• Fri 2 Apr 2021 22:46
    122292 visningar
    2612 svar
    2612
    122292

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-04-02 21:47:19 följande:

     

    Va bra! Hoppas det fortsätter vara så stabilt som det verkar vara nu för dig :)

    Gick in i vecka 6 idag (5+0) och mitt illamående har börjat nu. Är också väldigt trött, mina bröst är ömma (var mindre ömma några dagar sen) och har molvärk till o från.

    Vill snabbspola tiden lite nu och känner mig lite knäpp/otålig :P Känns som att det är en evig väntan nu att få veta om pyret mår bra där inne.

    Annars kan jag inte klaga! Är ju tacksam för denna upplevelsen som den är nu. Sen får man ju se vad som händer i framtiden :)


    Du är klok som en bok, man borde bara anamma resan för tänk om det faktiskt går och man missar glädjen i början. Jag borde slappna av och faktiskt vara glad.

    Tittar på mina bröst varje gång jag är på toa i hopp om att se förändringar :) man är ju knäpp! Haha!
  • Sat 3 Apr 2021 07:30
    #60
    Kallamakka skrev 2021-04-03 06:19:39 följande:

    Här har du en till med sömnsvårigheter. Har vaknat mellan 04-05 varje natt sedan en vecka tillbaks lite drygt. Vet inte varför det blir så? Det symtomet har alltid varit det första tecknet på graviditet för mig i alla fall


    Samma sak inatt. 04.30 slog jag upp ögonen, pigg. Tack o lov kunde jag somna om efter en stund :)
  • Sun 4 Apr 2021 10:35
    #69
    Emjol skrev 2021-04-04 10:12:42 följande:

    Hej!

    Väntar första barnet, 25år med min pojkvän som är 28år. Bf 15 december.

    Så vecka 3+3 ännu bara.

    Symptom som gjorde att jag tog ett testa tidigt test:

    Brösten stora och tunga med ådror

    Mardrömmar och vakna hela tiden under nätterna

    Ont i svanken ända sen ÄL

    Så håller tummarna att allt går som det ska nu!


    Välkommen! Spännande! Hoppas att allt går vägen för er <3
  • Sun 4 Apr 2021 10:51
    #75
    Kallamakka skrev 2021-04-04 08:34:06 följande:

    God morgon alla nyblivna morgon människor!

    Jag har tyvärr börjat blöda igen igår, med lite kramper och en del koagulerat härliga klumpar av blod. Med fem missfall i bagaget känns det inte alls positivt och väldigt bekant. Numera kommer bara färskt blod och inte i samma mängd och det gör inte ont längre. Dagens test är fortfarande väldigt starkt men svagare. Psykologiskt försvann alla symtom i och med blödningen, även om brösten gör ont så gör det inte det i mitt huvud längre. Så så var det nog åt skogen med den här graviditeten också. Tänker jag. Kommer fortsätta ta tester för att bekräfta det jag redan känner.

    På tisdag ringer jag IVF kliniken och hör med dem hur vi går vidare eftersom vi inte kan försöka naturligt. Om det ens är lönt att fortsätta stoppa in befruktade ägg i mig eller om vi ska tänka om och kanske använda någon annans gener. Vad vet jag. Missfallsutredning är gjort utan fynd för längesen, med hysteroskopi utan fynd och inga genetiska deffekter på oss eller autoimmuna sjukdomar. Så här står vi nu, fem år senare och med fler frågor än svar. Är så fruktansvärt besviken på det här nu. Nästan så jag inte vill ha barn längre.

    Är ändå glad för att jag vågade gå med här då jag inte kunnat vid de tidigare graviditeterna för att det är svårt att alltid vara den som blir det dåliga exemplet, det är svårt att tro att man ska slippa bli det. Men men, hoppet är det sista som överger en säger dem och jag omfamnar alla gånger jag vågar vara positiv. Jag vet att det ordnar sig och vi repar oss alltid men första dagen av insikt är alltid tuff. Men sen kommer vi igen.

    Tack för mig och lycka till ni andra!


    Åh bryt ihop och kom igen (lättare sagt än gjort).

    Kom ihåg att du är stark och modig.

    Lycka till med allt framöver <3
  • Sun 4 Apr 2021 21:10
    #86
    bananmilkshake skrev 2021-04-04 20:35:31 följande:

    Är det någon mer som kommer på sig själv med att sitta och tänka typ "hm jag mår lite illa nu efter maten, det var kanske lite för fett" för att sen komma på "just det, kan ju vara att jag är gravid också"?  

    Eller som att jag känner molvärken i magen sätta igång och hjärnan undermedvetet registrerar det och tänker att det är dags för mens? Eller är det bara jag som är så sjukt orolig att jag förtränger det hela... 


    Jag tänkte den tanken för första gången nu ikväll efter att vi ätit. Men snabbt tänkte jag istället att jag bara hittar på :) hahah!

    Jag vill också typ "sova bort" dagar så att det ska gå snabbare att komma upp i fler veckor så jag går och lägger mig tidigt. Dock brukar jag göra det annars med men jag tänker på det mer nu. Jag är lite orolig för jag har inte känt mig extra kissnödig eller trött under dagen ännu och det gjorde jag när jag plussade förra gången.
  • Mon 5 Apr 2021 06:06
    #90
    Grapefrukt89 skrev 2021-04-04 21:56:04 följande:

    JAAAAA, eller huuuur! Jag vet inte hur mycket jag faktiskt sovit dessa dagar, men en hel del kan jag lova. Har också en app som jag konstant tittar på och försöker räkna ut när de mest avgörande perioderna är, om jag passerat dem, när kan jag pusta ut lite mer, osv. Inte för att det hinner hända mycket från en dag till en annan... Snarare många bäckar små där, som med allt annat... hahaha. Men ivrig och otålig är jag ju! :D

    Blir bra att börja jobba på tisdag igen. Hjärnan behöver nog få distraheras lite känner jag... :)


    Ja jag vet inte om de där apparna hjälper eller bara ställer till mer tankar (jag har med app). Tyckeratt jag klickar in på den konstant :)

    Jag hade med velat börja jobba men jag har blivit sjuk, jobbar hemma annars men nu är jag sjuk på riktigt, extreeemt hängig och förkyld så kommer nog få sjukanmäla mig (great ännu mer tid att spendera på att tänka på graviditeten) men men, mitt delmål är mitt tidiga UL vecka 8. Håll i o håll ut! :D
  • Mon 5 Apr 2021 06:10
    #91
    Sellerin skrev 2021-04-04 22:17:23 följande:

    Jag är heller inte särskilt extra kissnödig! Inte noterat det alls, förrän jag behövde gå upp nu mitt i natten lör-sön för att kissa. Det gör jag i stort sett aldrig annars.

    Det är skönt att veta man inte är ensam om att dela en liten oro, kombinerat med lycka såklart! Samtidigt kan vi ju i stort sett inte påverka detta. Det är inte vårt fel ifall något gått fel under dessa första veckor. Tkr det är skönt att skriva lite här så att min sambo inte ska behöva ta alla mina tankar! Det är ju verkligen inte samma upplevelse för våra respektive i nuläget, det är ju vi som går runt och känner massa olika saker!

    Jag tror det blir skönt för min del att börja jobba på tisdag igen och köra på lite utan att tänka på graviditeten var och varannan minut, hihi!


    Det är verkligen så som du säger - vi kan inte påverka detta. Vill våra små frön stanna så gör dem det.

    Min sambo är så otroligt glad men samtidigt vågar jag inte vara så superglad om något händer, önskar jag vore mer som han som kan glädjas och samtidigt bli ledsen men sen lägga det bakom sig (om det tråkiga skulle hända), men alla är vi olika :)

    Jag är i alla fall glad att man kan skriva ut sin oro och få lite medhpll och pepp här! Tack! :)
  • Mon 5 Apr 2021 06:13
    #92
    bananmilkshake skrev 2021-04-04 21:45:54 följande:

    Ja, vill också sova bort tiden! Varje dag går så sakta. Är extremt nojig just nu. :( Ska försöka att inte smitta av mig här i tråden dock. Jag tycker jag är mindre kissnödig än vanligt, haha.


    Känns skönt att veta att jag inte är själv med att vara nojig! Kissnödigheteb kommer väl som ett brev på posten bara för att vi skriver det här ;)
  • Wed 7 Apr 2021 13:18
    #95
    Sellerin skrev 2021-04-07 12:32:49 följande:

    Hur går det för er? :) Har ni som började längta efter illamåendet börjat uppleva det ännu? :D

    Här går det lite fram och tillbaka. Ibland väldigt ont i magen, ibland lite illamående, ibland som att det hela är ett skämt och att jag inte alls är gravid! Kanske att jag i och för sig börjar känna mig lite svullen i nedre delen av magen, jämfört med för någon vecka sedan.

    Håller också på att byta tjänst på jobbet. Känns ju som taskigt tajming... men vad ska man göra? Man vet ju ännu inte hur det ska gå och jag kan ju inte låta bli att söka en tjänst som jag vill ha, bara för att jag troligtvis ska gå på föräldraledighet i vinter. :-/


    bananmilkshake skrev 2021-04-07 13:11:53 följande:

    Hej Sellerin! Här är det tufft. Börjar oroa mig för att det blir ett tredje MA. Jag ska till barnmorska imorgon och försöka övertala till att få ta hcg så jag har nåt att klamra mig fast vid till vul om 2 veckor. Men jag ska inte deppa ner hela tråden nu, jag kanske inte kommer vara så aktiv här tills dess men jag hoppas alla ni andra mår bra! <3


    Jag mår fint men känner knappt av någonting. Mina bröst är aningen ömma men börjar tro att jag inbillar mig en graviditet fastän jag gått positivt gravtest och enligt app är i v 5+2 idag.. Har inbokat tidigt ultraljud den 22 april. Får väl hålla ut tills dess.. Jag trodde att jag skulle känna någonting mer nu men det kommer säkert till vecka 7!

    Jag är ändå lugnare än vad jag trodde att jag skulle vara.. :) Kul med nu tjänst Sellerin, klart du skulle hoppa på det tåget!

    Vilka veckor är ni i nu?
  • Wed 7 Apr 2021 14:47
    #99
    neongirl skrev 2021-04-07 14:15:30 följande:

    Hej! Hoppar in här. :) Känner igen en del av er från tidigare trådar så kul att följas åt även här. Har smygföljt tråden lite och velat om jag vågar hoppa in redan eller inte, men känner igen mig så mycket i det ni skriver så nu kan jag inte motstå längre. Jag har ett missfall i bagaget vilket gör mig lite extra orolig. :( Hoppas verkligen att alla våra frön stannar kvar! <3

    Laddade också ner en app som visar att jag är i vecka 5 (4+4). Beräknad BF är 10/12 om allt går som det ska.


    Kul att du vågade hoppa med. Jag har också ett MF i bagaget och jag tror att jag ska börja blöda varje gång jag är på toaletten. Vet inte när man kommer slappna av och faktiskt våga tro på det :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET