Inlägg från: Grapefrukt89 |Visa alla inlägg
  • Grapefrukt89

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-04-13 17:54:58 följande:

    Jag fick en insikt idag efter att jag tänkt på vad några av mina bästa vänner sa i söndags när jag berättade för dem att jag var gravid i vecka 9 (de har båda barn sedan tidigare!).

    Det här med att just nu oroa sig för MF/MA. Den oron kmr gå över till något annat sen. Efter KUB kommer jag säkert börja oroa mig för om barnet växer som det ska. Inför förlossningen kommer jag oroa mig för om allt ska gå bra. Sen när barnet är satt till världen kommer jag oroa mig över plötslig spädbarnsdöd. Sen kommer jag vara orolig över att jag nu har ansvar för en annan människas liv! OMG! Sen kommer jag väl oroa mig över om något ska hända barnet i förskolan, sedan i grundskolan. Och tänk sen när tonåren startar och alla dumheter som kommer hittas på där! Riskerar ju att vara sömnlös om nätterna tills jag vet att den är hemma igen efter sitt galej!

    Ville bara säga att från och med nu kommer nog den där oron att finnas med oss. Jag ska själv försöka dämpa den och påminna mig själv om att oro inte gör mig själv något gott. Bättre att glädjas åt det jag vet här och nu. Och just nu är det att jag är gravid och vi ska kanske få vårt första barn. Amazing! :D


    Precis vad jag har hört sen innan! Oron är en del av föräldraskapet, så det är bara att vänja sig, hahahaha!Solig


    Häftigt att vi alla här är gravida! Vilken otrolig känsla! (fast om jag ska va bortskämd och får önska skulle det gärna kunnat va mindre illamående för min del.. hahah)

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-04-14 10:31:13 följande:
    Hej, förlåt, jag missade att du svarat! Jag har tagit bort tråden från favoriter pga ångest så jag fick ingen notis. 

    Ja, det är nedre delen. Som mensvärk, fast då när blödningen kom var det värre, som ett åtspänt metallband runt magen och ryggen typ. Jag tror kroppen försöker få missfall men den kan inte, som vanligt för mig. Så det är riktigt tungt nu. 

    Jag är i vecka 6 tror jag, snart 7. Jag fick ett jättebra möte med BM men det är helt omöjligt att få någon hjälp, jag har inte mycket till övers för kvinnosjukvården just nu. Den 23 april ska jag på min missfallsutredning och då kommer jag iaf få ett VUL. Tack för din omtanke. Hjärta
    Kram <3
  • Grapefrukt89
    VirrePirre06 skrev 2021-04-15 22:43:14 följande:
    Tack :D Ja precis,haft långa cykler mellan 36-46 dagar och är tacksam för att det gått på naturlig väg ändå :)
    Massa grattis! Solig
  • Grapefrukt89
    Emlan93 skrev 2021-04-19 14:43:40 följande:
    Åh tack!!! <3

    Hej Emlan93! Känner igen dig från en marstråd eller apriltråd (första barnet?) Eller tänker jag fel?


    Oavsett - Välkommen! En liten kommentar angående överraskningen för plusset (som jag läste i tidigare tråd) så säger jag som triss säger "plötsligt händer det" Solig hihi!

  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-04-21 17:30:25 följande:
    Typ nästan varje dag, precis passerat 10 fulla veckor nu! Går runt med tamponger i väskan fortfarande! Men oron är mer dämpad nu, nu är det mer att jag är förberedd om något väldigt tråkigt skulle hända.

    Jag hade symtom väldigt likt mensvärk ett tag efter BIM passerat, sen gick det över till någon ny typ av dragning/värk i nedre delen av magen. Verkar vanligt :)

    Wow! Så kul att du kommit så långt! De brukar ju säga att runt vecka 9 är en av de mest kritiska perioderna, så det måste kännas skönt att du kommit ut på andra sidan och närmar dig vecka 12/13. Solig


    Jag går själv in i vecka 9 på fredag. Vi får se hur det går! Men jag går själv och är beredd på mens utifall att... Jobbigt om det störtblöds på jobbet liksom, jobbar som lärare, så det hade varit intressant att veta hur det ska lösas då... hm... :p

    Har du fortfarande illamåendet kvar?

  • Grapefrukt89
    KNAS2 skrev 2021-04-21 18:28:16 följande:
    Det kommer ska du se!

    Mitt illamående har I alla fall börjat denna veckan. Försöker förklara för min sambo hur det känns för det är en konstig känsla i kroppen. Men ännu ingen spya :)

     


    Åh... Skönt ändå! Mitt illamående började i vecka 6/7 riktigt rejält men nu på fredag är jag i vecka 9. Spydde igår efter ett akupunkturbesök för just illamående. Ironin i det, alltså. Hahahah. Dock så reste jag mig väldigt snabbt efter sessionen och hade ätit dåligt, sovit dåligt och var stressad till jobbet. Så tror det var en kombination av allt det där.

    För mig känns det som att jag är bakfull och att det går och kommer i vågor.


    Hoppas min "bakfylla" inte håller i sig... :P

  • Grapefrukt89
    Emjol skrev 2021-04-24 20:43:40 följande:

    Uppdatering: har haft ÄL precis och vi kämpar på <3 hoppas det tar sig nu :) håll tummarna åt oss!


    Heja heja! <3
  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-04-26 15:10:49 följande:

    Jag hoppar försiktigt in igen i den här tråden. Efter mina två MA fick jag idag se ett litet hjärta slå. Kan fortfarande inte fatta!

    Fick en så fantastiskt fin och medkännande läkare och dessutom tid för ett till ultraljud om 2 veckor. Är så glad. <3


    Nej men va roligt Bananmilkshake! <3 Håller tummar och tår för att det går hela vägen <3
  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-04-26 16:38:03 följande:

    Fick ett samtal innan idag från barnmorskan som gjorde mig så himla orolig :( 


    Var inne på mottagningen i fredags och tog massa blodprov, och idag ringde hon upp och sa att jag låg förhöjt på TRAK-antikroppar, ett extratest som togs på mig pga överaktiv sköldkörtel i tonåren. I min värld fanns det inte ens att jag skulle kunna ha kvar antikroppar från detta, då jag opererade bort sköldkörteln 2008. Tyvärr så kan dessa antikroppar innebär att tillväxten hämmas på fostret, att fostret får hjärtsvikt och i värsta fall fosterdöd. Gråter

    Tog samtalet mitt i ett digitalt jobbmöte och kunde inte fokusera på mötet överhuvudtaget efter det. Ringde sedan min sambo och bara grät, föreställde mig det värsta inför KUB som vi ska på i slutet av nästa vecka. Som tur är så är han lugn och lyckades lugna mig i att risken för detta nog är väldigt låg. Ska nu få en remiss till endokrinologen som ska utreda det hela lite noggrannare. 


    Fy vad hemskt det var. Nu har det gått några timmar och min värsta oro har hunnit dämpa sig. Tyckte det var så himla jobbigt att ett fel hos mig skulle kunna påverka det lilla livet negativt. Så hemsk känsla bara; att man är otillräcklig. 


    Dock glad att vården gör uppföljningar på detta och faktiskt tog testet, och får försöka vara trygg i att de nu antagligen kommer följa värdena noga framöver :) 


    åh... <3  förstår att det var ett jobbigt samtal att höra och bearbeta. <3
    Vet ej om postivt tänkande just nu inför KUB kanske är det bästa, även om din oro såklart inte är obefogad och måste varit så läskig att behöva smälta...


    Bra att de följer upp dig och att man tydligen kan lita på din vårdpersonal! Det glädjer mig att höra. Håller tummar och tår nu tills din KUB <3

  • Grapefrukt89
    VirrePirre06 skrev 2021-04-26 11:58:36 följande:
    Jag som har oregelbundna och långa cykler valde hon att räkna från mensens första dag (som alla gör) men tidigare var det från ägglossning pga just långa cykler. Så det blev lite av en chock haha. Är glad att jag inte har något illamående över huvud taget ännu vilket jag läst är vanligt nu :)

    Ojojoj. Var glad för att du slipper illamåendet!


    Är mitt i vecka 9 och spytt 4 gånger (morgontid), senaste 6 dagar men varit ganska illamående från vecka 6. Har en konstant "bakis"-känsla (men mest fram till kl 12.00) och börjar tappa energin och tålamodet.. Vill inte klaga men det är svårt när det tär på en psykiskt. :/


    Har dock testat nu postafen och sea-band som drar ner de värsta topparna av illamåendet iaf. Ska på inskrivning nu på torsdag och hoppas kunna få lite mer pepp och kanske tips om detta inte går över. :)


    Massa pepp till dig <3


     

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET