Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-03-31 10:43:25 följande:
    För din info så har mina symtom kommit och gått lite hela tiden de senaste veckorna! Sa till sambon senast i måndags att: jaha nu är det nog över. Känner ingenting. Absolut NADA! Sen kom tisdagen och jag mådde illa, hade ömma bröst igen, var varm, ont i magen och lite dragningar i livmodern. Vi borde försöka att inte oroa oss i onödan, men det känns ju supersvårt! :D
    Åh taaaack, du fattar inte vad det hjälper min oro! <3 Vilken vecka är du i? 
    Jag har fortfarande molvärk lite då och då, och är varm, plus en aningens antydan till förstadiet till illamående efter jag ätit frukost och lunch, så jag är glad för dom grejerna så länge. :) 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Sellerin skrev 2021-03-31 12:12:28 följande:

    Åh så skönt att det kunde hjälpa <3. Jag går tydligen in i vecka 8 idag!

    Tycker det låter som du har precis de symtom som är fullt normala! Och som kommer och går. Jag fick också lite kramper emellanåt, som kom om jag gjorde en rörelse där jag liksom sträckte ut ut magen, men det har lagt sig igen.

    BM sa att allt detta var helt normalt, det kan komma och gå och jag behöver inte oroa mig förrän jag får en blödning. Då kan jag ringa henne om jag vill, men även små blödningar är vanligt i början av graviditeten och oftast inget att oroa sig för :)

    Jag längtar till KUB i maj, då får min sambo och jag på riktigt veta hur det lilla pyret mår!


    Vad skönt att ha gått så långt redan! Jag går in i vecka 5 imorgon.

    Ja jag hoppas det står rätt till. Jag ska försöka sluta googla iaf. Ja, gud vad lättad man kommer vara då! Jag ska ringa gyn imorgon där jag har tid för missfallsutredning, och fråga hur jag ska göra. Hoppas dom kan ta in mig tidigare och ta lite prover.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Grapefrukt89 skrev 2021-03-31 18:59:40 följande:

    Verkligen! Det visar sig med tiden vad det blir ändå! Jobbigt men sant... Händer det så händer det och man kan inte göra nåt åt det så tidigt.... Jag kan känna mig lättad att jag äntligen kan gå runt och vara gravid! Jag var superorolig över att det inte kanske skulle gå utan hjälp, då detta är första gången jag är gravid. Så det är jag otroligt tacksam för just nu och jag ska försöka släppa nojjorna lite och se vad som händer. Käka bra, göra trevliga saker och försöka ta hand om mig :) Lättare sagt än gjort men får leva lite i förnekan om att det ska gå nu, hahaha.


    Jag har redan berättat för några av mina närmaste att vi plussat. Kan tycka det ofta är tabu-belagt att folk inte berättar när de försöker eller när de plussar eller när de får missfall. Man vill liksom inte "ta ut lyckan i förväg" eller berätta för mycket att sin kamp där... Då en del bara berättar om man är så långt gången att det är en extremt liten chans för att det ska gå fel... Har full respekt för det och det är upp till en själv att avgöra såklart! <3  Men! Jag funkar inte riktigt så! :D Även fast jag är ganska privat med folk jag inte är nära, så vill dela med mig av det som händer i mitt liv just här och nu med mina närmaste relationer. Allt som som kretsar min oro, min kamp, min längtan, min glädje och min sorg oavsett hur det går sen. Det är bara en sån jag är!


    Snart kommer jag nog berätta för min mamma (hon gick själv igenom väldigt många missfall före och efter mig och jag blev till slut det enda barnet som "överlevde") så jag känner att jag har mycket att vinna på att dela det med henne också.


    Men som sagt: det är upp till en själv, och fint att du kan hitta stöd/ro när du berättat  <3


    Åh vad glad jag blir för dig! Nu vet du att det går. :) Tycker du tänker helt rätt. <3 

    Haha jag är precis likadan. Har försökt vara ganska öppen med mina missfall också, med dom det känts rätt med. Är så less på att sånt ska vara tabu! Din mamma kommer förstå din oro så det kommer nog kännas väldigt bra för dig att berätta. Lättare att hantera oro om man kan prata om den med någon. Din mamma kommer nog uppskatta det väldigt mycket. :) 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Kallamakka skrev 2021-03-31 20:44:58 följande:

    Halloj. Här har det bombats med inlägg ser jag! Hejhej allihop

    Idag är det fyra dagar efter min mens, tog ett digitalt som visade gravid 2-3 så jag tror att jag är rätt så gravid trots att jag hade mens då.

    Ringde kliniken och blev inbokat på tidigt ultraljud den 20 april. Det känns inte roligt med ultraljud, har mest dåliga erfarenheter av dem. Sist fick vi veta att vi fått missfall i vecka 20. Men men det ska man väl överleva

    Läste att ni skrivit lite om symtom. Mina är att jag vaknar 04 varje natt, har molvärk som kommer och går samt extrem hunger. Minns från tidigare graviditeter att symtomen försvunnit utan att det varit problem


    Hej! Men åh vad skönt! Det låter ju väldigt lovande. Jag gjorde ett till test imorse också, för tänk om det bara var fel på det första. Flört Det blev nästan starkare än teststrecket, puuuuuh. Vad skönt att höra att du haft symptom som försvunnit tidigare också utan att det varit något dåligt. Haha, jag har också såna där jobbiga vaken-episoder! Jag hade 01-03 några dagar, nu har tiden ändrats och mest vaknar jag bara svintidigt istället. 

    Förstår din känsla kring ultraljud. Rynkar på näsan Och det måste ha varit fruktansvärt att få det beskedet ni fick i v. 20. Jag hoppas tiden går snabbt för dig fram till den 20:e och att ni får ett bra besked! 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Kallamakka skrev 2021-04-01 11:59:41 följande:
    Känner igen det där med att ta flera test. Jag har nog tagit flera om dagen ibland, hehe skönt att ditt visade starkt positivt

    Ja.. att få det beskedet var absolut det jobbigaste vi behövt genomlida som par. Det är nu två år sedan så lite distans har vi fått nu. Jag tror att när jag har ett levande barn så kommer jag förstå det mer, vad det faktiskt var vi förlorade (jag ville aldrig se barnet när det kom ut). Det är väldigt ovanligt att det blir så, så jag tror inte att det händer fler gånger i alla fall
    Ja det är ju iaf en liten grej man kan göra, om man har kontrollbehov, även om det såklart kan vara missvisande ändå! 

    Kan inte föreställa mig vilken sorg det måste varit. Men så fint att ni tog er igenom det tillsammans. Och nej, det kommer det inte göra. Hjärta
  • Anonym (Kaffedraken)

    Heh, får man klaga lite? Drömmer

    Att det ska vara så svårt att få vård! Jag har ju då haft två MA och har en tid i slutet av april för en s.k missfallsutredning där man kollar om det finns nån medicinsk orsak, tex sköldkörtel eller hormonbrist osv. 

    Jag trodde inte jag skulle hinna bli gravid igen så nu har jag försökt få en tidigare tid någonstans bara för att kolla det mest basala liksom. Det är ju antagligen mest bara blodprover. Men det är omöjligt! Jag ringde sjukhuset där jag ska på utredningen, vc, och till sist bm. Det enda jag kunde få var tid för ett hälsosamtal hos en bm om en vecka, för att se hur vi ska gå vidare. Suck. Det kommer ju inte finnas möjlighet att åtgärda om det är nåt som är fel.

    Jag förstår att dom inte kan trolla fram tider såklart, men dom förstår liksom knappt vad jag pratar om ens! Dom vet inte vilka prover som tas eller nånting. Jag har fått förklara för alla jag pratat med vad som brukar kollas vid upprepade missfall. Och responsen har varit "jaaa jag vet inte riktigt om man kan göra såna prover..." som att jag hittat på det själv. 

    Jaja, nu har jag gjort allt i min makt i alla fall. Det enda positiva är att jag får behålla ursprungstiden för utredningen och där kommer jag få ett VUL, så det slipper jag tjata mig fram till åtminstone. Och att jag kan få vädra min oro nästa vecka på plats med en fysisk person, haha. 

  • Anonym (Kaffedraken)
    KNAS2 skrev 2021-04-01 14:07:58 följande:
    Man blir så trött!

    Men det är som du säger de kan inte trolla fram tider men man blir ju lagom galen när man själv får förklara "hur det brukar gå till och vilka prover som ska ras" jisses.

    Hoppas att vi kan släppa detta nu i påsk och bara känna glädje och att vara lite avslappnade (önsketänkande).

    Glad påsk på er alla <3
    Precis! Tack för att du förstår. Hjärta

    Jaaa, det satsar vi på tycker jag med! Bara en lugn helg och få smälta allt.
    Glad påsk!! HjärtaSolig
  • Anonym (Kaffedraken)
    Sellerin skrev 2021-04-01 14:20:34 följande:
    Jag som inte har någon sköldkörtel och som fick en akuttid direkt när jag ringde BM för att ta blodprov för att kolla mina värden för att försäkra att min medicindos var rätt, tycker du ska stå på dig och begära blodprov på i alla fall sköldkörteln. Finns sköldkörtelsjukdom i släkten? I så fall är det extra viktigt! Jag själv låg för lågt i min dos, och fick höja 25% för att minska risken för missfall. Min BM tog själv blodprovet på mig, för hon tyckte det var så viktigt att få det gjort så snabbt som möjligt.

    Kanske kan en vanlig VC ta sköldkörtelprov annars om du får pratat med en vanlig VC-läkare? Eller testa någon av de där internet-läkarna via app och hör om de kan ge dig en remiss för blodprov? Du vill säkerställa att du ligger korrekt i dina värden på TSH, T3 fritt och T4 fritt. Googla lite, så hittar du säkert mer om det, om du vill. :)

    Det där om övriga hormonnivåer kan jag dessvärre inget om! Positivt dock att du fick en tid hos BM nästa vecka :)
    Tack för peppen! Det enda jag kunde prova är att ringa igen till vc på tisdag och få en akutläkartid. Och då kommer den där osäkerheten in, ska jag verkligen ta upp en akuttid, som inte riktigt har fog för det, om du förstår? :/ Annars hade dom inga tider på 3 veckor. Jag tror jag avvaktar till bm-besöket, det är lättare att stå på sig öga mot öga, haha! Jag tror inte det finns i släkten, men har ibland tänkt tanken att det kanske är det som ligger bakom en del smågrejer jag har "problem" med. 

    Vilken tur du fick sånt bra bemötande, hade ju varit en skam annars!! Vad skönt att veta att du ligger rätt nu. :) 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Grapefrukt89 skrev 2021-04-01 18:48:10 följande:

    Men herregud! Vissa människor som sitter på sina jobb-positioner har ju noll koll på läget.


    Vilken kämpe du är! Synd att man måste tjata sig till uppföljning och ordentlig vård. HELT SJUKT.


    hejjar på dig iaf!


    Ja, just det där att dom ifrågasatte vad det var för prover störde mig. Man ringer ju dom för att få råd. 

    Tack snälla du! :) 
  • Anonym (Kaffedraken)
    KNAS2 skrev 2021-04-02 17:53:11 följande:

    Åh vad svårt det är att tänka på annat...

    Har varit ute hela dagen, allt för att skingra tankarna.

    Sen landar man hemma och tankeverkstaden är I full gång igen :)


    Alltså jag är heeelt besatt. Skrattande Skönt att inte vara ensam. 
    Hur har det gått för dig? 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET