jobbet. Känns ju som taskigt tajming... men vad ska man göra? Man vet ju ännu inte hur det ska gå och jag kan ju inte låta bli att söka en tjänst som jag vill ha, bara för att jag troligtvis ska gå på föräldraledighet i vinter. :-/


    Hej Sellerin!


    Jodå! Inne på 5+5 och mitt illamående har börjat ganska regelbundet nu men kommer och går, och är värst när jag precis vaknat. Både natten till igår och natten till idag sov jag fruktansvärt dåligt och det känns ganska direkt att jag blir mycket mer sliten och trött än i vanliga fall. Brösten är superömma här och känner mig svullen.


    Tror ändå att man ska gå på magkänsla och söka om man gärna vill ha tjänsten oavsett. Men jag fattar att det kan kännas lite dubbelt...Spännande med ny tjänst iaf! :)

  • Wed 7 Apr 2021 20:53
    neongirl skrev 2021-04-07 14:15:30 följande:

    Hej! Hoppar in här. :) Känner igen en del av er från tidigare trådar så kul att följas åt även här. Har smygföljt tråden lite och velat om jag vågar hoppa in redan eller inte, men känner igen mig så mycket i det ni skriver så nu kan jag inte motstå längre. Jag har ett missfall i bagaget vilket gör mig lite extra orolig. :( Hoppas verkligen att alla våra frön stannar kvar! <3

    Laddade också ner en app som visar att jag är i vecka 5 (4+4). Beräknad BF är 10/12 om allt går som det ska.


    Ja! Kul att se dig här :D
  • Sat 10 Apr 2021 09:58
    MrsXy skrev 2021-04-10 09:03:05 följande:

    Vad var era första symtom förresten? Skiljde de sig från om ni tidigare trott att ni varit gravida men inte varit?
    När jag innan trott det så har jag tänkt att jag har lite större bröst, men inget annat. Nu var det som en smäll, helt slut första dagarna, känsla av att vara sjuk, varm och molvärk Solig


    Väldigt likt min vanliga pms som växlat mellan att ibland vara illamående, ömma bröst, sjuk-känsla, sömnproblem molvärk, dålig i magen, dåligt humör/kort stubin etc. till att bara vara lite öm i brösten, lite molvärk och trött.


    Denna gången fick jag den lätta version av allt med "bara" ömma bröst, trötthet, molvärk i början av graviditeten.

    Är dock inne i vecka 7 (6+1) och har nu illamående sen 1,5 vecka tillbaka. Känns som att jag är bakis hela tiden (ingen spykänsla, men jobbigt dygnet runt), där ingen bakispizza i världen kan få mig att må bra igen. Liiiite surt. Goare att va bakis, för då finns ett slut på eländet iaf. Solig Flört hahahah!


    Hur länge kan detta hålla på tro? Vad har ni andra hört om illamående?


     


    Hur långt gången är du nu MrsXy?

  • Sun 11 Apr 2021 14:28
    MrsXy skrev 2021-04-11 09:09:22 följande:
    Åh jag förstår ! Jag har hört att det kan variera enormt men brukar vara värst i första trimestern, som jag hört, om man inte har extremt och det håller i sig hela, men det verkar mindre vanligt.
    Var det första gången ? Du skrev "denna gången" :)
    Jag är snart i v. 7 ! :) 

    Hej igen!


    Var lite otydlig... Menade alltså att jag denna gången, när jag för första gången bivit gravid, så har jag ändå väldigt lika symptom till min vanliga pms. Fast en mild version.


    Kul! Då är vi nästan lika långt gångna! :)


    När har du inskrivning?

  • Sun 11 Apr 2021 21:18
    Sellerin skrev 2021-04-11 16:06:20 följande:
    Grapefrukt89 skrev 2021-04-10 09:58:03 följande:

    Väldigt likt min vanliga pms som växlat mellan att ibland vara illamående, ömma bröst, sjuk-känsla, sömnproblem molvärk, dålig i magen, dåligt humör/kort stubin etc. till att bara vara lite öm i brösten, lite molvärk och trött.


    Denna gången fick jag den lätta version av allt med "bara" ömma bröst, trötthet, molvärk i början av graviditeten.

    Är dock inne i vecka 7 (6+1) och har nu illamående sen 1,5 vecka tillbaka. Känns som att jag är bakis hela tiden (ingen spykänsla, men jobbigt dygnet runt), där ingen bakispizza i världen kan få mig att må bra igen. Liiiite surt. Goare att va bakis, för då finns ett slut på eländet iaf. Solig Flört hahahah!


    Hur länge kan detta hålla på tro? Vad har ni andra hört om illamående?



    För mig kom det som en chock att jag faktiskt var gravid. Fick kraftiga humörsvängningar och skällde ut min sambo för ingenting dagen innan BIM. Fick skylla på PMS och att jag kände hur mensen skulle komma när som, jag kände precis samma känsla som inför när mensen ska dyka upp. Men sen gick det ett par dagar och ingen mens kom. BIM+2 kände jag mig tvungen att ta ett test för vi skulle till fjällen med vänner senare den dagen. Då var där ju ett plus Hjärta Kände inget speciellt den första veckan efter konstaterat plus, lite dragningar kanske i nedre delen av magen.


    Hade inbillat mig att det skulle kännas helt annorlunda när jag väl var gravid, men det var alltså precis samma känsla som inför mensen =) 


    Känner mig också bakfull emellanåt.. Som att allmäntillståndet är konstant sänkt. Illamående som kommer och går men inget extremt. vecka 9 nu för mig. Har hört att illamåendet kan hålla på till v12-15 oftast. Sen blir det bättre för de flesta. Är verkligen helt fascinerad över att få vara med om en graviditet. Känns så speciellt, men så är det ändå något som de flesta kvinnor är med om. hahaha! 


    Känner likadant! Även om jag är lite allmänt otillfreds och låg pga illamåendet så är det en superhäftig grej att vara med om! Försöker tänka på det lite grann när jag är illamående eller orolig för missfall. Lite med inställningen; "det som är menat att hända kommer att hända". Inte för att jag är nå vidare religiös eller så, men det känns ganska skönt att tänka på det sättet för min egen del. Att jag då får chansen att mer njuta i stunden av att det faktiskt gick med att få en graviditet samtidigt som man är medveten om att det ändå inte finns nåt man kan göra åt saken om det skulle "gå snett" nu.


    Vi får hoppas på det bästa!Solig


    Har du hunnit skriva in dig än Sellerin?

  • Sun 11 Apr 2021 21:18
    KNAS2 skrev 2021-04-11 16:20:06 följande:
    Jo men lite härligt var det faktiskt, men mest konstigt :)

    Börjar bli piggare men ännu är jag inte helt återställd. Byter gärna ut covid symtom mot gravoditetssymtom :)
    Krya på dig! <3
  • Mon 12 Apr 2021 21:17
    H3JH3J skrev 2021-04-12 17:28:19 följande:

    Var på gyn idag. Försenad mens så dom gjorde ett test för att se varför. Jag skulle börja en utredning då jag inte lyckats bli gravid, så det var ju lägligt just idag att passa på tänkte jag innan att snåla mig till ett test. Var övertygad om att mensen var sen bara.

    Hoppar upp i stolen efter jag lämnat kisset i luckan. Efter en stund sticker sköterskan in huvudet och säger "positivt". Jag fatta ingenting? Läkaren svarade då "Grattis! Du är gravid!" Så vi gjorde ett UL och mycket riktigt såg han att det var en pågående graviditet. Jag har försökt att bli gravid i 4 år.

    Vågar inte riktigt ropa hej än dock. Så rädd för MF.

    Jag är 34, sambo 49.

    Symtom: trött, illamående, ont i brösten, molande mensvärk och lite yrslig.

    Beräknad 9/12

    Hjälp. Haha. :D


    Wow vilken känsla! Grattis och välkommen hit!Solig
  • Mon 12 Apr 2021 21:26
    Sellerin skrev 2021-04-12 21:06:25 följande:
    Ska nog också försöka tänka det lite oftare, att det som är menat att hända kommer att hända :)

    Ja, jag träffade BM redan på v5+2! Detta eftersom jag inte har någon sköldkörtel och tar levaxin för det, och för låg medicindos ökar risken för missfall. Fick höja dosen 25% efter provtagning, så väldigt glad att min syster sa till mig att ringa direkt och att BM bad mig komma in redan kl 07:00 morgonen därpå efter vårt samtal :) Så träffat BM 2 gånger redan och nästa gång blir den 22 april :)

    Har du skrivit in dig än? :)

    Juste! Va bra hjälp du fick och snabbt! Låter läskigt annars att riskera missfall. Skönt att när man väl hittar bra ställen/personal inom vården så funkar det FANTASTISKT!


    Tyvärr har jag inte hunnit skriva in mig än. Det var sån himla lång kö till den mottagningen jag valt (valde att skriva in mig för två veckor sen) så att jag fick tidigast tid den 29/4, då jag är 1 dag från att gå in i vecka 10. Men men! Har hört att det är ganska normalt också. :)  Ser fram emot inskrivning, då jag tror det kommer känns skönt att landa lite i att man faktiskt är gravid och att barnmorskan förstår ens situation och är "expert" på den. Solig

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET