Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-08-28 13:10:30 följande:

    Är ni också intresserade av den modellen? Min bästa vän har den och tydligen även min ena syster vilket jag helt missat, och jag känner att duger den för dem så duger den även för oss! Köper man begagnat är det dessutom enkelt att byta om man skulle komma på att man behöver något som är ännu mer rejält t ex. Tänker ett man inte förlorar så mkt pengar på att köpa och sälja begagnat :) Känner mig väldigt glad över vagnen! Jag tyckte vi skulle ställa ner den i källaren men min sambo tyckte den kunde stå framme i hallen ett tag till, den var en bra påminnelse för honom om vad som väntar :D

    Verkar finnas ganska många Britax Smile på marketplace i och runt Malmöområdet just nu! Har för mig att du bodde i Skåne också?


    neongirl skrev 2021-08-28 14:44:24 följande:

    Vi har inte ens kollat på den live än men blev sålda när vi läste om den haha. Men ska såklart provköra innan vi bestämmer oss. :) Känns som att de allra flesta som har en Britax Smile är väldigt nöjda med den. Läste online att några haft problem med hjulen men alla jag frågat har inte haft några problem. Tänker att det kanske beror på hur och var man kör, samt hur man hanterar vagnen. Bor i Halmstad och har inte hittat någon här än, men ska fortsätta hålla utkik. :)


    Här är en till som bestämt sig för den! Vi provkörde och den kändes bra. Den var väldigt gungig, eller vad man ska säga, men det är väl bara bra tänker jag mig. Har också läst det där med hjulen? men vi chansar. :)
  • bananmilkshake

    Ahaaa, nu fattar jag varför det blir frågetecken! Det är när man gör tre punkter på iPhone och telefonen gör om till ett specialtecken. Irriterande. xD

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-08-28 15:21:17 följande:

    Tycker det är rätt mkt tecken som Familjeliv inte kan hantera :P situationstecken går t ex inte heller på mobilen. Märkligt. När jag var ny på familjeliv undrade jag ifall folk verkligen skriver med så mkt frågetecken överallt nuförtiden :D Hahaha.


    Ja den är verkligen irriterande, haha. Men punkterna känns ganska nytt, min telefon ändrade inte förut (punkterna blir liksom ett tecken istället för tre separata), känns som en onödig funktion faktiskt :p
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-08-28 13:43:05 följande:
    Åhh. det är minsann inte alltid som känslorna är på topp. Du som precis börjat nytt jobb och det är väl dessutom fler timmar än innan? I alla fall tar det mer tid från dig pga pendlingen? Bara det gör ju en trött och därmed känsligare när man måste lägga mer tid på något. Jag bröt ihop lite ibland efter jobb nu i somras när jag jobbade jättemkt. Det räckte att min sambo frågade hur det var så orkade jag liksom inte. Kändes lite överdrivet men gick inte att styra? Tårarna bara kom ändå.

    Vi är ju just nu ?den gravida? bland våra medmänniskor. I början gillade jag inte alls att det första många tittade mot innan de tittade mig i ögonen; var på min mage. Blev lite obekväm i den situationen. Nu har jag vant mig vid att vissa helt enkelt inte kan låta bli, och jag tänker att jag inte ska låta mig påverkas av att andra spanar in min kropp. Jag är ju trots allt väldigt stolt över att få vara gravid och få bilda familj med min sambo :)

    När jag känner att någon står för nära i köer ber jag dem hålla lite större avstånd. Jag tycker inte det händer så ofta att folk är för nära, men om du åker buss och står upp så lär ju folk komma nära. Vissa dagar hade jag nog bett om att få någons plats. Känns tryggare att sitta ner än att ha någon som flåsar på en från höger och vänster runt omkring en när man står upp.

    Tråkigt med magknip. Kan du ha med dig lite snacks eller frukt om det hjälper dig att äta lite oftare? Mår man fysiskt dåligt så drar det ju verkligen ner ens psykiska välmående också

    Jag hoppas att du kan hitta lite tid för dig själv till att få njuta av din kropp nu och känna dig stolt över vad som försiggår på insidan :) du är ju annorlunda/udda just nu mot dina nya kollegor som du skrev var 10-15 år yngre, men annorlunda på ett helt fantastiskt sätt - kom ihåg det!! <3 :)

    Det känns faktiskt mycket bättre idag! Så som du säger var det nog trötthet som förvärrade det hela. Ja, jag har mycket längre dagar nu än förut. Åh men nej, inte överdrivet alls! Är det någon gång man ska få vara känslostyrd så är det ju nu. Hoppas det är bättre nu när du inte jobbar lika intensivt. :) 

    Så bra beskrivet. Det viktigaste är ju hur man känner i sig själv. Jag är också jättestolt! Det hamnade liksom bara lite i skymundan. Jag har aldrig känt mig bekväm med om folk tittar på mig. Jag har varit lite alternativ i mina dagar, stilmässigt. Aldrig extremt (okej kanske som tonåring haha) och alltid på ett nedtonat sätt men ändå! Vissa dagar har jag velat sticka ut lite mer, andra dagar mindre, men just en gravidmage är ju alltid där! 


    Jag är så dålig på att be folk hålla avstånd... min sambo brukar göra det om det behövs, vet att han hatar det också men han gör det ändå. Jag ska bli bättre på det. Just det fallet som gjorde mig så deppig var när jag stod nere på perrongen på Malmö C och det kom horder från ett ankommande tåg, som bara svepte förbi. :') 


    Jag är mästaren på snacks! Haha. Har alltid varit en hungrig person så jag har vanan inne. Tack snälla fina du för alla kloka ord och peppen. Hjärta Den här helgen går i vilans tecken, känns det inte helt bra på måndag så sjukanmäler jag mig. Har haft en del mensvärk under dagen men har bestämt mig för att inte oroa mig och avvakta och se hur det känns imorgon innan jag börjar ringa runt och fråga, haha. 

  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-08-28 19:57:21 följande:
    Hoppas det känns bättre idag! <3 Jag har också mina dippar ibland. Tror det är naturligt med alla förändringar i kroppen och hormoner som spökar.

    Jag var nog mer beredd på kroppsliga förändringar än det mentala. Är jätteglad över att vara gravid, men ibland kan jag känna mig väldigt nere utan direkt anledning. Har märkt att det ofta kommer när jag är extremt trött, så brukar gå och ta en powernap om jag har möjlighet. Efteråt känns det åtminstone lite bättre igen. Så ett tips är att vila mycket! Jag försöker att inte få dåligt samvete av att jag inte orkar göra så mycket på helgerna.

    Att du börjat på nytt jobb mitt i allt är ju också en stor förändring. Så förstår om det tar på krafterna. Pendling gör ju sitt också. Speciellt nu när folk tror att de kan leva som vanligt bara för att de fått vaccin. :( Hade önskat att det var krav på munskydd på offentliga platser och i kollektivtrafiken.

    Jag känner mig också lite udda och utanför. Har, precis som du, haft lätt för att smälta in bland alla åldrar tidigare, men nu känner jag mig mest gammal och tråkig. :p Har ingen kompis eller kollega som är gravid utan det är bara jag som är gravid just nu. Hade nog underlättat att ha någon i min närhet som också gick igenom samma sak. Tur att denna grupp finns i alla fall! <3

    Men näää, jag skrev ju ett svar men det verkar aldrig ha postats? :'( 


    Igår kändes det bättre när jag bara kunde vara hemma och ta det lugnt. Eller vi åkte runt lite och köpte några växter, jag planterade lite och efter det fick jag ont i magen, som mensvärk, som fortfarande sitter i ihop med ett allmäntobehag i magen så fort jag inte ligger ner i soffan, så då dippade ju humöret igen. :( 


    Hade också önskat vi haft munskyddskrav... det känns som Sverige var snabba som fan med att ta bort det så fort statistiken visade att smittspridningen minskat med typ en person om dagen. Är så besviken. 


    Så skönt att höra ändå, att någon känner samma! Jag har inte heller någon i min närhet som är gravid. Har inte bott på den här orten så länge så har inte lärt känna någon. Jag ansökte om att gå med i en fb-grupp för mammor där jag bor men blir inte insläppt, fast jag sökt om. Dom vill väl inte ha med mig, I guess. :p 

  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-08-29 10:29:24 följande:

    Happy sunday :)

    Är det någon av er som känner ett obehag av att vända er när ni tex ligger i sängen? Typ om ni ska byta sida?


    Jaaa, jag har likadant. Har börjat stötta upp magen med en kudde. Funkar men det är jobbigt att hålla på under natten att få den rätt när den åker iväg. Tror min tid med en bekväm mage är över. D:
  • bananmilkshake

    Usch hörrni, jag verkar ha åkt på urinvägsinfektion. Jag hade sååå ont i magen igår, och imorse gjorde jag ett hemmatest som blev positivt. Nu väntar jag bara på att BM ska öppna. Känner mig lite risig faktiskt. :C

  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-09-01 17:05:20 följande:
    Fy. Krya på dig, hoppas du får medicin snabbt och blir återställd snart. Skönt att veta vad det är ändå, alltid läskigt med magont under graviditeten.

    Tack! Lägger in en liten uppdatering om hur det gick. 

  • bananmilkshake

    Det var inte så enkelt som jag trodde med mitt besök idag, hos bm syntes inget på testet, men det ska iaf skickas på odling så jag får veta på fredag. 


    Blev däremot inte jättebra bemött tycker jag, hon visste typ inte vad mitt magont kunde bero på. "UVI ger inte sammandragningar" påstod hon fast det är exakt vad det gör. När jag frågade om jag bara ska ha så ont att jag får vara hemma från jobbet svarade "ja, vad ska jag säga...". 


    Så jag ringde vårdcentralen där sköterskan som svarade var jättehjälpsam, och inte alls tyckte jag skulle gå runt och ha ont. Hon frågade en läkare som tyckte jag för säkerhets skull skulle åka till akuten och få det kollat, så det inte skulle råka vara värkar typ. Så det gjorde vi, blev grundligt undersökt, med ultraljud och ctg bla. Fick se bebisen vinka. :D Och allt såg bra ut. Så även om jag ändå inte vet vad det beror på så känns det okej. Kan ju vara en blandning av allt, typ. Lite foglossning, lite stress, lite känslig mage osv. 


     


    Thewalk skrev 2021-09-01 17:13:16 följande:

    Är det någon mer som har mycket sammandragningar?


    Citerar dig så du kan läsa om min upplevelse av sammandragningar! 

  • bananmilkshake

    Äsch, Thewalk, insåg att mitt inlägg inte alls sa särskilt mycket om sammandragningar... Tänkte det var magsmärta du frågade efter! Jag har haft sammandragningar också men nu dom senaste dagarna ihop med magknipet så vet jag inte riktigt om det varit sammandragningar eller bara jättespänd mage av andra anledningar! Bra att du kan fråga bm imorgon. Glad

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET