Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Thewalk skrev 2021-11-10 17:25:05 följande:

    Tack så mycket för bra tips- eko våtservetter ska vi allt testa! Behöver köpa babyolja. Men tror vi har det mesta som behövs för ?starten?.

    Igår var en turbulent dag för mig då jag var på extra TUL och vår ena tvilling vuxit så dåligt att läkaren övervägde igångsättning. Man tror att att han ska växa bättre på utsidan. Efter lite övervägande så bestämde hon att vänta en vecka, då göra ett UL igen och utifrån det ev starta förlossningen. Så länge är jag på sjukhuset och gör CTG varje dag. Så de har koll på att dem har det bra i magen så länge, idag såg det jättebra ut. Igår fick jag även sitta många h på akuten för gravida för att göra en massa tester. Så känner mig himla trött nu. Är dock glad över att inte bli inlagd och över att dem har så bra koll. Nu hoppas jag att tvilling 1 lägger på sig ( han uppskattas nu väga 1.6 kg) tvilling 2 är över 2kg vilket känns bra. Ganska troligt att även dessa blir novemberbarn alltså :)

    Ska bli spännande att följa er alla kommande veckor- snart är bebisarna här!


    Så skönt att de följer dig och bebisarna varje dag nu, känns tryggt :) 
    Då får vi se om du om en vecka har två små twins att ta hand om! :D <3 
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-11-10 19:19:53 följande:
    Jag hade oxå en orolig dag igår :/ Var på vanligt besök hos bm på morgonen, där var mitt BT lite högre än det brukar (har legat på lite över varje gång) samt att bebis hjärtljud var för snabbt, ska ligga runt 150-160slag/minut och bm mätte upp till 180-190. Så fick åka in till FL-akuten, och kopplas upp på ctg och kolla BT igen, och nu var det högt 158/100. :/ Bebisen var det absolut inga fel på, hon var nog bara lite för livad xD Men fick prata med en läkare och fick konstaterat graviditets-hypertoni. Så måste verkligen vara uppmärksam på symptom nu för havandeskapsförgiftning :O Fick iaf BT sänkande medicin och ska till bm på fredag igen för att kolla så det gått ner. Så hoppas på det bästa :)
    Håller tummarna för att blodtrycket är lägre imorgon. Skönt att allt verkar bra med bebis :) 
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-10 19:41:41 följande:

    Aha! Så igångsättningar kan alltså ändå ta så pass lång tid? Jag förstår att när man väl börjar då så måste man ju hålla koll på den födande såklart. Har alltid varit rädd för att igångsättning kan verka så otroligt snabbt när den väl gör det att kroppen går igång med superstarka värkar jättesnabbt. (Att man då öppnar sig snabbt också, kanske snabbare än vad som är som mest optimalt). Men vad vet jag! :P Hoppas nu på spontana värkar även om det går ca en vecka över...


    Ja, vi får hålla tummarna för dem som jobbar inom förlossningsvården. Inge vidare att de har det så! Vilken förlossning har du som prio 1? :) 


    Sååå spännande att du är så nära! Har hört att kroppen förbereder sig både med förvärkar men också att man blir lite "lösare" i magen. Har i mitt fall under de senaste 3 dagarna inte haft problem med min annars gravida väldigt "hårda/tröga" mage. Så jag hoppas det är ett tecken på att kroppen är på g (även fast det inte sker nu eller inom 10 dagar). Vet inte om du känt nå skillnad i det eller mest förvärkar osv..?


    Jag kollade runt med vänner som jag vet har blivit igångsatta, och det verkade ha tagit mellan 24-56 h från första shoten/droppet (verkar olika hur börjar sätta igång), tills bebisen föddes. Så tänker att då är man ju verkligen länge inne på förlossningsavdelningen! 

    Det blir SUS, sen får vi se om det blir Malmö eller Lund :) 

    Hehe, nu när du frågar så.... ;D Min mage har varit väldigt trög senaste tiden, bara behövt gå på toaletten var 5-7e dag! Men nu har jag på 2 dagar besökt toaletten 3 gånger, så visst har tarmarna fått lite fart igen... :) Magen känns väldigt spänd, jag tror jag får någon typ av sammandragningar ibland, men inget jättetydligt. Sen har den där slemproppen lossnat också! Så nu bara väntar jag ser framemot att få träffa bebis :) 
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-11 22:38:54 följande:

    Hej! Förtydliganden angående tidigare ämne om igångsättning osv... Jag har ju heeelt missförstått igångsättningsveckorna och rekommendationerna kring det helt när exempelvis Sellerin berättade om det. HAHA. Min gravidhjärna alltså... Men eftersom att man vill i vissa fall sätta igång efter vecka 41 så blir det ju bara 1 vecka man går över I guess (?) innan de flesta regioner drar igång med extra åtgärder osv? Eller?

    I två av mina vänners fall blev dem ändå övergångna nästan 13-14 dagar men förlossningarna kom igång naturligt. Dock hade förlossningen väldigt stor koll på dem efter vecka 41.


    Hihi! Ja så har jag förstått det, och att man framförallt på förstagångsföderskor inte vill låta det gå för lång tid efter BF. Så om du har BF 1/12, så verkar det som att i region Skåne i så fall senast en vecka senare, dvs 8/12, kmr göras en avstämning för när en igångsättning i så fall ska planeras in! Lite beroende på en själv då alltså. De tvingar ju inte en, men rekommendationen verkar vara sådan nu.

    Sen verkar min BM vara för spontan förlossning, dvs att det startar av sig själv, så hon kommer göra en hinnsvepning på BF om det är möjligt då, och sen kan man tydligen göra det igen 2-3 dgr senare ifall det ej gav något resultat första gången.
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-11-11 11:21:11 följande:

    Thewalk och Virrepirre, hoppas lilla bebisen växer till sig och att du Virre har bättre blodtryck till nästa besök! <3 

    Jag hade en dålig dag med, igår. Fick plötsligt så starka och täta sammandragningar och blev lite nojig. Dom kom var 3-4 minut och även under vila. Ringde förlossningen och åkte senare in för en koll eftersom det inte slutade. Men allt var bra, tappen var lång och bebisen glad. Jag är lite uttorkad bara, kanske det påverkat. Fick till och med ett vul! Läkaren visade var huvudet var och sa "dom där vita strecken ni ser där, det är en frisyr".  Haha, trodde han skulle nämna nån tråkig hinna eller nåt! 

    Älskar för övrigt när man träffar snälla och fina läkare, det syntes att han hade mycket att göra men han tog sig verkligen tiden att lugna mig och prata om vad som händer med snittet om det startar tidigare, osv. 

    Idag är det iaf bättre. Magen blir hård ofta som vanligt men inte så där kraftigt och ont som igår. Hoppas ni alla mår bra idag! Snart heeeeelg! 


    Förstår du blev orolig med så täta sammandragningar. Skönt med bra och förstående läkare :) hoppas du ska slippa sammandragningar på det viset framöver!

    Kul med frisyr :D
  • Sellerin
    KNAS2 skrev 2021-10-14 10:53:34 följande:

    Vi ska lägga ihop lönen och föräldrapenningen, betala alla räkningar och lägga undan lite spar pengar, sen delar vi lika på pengarna som blir över. Det känns bäst för oss, vi gör likadant sedan när mannen går hem.

    Det ska sägas att vi tjänar ganska lika.


    Hej KNAS2!

    Vi undrar hur det går för dig! Testar att citera ditt senaste inlägg i tråden så får vi se om du ser det. :) Hoppas allt är bra även med dig!
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-11-14 17:11:47 följande:

    ?Jäkla flyt?, hahahahaha!


    Hahahahahh!!! :D 10/10 på den från Grapefrukt89!!
  • Sellerin

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3

  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-11-19 11:28:33 följande:

    Nån mer som typ svälter ihjäl? 

    Jag går in i vecka 39 imorgon och för några dagar sen kom min Stora Hunger. Jag är så hungrig!! Är glad det kom så här pass sent för det är aningen jobbigt, haha. 


    Haha jag började svälta i slutet också :D Ät! <3
  • Sellerin

    Tack alla för era gratulationer :) <3

    Såg att någon läst föda utan rädsla, det gjorde jag också och jag tänkte mycket på andning och avspänning. För egen del behövde jag inte så mycket hjälp av min sambo, För mig var det enklast att slappna av själv, men att sambon var nära mig så att jag kunde få kyssas lite med honom när jag behövde lite extra energi. Inget jag visste i förväg att det var så jag ville ha det, det bara blev så.

    Känner verkligen att ha läst på inför förlossningen gjorde att jag visste hur jag borde göra för att underlätta för mig själv. Hade nog varit spänd och haft en hög flyktinstinkt ifall jag inte känt till olika verktyg att använda och framförallt då att låta sig svepas med. Nu var jag istället beredd och kunde hantera krafterna som kom, när kroppen gjorde sig redo att föda barn. Väldigt coolt. :)

    Hade för övrigt rent för mkt grejer med mig i den där BB-väskan. Hahaha, man behöver ju knappt hälften av vad de rekommenderar på olika sidor! Kläder till sig själv och barnet, necessär, samt något att äta och dricka. Ska man amma så lite kompressorer och krämer, samt kanske amningsnapp, för det gjorde lite ont i början!

    Wah, ser framemot att få läsa om när nästa person i gruppen har fått träffa sin lilla älskling :)

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET