Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-11-20 12:38:00 följande:

    Fantastiskt! Har också läst boken och gått igenom den med sambon! :) Jag blev ganska lugn av alla fina historier och tips så jag hoppas att jag kan använda mig av det när jag väl är på plats.Bra att veta om BB-väskan! Ska tänka på det!

    Blev det Lund eller Malmö för din del? Hann du med hinnsvepning eller det började av sig självt?

    Jaaaaa! Nedräkningen är på g för min del! 11 dagar till BF! :D Hoppas jag inte behöver vänta för länge på henne... Vill ju också gosa med bebis nu! ^^

    Blev så pepp av din upplevelse!


    Kan även säga att mina läppar varit ganska förstörda av lustgasen, hehe, så tipset att ha med lypsyl i BB-väskan är nog inte helt fel! Hade nog varit bra för mina läppar om de fått lite lypsyl ganska så direkt!

    Det blev Malmö! Gjorde även en hinnsvepning och ganska så direkt startade molvärken, men det hann gå nästan exakt 72 h innan förlossningen startade, och de säger att om hinnsvepning gjort nytta så startar förlossningen inom som allra allra senast 72 h efter en hinnsvepning, men kanske snarare inom 48 h. Jag hade en till hinnsvepning inplanerad ifall inte förlossningen kommit igång faktiskt. Tror ändå det är bättre än att behövs bli igångsatt med mediciner :)

    Så kolla med din BM om hon kan kolla om livmodertappen är tillräckligt mogen för att hon ska kunna göra en hinnsvepning! Vissa tycker det gör ont, men om man bara slappnar av även där så är det okej och känns bara lite konstigt i tre sekunder :)
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-11-21 15:54:45 följande:

    Så himla fint du beskriver din förlossning! Och så himla stark du har varit, kvinnokroppen är fantastisk! Grattis återigen!


    <3 :)
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-23 11:57:53 följande:

    Känner exakt likadant. 8 dagar kvar till BF men jag förväntar mig att det kan gå över en vecka (så i värsta fall 15 dagar) utan att det är nåt konstigt. Är dock superorolig för att nåt går snett, att mitt barn skadas, att jag åker på en svår influensa/förkylning och får en svår förlossning + lång återhämtning. Men jag försöker verkligen hjärntvätta mig med att dessa saker "bara" är tankar och att jag får tyvärr bara följa med i allt det som händer. :) Händer det så händer det... Men ja, extremt svårt med ovisshet för mig som har stora kontrollbehov i en sån här situation... :p

    Därför är jag på många sätt mer pepp på att ta en utdragen lång förlossning nu än att behöva vänta ut alla dessa ovissheter som triggar jobbiga tankar i ca 15 dagar till :p Men tyvärr är det ju lillan i magen som bestämmer när hon är redo och är "bossen" i det hela trots att JAG JU vill va den som bestämmer... Buuuu... Hahahaha! Sånt är väl livet och det mesta löser sig ju faktiskt ändå... *hjärntvättning på g* xD


    Jag var likadan! När BF närmade sig och jag inte hade så mycket kvar på schemat att göra. Mest bara skulle vänta. Man är ju så van vid att ha kontroll och här står man inför vad som många beskriver som livets grej och man har ingen koll alls på när och hur det hela ska genomföras. Tror det är en nyttig erfarenhet för en själv :) man måste inte ha kontroll på allt :)

    Klokt att räkna med en lång förlossning, då kan det bara bli enklare! Så gjorde jag också. Vägen till sann lycka är ju för övrigt att ha låga förväntningar, då blir man alltid positivt överraskad av att något blev bättre än vad man hoppats på :)
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-11-23 21:20:44 följande:

    Hej på er!

    Hoppas ni mår bra, tänk snart är det dags för oss alla att föda barn, så coolt!

    Jag är just nu inlagd med diagnosen havandeskapsförgiftning då mitt blodtryck varit förhöjt ett tag och stack iväg ordentligt idag, samt protein i urin. Var på ultraljud idag, det visade sig tyvärr att flödet till ena tvillingen var påverkat, dock inte akut.

    Så nu har jag fått medicin, ska kolla trycket var 4e h, och ska få kolla flödet på ultraljud igen imorgon. Utifrån resultat sätts jag ev. igång

    Jag är inte så orolig för min hälsa, men är orolig för tvilling 1 som verkar påverkad. Dock var CTG bra och även aktivitet i magen. Jag känner att det vore skönt om förlossningen fick starta då jag fått olika besked under ett tag nu och då vi har väldigt mycket extra kontroller nästan dagligen. Men vi får se, litar på att de fattar beslut som är bäst för bebisarna.

    Detta är första gången jag ligger inne på sjukhus, så bara det känns lite konstigt?


    Hoppas allt är bra inne på sjukhuset! Tryggt att de har sådan koll nu på dig. Inte lång tid kvar tills du får träffa dina två små! <3
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-11-23 21:27:39 följande:

    En fråga som kanske ni har koll på: det här med att vara hemma innan bebis kommer. Hur har ni valt att göra, om ni inte är hemma med graviditetspenning? Jag jobbar på kontor så gravpenning är liksom helt omöjligt att få.

    Men hur sjutton ska man tänka? HUR kan det vara så himla otydligt på FKs hemsida?

    Jag är beräknad i mitten av januari och kommer gå hem i och med julledigheten. På den här sidan året tänker jag nyttja en del flex som jag har sparad, men sen blir det ju troligen också en del dagar i januari som jag är hemma. Och hur många det blir beror ju på när bebis anländer - innan, på utsatt datum eller efter.

    Ska jag ta föräldradagar för dessa dagar eller hur gör ni? Om ni tar föräldradagar - tar ni med eller utan föräldrapenning? Det känns ju ?onödigt? att ta föräldradagar/-penning innan barnet ens är fött.

    Berätta gärna hur ni gjort eller kommer göra så kanske jag fattar bättre hur jag ska göra :)


    Jag har förstått det som att man kan ta föräldrapenning redan innan barnet fötts. Själv valde jag att ta semester och arbetstidsförkortningstimmar som jag sparat innan födseln av vår flicka.

    Sen kan man ju fundera på om man har förskjuten lön eller inte. T ex kom jag på att jag ju idag den 25e får betalt för hur jag jobbade i oktober, så jag tar ingen föräldrapenning förrän i december då jag inte anser att jag behöver pengarna än, jag får ju hela min lön idag. Kanske samma för dig gällande januari? Dvs du kommer få betalt för hur du jobbade i december?

    Sen ska man ju tänka på det när man börjar jobba igen, att det då kommer ett glapp i hur men får lön och när sista föräldrapenningen kommer, men det känns avlägset nu :D
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-11-25 08:11:12 följande:

    Tack för era fina ord och pepp!

    Mitt blodtryck har stabiliserats med hjälp av medicinen och vid koll igår var flödet till tv 1 ok,men fortfarande lite påverkat. Jag fick åka hem igen, men denna gången bara för att mellanlanda :) på lördag har jag fått tid för igångsättning. Känns så overkligt och svårt att förstå. Är glad att få vara hemma och sova i min egen säng tills dess. Ska på CTG- och ultraljudskontroll imorgon och sedan är dags på riktigt på lördag. :)


    Så himla spännande!!! Vila dig ordentligt nu och ät så bra och näringsrikt som du bara kan, men det kan ju inte vara fel att unna sig lite gotte också tänker jag :D
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-25 08:14:39 följande:

    Juste! :O Det har jag hört från många håll och därför varit snabb med att packa läppcerat i BB-väskan! Haha!

    Gött! Har mejlat min BM nu och frågat om hinnsvepning. Träffar henne 30/11 (1 dag före BF) så då tänker jag att det är bra att veta för mig när och hur det ska göras. Absolut! Jag är lite rädd för att bli igångsatt på andra sätt, men jag är ju rädd/orolig för det mesta (LOL) så min rädsla ska man nog inte ta på så stort allvar egentligen för alla de som nu väljer att läsa detta inlägg... :P

    Tack så mycket för alla råd och tips! <3 Hoppas lillan och du mår bra? Har ni bestämt namn än?


    För mig så bara blev det så att BM gjorde det under ett besök! Hon sa: ska vi se om vi kan göra en hinnsvepning, och det tyckte jag lät som en bra idé! Då var jag tydligen 1-2 cm öppen och livmodertappen hade börjat kortats ned (eller utplånas som de säger, men jag tycker det ordet låter så himla obehagligt när det gäller min kropp, hahah), så det var bara för henne att svepa på!

    Man är ju lätt lite orolig och nojig för det okända. Men man får bara surrender och lita på att kroppen vet vad den ska göra. Vi är skapta för det här :)

    Vi håller på att testa lite namn nu, får se vad det landar i :D Bebis verkar må mycket bra, amningen verkar fungera och hon blir nöjd efter hon har ätit.

    Men det känns att man har fött barn, det gör det! Och bäckenbottenmuskulaturen har verkligen töjts ut för min del, så det är mycket knipövningar nu! Men allt blir bättre och bättre för varje dag som går! LÄTT värt det! <3
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-11-29 23:55:47 följande:

    Hej på er alla!

    Våra killar är här! Det är så magiskt och overkligt men ingenting har någonsin varit mer självklart! Vi mår bra alla fyra i familjen. En obeskrivlig kärlek

    Jag sattes igång strax efter 10 i lördags morse och processen blev ganska snabb, fick mycket sammandragningar vid 14 och vid 19 hade värkarna satt igång och strax efter 7 i söndags morse föddes dem. Det var en del motgångar på vägen. Bl.a när jag väl bestämde mig för att sätta epidral och det tog 5 försök innan det lyckades, samtidigt hade jag starka värkar. Och några h senare hade tv 2 puls legat högt länge. Så länge att man var på väg att göra ks istället. Jag var helt ok med det innan,men efter allt slit ville jag verkligen fullfölja en vaginal förlossning. Och precis i rättan tid stabiliserades hans puls igen.

    Jag är imponerad över mig själv och min kropp och jag hade en helt magisk barnmorska som jag klickade så bra med. Är henne evigt tacksam. Vi plus min sambo var ett jäkla bra team. I slutet av förlossningen var det 7 personal i rummet, standard vid tvillingfödsel. Men inget jag tänkte på. Grabbarna kom mitt i skiftbytet, men bm valde att stanna kvar. Så fint!

    Tvillingarna var små som förväntat. Strax över 2kg och 44 resp 46 cm. De mår prima men behöver hjälp med matning och värme bland annat. Just nu är de i ett övervakningsrum på neo och jag och min sambo bor på bb. Men vi är där nästan hela tiden och personalen är fantastisk. Imorgon hoppas vi på familjerum på neo :) det dåliga samvetet skaver varje gång jag lämnar dem.

    Längtar till att få höra om alla kommande bebisar här i tråden :)


    Åååhhhh stort grattis till era små killar!!! <3

    Så sjukt coolt att du födde tvillingar vaginalt och så underbart att läsa att du klickade så med barnmorskan och att tvilling 2 mådde bra igen så att kejsarsnitt inte behövdes!

    Verkar ju faktiskt som att det gick ganska snabbt för dig att få värkar efter igångsättningen, så himla skönt!!

    Hur mår du nu i kroppen? Hur har tvillingarna det? Hoppas ni fått ett familjerum :)

    Stor stor kram och ett varmt grattis till era två små liv!
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-30 19:05:37 följande:

    Stort grattis TheWalk med tvillingarna! Hoppas det gått bra för Bananmilkshake idag! <3

    HÖRNI! Jag förlöste spontant i fredags (5 dagar före BF) och vi har välkomnat vår lilla tös in till världen nu. Vi kom hem idag och var inne på BB i Lund + patienthotellet från i fredags! Känns som man sprungit ett maraton och sen blivit påkörd av en buss. Hahaha! Men mäktig känsla. Var helt "hög" på adrenalin i 36 timmar och kunde inte för mitt liv sova! Har varit fortsatt dåligt nu också. Men det ska gå över. Jag känner att det lättar varje dag som går. Vi krånglar mycket med amningen, den har varit som mest påfrestande när man ser sin lilla tjej gapandes efter mat och man själv inte än lyckats leverera. Men jag har köpt pump idag och tänker inte ge mig. Kanske inte att jag blir bekväm med amning sen, men åtminstone pumpad mjölk om ibland det går...Vi får se vad som händer helt enkelt. Man ska räcka till mycket och har ingen tid/ro att ens sova mer än 3 timmar per natt... Så nu ska det bli skönt att hitta nåt som funkar i längden. <3


    Så underbart!!! Wow alltså!! Hur var förlossningen?! :D

    Har mjölken börjar rinna till än? Jag tyckte det var jättesvårt att veta! Vår lilla flicka ammade massvis de första dagarna. Tror inte det kom så mycket mjölk helt enkelt. Hon gapade också efter mat hela tiden! Man får bara ha tilltro till att det efter mycket sugande tillslut kommer mjölk! Blev sårig om bröstvårtorna och tycker att amningsnapp är räddningen, jag varvar med att köra med napp och utan! Samt liggammar mycket på natten, orkar liksom inte sätta mig upp och det går än så länge väldigt bra.

    Stort grattis till er! Njut av ert underverk!!! <3
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-11-30 22:43:52 följande:

    Hurra vad kul med alla bebisar som tittat ut :)

    Jag är bara i vecka 34 än och har mått svinbra hittills. Men den här veckan är det som att jag blivit supergravid! Huden på magen stramar, brösten kliar, det kliar helt hysteriskt på framsidan av axlarna/nyckelbenen (VAD är det om???), mina anklar har blivit tjocka som falukorvar av vätska och det känns som att magen växt typ fem cm på två veckor. Jag sover verkligen som en kratta nu också. Vaknar två, tre gånger per natt för att kissa och från klockan 04, 05 nån gång kan jag i princip inte somna om igen. Och just det - verkar som att foglossning har börjat krypa sig på också för när jag reser mig upp och börjar gå efter att ha suttit ned en längre stund så liksom värker och ilar det i muttan.

    Fattar absolut att många har det mycket värre, mycket tidigare, men usch vad detta kom plötsligt.

    Kämpa på ni som fortfarande är gravida och även ni som nu fått era bebisar och kämpar med andra, nya, utmaningar. Vi är grymma! :)


    Jag upplevde också känslan att bli supergravid helt plötsligt! Kunde plötsligt inte stänga jackan längre, det gick jättesnabbt :D

    Tråkigt med svullnad och eventuell foglossning, men låter som du tar det bra ändå och är glad för att det kommer först nu på slutet! Det är nog rätt inställning att ha :)

    Hoppas sömnen kan ordna sig, det är himla jobbigt när man inte får sova ordentligt! Men tror samtidigt att det är någon form av förberedelse för när barnet väl kommit, att man förbereds på att sova kortare perioder än förut.

    Kämpa på och försök njuta så gott du kan mellan varven :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET